Blind: 'In CL wordt ontwikkeling stormachtig'

Daley Blind kijkt, ondanks de mindere periode van Ajax, enorm uit naar de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Het is niet voor het eerst dat de verdediger annex middenvelder zijn opwachting maakt tegen De Koninklijke. In zijn eerste periode bij Ajax kwam Blind de Madrilenen al een aantal keer tegen in het miljardenbal

'Het waren fantastische affiches, maar niet altijd met een gelukkig gevoel', blikt Blind terug in gesprek met Ajax TV. De linkspoot heeft uit de vorige edities met Real Madrid een hoop lering getrokken als jong talent. 'Het is lastig echt punten aan te geven. In zo'n wedstrijd neem je zoveel meer in je, ook qua ervaring, dan in een Eredivisie-wedstrijd. En ik denk dat je ontwikkeling in de Champions League stormachtig wordt, als je daar elk jaar kan spelen.'

Ajax treedt woensdag naar alle waarschijnlijkheid met een erg jong elftal aan, al ziet Blind dat zeker niet als een nadeel. 'Zeker als je kijkt naar hoe we in de poulefase hebben gespeeld. We hebben ons laten zien en we moeten dat doortrekken in de Champions League. We hebben laten zien dat we tegen de top van Europa kunnen strijden en ik kijk er dan ook naar uit om dat woensdag te doen.'

Volgens Blind gaat iedereen binnen de Ajax-selectie op zijn eigen manier om met de moeizame periode, die de club momenteel ondergaat. 'Maar het is in ieder geval duidelijk dat er keihard getraind moet worden en dat het plezier moet terugkomen in de groep. Al is dat nu lastiger in een situatie als deze. Maar ik denk dat dit wel het medicijn is om goed te gaan presteren samen. Een eenheid vormen en het vertrouwen uitstralen. Dat moet er uitkomen en laten we daar woensdag mee beginnen. Hoe moeilijk het ook is, alle neuzen moeten weer die kant op.'

Over de kansenverhouding durft Blind weinig uitspraken te doen. 'Dat is lastig te zeggen. Real Madrid is natuurlijk wel favoriet, ook al zei iedereen dat ze een mindere periode hadden de laatste tijd. Maar volgens mij zijn ze aardig terug op dreef. Ze hebben van de laatste vijf keer vier keer de Champions League gewonnen, dus het zal geen makkie worden. Maar we moeten de kansen die we krijgen proberen te benutten. En ik denk dat wij wel een team hebben dat het elk team lastig kan maken en dat wij ook een team zijn die elke wedstrijd kansen creëert. In de Champions League krijg je er iets minder, dus het is te hopen dat we een goed resultaat neerzetten en dat we in de uitwedstrijd zeker nog kunnen strijden om door te gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NouridolbergNeres34
Ja daley we zagen je stormachtige ontwikkeling tegen Heracles weer, gaat nog steeds de duels in als een oud wijf en nog steeds een draaicirkel van een vrachtwagen. Daar betaald Overmars dan 20 mil voor het is echt ongelofelijk... laat het iedere keer weer afweten, “de zogenaamde ervaring die we nodig hadden”.
0 0
RememberLitmanen
Hebben laten zien dat we tegen de top van europa kunnen strijden??...nu nog in de eredivisie!!
0 0
Pierre Heno
Voorbeeldje van zelfhypnose dat veel te laat komt.
1 0
4EVERAJAX
schei uit man, dan heb je er zeker niets van geleerd. Kom op hoor Daley. Voor iedereen is dit een graadmeter en kan je er dus lering uit trekken. Maar laat wel zien dat je er wat van leert.
0 0
tonny
gewoon een miskoop
2 -2
Schip
Het plezier moet terugkomen.

Daarmee geeft hij toch aan wat er mis is? Zoveelste aanwijzing dat het de sfeer is.

Verder erger ik me kapot aan de vrijblijvendheid waarmee hij dit commentaar geeft en voetbalt. Alsof hij slechts betaald wordt om het te proberen, maar als het even niet loopt, vooral niet te forceren.

In niets een leider. Ja, dat zou makkelijker zijn op 6. Maar eis dat dan, slappe gast.
0 0
goajaxgo
Schamen is een groot woord.
0 0
ajaxwestland09
Daley blind pfff ga eerst is normaal voetballen en neem je team bij de hand. Je bent de ervaren speler en je laat je team gewoon in de steek
3 0
FlyingDutchMan
Die ontwikkeling in de CL gaat ons niet ongezien voorbij, gezien de puike recente prestaties
0 0
Gecko
Die Van de Gijp moet ook eens ophouden
De meest luie speler van de eeuw. En dan op tv vertellen hoe het qua inzet moet
Wat een triest figuur is dat
3 0
Heiko
Ze leven alleen maar voor de CL wedstijden. De rest interesseert ze helemaal niks
8 0
Dexy
Begint Daley het Schöne-syndroom over te nemen, m.a.w. de meest stompzinnige uitspraken doen in de media?
5 0
10Sneijder10
Parodie op een voetballer.
Daar is dan 20 miljoen + salaris voor betaald.
Man man man.
3 -1
Gecko
Toen hij werd aangetrokken was het hosanna.
Ik heb het nooit begrepen!
2 0
10Sneijder10
Ik ook niet, iedereen deed net alsof hij 10x beter was geworden.
Hij heeft nog steeds de snelheid van een schildpad, de wendbaarheid van een boeing 747 en in de duels de fysieke kracht van een klein meisje.
1 0
Schip
Door slechts de helft.
0 0
ajaxpat
stoppen met lullen en voetballen gvd,elke wedstrijd meer dan 100% inzet
3 0
Dastaan
Daar is de man die zich niet schaamt. Balgehakt Daley. Blijkbaar alleen maar gekomen om z’n zakken te vullen.
2 0
Juichtoon
Iedereen een spreekverbod. Steek alle energie in de wedstrijden svp.
8 0
Benleiden
Absoluut! Alles wat ze nu zeggen wordt vol tegen ze gebruikt. Je moet nederig zijn na deze kutweken. Hieraan kan je zien dat er wel wat intelligentie wordt gemist in de selectie. Hoe kun je nu zeggen dat je als talent lering kan trekken uit de CL wedstrijden en je zelf vervolgens als een ballenjongen laat gebruiken in de ED wedstrijden?
1 0
Bjorn
Maar Daley, Tadic, Schone, Ziyech: jullie hebben schijnbaar allemaal gezamenlijk nog steeds niet de ervaring onze ploeg op de rit te krijgen binnen 90 minuutjes tegen Heracles. En dat tot tweemaal toe binnen een seizoen.

Hoe kun je dit nou allemaal in een microfoon blaffen. Kolere zeg gozer. Je staat te voetballen als een natte krant, net als de rest van de B.V.'s binnen het elftal. De enige die ik echt passie zie meenemen, goede en slechte tijden, is Nico. Trek daar maar eens lering uit, want dat is de enige manier om je voetballende kwaliteiten boven te laten komen.

Het begint allemaal met duels winnen, tweede bal afpakken en met overtuiging een provincieclubje bij de strot grijpen. Dan kun je gaan voetballen.
2 0
Daniii
Alsof het resultaat in de interviews belangrijker is dan de actual wedstrijd, word een beetje moe van dat slap gelul steeds maar niets terug zien.
3 0
alvin01
Ik stel voor dat bijna iedereen die in de Ajax selectie zit een spreekverbod krijgt.
Het is toch allemaal onzin wat ze uitkramen, manmanman.
Behalve de Ligt, die zegt de waarheid.......
3 0
Heiko
Als ik Daley was zou ik me mond dicht houden. Eerst maar eens presteren.
2 0
Robeerke
Weet niet of Daley hier nou zit te trollen of dat hij een gigantisch steigerhouten plank voor z'n kop heeft.
7 0
Jelephi
Dik betaald dus dat laatste
2 0