Ajacieden klaar met excuses: 'We waren slordig'

GinoHaverkamp, 11-02-2019 om 08:15, 6221 views, De Volkskrant |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Er zijn geen excuses voor de slechte prestaties van Ajax de laatste weken. Dat erkennen Nicolás Tagliafico en Dusan Tadic in De Volkskrant'We waren gewoon slordig', stelt Tadic.

De selectie van Ajax was de afgelopen weken niet helemaal okselfris. Zo is Kasper Dolberg nog niet honderd procent fit vanwege een eerdere blessure en was Frenkie de Jong lang onzeker voor het treffen met Heracles Almelo van afgelopen weekend. Tadic, reserve-aanvoerder van Ajax, vindt niet dat Ajax zich mag verschuilen achter de blessures. 'Kleine blessures horen erbij. We waren slordig en pasten ons slecht aan aan het spel van Heracles. Dat moeten we analyseren en vertalen naar het veld.'

Tagliafico was zo'n speler die geblesseerd moest toekijken in januari. Onder meer tegen sc Heerenveen (4-4) en uit bij Feyenoord (6-2 verlies) kon hij niet meedoen. De matige resultaten uit die wedstrijden kwamen volgens sommige analytici onder meer door de afwezigheid van de Argentijn. Daar is Tagliafico zelf het niet mee eens. 'Ik zei het al: het slechte spel komt niet doordat een speler er niet bij is', doelt de linksback op zijn aanwezigheid tijdens de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo. 'We hadden eerder moeten schakelen naar diepe ballen, gezien de harde wind en het gladde veld.'

Desondanks gaat Tadic vol vertrouwen de wedstrijd tegen Real Madrid in aankomende woensdag. 'Ik geloof dat we nog steeds van iedereen kunnen winnen', laat hij weten. 'Anderen mogen praten over hoe goed we zijn. Wij moeten laten zien dat we het nog kunnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kaatje
Ik geloof er in. Misschien ben ik de (bijna) enige, maar als de spelers lef in hun donder hebben, en (willen) beseffen dat het zo niet kan, moeten ze nu die knop omzetten en hun kans pakken. En wat is er mooier om dat op een Europees podium te doen.
Ik kan blijven hangen in de ellende van het weekend en daarvoor, me kwaad blijven maken etc, maar ik wil ook een topavond woensdag als ik daar ben straks. Dat lukt niet als ik in de shit en boosheid blijf hangen. Ajax moet het laten zien, de spelers, de trainer, iedereen. En ik hoop dat we met zovelen komende woensdag in de Arena en ZiggoDome zijn om ook die knop weer even om te zetten. En dat er even weer die prachtige sfeer ontstaat zoals in de vorige Europese wedstrijden. Natuurlijk, de spelers moeten het doen, maar ons hebben ze nodig. Ook na zo'n uitslag als afgelopen zaterdag.
Ik ga ervoor en hoop velen met mij!
0 0
godofajax1900
Als je tegen real speelt als een natte krant dan hoop ik echt dat onana in goede doen is anders word het een afstraffing van jewelste en hoop zeker op nico en de Jong anders word het helemaal een kut wedstrijd
0 0
PetrusKeizer
ik word erg moe van die interviews met de spelers. beste is om ze over te slaan.
0 0
Ajax34
Als je wil winnen moeten jullie bereid zijn om vuile meters voor elkaar te lopen. Als een team spelen en je houden aan je gemaakte afspraken. En als je niet onder de druk kan uit voetballen gewoon een paar keer een lange bal spelen en zelf druk zetten. En duels willen winnen, strijden voor elke meter.
Als jullie dat kunnen opbrengen staan alle supporters achter jullie.
0 0
RuffRhythim
Supporters klaar met excuses.....


....al heel erg lang !
1 0
Ajaxbrl
Jullie zijn verwende jongentjes met een dweil van een trainer...
0 0
Red Devil
We waren bagger had er moeten staan.
0 0
Willem410
Zat gister nog een stukje studio voetbal te kijken, eigenlijk moet je het niet doen maarja.
Zitten ze ook te vertellen, na Feyenoord weten de tegenstanders hoe ze Ajax moeten aanpakken. Vol druk zetten.
Dan denk ik dat deed Az de eerste seizoenshelft ook, wat toch een veel beter team is dan Heracles en die werden helemaal scheel getikt.
Het moet toch juist heerlijk zijn als een tegenstander zo hoog druk gaat zetten, je voetbalt er onderuit en het is kat in het bakkie, veel beter als dat ze 2 bussen parkeren en je eruit counteren.
Ajax zal nog wel een puntje of 8 verliezen in deze natte koude maanden.
Als dan straks het gras weer groen word en de zon begin te schijnen dan spelen ze weer iedereen op een hoop.
Lekker zonder druk omdat ze toch niks meer kunnen winnen, krijgen ze weer de veren in hun reet gestopt van kijk is hoe goed ze zijn, allemaal potentiële wereldtoppers.
Alleen zonder mentaliteit moeten ze er even bij zeggen.
2 0
afcas
het leuke is dat ze dus niet door hebben wat het probleem is... "we waren slordig" "we moesten eerder de lange bal hanteren". nee, jullie moeten weer gewoon gaan combineren in plaats van iedere keer dat je de bal hebt lopen met de bal. het is misschien 3x voorgekomen dat men tegen heracles probeerde te combineren met 1 a 2x raken en dan liepen ze zo door de defensie heen tot het moment dat er weer 1 besloot te lopen of een onzinnig afstandsschot probeerde te lossen...
0 0
goajaxgo
Hoeveel decennia moet PSV achter elkaar kampioen worden voordat ze het bij Ajax een keertje door beginnen te krijgen??
0 0
Redrum
Ze lijken het gewoon niet te snappen. Ze denken elke keer weer bepaalde wedstrijden op 50 % te kunnen winnen. Tijdens de eerste seizoenshelft lukte dat ook, maar nu gaat het mis. De arrogantie en de hoogmoed winnen het elke keer van de echte wil om te winnen. Het lijkt er sterk op dat ze alleen de CL interessant vinden en de competitie is bijzaak.
2 0
Ajacied33
Bla bla allemaal. Enige wie mijn sympathie nog heeft is Nico en de Ligt
1 0
Dastaan
Nico is een prachtige persoonlijkheid. Iemand die tot het uiterste gaat om resultaat te behalen. Maar de rest nee ik ben daar klaar mee. Wat er ook gaat gebeuren in deze maand februari verliezen we alles als het gaat om prijzen. Ieder jaar weer de teleurstelling moeten verwerken en dat alleen vanwege die persoonlijke ego trippers die jaloers op elkaar zijn. Een leiding dat niet thuis geeft. Financieel zijn we dan wel misschien wat opgeschoven maar de resultaat op het veld is in al die jaren niet veranderd....en dat doet ontzettend veel pijn.
1 0
Vincenzo3
Ik ben het met de eerste 4 woorden eens.
4 0
alvin01
Blablabla, stelletje miesgassers zijn het.
1 0
Jari_held
Het is een incident
0 0
lm
Het is een incident als Ajax een keer in de zoveel tijd kampioen word en dat zij de feiten PSV zijn ons ver voor echt een club dat ondanks minder geld met gemak elk jaar kampioen om misselijk van te worden we zijn gewonnen niet goed genoeg maar de leiding en de trainers denken dat wel maar waar is dat op gebaseerds een paar leuke wedstrijden met leuk aanvallend voetbal
0 0
Zuiderling
Slordig ? Als dat het enige is wat je er van vindt heb je nog een lange weg te gaan !!
1 0
Gerrr
Nico begrijpt het.
0 -1