Van Gaal: 'Ajax kan Champions League nog eens winnen'

BVeenstra, 11-02-2019 om 15:50, 14287 views, Panenka, Sport |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Voormalig Ajax-trainer Louis van Gaal denkt nog steeds dat Ajax op termijn de Champions League kan winnen. Voor nu lijkt het echter nog te vroeg voor de winst van het miljardenbal, zo vertelt de trainer in een interview met Panenka.

'Afgelopen oktober, toen Ajax speelde tegen Bayern München, zei ik in een interview dat het huidige Ajax bijna net zo goed is als het Ajax van 1995', begint Van Gaal. 'Weet je wat er toen gebeurde? Mensen lachten mij uit. Maar ze hebben nu toch gezien dat Ajax zich overtuigend wist te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League.'

De oud-trainer denkt dat de Amsterdamse club op een dag de Champions League weer eens wint. 'Ajax kan de Champions League winnen. Ik geloof daar nog steeds in, maar voor nu is het nog te vroeg. Het probleem is dat Ajax altijd helemaal opnieuw moet beginnen als spelers vertrekken. In vergelijking met Spanje en Duitsland is Nederland een klein voetballand. Dat maakt het ingewikkeld.'

Van Gaal staat erom bekend graag met jonge spelers te werken. 'Veel mensen zeggen dat ervaren team de beste teams zijn, maar ik geloof daar niet in. Jonge spelers kunnen oudere spelers ook inspireren. Je hebt een mix nodig', aldus Van Gaal, die met Ajax in 1995 de Champions League won. 'Dat deden we met spelers van zeventien en achttien jaar oud.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Balgobind
Wereldtrainer
0 0
AFCA76
Hoop dat deze man ooit nog ns terugkomt. De spelers van tegenwoordig hebben een enorm tekort aan discipline en geen ruggengraat! Met hun koptelefoontjes en instagram troep. Daar wist hij wel raad mee. Wat nou op winterkamp naar Florida, gewoon lekker ouderwets naar 't strand en het bos in en daar bikkelen. Spelers op hun klote geven, bevalt 't je niet? Ga jij maar lekker op de bank zitten jonge man. Tot die tijd, laat maar zien of je de ballen hebt dat je een basisspeler waardig bent.
En DAT, is pas een trainer!!
0 0
FSideMaluku
Met een trainer die wél een visie en, wanneer nodig, een harde hand heeft, zie ik dat zeker nog wel gebeuren.
0 0
PJK54
Met alle respect Louis maar ben bang dat dat niet meer gaat gebeuren Ajax is een soort opleidingsinstituut voor talenten aan het worden. Talenten welke dan op zeer jonge leeftijd, al dan niet onder een soort van dwang van een zaakwaarnemer, naar grote clubs vertrekken omdat daar het grote geld te verdienen valt. Oké Ajax zal er lekker "rijk" van worden maar voor langere tijd een goede selectie vasthouden lijkt mij onmogelijk. Ook zal het spelen in de ED geen positieve rol bijdrage geven in de keuze van de talenten neem bv het spelen op nepgras wat alleen in Nederland gebeurd.
0 0
Jan Doedel
Van Gaal..........zou geweldig zijn als hij het nog 1 keer zou willen doen. Hij is een beetje arrogant maar is natuurlijk een vakman eerste klas. Van Gaal is keihard en dat moet je zijn in de top. Zo'n slapjanus als ten Hag wordt niet serieus genomen door de spelers van een topclub. Weet zeker dat als van Gaal nu de trainer was dat er een hele andere mentaliteit zou heersen in het veld. Een boers accent kan me niks schelen en dat mag ook niet uitmaken. Ten Hag is gewoon niet zo'n beste trainer. Ajax onwaardig. Deze man vindt zichzelf heel goed maar het is kut, hij heeft de boel volledig uit de klauwen laten lopen.Tactisch onbenul. Dus Erik je bent de zwakste schakel DR UUT!!!
1 -2
Frankey78
Onder zijn leiding zouden we de Champions League zeker nog wel een keer kunnen winnen mischien. Ik denk dat hij het nog wel in zich heeft Ajax weer naar grote hoogte te stuwen. En voor zijn oude liefde zal hij vast nog wel te porren zijn. Wat hij Cruijff geflikt heeft is zekers niet goed te praten, dat was een vieze naaienstreek maar als trainer heb ik hem hoog zitten. Met alle respect voor Johan Cruijff maar ik zou Van Gaal graag nog een keer als trainer van Ajax zien.
1 0
mercurius3
Zyiech respecteert Van Gaal. Maar wat heb je eraan? Is voor hooguit enkele wedstrijden en Ajax speelt nergens meer voor behalve misschien de beker, maar die kun je ook met Ten hag winnen. Van gaal is ook niet van het schokeffect.f
1 0
Litmanen85
Louis nog 1x Ajax zou geweldig zijn.. Helaas kunnen al de ego's binnen Ajax dat waarschijnlijk niet aan.
3 0
TontoKarnaggel
Ik ben groot Cruyff adept, maar wil vooral het beste voor Ajax, en ik denk oprecht dat Van Gaal dat momenteel is. Wel op voorwaarde dat hij zich puur en alleen richt op de selectie en zich niet bemoeit met het beleid en de structuur van de club. Als trainer weet ik zeker dat hij het uiterste uit deze groep weet te persen en dan zijn we serieus tot mooie dingen in staat.
3 0
T.reckveugel
Cruijff adept en vGaal willen. Hou toch op
1 0
TontoKarnaggel
Deze had ik wel verwacht en snap ik natuurlijk ook wel. Maar probeer nou eens verder te kijken dan de persoonlijke vete's en ruzietjes en kijk eens echt naar het belang van Ajax ( en zijn supporters ) Ok, ik ben maar een leek, maar als trainer lijkt van Gaal mij momenteel de persoon om wel alles uit deze selectie te halen. En volgens mij is dat nu even prioriteit.
1 0
Ajax114
Dat is juist het probleem omdat hij zich overal mee wil bemoeien.
0 -1
Verthongen
Ik zou niet 1 andere Nederlander dan van Gaal durven noemen die dit Ajax weer op de rails zou kunnen krijgen.
Maarja door zijn streken heeft hij zich niet geliefd gemaakt, ik heb ergens grote respect voor zijn skills maar de persoon is wat mij betreft geen optie meer.
Zo zonde want juist zijn kwaliteiten als trainer heeft zo’n team als deze echt nodig.
3 -1
Deepblue
Volgens mij is hij juist enorm geliefd. Behalve bij een handvol haters (al dan niet Ajax-supporters)
3 -1
Verthongen
Nou geliefd... vooral goede herrineringen aan de jaren 90.
Maar de kunstjes van de tijd rond Johan hebben van Gaal zeker beschadigd en dat heeft hij aan zich zelf te danken.

Zijn kwaliteiten zijn echter hard nodig bij dit team.
Ik vind dit best lastig...
0 0
Schip
Ik hoor bij de fans, maar zie wel dat hij een paar lastige eigenschappen heeft.

Maar ik vrees dat de verhouding fans - haters wat gebalanceerder ligt. Puur een inschatting, je zou eens een poll moeten houden.
1 0
Jelephi
Waarom vragen mensen hier in godsnaam om Van Gaal. Diezelfde rat die Cruijff een mes in zijn rug stak door stiekem zitting te noemen als directeur via zijn vriendje Sturkenboom. Een verlengstuk van Coronel en Henrichs. Van Gaal is een gore rat en die hoef ik nooit meer bij Ajax in een functie terug te zien. Om over dat gefaalde jeugdplan van hem maar te zwijgen.
0 -7
Mozzer
Laten we hem aub beoordelen op zijn merites als trainer van Ajax, en zijn verdere carriere, en niet ons niet tot dit soort gekissebis verlagen.
4 0
niquedegraaff
Daar is Jelephi altijd op uit op deze site. Gewoon niet meer op die mafkees reageren.
0 0
Deepblue
Komop Louis,

Wie A zegt moet B zeggen.
Kom terug en laat het zien!
3 0
Hagmag
Ben jij nog beschikbaar Louis ?
1 -1
Bky
Inderdaad, we gaan gewoon de CL winnen.
1 -2
Cruijffthebest
CL winnen, Ajax?
Nee, dat gaat never nooit meer gebeuren helaas.
Ik kijk met weemoed nog weleens de dvd van 1995 en weet dat zoiets nooit meer gaat gebeuren!
1 -4
BrandjeXL
Laten we eerst maar eens een trainer hebben die spelers op hun eigen plek zet. vervolgens mag Marcie op zoek naar echte nummer 6/controleur of wanneer je Blind daar neer zet een goede CV en misschien wel twee. Een echte linksbuiten want Tadic en Bande zijn dat niet en nog een rechtsback.
0 0
davidoff
heb je al naar ajax gebeld?..nog niet??
hop ,pak die telefoon en zorg dat jij voor de groep komt te staan ASAP!
3 0
niquedegraaff
Ik heb zo'n voorgevoel dat ajax de sterren van de hemel gaat spelen.
2 -3
Ajacied33
Sterren van de hemel spelen tegen Real hebben we niks aan. Het moet in de beker en competitie gebeuren. Tegen Real pak je misschien alleen de complimenten met dat goed voetbal
3 0
niquedegraaff
Het kan ook een boost geven voor de overige duels.
1 -1
Lagasj
Nooit meer deze man voor een elftal van Ajax zetten.
Verschrikkelijk anti-Ajax voetbal met deze man.
Heeft het Nederlandse voetbal volkomen naar de klote geholpen met z'n "jeugdplan".
Is allang niet meer van deze tijd, deze Van Gaal.
Vijand nr 1 van Johan.
Degene die deze man binnen haalt is de judas.
Henny Hendriks z'n natte droom wordt dan werkelijkheid.
En alle mannetjes die nu roepen om van Gaal riepen bij het aantreden van Ten Hag hetzelfde.
2 -12
PJSM
Liever vandaag nog voor de groep dan morgen.
5 0
afcas
ben je kakkerlak of lamp?
0 -5
Gecko
Een standbeeld voor deze man. Jammer van de ruzie met JC
5 -1
Bocarra
Het zou mooi zijn als hij Ajax nog eens een keertje zou leiden naar het internationale succes.
3 -1
Mozzer
Beste Ajax-trainer van de laatste 40 jaar.
Ken je klassiekers.
1 -2
voetbalmaaktnietgelukkig
Zet er maar een duitse trainer neer. Kijk bij Heracles, wat die man doet met die voetballers
0 -5
ajaxpat
van de laatste 11 wedstrijden 8 keer verloren
5 0
Mario65
Tja Louis, kom naar Mokum en neem het over van die eigenwijze klote boer....
7 -3
ArnoAjax
Ja inderdaad en zo snel mogelijk!
3 0
Pierre Heno
En op welke datum werd de opname van dit interview gemaakt?
0 0
Ajaxbrl
Excelsior ook in theorie...
0 0
niquedegraaff
Open sollicitatie.
3 -1
behangdelul
Precies! Niks meer en niks minder en direct halen!
1 0
flyingsoccer
Als je deze man voor de groep zet gaan ze presteren als er iemand is die dit zooitje recht krijgt dan is hij het wel ook al is het een arrogante bal hij brengt successen zeker met dit materiaal liever vandaag voor de groep dan erna.
6 -1
Mikee
Over van Gaal mogen de meningen misschien verdeeld zijn, maar ik ben heel benieuwd wat er zal gebeuren als hij voor de huidige groep zou staan. Hij weet met talentvolle groepen vaak wel een eenheid te maken die geloven in elkaar. Tevens zou hij ook niet schromen om door te selecteren of spelers te wisselen.
6 0
Gecko
Hij laat zijn broek zakken. En schreeuwen wij zijnde beste!
Ha Ha. Ik ben een voorstander van Louis!
2 0
Ajax114
Natuurlijk kan dat . Maar dat kan alleen met capabele mensen in de leiding. Als je Bosz, Jonk, Van Kinsbergen en Ling aanstelt dan kan dat maar niet met de mensen die er nu zitten.
3 0
Schwalbino
Dus jij bent niet voor Van Gaal?
2 0
Ajax114
Klopt, het is onvergeeflijk wat hij toen deed om de grootste Ajacied aller tijden beentje te lichten destijds en als je vrienden bent met Sturkenboom dan deug je zelf ook niet en moet je zo'n persoon als club nooit willen binnenhalen. Pure anti-reclame als je Van gaal binnenhaalt.
0 -2
31xAjax
Jonk en Ling? Yeah right.....
1 -1
Ajax114
Dan gaan we toch lekker verder met die nobodies die er nu zitten. Overmars die alleen maar topaankopen doet hahahhaha. Kristensen, Schuurs, Jensen, Labyad.... ach ik stop maar want anders wordt het bericht te lang.
0 0
JanTa
Hebben die zich bewezen?
0 0
talent020
Bosz en ook Kinsbergen vind ik van wel, Jonk en Ling is idd giswerk
1 0
mvdk
Overmars mag er ook zijn hoor!
2 -1
Pierre Heno
Helemaal mee eens! ( maar wel bij Arsenal dan hè)
2 -2
JanTa
Als jij nog trainer bij Ajax zou zijn dan zal ik het nog geloven ook.
5 0
Patajax
iemand enig idee wat voor kaarten er vrij zijn gekomen. welke plekken? en enig idee wat de prijs indicatie is?
0 0
Pierre Heno
Nou ..eh..je krijgt er waarschijnlijk een seizoenskaart bij kado met alle nog resterende thuiswedstrijden in het vooruitzicht, om te beginnen het billenknijpertje tegen NAC thuis a.s. zondag.
0 0
didierajax020
Tenminste iemand met karakter en iemand die kwaad wordt wanneer nodig. Ik zou zelf niet schrikken van een boze Erik, Aron of - met alle respect - Schreuder.
6 0
Ajacied33
Wil niet lullig doen, maar als TH echt boos wordt zou ik denk ik in de lach schieten. Weet niet waarom..
5 0
Jarl1989
Nou ik wel. Als ten Hag gaat schreeuwen klinkt die als een fluitketel die niet over de 20 decibel uitkomt.
4 0
Ajax-Amsterdam
Hahahahha
1 -1
Gecko
Door die rode pet en het rare accent
Wat een afgang
2 0
Ajax114
Hahahaha dat is precies wat de spelers ook doen.
2 0
Ar
1994-1995 was natuurlijk uniek.
Ik riep het toen al in september dat we de CL konden winnen. Tot groot lachend genoegen van alles en iedereen die me voor gek verklaarde.
Maar dat was me een elftal zeg. Aantal talenten van 18 (Kluivert, Seedorf, Kanu), paar ervaren dertigers (waarvan Rijkaard natuurlijk wereldniveau was), een keeper die ik toen al de beste van de wereld vond, een aantal spelers van 24/25 jaar (De Boertjes, Litmanen, George), en een paar spelers van net in de twintig (Davids, Reiziger, Overmars, Oulida).
Aangevuld met gerichte bank aankopen zoals Bogarde (24), Van Vossen (26), Van der Brom (28), die nooit zeikten. Zulke spelers heb je nodig. Niet spelers van 19/20/21 die roepen dat ze willen spelen en uit hun uitspraken laten blijken dat ze anders rap buiten de deur gaan kijken. Want dat brengt onrust, en de media stookt daar wel in. Kregen ze bij Van Vossen en Van der Brom geen kans toe.

De voorwaarden zijn wel dat je beschikt over een uniek stel van talent, ervaring, middencategorie (leeftijd en niveau) en één of twee spelers van wereldklasse. Ik durf te stellen dat zonder Rijkaard het nooit was gelukt.

Wij hebben momenteel één speler van (potentieel) wereldklasse, en dat is De Ligt. We hadden er met Sanchez nog eentje, maar die heeft Marc te makkelijk en te goedkoop verkocht. We hebben er een paar met het talent en het potentieel zich te ontwikkelen tot wereldklasse (De Jong, Dolberg, Neres), een aantal ervaren jongens in de middencategorie kwa leeftijd en niveau (Blind, Tadic, Ziyech), alleen de echte ervaring zoals Rijkaard bracht dat hebben we niet.
Eigenlijk zou je dus bijna geneigd zijn te zeggen: het is nu of nooit!

Want voor je weer zo’n groep hebt...

Ik zou er morgen Louis van Gaal opzetten.
Hoeft TH niet eens weg, maar er boven!
7 -1
Mozzer
Ja, liever gisteren dan vandaag!
De vraag blijft waarom ze hem niet vorig jaar aangesteld hebben.
Het halve elftal van 1995 werkt nu bij Ajax, alleen de baas ontbreekt.
3 0
MisterAFCA
De baas die via een achterbakse manier de sleutel van het fort wilde krijgen? De baas die de Champions League won omdat de echte grote baas de jeugdopleiding eind jaren tachtig weer nieuw leven in had geblazen? Die uitzonderlijke talenten waar wij toen en nu over beschikken komen op het conto van maar een man. De echte baas, CRUIJFF! Ajax was op sterven na dood eind jaren tachtig en dat heeft Cruijff eigenhandig weer opgebouwd waarna er in de jaren 90 geoogst kon worden door VG. Komt het je bekend voor? Er is in het recente verleden namelijk precies hetzelfde gebeurd echter is hij toen door die geile plucheplakkers, met Henrichs voorop met pek en veren het stadion uit gejaagd. Maar daar is VG samen met ten have mee begonnen toen ze achter Cruijff zijn rug om zijn gegaan! Wat vergeten sommige toch snel als het niet draait...

En deze zelfde huichelaar willen sommige hier weer terugzien.... het kan verkeren.

Als er iets nooit moet gebeuren is het VG in de Johan Cruijff Arena!
2 -4
makaveli
kansloze reactie
2 -1
Mozzer
Zeer kortzichtig en one-sided, vind je zelf niet?
Als er iemand hier kort van memorie is ben jij het wel.
1 0
3sterrenAjax1
met van gaal zouden de spelers het niet durven om met een dergelijke mentaliteit een wedstrijd te spelen. laat louis aub terugkomen en ons weer groot maken. het materiaal hebben we. nu nog een trainer die de spelers durft aan te pakken en voor wie ze respect hebben.
7 -1
Ruff Rhythim
Pak die handschoen maar op dan....
1 0
GvanderK
Misschien wil Van Gaal een tijdje als adviseur van Ten Hag werken. Als er één persoon ervaring met jonge teams heeft is het hem wel.
2 0
ditisdebeslissing
nog 4 keer een frenkie de jong verkopen. en dan heb je dezelfde begroting als bijv tottenham. waardoor je talenten meer salaris zou kunnen bieden en dus langer aan je kunt verbinden. en dan een elftal smeden. dat vecht en strijd. en het zou zomaar kunnen dat we de cl winnen.
1 -1
Ronaldinho020
Helaas werkt dat niet zo.
1 0
Ajax114
Precies in stilte werken aan enorme berg geld en dan toeslaan.
0 0
Gecko
Bij van Gaal had het allemaal nooit gebeurd wat nu onder Haggemans gaande is
Die had allang ingegrepen. Spelers op hun plaats gezet en het teambelang voorop gesteld
Haggemans heeft geen natuurlijk overwicht. Die man kan je toch niet serieus nemen met die gekke rode pet op
Lijkt wel malle pietje
0 0
JohnnyD
Van Gaal wel dan met zijn broek op de enkels en zijn tampeloeres bloot als bewijs dat hij ballen heeft tegenover de spelersgroep?
0 0
Gecko
Ja. Daar heb Je volkomen gelijk in!!
0 0
mario-ajax23
Als vgaal nu trainer was,die had na hveen al in gegrepen en dingen veranderd,ETH laat de dingen nu versloffen en denkt dat t vanzelf wel goed komt maar dat is niet zo! Zet er eens 1 of 2 op de bank pas je tactiek iets aan,t gaat nu om de punten,dan maar iets minder mooi!
1 -1
Stamstadam
We hadden dit jaar de Europa League kunnen winnen, daar is de selectie sterk genoeg voor. De Champions League zullen we nooit meer winnen, helaas.
0 -1
didierajax020
Wat heerlijk als deze man voor de groep zou staan. Die spreekt zich wel uit over een slecht preseterende Frenkie, Dusan en Hakim. Iets wat nu duidelijk ontbreekt, vind ik.
1 -1
marrene
Sommige jonge spelers ja. Maar ook met Rijkaard en de andere "jonge" jongens waren midden twintig.
0 0
Murtagh
champions league van G elftallen misschien
0 0
Ajacied33
Ik hoorde gisteren bij Rondo dat van Gaal tegen zijn Truus heeft gezegd om geen club meer te coachen. Maar ik denk dat hij voor Ajax echt wel een uitzondering wil maken. Het luisteren naar deze man alleen al worden de spelers beter van. Tuurlijk had hij niet met Ten Have in zee moeten gaan destijds, maar niemand in het leven is perfect/foutloos. Wat mij betreft van harte welkom, al zal het bij een droom blijven
4 -3
MrPink
Gewoon schijt hebben en v Gaal het seizoen af laten maken.
4 -2
KevinDurant
Benzema doet niet mee, wat een geluk
0 -3
Ajacied33
Nog niet zeker toch?
1 0
Radie125
we merken het wel voor nu gast het niet best met Ajax. Waar het aan ligt geen idee
1 0
Gonzalez75
Op Fifa 2019 ja of Esports
0 0
jarenfan
Zet hem voor ten Hag na dit seizoen,en daarna TD.
De beste oplossing voor Ajax
1 0
weallloveajax
Als er een totale samen hang was tussen Ten Hag en Directie hadden de crusiale fouten van verkoop Wober en transfer Frenk niet plaatsgevonden !!
Dan had elke simpele ziel wel coach kunnen zijn van dit team want ze hebben laten zien voetballen op hoogniveau te kunnen presteren.
Dan komt het op team spirit en teambelang aan en dat viel al in Amerika weg !!!!
0 0
Gouda
Och wat verlang ik naar een type trainer als Louis die (ook in het openbaar) eens goed uit z'n stekker gaat richting zijn spelers.
4 -1
AFCA.
Heerlijk inderdaad. Frankie was de laatste. 1-5 uit bij Nec. Toen dachten ze ook het potje op 50% uit te spelen en vooral geen extra metertjes te maken. Werd alles en iedereen eens even met de grond gelijk gemaakt.
2 -1
Ajacied33
Heerlijk. Dat zijn winnaars
1 -1
Ar
Ik geloof daar ook nog steeds in, onder bepaalde voorwaarden.
En dat ligt met name in de plaatsing. De kampioen van een land hoort gewoon altijd zonder meer geplaatst te zijn en niet nog eens te maken krijgen met perikelen als in augustus al moeten presteren, soms tegen clubs die op dat moment midden in de competitie zitten.
Met een mix van kwaliteit, ervaring en talent, en een hoop geluk, kan je dan best nog eens een kans maken. Versla je bv Madrid dan zit je bij de laatste acht. Dan gaat er natuurlijk nog een extra vaatje open. Een bal op de lat, een VAR moment, kunnen dan het verschil maken mits het balletje een beetje aan je kant rolt.
0 0
Toon meer reacties