'Dan win je van AC Milan en ligt alles open'

BVeenstra, 11-02-2019 om 12:30, 6259 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax-trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde kijken met enorm trotse gevoelens terug op de Champions League-winst van Ajax in 1995. De twee oefenmeesters spreken in de Ajax Podcast op Ajax.nl over hun ervaringen tijdens dat Champions League-seizoen.

De vraag is: had Reiziger rond deze tijd van het jaar al het idee dat Ajax in mei de Champions League zou gaan winnen? 'We wisten dat we een sterk elftal hadden en dat we heel goed speelden. Dat zag je in de competitie en ook in de Champions League. Op dat moment speel je nog wel tegen de bekerhouder (AC Milan, red.). Dat was in die jaren het team van de wereld. Of ik geïntimideerd was? Nou, in de spelerstunnel wel. Ik speelde ook tegen Ruud Gullit, mijn idool van vroeger. Nee, hij is er niet langsgekomen, haha. Dan win je die wedstrijd en dan ligt alles open', aldus Reiziger, die later dat seizoen met Ajax opnieuw zou spelen tegen AC Milan, maar dan in de finale.

Bogarde maakte in die finale geen minuten, maar toch was het voor hem de mooiste ervaring uit zijn Ajax-periode. 'Toen mocht je maximaal zestien man in je wedstrijdselectie hebben. Ik zat erbij en daar was ik al heel erg blij mee. Je hoopt op minuten, je moet zorgen dat je klaar staat, maar Louis van Gaal wisselde aanvallend. Dan weet je dat er weinig kansen zijn dat je erin komt.'

De oud-verdediger weet nog wel dat hij naast Patrick Kluivert op de bank zat. 'Het enige wat mij daarvan bijstaat is dat hij zei: "ik kom erin, ik maak de winnende en draai mijn shirt om, zodat iedereen mijn naam leest", aldus Bogarde, die zag dat Kluivert zijn woorden nakwam toen hij de enige en winnende treffer maakte tegen de Italianen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
weallloveajax
Eruit met die laaf !!

geloof mij reiziger met bogarde de meest mooie combinatie van rust en agressie bij elkaar!

deze twee weten hoe het voel om met sucses en spanning om te gaan en kunnen dit vertalen naar jonge gasten !

geloof mij dat Ten Hag een goeie trainer is en individueel mensen wel beter kan maken maar een hele trein laten blijven rijden wordt heel lastig voor deze artiest.
0 -1
Lagasj
Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie op succes in de toekomst
Alles goed en wel en ook leuk nostalgisch om terug te kijken maar.....
AUB niet naar het eerste overhevelen als TH de zak krijgt.
Dan zijn we nog verder van huis.
Reiziger is al niet geschikt voor jong laat staan het eerste.
Moet net als Heitinga volgend jaar opstappen, zo niet vrijwillig dan toch echt gedwongen.
Weer een verkeerde keus, deze twee. Zoals zoveel verkeerde keuzes van de leiding.
Nu maar hopen dat ze de ballen hebben om allemaal vrijwillig op te stappen zodat het Ajax geen extra geld gaat kosten.
Die hele blunderende zooi heeft al geld genoeg gekost want iedereen kan Frenkie en De Ligt voor een top prijs verkopen.
Stop de vriendjespolitiek !!
0 0
Ajax#1900
Een paar maanden terug werd de vergelijking met 95 nog gemaakt. Het kan verkeren zullen we maar zeggen.
1 0
BrandjeXL
De mensen die dat deden zijn gek maar waarschijnlijk ook diegene die nu het hardst schreeuwen. De waan van de dag zullen we naar zeggen. Dit Ajax lijkt op helemaal niks van dat het Ajax van toen. Toen speelden spelers nu nog op eigen posities waar nu meer dan de helft van ons team dat niet doet. We spelen met twee middenvelders op de flanken. Middenvelders op linksback, rechtsbackback en LCV. We spelen met twee aanvallende middenvelders als controleurs. Dus ik snap niet waarom men zo verontwaardigd doet. Het hele hele team is totaal uit balans en wanneer het even niet loopt zie je daar de resultaten van.
0 0