'Ajax maakt schijn van kans tegen Real'

GinoHaverkamp, 12-02-2019 om 11:25, 8596 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alhoewel Real Madrid woensdagavond tegen Ajax de grote favoriet is, begint de Nederlandse recordkampioen volgens journalist Pieter Zwart niet aan een kansloze missie. 'Ajax maakt een schijn van kans', zegt hij op de officiële website van Voetbal International.

'Real heeft de betere spelers, is goed in vorm, maar is ook een elftal onder constructie. Onder Santiago Solari spelen ze op een hele andere manier dan dat ze de afgelopen jaren deden. We kennen Real als een ploeg die, vooral in topwedstrijden, wat meer naar achteren speelt en op de omschakeling loert met Ronaldo voorin, maar nu spelen ze meer vanuit het collectief. Het is meer een team en ze spelen ook meer vooruit. Je merkt dat sommige spelers dat niet gewend zijn, waardoor je Real met loopacties kunt verschalken', vertelt Zwart.

Daar liggen volgens hem dan ook de mogelijkheden voor Ajax. 'Ajax gaat sowieso aan kansen komen. Dat staat vast', stelt de verslaggever. 'Alleen je weet dat Real er meer gaat krijgen en daardoor dus ook de beste kans heeft om door te gaan.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Alleen als ze als team gaan spelen en geen domme dingen doen hebben we kans op een stunt. Anders ben je kansloos.
1 0
tonny
geen schijn van een kans met zon waardeloze instelling
neem een voorbeeld aan de hunt en donny
0 0
ajaxrulesz
Dit wordt natuurlijk niks. Maak je geen illusies mensen als het 1-3 wordt moet je tevreden zijn. Uit wordt het nog erger ben ik bang 4 a 5-1. Maar daar zou ik ook vrede mee hebben, ik verwacht totaal geen overwinning. Dat je tegen clubs als Heracles punten niet pakt dat is 10keer erger...
3 -1
Peterv13
Zo zie ik het eigenlijk ook, er is totaal geen schande om van Real te verliezen. Daar hou je om eerlijk te zijn al rekening mee. Heracles daarentegen, die was wel erg pijnlijk. Hopelijk kan Ajax er tegen Real in ieder geval een mooie, strijdvolle pot van maken.
0 0
Schip
Als Ten Hag zijn formatie had omgezet naar de Bayern formatie, had ik er vertrouwen in gehad. Maar echt ook alleen dan. Blind op 6, Wober op 4 en Neres op 6.

Je zou dan meer balans op het middenveld hebben gehad, meer defensieve zekerheid, omdat Blind daarin echt tekort komt - zeker op CL niveau - en meer diepgang en snelheid op de vleugels.

Maar Wober mocht van TH vertrekken, Neres kwijnt weg en een enorme vormcrisis heeft toegeslagen. Sterker nog, was het maar een vormcrisis. Het is een slechte sfeer, de ploeg is geen ploeg meer. TH heeft 0 grip op de ploeg.

Ik zie enkel een grote uitslag gebeuren, omdat het defensief niet staat. Ik slik zo graag mijn woorden in, maar ik zie het niet meer gebeuren. Niet zolang TH er zit.
0 0
Mario65
Zo'n CL wedstrijd is iets waarmee spelers met een totaal andere instelling het veld betreden
Laten we maar op een goede scherp geconcentreerde groep hopen en dat Ten Hag niet weer gaat blunderen met zijn keuzes.
Als Ajacied hoop je toch op een goed resultaat hè?
En een nieuwe trainer zou ook niet verkeerd zijn....
0 0
HsvHoek
Lekker belangrijk die CL, heb er totaal geen zin in.
Nog nooit meegemaakt, apart gevoel.
0 -3
NegentigMinutenLang
Had ik ook, maar nu begint de knop toch om te gaan - we gaan er een mooie avond van maken!
1 0
Redrum
Gister had ik dat gevoel ook heel sterk, vandaag begin ik er toch weer zin in te krijgen.
0 0
Redrum
De voortekenen zijn totaal niet gunstig. Real is weer in vorm, Ajax is uit vorm. Real heeft de betere spelers, Real is het gewend om in de KO-fase CL te staan en Real heeft niet voor niets de CL 3 keer op rij gewonnen. Toch zou ik het ook weer niet heel gek vinden als Ajax morgen opeens weer de sterren van de hemel speelt. Tijdens de CL-wedstrijden dit jaar heeft Ajax met afstand zijn beste voetbal laten zien. Morgen verwacht ik ook weer een Ajax dat er meteen opknalt en Real geen ruimte wil geven. Mochten ze dan één van hun eerste kansen afmaken kan het echt nog een hele mooie avond worden. Realistisch gezien kan er ook uit het niets een goal van Real vallen en dan kan het ook nog een vervelende avond worden. Ik reken in ieder geval wel weer op een prachtige Europa Cup sfeer, zoals we die vaker hebben gehad de afgelopen jaren in de JC-Arena.
2 0
grannig mokum1
Het elftal moet weer een team worden net als voor de winterstop en als ze dat Voormekaar krijgt dan Gelooft ik weer in
3 0
Adios
Laat ons nu maar lekker een keer in die underdog rol kruipen. Ik zeg zeker niet dat we kansloos zijn, maar onderschatting vanuit hun kamp kan geen kwaad!
0 0
ossenaar
Wedstrijd op zich. Ajax weet altijd in Europese (thuis)wedstrijden boven zichzelf uit te stijgen. Dat zal morgen niet veel anders zijn. In een kolkende JCA is er veel mogelijk..
0 0
trodat4030
Een schijn van kans? Dus we maken geen kans, het zal alleen líjken dat we een kans maken? Of hoe moet ik dit interpreteren? T lijkt TH wel die aan t brallen is joh!
4 0
Patajax
zijn woordje geen vergeten zeker
2 0