Minuut stilte bij Ajax - Real Madrid voor Sala

FinnDekker, 12-02-2019 om 11:05, 3879 views, UEFA |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voorafgaand aan Ajax - Real Madrid zal een minuut stilte worden gehouden. Dit om Emiliano Sala te herdenken. Bij alle Europese duels van deze week zal dit eerbetoon worden gehouden.

Dit maakt de UEFA dinsdag bekend. De 28-jarige aanvaller kwam op 21 januari om in een vliegtuigcrash. Sala was vanwege een transfer onderweg naar Cardiff City, nadat hij afscheid had genomen bij zijn oude club FC Nantes. 

'Namens iedereen bij de UEFA wil ik de familie en vrienden van Emiliano Sala condoleren met hun verlies', aldus UEFA-voorzitter Aleksander Čeferin. Ajax en Real Madrid hebben ook de mogelijkheid om met zwarte rouwbanden te spelen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Ik kan mij herinneren dat er na het ongeval met Nouri ook in veel stadions geklapt eer in de 36e minuut. In die stadions speelden spelers die voor het ongeval nog nooit van Nouri hadden gehoord. Bezie het in dat licht.
Kijk, dan vind jij het ook onzin dat voor een wedstrijd in Heerenveen het Friese volkslied wordt gezongen. Als je dat aanhaalt, vind ik het wel begrijpelijk.
1 0
apeldoorner
dat volkslied vind ik idd ook overdreven eerlijk gezegd. Maar lekker laten doen als ze er gelukkig van worden
0 0
ajaxdordtt
34*
0 0
Jelephi
Vreselijk voor die familie maar wat heeft dit met Ajax van doen?
0 -4
..::Rootje::..
Hoe dom kan je zijn?
Sala wordt herdacht door middel van een minuut stilte. Het gaat hier niet om Ajax of Real Madrid. Het gaat om een jonge voetballer die op een enorme tragische wijze is omgekomen. Dit is uit respect voor Sala en de nabestaanden. Als je dat al niet begrijpt....
3 -1
Aspers73
En de mevrouw die vorige week overleed bij mij in de buurt doordat ze uitgleed, krijgt die ook een minuut stilte? Waarom werd er niet overal in stadions in Europa een 'Stay Strong Appie' minuut gehouden vorig jaar? Het is verschrikkelijk voor Sala en zijn familie, maar dit vind ik ook overdreven.
0 0
..::Rootje::..
Een denkvermogen van een erwt.
Jouw biurvrouw heeft niets met voetbal te maken. Sala in dit geval wel. Is een jonge voetballer die tragisch is omgekomen. Ik vind een minuut stilte hierin wel passend.

Daarbij waren er veel voetballers om de hele wereld die Appie steunde door teksten e.d..
0 0
ajaxdordtt
Niks. Maar het is zo'n ontzettend treurig verhaal wat veel mensen heeft geraakt. De wedstrijd zal door vele honderden miljoenen mensen gezien worden

Dan is 1 minuutje je bek houden toch niet zo'n opgave of wel?
2 -1
Jelephi
Absoluut een heel treurig verhaal. Alleen snap ik niet zo goed waarom je als Ajax-publiek hiermee geconfronteerd hoeft te worden. We herdenken ook niet de slachtoffers van reddingsbootjes die de middellandse zee oversteken, net zo erg. Het gaat mij echt niet om Sala want het is verschrikkelijk wat er met hem is gebeurd alleen is er 0 relatie tot Ajax. Mensen die hier het vergelijk met Nouri maken snappen het niet, dat was een speler van Ajax die in de harten van menig supporter zat. Ik zal ook heus mijn mond houden morgen, maar snappen waarom dit in de ArenA plaatsvind zal ik echt niet. Dat mag toch?
0 -3
Ruff Rhythim
Wij herdachten in Europa de slachtoffers van de vliegtuigramp van de spelers van Chapecoense uit Brazilie. Vele clubs stonden stil bij het overlijden van Cruijff.

Snapte je ook allemaal niet zeker?
3 0
Aspers73
Ja, en op de dag van 9/11 aanslagen werd er wel gewoon gevoetbald.
0 0
John2907
De minuut stilte is bij alle Europese voetbalwedstrijden, dus niet alleen in de ArenA, dat zou inderdaad raar zijn. We herdenken overleden voetballers in voetballstadions. We herdenken in voetbalstadions inderdaad geen vluchtelingen die sterven op zee, dat zou ook raar zijn....
2 -1
ajaxdordtt
Het is dan ook tijdens een Europese wedstrijd, waar heel Europa/ de Wereld naar kijkt. Zie het als een eerbetoon van de Uefa voor 1 van haar spelers, niet dat van Ajax.
1 -1
Jelephi
Ik zal ook netjes mijn mond houden uit respect voor de familie. Dat is ook de discussie niet ;-)
0 0
ajaxdordtt
Nee ik snap je punt verder hoor, heeft inderdaad geen fuck met Ajax te maken.

Maar zoals ik zeg zal dit idee niet van Ajax komen naar van de Uefa. En heeft ajax hier uiteraard mee ingestemd uit respect.
3 0