'Zie Europa League-finale als dubbele titel'

Marc Overmars kijkt na zesenhalf jaar als directeur spelersbeleid van Ajax met gemengde gevoelens terug op deze periode. Zo wist de club de afgelopen vijf jaar geen één landstitel binnen te halen, maar zette het zichzelf Europees weer op de kaart. 

'Als het niet naar tevredenheid is kan de club zeggen: ''Marc, mooi geweest'', spreekt Overmars tegenover NRC. 'Ik moet de uitdaging zien, zij moeten tevreden zijn. Als je geen kampioen wordt, dan is dat dramatisch. Aan de andere kant, je moet ook naar de goede dingen kijken. Wat in Europa gepresteerd is, is ongelooflijk goed.'

De eerste helft van het huidige seizoen verliep voortvarend. Zo had Ajax voor de winterstop alleen gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo (1-1) en verloren van PSV (3-0). De ploeg van Erik ten Hag werd overladen met lovende kritieken. 'Ik weet nog als speler: als je overal schouderklopjes krijgt, dat gaat in je kop zitten. Bij schouderklopje nummer 86 denk je: ''ik ben echt de beste''. Daarom krijg je af en toe die mokerslag. Als een bokser die KO gaat. Als je daarna maar wel weer bij de les bent.'

Overmars erkent dat het na de winterstop niet goed is bij Ajax, maar geniet desondanks wel. 'De wedstrijden die we gespeeld hebben, op een paar ketsers na, zijn gewoon mooi. Al ben ik hier in dienst, ik kijk er ook naar als voetballiefhebber. Dat vind ik heel belangrijk. Ik koop wel eens antiek, dan kom ik bij mensen langs en die zeggen: god, ik verheug me op die Europese avonden. Net als vroeger, dat mensen daar naar uit keken. Dat gevoel bij mezelf weer op te kunnen halen, dat is mijn drive.'

Debacle 2015/16

Na het debacle in Doetinchem in 2016, waar Ajax op de laatste speeldag de titel verspeelde, had Overmars al sterk het idee dat deze misser de club nog jaren kon achtervolgen. Het jaar daarna werd de Europa League-finale gehaald, wat door de oud-linksbuiten wordt gezien als 'een dubbele titel'. 'Dat we de finale hebben gehaald geeft mij enorm veel voldoening. Ja, we hebben verloren. Zo’n reeks van negentien extra wedstrijden valt haast niet te combineren met een competitie.'

'Schalke-uit gingen we helemaal tot aan het gaatje', gaat Overmars verder. 'Drie dagen later worden we van het veldje getikt bij PSV. Dan hoor je: ''Lekker om in een ritme te zitten'. Ja, de eerste maanden, daarna loopt het energietankje leeg, ben je aangeschoten wild als je in het weekend een zware wedstrijd hebt. Dat is geen excuus, maar wel de reden dat we achter de feiten aanliepen. En dat is mijn werk: hoe vangen we dat in de toekomst beter op?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Gratis advies aan Marc. Geef 25 miljoen uit aan een spits die de kansen er wel in knalt, want Dolberg is duidelijk over zijn top heen. Verkopen kon vorige zomer voor 60M euro, maar nu zal hij met moeite 20M euro opbrengen.
Gratis advies voor Ten Hag, vanaf nu spelen Neres en Van de Beek elke wedstrijd en wissel je maar iemand anders.
0 0
Pierre Heno
Maak er toch meteen 'een driedubbele titel' van Marc. Kan jou het bommen. Jij bent toch zeker de grote baas!?
0 0
DeBaller
WAAR IS DIE DUBBELE TITEL!? Ik zoeken, zoeken en zoeken op internet, maar kan geen dubbele titel vinden na 2014.. Neemt Overmars ons nou in de maling of is die serieus? ... Marcie, geen ere metaal is GEEN prijs..
1 -1
ajaxrulesz
Volgend seizoen als ajax weer naast de titel grijpt: overmars " de el finale geld als een driedubbele titel".
2 0
Ajacied33
Alleen prijzen tellen. Een Europese finale heb je geen moer aan als je m verliest
5 -1
Joseph
Dus liever net als PSV na het plaatsen voor Europees voetbal de focus op de eredivisie?

Ik heb veel meer genoten van het jaar onder Bosz, dan de 4 jaar waar Frank met mager voetbal kampioen van Nederland werd en zich Europees liet vernederen.

Ajax heeft genoeg prijzen, er zullen er ook nog genoeg komen in de toekomst, maar ik ga naar Ajax voor het voetbal en de ambitie die ze laten zien in Europa. Dus nee, niet alleen de prijzen tellen.
2 -1
Schip
Dan denk je dus totaal verkeerd als Ajax TD. Je moet titels halen, klaar. Schandalige teksten. Ja, we waren superblij dat Ajax zijn smoel weer terughad na jaren slecht voetbal. Maar dat kwam door de bar slechte selecties, niet enkel door de speelwijze.

15 mei, psv thuis, milan uit, vitesse uit, spartak thuis: puur hollandse school in het debuutjaar van De Boer. Frank is een held. Overmars heeft hem in de stront laten zakken met zijn beleid.

Bosz kon werkelijk niets met dat team. Pas met ziyech op 10, en niet op rechtsbuiten, lees je mee Erik?, ging het lopen. Sanchez die doordekte achterin waardoor Viergever vrijer kon spelen, Traore die met een actie opeens een wedstrijd kon openbreken, Dolberg in wie we eindeljjk weer een aanspeelpunt van niveau hadden. Het was pure kwaliteit in de as die de doorslag gaf.

Maar we hadden met Bosz die titel moeten winnen. En anders daarna. Had dan geinvesteerd pannenkoek. Keizer kreeg de De Boer behandeling; niets. TH kreeg ze DIRECT.

Wees daar gewoon eerlijk in. Alleen een gewonnen Europese trofee weegt op tegen een titel.

Excuses genoeg lees ik alweer. Je krijgt gewoon het gevoel dat hij TH alvast aan het verdedigen is mocht hij de titel missen. We hebben toch mooie Europese avonden gehad?
1 -3
Ajax27
Know your facts buddy...
Overmars is door de RVC erg kort gehouden in zijn eerste jaren. Hij moest het doen met erg weinig budget. Kreeg weinig middelen om spelers te halen. Ik vind dit persoonlijk een gouden zet van de RVC. Dit heeft ervoor gezorgd dat Overmars zichzelf in een paar jaar tijd heeft ontwikkeld tot keiharde onderhandelaar. Heeft mooie slimme goedkope deals kunnen maken en spelers voor recordhoogtes kunnen verkopen. En toen de kas eindelijk vet genoeg was gespekt, toen heeft de RVC de teugels laten vieren en staat er nu een steengoede selectie.

Probleem alleen nu... een steengoede trainer. Maar dat besef zal dit jaar ook voor heel Ajax zijn gekomen. Ze kunnen gewoonweg niet meer aankomen met een aanstormend talent als trainer. Een gevestigde naam met gezag, uitstraling en ervaring is gewenst. Iemand die 100% focus kan zorgen. En net zoals bij Guardiola, Klopp en zelfs onze de Boer zal niet iedere speler daarmee weglopen. Want die haten het als er om discipline gevraagd wordt, als een speelwijze tot in de perfectie moet worden uitgevoerd. Maar dat zorgt uiteindelijk wel voor prijzen. En dat is waar je het als club, speler en supporter voor doet.
3 -1
Schip
Ik zou willen zeggen: look further than you nose long is buddy.

De feiten? Ok. Voor hoeveel kwam Sinkgraven? Mj of 9, zonder bonussen? Zat de RvC met vDuivenbode er toen al? Voor hoeveel kwam Ziyech? 11mj? RvC? VDuivenbode?

Dat RvC verhaal is door Overmars naar de media gebracht toen hij onder zware druk kwam te staan vanwege zijn falende aankoopbeleid. Elk jaar werd er een nieuwe spits beloofd, al vanaf Jol.

Elk jaar faalde Overmars. Brands trok Luuk de Jong aan, Feyenoord Pelle of Jorgensen, en Marc? Na die mislukte Eto'o soap: Hoesen.

En bedankt zei Frank.

Blind was de beste speler van de eredivisie op 6 geworden. Een steunpilaar voor de ploeg. Iedereen zag zijn vertrek aankomen, werd veel vuldig gelinkt met de PL. Marc: selectie is klaar voor volgend seizoen. United ziet het WK en meldt zich. Wie trekt Marc aan? Geld zat. RvC beleud was dat geld van uitgaande transfers besteed mocht worden, 'buddy'. Hij had een jaar om zich voor te bereiden. Zimling.

En bedankt zei Frank.

Backs en vleugelspelers hadden we ook dringend nodig. Jarenlang. En bij elke start van het seizoen had marc weer gefaald. Backs? Nooit gezien. Duarte, nog zo'n wereldaankoop van Marc, die werd gehaald en aangekondigd als opvolger van Eriksen, werd so.s als back ingezet. En na elke mislukte transferzomer zei Marc: beste selectie ooit. Assaidi zou komen, boerrigter werd het...

En bedankt zei Frank.

Keihard onderhandelen? Vermeer was een topkeepee. International. Een 2e keeper van niveau heb je nodig, we weten het maar al te goed. Mocht voor 1 mj weg....wtf....die jongen was 5-7 waard. Als je dan zogenaamd om geld verlegen zat - wat helemaal niet zo was als je de cijfers erbij pakt buddy - waarom dan?

Ging naar Feyenoord voor een fooi.

En bedankt zei Frank.

Overmars reikte de mogelijkheden aan. Het TH stemde over die opties. Overmars was mr middelmaat. Kwam met pure van Geel aankopen aanzetten. Al had die nog echte kwaliteit soms met Davids, Stam en Huntelaar bijvoorbeeld. Overmars kwam met dooddoeners als Moisander, Duarte, Hoesen, Gudelj en zimling.

Hij haalt nu jongens als Nico en Sanchez voor bedragen die hij altijd met gemak heeft kunnen ophoesten. Voor de bedragen van Sink en Ziyech had nog veel meer gekund. Overmars heeft de scouting verwaarloosd, terwijl die hem nu veel oplevert.

Zijn input was schrijnend ivm met Van Geel en Brands aan versterkingen voor hun team inbrachten. Maar zijn mazzel was een Frank die nooit klaagde in de media, en in staat was met pure middelmaat nog voor titels te gaan.

Genoeg feiten buddy?

En dan beschouw ik de aanstelling van TH als allergrootsye flop en voorzienbare blunder nog enkel als een mening.
1 0
goajaxgo
Zullen wij wedden dat het besef van een goede trainer aanstellen NIET bij Ajax is aangekomen?
1 0
ajaxdordtt
Ik heb ook liever nog een El finale dan 2 titels. Maar beter beiden. Die 5(?) jaar geen titel is kut maar ook veel wel te verklaren.

1e jaar loop je hem na 4 jaar een x mis, kan gebeuren, tussenjaar.

2e jaar laat je het knullig liggen tegen de graafschap. beetje pech.

3e jaar speel je na de winterstop 9 europese doordeweekse wedstrijden en loop je de titel net op 2 puntjes mis. niet zo vreemd.

4e jaar Nouri.

alkeen dit jaar is er geen enkel excuus. Ja, Erik.
3 -5
Joseph
3e jaar en 4e jaar zijn nog een klein beetje te begrijpen, de rest is pure onzin. Ajax is altijd goed genoeg om mee te doen voor de schaal, tussenjaar bestaat hoogstens in Europese wedstrijden. De graafschap verliezen is gewoon bar slecht, hoe is dat in hemelsnaam een excuus?

Wat de EL finale heb je gelijk, dat id spanning en sensatie, je moet altijd het beste uit jezelf halen om door te mogen. Nederlands kampioen worden is jezelf telkens opladen om tegen een (veel) zwakkere club te spelen.
1 0
goajaxgo
Tussenjaar, beetje pech.... Ben jij een ajacied?
1 0
Willem410
5x een excuus, dat Ajax de titel misloopt mag nooit een excuus hebben.
2 -1
eros
De grootste fout is niet eens gemaakt op de transfermarkt. De grootste fout was het laten gaan van Bosz.
10 0
Michelangelo
bosz heeft ajax verraden door te vertrekken. AJAX wilde hem niet laten gaan.
0 -10
Joseph
Bosz wilde verder bij Ajax en wilde daarvoor betere mensen om zich heen.

Van der Sar koos voor Spijkerman en Bergkamp.
1 0
goajaxgo
Daar gaat het niet om. Ajax kon het conflict niet in de kiem smoren. Bovendien: ze wilden hem maar al te snel laten gaan.
1 0
Joodhannus73
Ajax heeft Bosz verraden door niet zijn gewilde assistenten aan te stellen. Nee, lekker kiezen voor Spijkerman en Bergkamp... Wat hebben die twee Ajax gebracht? Ga ook even navragen bij Wim Jonk...
3 0
Ajaxbrl
Lachwekkend , Geen prijs is geen prijs en dat is na 5jaar gewoon zeer kwalijk!
6 -1
Ajax0317
Als we uitgeschakeld worden, kunnen we dan nog doorstromen naar de EL?
0 -3
Ajacied33
Serieus......?
0 0
Leviathan
Zou wel lekker zijn in de halve finale instromen ofzo. Wat denk je zelf ?
1 0
AFCAPurpleHaze043
,tsjonge,jonge,jij kunt beter een andere sport gaan volgen man.nog nooit zon domme vraag zien.weet je toevallig wel wat buitenspel is?
2 0
Ajaxbrl
Nope
0 0
Pierre Heno
Blijkbaar is hij niet in staat zèlf zijn conclusies trekken en hebben de pannetjes pap en schaaltjes appelmoes er de moed niet toe. Hij heeft het bovendien alleen over de niet behaalde landstitels de afgelopen (bijna) 5 seizoenen en dus niet over het eveneens mislopen van alleen maar een paar KNVB-bekers en Supercups. Nu staat er alleen maar de Eusebio Cup winst uit juli 2014 maar die prijs kun je nauwelijks een echte prijs noemen. Het behalen van de EL finale in 2017 was een prachtig succes waar echter door de hangjassen van het bestuur geen enkele vervolg aan werd gegeven. Sanchez werd o.a. verpatst en de hoofdmacht mocht het gaan doen met aanvoer van talenten uit JA, die echter nog lang niet goed genoeg waren om Ajax 1 te kunnen dragen. Gevolg van dit wanbeleid was een desastreus verlopen seizoen waar de voorrondes van de EL niet eens werden overleefd en we al snel uit het KNVB-bekertoernooi werden gekegeld. Het niet wensen door te pakken op kwaliteit na het bereiken van de EL finale ( We're back!!) is misschien nog wel de grootste miskleun geweest van dit bestuur en Marcus 'Aurelius' Overmars. En moet je hem hierboven eens aanhoren....zo'n 2-dimensionaal 'mea culpa' vind ik eigenlijk niet passen. Wanneer hij zou zeggen: "daar waar ik in mijn functie bij Ajax voor sta is inkomsten genereren uit de verkoop van spelers, niets meer en niets minder....op sportieve resultaten moeten jullie me niet afrekenen want daar ben ik namelijk niet voor aangesteld!!" Kijk dan zou ik nog respect voor hem kunnen opbrengen en weet iedereen tenminste waar hij aan toe is bij deze club. Dan zie je meteen ook het verzaken van dit bestuur waar het Afc Ajax betreft oftewel de sportieve resultaten. Rechtovereind blijft staan het alles overheersende feit dat elk seizoen aan de start van de competitie de selectie niet op orde bleek waardoor er vervolgens in het begin - naar later zou blijken- voor het kampioenschap essentiële benodigde punten verloren bleken te zijn gegaan. Niet één keer ...nee meerdere seizoenen telkens weer opnieuw!. Hoe vaak werden er 'kanonnen' beloofd die er vervolgens never nooit kwamen? Veel te vaak...en daar mag het bestuur nu wel eens daadkrachtig op worden afgerekend. En de aanstelling van Ten Hag als coach van Ajax 1 komt voor 90% op conto van Marc Overmars.
4 -5
Boer Gijs
Wie geeft nou hier een min voor? Kantoor personeel uit de Cruijff Arena?
0 0
Ajaxbrl
Moeten we dus jaren op teren een verloren EL finaletje...
Als verder het geld maar binnenstroomt is het allemaal prima... Prijzen winnen? Leuke bijkomstigheid...
3 -2
Saren
Hoi Pierre, waarom zit je alleen om ajaxshowtime als het slecht gaat met Ajax?
5 -2
goajaxgo
Ik denk omdat het deze hele eeuw al slecht gaat met Ajax.
0 0
afcas
hoe vang je het in de toekomst op? door spelers als wober niet te verkopen waardoor je nog steeds maar 2,5 volwaardige centrale verdedigers hebt?
4 -1
Sammy Sosa
Wie had gedacht dat Viergever ons zo in extase kon brengen. Geen Ajax niveau maar echt matig dat hij in bij uitgerekend PSV speeelt en was nog kampioen wordt ook.
5 -3
Schip
Was gewoon erg goed, net als het jaar ervoor. En nu onomstreden basis bij PSV. En nog gaat er geen lampje branden?
1 0
HsvHoek
Vooral die laatste zin is interessant, dat lukt hem namelijk al jarenlang niet, waarom komende zomer ineens wel?
3 -2
T.reckveugel
Omdat er ook nu ervaring is met overleven in de CL. Nu alleen ten Hag uitleggen dat hij keihard moet ingrijpen bij wanprestaties, plus dat wanprestaties van ten Hag zelf ook niet meer geaccepteerd worden
3 0
HsvHoek
Het ligt niet alleen aan ten Hag, voor de winterstop was er geen ploeg die er vol op klapte. Na de winterstop waren er ineens ploegen die dat wel deden en dan blijkt het nog net zo labiel en slap als voorgaande jaren. Ik had verwacht dat ons dat niet meer zou gebeuren, gezien alle investeringen. Het blijkt weer een mentaliteitskwestie te zijn, zoals zo vaak, soms lukt het niet om lekker te ballen maar moet de beuk erin. Dat laatste lukt ons bijna nooit, perfecte voorbeelden gisteren Heracles-Ajax en Utrecht-PSV, wedstrijden zoals gisteren heb ik van ons al veel te veel gezien. PSV laat zien hoe je een zware uitwedstrijd dient te spelen en ook dat laten ze al jaren zien. En daar baal ik gvd zo verschrikkelijk van, kappen met die primadonnas en haal wat klootzakken die de boel op scherp zetten, maar op de 1 of andere manier mogen dat soort types nooit gehaald worden of zo.
1 0
3*stars*3
Niet mee eens maar het was wel een heerlijke seizoen en vooral na de winterstop.
Wel frustrerend dat er een groot verschil was tussen Ajax uit en thuis.
Want in de competitie werd er buitenshuis te veel gemorst en in EU volgens mij 1 uitduel gewonnen.

Ook niet eens over wedstrijd in Eindhoven.
Locadia schoot die vrije trap erin en die laffe honden gingen vooral tegenhouden en loeren op de counters.
Achteraf was dat de pot waar Ajax de punten moest pakken om die schaal te pakken.
Ook fout van Bosz om 11 zelfde namen op te stellen, na Schalke.
2 -1
Mokum<3destad
Te lachwekkend voor woorden, je komt van Ajax en werkt er. Denk je nou echt dat je hiermee zieltjes zal winnen om je eigen falen te verbloemen?
6 -3
goajaxgo
Lulkoek.
7 -3
BK020
Je weet wie je nodig hebt voor zo'n seizoen Marc...
6 0
FSideMaluku
Er zaten best mooie wedstrijden tussen, maar een "dubbele titel" ...

What's next? Consequent tweede is ook eerste?
7 -1
Leviathan
De finale halen was het mooiste in JAAAAREN was gewoon een gekkenhuis heel Amsterdam stond op zn kop
1 -1
JohnnyD
Nou ja, het moet gezegd.....sinds die Europese campagne heeft de Arena pas een beetje sfeer gekregen. Dat is geen enkele landstitel gelukt. Alhoewel, misschien die kampioenswedstrijd tegen Twente dan.
5 0
T.reckveugel
Zeker tegen Twente
2 0
Schwalbino
Zo zie ik het:
1. Winnaar CL
2. Winnaar EL
3. Schaal Eredivisie
4. Verloren finale CL
5. Beker
6. Verloren finale EL
6 -8
Leviathan
Cl finale is 10x meer waard dan Eredivisie kampioen kwa inkomsten en aanzien in de voetbalwereld en dus ook voor talenten om evt voor Ajax te kiezen EL finale zet je ook meer op de kaart internationaal.
2 -1
ajaxdordtt
De beker HAHAHA. En liever de schaal dan een CL finale, hou op hoor.
2 -1
Ajaxbrl
Zo zie ik het: 5x 2e Plaats + 1x Verloren EL Finale = 0..
2 0
Joseph
Ik geef niks voor een tweede plaats in een flut competitie, 5 keer niks is ook niks.

EL finale was al 15 jaar niet bereikt door een NL clubs, zijn niet eens in de buurt gekomen..
0 0
Joseph
Beker is minder waard dan plaatsen voor Europees voetbal.

Ik zou een halve finale EL en kwart finale CL gelijk zetten aan het winnen van de eredivisie.
1 -1
Adamoost
Mmm vindt een verloren finale EL toch mooier en belangrijker dan een beker. Kon dat jaar echt puur genieten van die wedstrijden en die goal van viergever gaf mij een blijdschap die een gewonnen beker niet zou geven. Het terug op de kaart brengen van ons aller ajax. Ook was de sfeer in Amsterdam op de dag toch echt iets heel bijzonders, mensen zomaar aanspreken en de hele dag stond de stad zij bij zij. Het verbroederde.
9 -1
Bjorn
De Europa League campagne was echt schitterend en dat maakte voor mij het seizoen 2016/2017 bijna helemaal goed. Wedstrijden als Kopenhagen-thuis, Schalke-thuis en vooral Lyon-thuis zijn onvergetelijk zowel qua sfeer als voetbal. Maar, uiteindelijk heb je tastbare prijzen nodig. Zeker om die verschrikkelijke dag in 2016 weg te spoelen.
6 -2
KingJames23
Schalke en Lyon uit was nog veel mooier. Wat heb ik toen een zenuwen gehad.
2 0
DeBaarsjes
haha Schalke uit heb ik nog steeds een litteken omdat ik na die goal van Viergever niet wist waar ik naartoe moest rennen van blijdschap dat ik op mn bek viel door al het bier wat op de grond was gevallen in het uitvak, man wat een avond was dat.
2 0
Bjorn
Geweldige avonden. Onbetaalbaar voor supporters.
0 0
Willem410
Als we hem nou gewonnen hadden dan was ik het zeker met hem eens geweest.
Maar nu klinkt het echt als zen eigen beleid goed praten, slaat nergens op deze uitspraak.
7 -1
Boer Gijs
Wat een onzin. We willen de titel
3 -3
HZMKK
Moet toch toegeven als ik moest kiezen: Real 2x verslaan of kampioen, dat ik toch kampioen verkies.
9 -2
Joseph
Ik zou ook kiezen voor het kampioenschap, maar winnen van Real kan het seizoen wel goed maken als het kampioenschap niet lukt.

Als we winnen van Real en daarna ook nog de halve finale halen, is de keuze voor mij heel simpel, dan boeit die schaal mij weinig.
2 -1
Boer Gijs
Niks maak het verliezen van de titel goed. Alleen het winnen van de CL en dat gaat niet gebeuren.
0 0
AFCAsphere
Een geslaagde Europese campagne zou een verloren titel enigszins goedmaken. Maar zie jij het zo gebeuren? Ik bedoel, toen we tegen Lyon aantraden zaten we in een lekkere flow. We hadden net Schalke verslagen en zaten Feyenoord op de hielen.

Bayern-thuis is ondertussen al twee maanden geleden en onze achterstand in de competitie is alleen maar groter geworden. Daarnaast is Real Madrid ook weer beter gaan spelen.

Normaal gesproken ben ik heel optimistisch en zie ik ergens snel het positieve van in, maar na die zeperd tegen Feyenoord en Heracles is er denk ik iets geknapt bij de spelers. Hopelijk heb ik het mis en staan ze woensdagavond met zijn allen op. Winnen van Real Madrid zou wel voor een positieve ommekeer kunnen zorgen, daarmee wek je zelfvertrouwen en internationale aandacht.
0 0
Michelangelo
Als we net als tegen Bayern spelen, dan gaan we verliezen. Al het gehele seizoen is de rechterkant zo lek als een mandje.
0 0
Jornnn
Kampioen a la de Boer of met staande ovatie van het veld stappen in Bernabeue?

En dan zo’n heerlijk filmpje met; “Dear Europe...”
2 -2
FSideMaluku
En stel: de volgende ronde CL halen is een "triple titel"? *sarcasme*
1 -2
0h0Litmanen0h0
CL finale of titel?

Lastig keuze toch, moet ik Netto gelijk in geven. CL finale is wel een stuk unieker
2 -1
0h0Litmanen0h0
CL finale of titel?

Lastig keuze toch, moet ik Netto gelijk in geven. CL finale is wel een stuk unieker
2 -1
Jornnn
100% een finale plaats. Een Nederlandse titel verwacht je, maar de Europese avonden maken mij trost en verwarmen mijn hart.
3 -1
0h0Litmanen0h0
CL finale of titel?

Lastig keuze toch, moet ik Netto gelijk in geven. CL finale is wel een stuk unieker
0 -1
Labrador
Sorry maar meent hij hier nu dat het behalve van de EL finale als een dubbele titel telt?
5 -2
DarkChild
Uiteraard. Want een dubbele titel, betekent: meer lucht, want ja, dan ben je toch weer 2 x extra kampioen

Lesje drogredenen 101, zoals dat eerst het dubbele programma de reden was dat we geen kampioen werden en het seizoen daarna toen we het niet hadden...ehm niet, maar daar praat je dan niet over. Het is echt heel makkelijk, hij zou er een boekje over moeten maken.

En we gaan door, want het elftal van volgend jaar wordt ook episch. Als het lukt. En zo niet, was het wel episch geprobeerd.
2 -1
Deepblue
jup. en terecht
net zoals hij zegt geen kampioen worden ook dramatisch is.
1 -1
KleinMiljoen
Ik vind het misschien nog wel belangrijker dan twee titels. Kan nog steeds dagelijks wegdromen bij de herinneringen aan die EL-campagne. Titel van 2013 of 2014 kan me gestolen worden.
10 -2
Labrador
Oke dan zijn wij het niet eens. Het gaat om prijzen winnen. Niet om een 2e plek
1 -4
KleinMiljoen
Het is de Eredivisie. Wat een prijs
4 -1
flithje
En dan verwijten dat de spelers verzaken in ED. Moet niet gekker worden als we de competitie niet meer als prijs zien.
0 0