Overzicht: Meest gewisselde spelers onder Ten Hag

GinoHaverkamp, 16-02-2019 om 20:00, 6185 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Erik ten Hag krijgt de laatste weken het verwijt dat hij vaak dezelfde spelers wisselt tijdens wedstrijden. Vooral Donny van de Beek zou het moeten ontgelden bij de 49-jarige hoofdtrainer. Maar hoe vaak wordt hij gewisseld? En hoe doen andere spelers het in verhouding tot hem? Wij zetten de meest gewisselde spelers van dit seizoen voor je op een rij.

Het blijkt inderdaad dat Donny van de Beek het vaakst een wedstrijd niet mag afmaken. Van de 26 wedstrijden die hij vanaf de aftrap aanving, mocht hij er 15 niet afmaken. Daarnaast is hij ook nog tien keer als invaller binnen de lijnen gekomen, waardoor hij aan slechts 11 van de 36 wedstrijden volledig meedeed.

Niet alleen Van de Beek wordt vaak gewisseld, maar ook David Neres mag regelmatig een wedstrijd niet afmaken. In de 22 wedstrijden die hij vanaf het begin aanving, werd hij 13 keer naar de kant gehaald. Momenteel wordt de Braziliaan vooral als invaller gebruikt, waardoor het aantal keer dat hij vervangen wordt tijdens de wedstrijd de laatste tijd niet meer oploopt.

Opvallend is dat Lasse Schöne (negen keer) en Hakim Ziyech (acht keer) ook relatief vaak naar de kant gehaald worden. Vooral in vergelijking met hun teamgenoten. Nu moet er wel bij gezegd worden dat Ziyech vaak naar de kant gehaald wordt om hem rust te geven en niet om iets te forceren. Bij Van de Beek gebeurt dat met enige regelmaat wel. 

Kasper Dolberg

In verhouding tot het aantal basisplaatsen maakt Kasper Dolberg het minst vaak een wedstrijd af. In de vijftien duels die hij is gestart, moest hij er tien keer vroegtijdig af. Dat komt doordat de Deense spits nog altijd niet honderd procent fit is, maar ook omdat hij met Klaas-Jan Huntelaar een stevige concurrent heeft. De 35-jarige spits is twaalf keer binnen de lijnen gekomen, waarvan het vaakst als vervanger voor Dolberg.

De tien meest gewisselde spelers dit seizoen. Het betreft statistieken uit de Champions League, Eredivisie en KNVB Beker. Maximilian Wöber is inmiddels vertrokken bij Ajax en blijft dus staan op vijf wissels uit zestien wedstrijden.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Wat nog het meest opmerkelijke is: Frenkie de Jong wordt nooit gewisseld. Terwijl zijn aandeel in de wedstrijd erg laag is. Hij schiet nooit van afstand, neemt nooit spelhervattingen, verlegd het spel nooit naar de andere kant, is verdedigend kwetsbaar, scoort bijna nooit en geeft zelden een assist.
0 -1
Hwb
Frenkie wordt bij bijna een kwart van zijn basisplaatsen gewisseld. Dat is minder dan veel anderen, maar niet nooit. Bovendien ben ik heel blij dat hij (bijna) nooit van afstand schiet. Zou Ziyech ook veel minder moeten doen.

Overigens mag hij best meer assists geven, maar dat is niet zijn rol. Kijk even op die url hieronder. Dan krijg je een radar te zien waaruit blijkt dat De Jong betrokken is bij de opbouw van meer dan een goal per wedstrijd. Hij hoort ook bij de top van de competitie wat betreft 'deep progressions', wat neerkomt op de bal de laatste 30 meter van het veld inspelen. Hij doet dat meer dan 14x per wedstrijd.

https://twitter.com/mixedknuts/status/1088125360930254848
0 0
Bky
HAHAHA humor.

En nee, klopt gewoon niet, Frenkie werd gewisseld tegen Emmen, Excelsior, Heerenveen en vorige week nog Heracles. Europees werd hij gewisseld tegen Standard en Benfica.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Blijf het zeer vreemd vinden dat Huntelaar er in bepaalde wedstrijden niet in mocht. Hij stond zwaar voor lul toen hij uit bij bayern 90 min. op de bank zat. Heeft nog veel fans in duitsland, was daar topscorer in de bundesliga en maakte 100 goals.Echt een grote naam daar. Dus niet mogen spelen in munchen deed pijn, thuis tegen bayern viel hij wel in.
Tegen madrid mocht hij er ook niet in. Ik vind dat zo'n speler die in zijn hele loopbaan van 600 weds. 1 op 2 loopt 598 weds. 340 goals Dat je hem moet laten spelen. Statistisch gezien maakt huntelaar om de wedstrijd een goal in zijn hele loopbaan. Nou, als je een goaltje nodig hebt, welke idioot laat hem dan niet spelen.... Tel daarbij op dat hij een verleden heeft bij madrid, dus extra gebrand. Heb hem met schalke een keer een goal zien maken in bernabeu....Kan je wel roepen dat je ervaring met hem hebt en hij altijd voorop loopt en de boel op scherp houdt, wat heb je eraan als je hem niet laat spelen in zo'n belangrijke wedstrijd. Je weet het nooit, maar ik zou best 50e inleggen op het feit dat huntelaar die 2 kansen van dolberg beter had afgemaakt en die 1e op zn minst tussen de palen had geschoten, vrije schietkans randje 16.
Dus laat huntelaar alsjeblieft spelen als je een goal nodig hebt, en dat is vaak.... Wanneer zagen we iets van dolberg waarvan we dachten Daarom ben jij spits bij ajax 1.In deze fase als de prijzen verdeeld gaan worden kan je niet steeds denken Wie weet maakt dolberg er nu wel een paar.
En tadic in de spits werkt heel goed want hij is een meester in het aannemen en terugleggen van ballen waardoor je meteen ruimtes pakt. Maar als afmaker is hij veel minder. Kans uit tegen bayern met zijn goede been 7 meter voor de goal. Juist van je beste spelers moet je eisen dat ze altijd top zijn. Tadic is en blijft een topper,al mist hij 5 kansen.
0 0
AsensioWillemsen
we zijn geen stichting doe een wens, iemand laat je invallen omdat het een positief effect moet hebben op de wedstrijd. Niet voor de fans
2 -1
Bky
"hij stond zwaar de lul, heeft nog veel fans in Duitsland (...), echt een grote naam daar. Dus niet mogen spelen in munchen deed pijn".

Leuk, degradeer jij Ajax nu tot een of ander kleuterklasje die spelers maar moet "laten spelen" omdat het anders gemeen is en pijn doet voor die persoon?
3 -1
Bennyben
Vind het best nog meevallen, het is niet zo dat tadic of Ziyech nooit worden gewisseld hun worden ook ongeveer 1 op de 5 wedstrijden gewisseld terwijl dat voor je gevoel veel minder is
0 0
Wereld
Opvallend ook dat Schöne zo weinig wordt gewisseld, terwijl hij (net als Frenkie) te weinig loopvermogen heeft en in het geval van Schöne ook nog te weinig (handelings)snelheid en leeftijd.

Tadic, Ziyech en Schöne zouden veel vaker gewisseld moeten worden.
Vooral als het 4-0 staat, kun je Neres (die sowieso in de basis hoort), Labyad, Eiting en Cerny minuten geven om zich te bewijzen. In moeilijke wedstrijden waar Tadic/Schöne/Ziyech zwak spelen, moet je gewoon Neres/Dolberg/KJH brengen. (bijv. Heracles, Feyenoord uit)

Het zou ook slim zijn om te waken voor overbelasting bij Mazraoui. We hebben al meerdere keren gezien dat hij niet fit genoeg was om te spelen, maar wel werd opgesteld. 'Herstelt' steeds in 2 dagen van pijntjes.
0 -2
Mentir
Grootste rol van Shone is andere betere te laten voetballen, door dingen te doen die zorgen dat het spel goed door loopt. je kan zeggen door zijn ''ervaring'' maakt hij zich minder zichtbaar voor het kijker maar je hebt keer op keer horen zeggen dat frenkie, lasse mist op bepaald punt als het even wat minder gaat

Alleen vind wel dat Tadic en ziyech wat vaker naar de kant mochten, om te laten zien ookal ben je zo ''geweldig''. als je geen goede wedstrijd speelt moet je aan de kant
1 0
Mario65
Je doet Schöne nu echt te kort
Hij kan zeer belangrijk zijn en heeft hij zijn diensten voor Ajax echt bewezen.
1 0
Mario65
En ja de meest productieve speler zit momenteel het meest op de bank.
Neres.....
Zoek de logica.....
Elke echte topcoach zou zo'n speler zo vaak als mogelijk inzetten, maar boer Ten Hag weet het blijkbaar beter.
Geen topcoach, maar heeft deze boer eerder het niveau voor een clubje als Lienden....
1 -2
de-Ajacied
Ja inderdaad heel vreemd. Neres en ook vd Beek zijn het meest effectief
En als ze op hun eigen plek worden gebruikt linksbuiten en op zes is Ajax op zijn sterkst

De oplossing is eenvoudig : Tadic op 10 vd Beek op 6 Schöne eruit Neres op 11
2 0
Bocarra
Daarbij aangetekend dat van de Beek aan het begin van het seizoen niet 100% fit was. Hij heeft de hele zomerstop gewerkt aan een blessure die hij eind vorigseizoen tijdens een trip met Oranje heeft opgelopen. Dat heeft hem op achterstand gezet. Het heeft vrij lang geduurd voordat hij 100% fit was.
2 -2
Hwb
Lijstje even herberekend naar percentage van aantal basisplaatsen dat eindigt in een wissel:
Dolberg (67%)
Neres (59%)
Vd Beek (58%)
Wöber (50%)
Huntelaar (32%)
Schöne (30%)
Ziyech (27%)
De Jong (23%)
Tadic (18%)
Mazraoui (17%)

Zegt imo meer dan het absolute aantal keer dat iemand gewisseld wordt.
11 -1
Ajaxmax
Duidelijker dit!
0 0