Kranten: 'Manier waarop doet vrezen voor rest competitie'

BartVeenstra, 11-02-2019 om 07:50, 7717 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten hebben maandagochtend hard uitgehaald naar Ajax dat afgelopen zaterdag met 1-0 ten onder ging bij Heracles Almelo. De dagbladen zien een karakterloos Ajax en men vraagt zich hardop af of het dit seizoen nog wel goed gaat komen met de Amsterdamse club.

Algemeen Dagblad

'Werkelijk niets is er over van het vrolijke en winnende Ajax van voor de winterstop', schrijft het Algemeen Dagblad, dat er op wijst dat Matthijs de Ligt en Daley Blind een flinke woordenwisseling hadden tijdens de wedstrijd in Almelo. 'Onderlinge acceptatie is binnen dit elftal ver te zoeken. De ploeg die twee maanden terug nog werd geroemd om het vrolijke samenspel is verworden tot een eilandengroep vol individualisten. Na deze dramatische reeks wedstrijden gaat het om persoonlijkheden, over karakter en over leiders. Of eigenlijk: het totale gebrek daaraan.'

Bovendien ziet de krant in dat het Ajax aan leiderschap ontbreekt. Leiders die er ook staan als het minder gaat. 'Daley Blind heeft in zijn loopbaan nooit het profiel van een leider gehad, hij is juist iemand die meegaat in het gemoed van het elftal. Dusan Tadic? Die werd terecht geprezen om zijn inbreng voor de winterstop, maar moet nu gezien zijn status en transfersom eindelijk eens opstaan. Ook Hakim Ziyech neemt het elftal niet bij de hand. Frenkie de Jong is al weken geen schim meer van zichzelf. De bekendmaking van zijn megatransfer naar FC Barcelona moest bevrijdend werken, maar lijkt vooralsnog een tegenovergesteld effect te sorteren. En ook op andere spelers binnen de selectie, die komende zomer uit zijn op een transfer en nu te veel aan zichzelf denken.'

Tot slot vraagt de krant zich ook af waarom David Neres tegen Heracles Almelo niet mocht invallen. 'Ten Hag maakte met het inbrengen van Labyad, Mazraoui en Dolberg andere tactische keuzes. Lastig uit te leggen aan Neres, die vorige maand nog te horen kreeg dat Ajax hem ondanks een Chinees bod van 45 miljoen euro per se wilde behouden voor de rest van dit seizoen.'

De Telegraaf

De Telegraaf schrijft dat vooral de manier waarop Ajax zich van het kunstgras liet jagen het ergste doet vrezen. 'Trouwens, ook voor het restant van de competitie als er bij Ajax niets verandert', aldus de krant, die schrijft waarom Ajax verloor. 'Geen strijd, geen beleving, geen scherpte, geen opofferingsgezindheid, geen tactische discipline, technische slordigheden, geen plan B, laat staan plan C of D, geen leiderschap en dus geen punten voor de wanprestatie van de Amsterdammers tegen de ploeg van de Duitser Frank Wormuth...'

De Volkskrant

De Volkskrant vindt de nederlaag van Ajax bij Heracles Almelo misschien nog wel kwalijker dan de afslachting bij Feyenoord. 'In Almelo ging, vooral voor rust, veel meer mis: zelfs elementaire technische zaken, voor een Ajacied normaal gesproken iets waarover hij niet hoeft na te denken. Harde passes waren te hard, zachte te zacht, op fijnzinnige tikjes werd slecht geanticipeerd, hakjes stierven in onbegrip. En toch bleven ze populair onder de Ajax-spelers, die tikjes en hakjes.'

De krant zoekt naar oorzaken, maar of het met de 'transfergeilheid' te maken heeft, is de vraag. 'Wie de diepbedroefde hoofden van de grootste transferobjecten, De Jong en Matthijs de Ligt, zag na afloop, twijfelt aan die these. Aanvoerder De Ligt kraakte zijn team. Grof samengevat: een stel makke schapen zonder karakter dat 'nog verder weg is dan terug bij af'. Hij sprak over onzekerheid en onderschatting. Op zichzelf een onlogische combinatie en toch een terechte conclusie.'

Trouw

Ook dagblad Trouw haalt uit naar Ajax maandagochtend. 'Bij Ajax hadden ze elkaar de waarheid gezegd, heette het na de afstraffing in de Klassieker tegen Feyenoord (6-2). Twee weken later, op een winderige zaterdagavond in Almelo, bleek de waarheid op het veld onveranderd: Ajax is een karakterloos elftal zonder capabele stuurman.'

De Ligt vertelt dat Ajax in elke linie ervaren jongens heeft, maar de vraag is: zijn die spelers wel leiders? 'Als Ajax windje mee heeft, dan gaat het prima, maar als de wind even opsteekt en de Amsterdammers op achterstand komen, dan sluipt er angst en onzekerheid in de ploeg en staat er (bijna) niemand op. De trainer staat erbij en kijkt er naar. Het is de vraag hoe de wind woensdag zal staan, als Ajax het in de Champions League opneemt tegen Real Madrid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Caparzo
Niet alleen de kranten..

Amerika zou het probleem zijn, geloof ik niet in. Het zijn topatleten, een jetlag zou hooguit één pot maximaal voor 30% kunnen beïnvloeden, maar is op geen enkele manier een excuus voor 4 tegengoals tegen f****n' H'veen.

Het zou aan de afwezigheid van Onana liggen. Aan die van Nico. En Marza. Ja dat hebben we gezien..

Ten Hag is de klootzak die het niet ziet. We kunnen verschillen van mening (ik zie ook graag Neres in de basis), maar wie in godesnaam gelooft werkelijk niet dat de DvB-DN wissel ineens alle problemen oplost?

FdJ, de transfer heeft 7-8 man veranderd in BVtjes die alleen nog maar aan hun marktwaarde en een goede persoonlijke deal in de zomer denken ("dit willen we ook, we moeten nu cashen"). Dit is denk ik wat het is en dit keer zit Driessen akelig dicht bij de waarheid (met zijn "pact is weg" hypothese).

Er is geen strijd meer, geen beleving, geen scherpte, geen opofferingsgezindheid, geen tactische discipline, technische slordigheden, geen plan B en geen leiderschap. Kortom een wanpresterend en van los zand aan elkaar hangend samenraapsel van eenheden

Het is een ontluisterend en onbegrijpelijk drama, maar ik vrees dat het uiteindelijk bijna allemaal is terug te voegen op de "grote transfer".

Dit seizoen is weg. Tenzij ze vanaf nu ene pact 2.0 afsluiten en er weer vol voor gaan, dan worden ze alsnog kampioen. Maar daarvoor is er al teveel gebeurd vrees ik.
0 0
MM1974
Het zijn gewoon 1 mans bedrijfjes,en ze hadden nooit naar amerika moeten gaan.
1 0
davidoff
wat heeft het 1 met het ander te maken?
probleem is ,denk ik, t gebrek aan leiderschap. zowel in als buiten het veld.
als je als speler een flinke schop onder de kont krijgt(van trainer) en een wedstrijd op de bank komt...ga je wel ff nadenken en de berebest doen als je weer mag spelen.
gebeurt niet ,en dat is het probleem nu.
0 0
TwoLegsAlwaysWin
Zo, ik ben er eigenlijk wel klaar mee dat er zo op Ajax wordt gehakt door de media. We weten het nu wel; het was een wanprestatie en TH heeft klote gewisseld. Noem me maar een naïeve optimist, maarruh hoofd omhoog, borst vooruit en keihard knallen. Ik heb in ieder geval zin in woensdagavond. Op de een of andere manier heb ik gewoon een goed gevoel. En nee, ik heb geen genotsmiddelen gebruikt.
2 0
Ron75
Het grote probleem is mijn inziens te veel spelers bezig zijn met een transfer komende zomer. Ze gaan de duels halfbakke in om maar niet geblesseerd te raken. Ze spelen alleen voor zich zelf en denken niet meer aan het teambelang.
0 0
JohnnyD
Het ergste vind ik nog....Heracles was helemaal niet zo goed. Ajax riep het gewoon over zichzelf af. Een soort van alsof ze het wilden. Het had iets masochistisch "maak ons af please, we zullen er geen zak tegen doen. Domineer ons".
0 0
Frank1978
Het blijft toch heel raar dat een team dat twee keer in staat was Bayern op een gelijkspel te houden en veel beter was dan Kiev (en ook minimaal gelijkwaardig aan Benfica) vijf punten heeft verspeeld tegen (met alle respect) Heracles. Is het onderschatting, of kunnen onze spelers de motivatie niet uit zichzelf halen? Waarom wordt er tegen Bayern wel voor elke meter gestreden en is het tegen Heracles allemaal zo lamlendig? Dat kan toch niet alleen maar komen door dat tripje naar Amerika? Ik ben echt heel benieuwd naar woensdag, heb zo'n gevoel dat het dan opeens weer wel kan en dat hoop ik ook, maar als prof zou je altijd 100% gefocust en gemotiveerd moeten zijn, ongeacht de tegenstander.
3 0
Red Devil
Ze beseffen nog niet half hoe slecht ze spelen en denken dat het allemaal wel meevalt.
ten Hag moet ze veel harder aanpakken en wie niet horen wil gaat maar lekker banken wie het ook is.
2 0
Willem410
Ik heb heel veel respect voor de speler en mens Schone maar ik denk echt dat deze nu gewoon tekort komt om 2 wedstrijden in de week bij Ajax 90 min te spelen.
Zet hem eerst is op de bank, een leuke speler voor in de breedte maar meer ook niet.
Al die positiewisselingen voorin word ik ook doodmoe van.
Zet Ziyech gewoon op 10 en daar laat je hem vast staan.
Frenkie en Donny er met zen 2e achter en je heb al veel meer power op het middenveld.
Neres vast rechtsbuiten dan is hij gegarandeerd bij 25 goals in een jaar betrokken.
En haal een goeie snelle linksbuiten, dat je nog is een pan B heb aanvallend gezien.
7 -1
zaalberg
Mooi en handig trouwens hoe v. Bommel olie op het Amsterdamse vuurtje gooit door de veerkracht en teamgeest (terugkomen in Utrecht van een 2-0 achterstand) van z'n ploeg te prijzen. Dit gif voel je vervolgens ook terug in z'n team. Hij snapt wel hoe je zo'n spelletje speelt.
3 -3
HupSjakie
Ja, mooi... niks aan van Bommel is mooi.
0 0
Redrum
Ja echt een toppertje die van Bommel. Sympathieke vent ook. Laten we vooral aan hem een voorbeeld nemen. Vanaf nu wil ik Ten Hag 90 minuten lang zien zeiken als een ongesteld wijf tegen de vierde man.
2 0
Ajacied33
Fuck van Bommel man
2 0
zaalberg
Die Ajax-gasten zijn natuurlijk verre van topsporters als je kijkt naar sommige individuele sporters als Wüst, Zonderland, vd Poel enz. De focus, bezieling, opoffering enz die je daar zit, daar zitten onze Ajax-jongens ver vandaan.
2 -1
HupSjakie
Vergelijk Ajax dan met Atletico ofzo, qua instelling.
Niet met B-sporten.
0 0
HsvHoek
We moeten echt werk gaan maken van ervaren jongens met leiderschap, nu hebben we ervaring maar het zijn geen leiders. Ook moeten er klootzakken gehaald worden, PSV heeft die altijd, Guardado en van Bommel bv, wij willen altijd met 11 ideale schoonzonen spelen en dat levert nooit iets op is gebleken.

Voor de winterstop was het goed, dat geef ik toe maar het wachten was op een ploeg die de beuk erin gooit, dan staan de leiders op maar dan moet je die wel hebben.
Heb een hekel aan PSV maar als je ziet hoe die gisteren toch nog 2-2 spelen, dan zijn ze mentaal ijzersterk, op dat punt laten wij het al jaren liggen. Onbegrijpelijk.
1 -1
Simon1
Waar ik echt moe van wordt is het neerpraten van Ajax door heel Nederland. PSV speelt kut, maar "komt niet goed uit de winterperiode". Ajax wordt compleet neergesabeld. Eerlijkheidshalve moet ik ook toegeven, dat er van Ajax met deze selectie veel meer verwacht mag worden.

Een oud-collega zei ooit tegen mij dat Ajax heeft liggen te slapen met Luuk de Jong. Ik was daar eigenlijk niet mee eens, maar moet nu mijn ongelijk toegeven. Is hij nou dé persoon die Ajax had kunnen helpen? Nee, maar de kern van het verhaal klopt wel. De selectie van PSV is kwalitatief een stuk minder dan die van Ajax. De mentaliteit is helaas wel vele malen beter. In de eredivisie hoef je niet met hoogstaand voetbal kampioen te worden, maar gewoon simpelweg een wedstrijd kunnen domineren, twee keer aanzetten en met 2-0 zakelijk naar huis gaan. Alleen hier zit nu het probleem. Wij verwachten van Ajax meer en wij komen als supporter ook niet naar het stadion om als het PSV van Guus Hiddink het hele jaar door zakelijk te zien winnen. Het gaat hier ook niet om de manier waarop, maar op de mindset van spelers. Wees een professioneel!

Om dat te kunnen hebben moeten we ook persoonlijkheden in de selectie hebben, die andere meenemen. Nu hebben we ervaren krachten als Blind, Schöne, Ziyech, Tadic en Huntelaar, maar deze ontberen de persoonlijkheid om zo'n persoon te zijn. Het aanvoerderschap van De Ligt is hieraan toonaangevend. Een 19 jarige jongen, die het meest volwassen uit de selectie is en daarom maar de aanvoerdersband krijgt. Erger bestaat er niet. De gedachten dat volwassen spelers noodzakelijk zijn kan dus het boek der fabelen in. Echte leiders zijn noodzakelijk. Zoals Vertonghen liet zien in zijn laatste jaar bij Ajax.

Wat houdt dit allemaal in voor Ten Hag. Was hij wel het ware meesterbrein achter de eerste seizoenshelft? Kwam dit niet doordat jonge spelers als De Ligt en De Jong zich in de kijker van grote clubs wilde spelen? Hadden we niet gewoon mazzel met de juiste (zwakke) tegenstanders in de Champions League? Wat is de rol van Schreuder hierin? Het is ook bijzonder om te zien dat er bij Bosz verbetering optrad en dat de groep (m.u.v. de "kikkers") er sterker voor stond. Bij Ten Hag is het allemaal fragiel.

Resultaat: Er is nog genoeg te doen! Desondanks geloof ik heilig dat Ajax, gezien de mazzel dat PSV ook punten verspeelt, nog echt meedoet met het kampioenschap. Daarvoor moeten wel alle neuzen dezelfde kant op en moeten ze er wel voor gaan! Het gaat hier ook niet om het individu, maar om het collectief.
2 -2
Wesl
Elk voordeel heb zn nadeel.
Ajax is de sprinkplank naar europa, daarom kan het vele spelers aantrekken.
Maar al die spelers zijn vaak te ambitieus, te veel de focus op hun droomtransfer en daardoor individualistisch.
We missen echte harde werkers, stabiele km vreters. Die ongepolijst en realistisch hun taken uitvoeren zonder morren, zonder kapsones (bijvoorbeeld Viergever).

We missen uiteindelijk een Technisch directeur die in staat is een selectie samen te stellen met een juiste verhouding, de juist types. Het is een slangenkuil vol ego's met een trainer die door geen enkele speler serieus genomen wordt
4 0
pinballmagic
Eigenlijk zou Ajax met verschillende trainers moeten werken
Denk dat na de winterstop Jaap Stam verfrissend zou werken
En tevens iemand die de spelers kan raken
0 -1
Ginoajax1
ten Hag moet ophoepelen. Hoe haal je het in je hoofd Neres te laten zitten. Wat is dat voor gedoe. Lazer op , malloot ten Hag. Tactische onbenul.
5 -2
The Kaiser
Ik hoor het "Helemaal niets, helemaal niets in Amsterdam" nu al ... Kotsmisselijk van ... Wederom een seizoen zonder prijzen jongens! Wtf gebeurd er toch (wéér) met die spelersgroep?
2 0
Ajax27
Het AD heeft in mijn ogen de beste analyse. Combinatie van verschillende factoren. Een speler als Frenkie wilt z'n beentjes sparen voordat ie naar Barcelona moet, een aantal anderen probeert zich te spiegelen aan Frenkie/de Ligt waardoor ze onnodig moeilijke dingen willen. De 'leiders' in het team zie je niet... waar is Tadic? Wanneer laat Ziyech niet alleen z'n voetjes spreken maar ook eens hard z'n woorden in de kleedkamer horen, Blind... geen leider? Onzin, in z'n laatste jaar bij Ajax trok ie ook de kar, moet nu ook kunnen. De Ligt als 19 jarige de taak geven om kerels van 26-32 150% te laten geven... lastige taak, al hoe groot het talent is. Neres... gewoon troosteloos hoe Ten Hag met hem omgaat. Gooi na 45 minuten het spel om, verdigende middenvelder (lees: Frenkie, die het al weken slecht doet) eruit, met de punt naar achteren, vd Beek & Ziyech ervoor en Neres gewoon op rechtsbuiten. Hoe moeilijk kan het zijn?
5 -1
Aspers73
Weet je, toen Zyiech laatste scoorde thuis tegen volgens mij VVV (of Heerenveen) werd hij op een andere manier 'gefeliciteerd' door ploeggenoten. Toen zei ik tegen een maatje..."Alsof er iets in prive sfeer bij Zyiech is gebeurd, iemand overleden ofzo". Of er is iets daar in USA gebeurd (of ze zijn boos op de clubleiding doordat ze toch in de winter bezig waren met transfers). Het voetbal is er helemaal uit, dus voor woensdag vrees ik het ergste. Maar we staan er wel weer mooi, in tegenstelling tot al die andere NL 'topclubs'!
1 0
Superjan
Dat laatste zou ook mijn ingreep zijn geweest. Ten Hag ziet Ziyech liever op rechtsbuiten omdat balverlies (inherent aan Ziyech) in de derde fase minder problemen oplevert. Maar als je verbindingsspeler in de eerste helft meer dan tien keer de bal verspeelt, moet je hem eruit halen en iets anders verzinnen.
2 0
MrAFCA
Maakt niet uit welke middenvelder je eruit gooit.. In een situatie waar je achter staat moet je Neres gewoon inbrengen. Of het nu voor Schone, vd Beek of de Jong is. Geen van deze middenvelders ben ik momenteel kapot van.
En als ik eerlijk ben zou ik Neres er altijd inzetten ipv van Schone of vd Beek.
0 -1
Knalpot
Geloof me nou neres is ook echt niet de schakel die Ajax over een dood punt heen gaat helpen. Leuke, goede voetballer echt waar maar die opheerlijking hier van velen alsof dat de missing link is klinkklare onzin.
0 0
Boer Gijs
Als de afgang in de kuip geen ommekeer heeft gebracht, komt die helemaal niet meer. Dan heb je als spelersgroep gewoon alle zicht op je eigen prestaties verloren.
3 0
goajaxgo
Gewoon afgelopen, klaar uit. Hegemonie van PSV zet zich voort en Feyenoord haalt ons binnen een paar jaar in. Komende 20 jaar geen prijs met deze oetlullen. Moet ervan kotsen.
1 -1
Aspers73
Wat een onzin zeg. Dezelfde beleidsbepalers die we op onze handen droegen een maand geleden zijn nu verantwoordelijk voor het ineenstorten van Ajax?
0 -1
Ajacied33
Jij denkt dat de huidige spelersgroep, oetlullen zoals jij ze noemt, er over 20 jaar nog zijn?...
0 0
goajaxgo
Ik heb het over de leiding. Die is niet capabel genoeg om dit soort potentiele conflicten in de kiem te smoren. Sterker nog: ze veroorzaken alleen maar onrust. Of denk je dat de prijzendroogte allemaal toeval is, zoals Sar zegt?
2 0
Knalpot
Supporters en media veroorzaken onrust, een bestuur zal altijd onrust buitenspel willen houden, ontkennen of het in de doofpot stoppen.
0 0
Ajacied33
Ook de beleidsbepalers zijn er over 20 jaar niet meer. Je hebt een punt, als het vanaf boven druppelt....
0 0
SamW
Ik hoop, en ik ben bang dat het valse hoop is, dat de wedstrijd tegen Madrid de ommekeer wordt. Zoals de CL wedstrijden aan het begin van het seizoen dat ook waren. Na Heracles thuis, VVV uit (wel gewonnen, maar pfff) en PSV uit.
Wel stoppen graag met het zoeken naar een schuldige. Ten Hag zegt echt niet tegen Frenkie dat die bal beroerd moet terugspelen zodat Blind een alles-of-niets sliding in moet zetten. En hij zegt ook niet tegen Onana dat hij die bal in de voeten van een tegenstander moet spelen.
Wat ik wel zie, is dat Ziyech weer met gebaartjes over het veld loopt als Huntelaar een kans mist en dat Tadic wel heel snel zijn kop laat hangen. En dat Frenkie (nog lang) niet de grote voetballer is die hij voor de winterstop leek te zijn. Misschien zijn we gewoon weer terug op aarde en was die eerste seizoenshelft te mooi om waar te zijn. Want hé, Tadic speelde ook maar gewoon bij Southampton en Blind was reserve bij Manu. Geen Europese top hè.
Maar misschien draait woensdag alles weer terug naar 2018. Hoe mooi zou dat zijn?
5 -2
michaellaudrup
En je niet kunnen onderscheiding in de Nederlandse competitie.
1 0
Jariiii
Dat doen ze op zich wel. Je hebt gewoon de pech dat PSV ook zo'n serie neer kan zetten, een betere zelfs.
0 -1
Superjan
Was niet te mooi om waar te zijn, het was namelijk gewoon zo en het kan nog steeds. Maar ik denk dat de verkoop van Frenkie de team spirit danig onderuit heeft gehaald. In ieder geval is hij er zelf niet beter van gaan voetballen.

Ik verwacht eigenlijk geen ommekeer tegen Real. Tegen Bayern speelde je zo goed omdat er hoog druk werd gezet en fantastisch doorgedekt werd. Ik geloof er niks van dat ze daar tegen Real weer mee durven beginnen. Misschien maar beter ook want Real is technisch zó goed dat ze waarschijnlijk niet enorm onder de indruk zijn. Kijk hoe het Dortmund van Bosz compleet zoek gespeeld werd.
0 0
Redrum
Ik hoop het ook ja. Er zit op dit moment duidelijk iets niet goed bij Ajax en zo'n CL-wedstrijd kan natuurlijk een enorme boost geven. De kans is nu opeens vrij groot dat Real ons gaat onderschatten. Ik weet alleen zeker dat Ajax woensdag wel in staat zal zijn om volle bak te gaan en dan is het te hopen dat je Real kan overdonderen.
4 -1
PJK54
De kranten schrijven duidelijk waar het aan schort hopelijk worden de spelers vanmorgen verplicht om dat te lezen en daar ook lering uit te trekken en de aankomende wedstrijd ook de mouwen eens op te stropen en te vechten voor de overwinning.
3 0
MrAFCA
Ach laten we eerlijk wezen: Kampioen zullen we hoogstwaarschijnlijk niet worden. Het gat is 6 punten en PSV heeft nu een beter doelsaldo en ik zie ze heus nog wel 3/4 keer punten verspelen, maar Ajax gaat dat gegarandeerd ook doen. Is het de schuld van Ten Hag? Gedeeltelijk wel, maar alle spelers zijn hier evengoed verantwoordelijk voor. Behalve Neres, maar volgens mij heeft die iets met de dochter van Ten Hag gedaan. Punt is: heeft een nieuwe trainer zin? Naar mijn mening niet, want de eerste seizoenshelft was het nog alles lof voor Ten Hag. Spelers moeten eens de mouwen opstropen en in de spiegel kijken!
7 -1
AjaxPassion
PSV heeft helemaal geen beter doelsaldo. PSV moet nog 2x verliezen en Ajax 2x winnen (= minstens 4 doelpunten inlopen) of 3x gelijkspelen en Ajax 3x winnen (=minstens 3 doelpunten inlopen). Ajax wint echter gemiddeld met veel meer doelpunten verschil, dus het doelsaldo is op dit moment helemaal geen issue.

"Punt is: heeft een nieuwe trainer zin? Naar mijn mening niet, want de eerste seizoenshelft was het nog alles lof voor Ten Hag. Spelers moeten eens de mouwen opstropen en in de spiegel kijken!"

Haha, wat een conclusie...
0 -1
MrAFCA
Qua doelsaldo heb je een punt, maar laten we hopen dat het een issue gaat worden, want dan zouden we ze 6 punten hebben ingehaald.

Verder is dat het toch een terecht conclusie? Of wil jij zeggen dat het puur aan Ten Hag ligt?
0 0
AjaxPassion
Haha, ja precies. En dat is in principe nog altijd maar 1 verliespartij (naast Ajax-PSV)...

Het ligt idd niet puur aan te Hag, anders was er nu niks aan de hand geweest, maar hij is wel de hoofdoorzaak. Je hebt als coach een paar hoofdtaken en dat zijn managen van de speelstijl en je spelersgroep, daarin faalt hij i.m.o.
0 0
hallo1
De manier waarop is ook mijn grootste zorg.

Je kunt een slechte helft spelen en je terugknokken, pech hebben, een keer een off-day hebben maar Ajax heeft nu al 3 off-days in de competitie gehad in 4 wedstrijden. Het team valt helemaal uit elkaar, terwijl je zo veel kwaliteit en ervaring hebt. Dat geeft te denken.
6 0
GvanderK
Ze moeten gewoon is gaan vechten voor hun centen, ik zie totaal geen mentaliteit meer in de ploeg en dat valt de ervaren jongens extra te verwijten want die moeten de jonge jongens op sleeptouw nemen. Daarom mis ik een speler als Klaassen die altijd vurig was.

Ik zag niemand eens goed uit zijn plaat gaan tegen de groep. Als speler van Ajax (en alle andere clubs) moet je altijd rekening houden met je fans, die betalen elke week veel geld voor een kaartje! Als fan zijnde voel jezelf een beetje belazerd als je zag hoe ze voor de winter speelde, en hoe ze nu voor de dag komen.
Op deze manier zal niet een speler bij Ajax het overleven bij een topclub, want de foute balletjes van De Jong en Onana worden direct afgestraft.
2 0
ETM
Ik lees dit overal. Maar ik vond dit tegen Heracles wel meevallen. Na de idd zeer makke openingsfase werd er wel gevochten. Dat Ajax er voetballend weinig van bakte daar schrok ik van. Duels winnen, zei ook Huntelaar. Maar hoe zit het met uit duels blijven? Daar was Ajax voor winterstop zo goed in.
En als je goed druk houdt op de tegenstander, voetballend dus ook, dan ga je ook meer duels winnen, want dan ben je ze voor..
2 0
Duif63
Inmiddels is het wel duidelijk dat we voor de winterstop niet dankzij Ten Hag, maar ondanks Ten Hag zo goed voetbalden. Nu het verval er is wordt er meer van de coach verwacht en dan geeft hij niet thuis. Ten Hag is niet hét probleem van Ajax, maar wel één van de.
11 -5
Tha
Waarom word het niet gezocht bij de verkopen van Frenkie, Wöber... onderdeel van je team wat nu gewoon niet meer onderdeel is van een team.
Ik vind het onbegrijpelijk dat je in de flow waarin je zit, met alle bla bla van we verkopen niets, we verkopen niemand, toch 2 spelers uit een groep gedag zegt voor die paar rot centen. Waarom zou je voor een team vechten... ondanks dat men Wöber niet "goed genoeg" vind...is hij wel onderdeel van een team. En daar werd zonder pardon gewoon afscheid van genomen... wat voor gevoel geeft een team dat?
1 0
Duif63
Ik ben al zo vaak over Wöber begonnen. Ik blijf mezelf niet steeds herhalen.
0 0
BokkieBokstra
Er wordt geschreven een van de oorzaken. Ovrrmars Sar en RVC falen ook met dit onrustigr transfrrbeleid. commrrcie en geld boven het sportieve.
1 -1
BokkieBokstra
ik ben bang dat je gelijk hebt Ten Hag is gezien. Altijd dezelfde wisselen met vreemde opstellingen komen op cruciale momenten (psv, fey) dat hebben spelers door. Is er tegenslag dan gaat het hard.
2 -2
RuffRhythim
Elk woord klopt !
0 -2