Ajacieden bezorgen Oranje O17 winst op Portugal

JesseTH, 10-02-2019 om 18:15, 3832 views, AS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Oranje Onder 17 heeft zondagmiddag een knappe 1-2 zege weten te boeken op Portugal in de Algarve Cup. De leeftijdsgenoten uit Zuid-Europa kwamen aanvankelijk nog op een 1-0 voorsprong, maar door de inbreng van Ajacieden werd dat omgebogen tot een overwinning.

Het waren Neraysho Kasanwirjo en Naci Ünüvar die namens Ajax in de basis mochten starten bij de ploeg van bondscoach Peter van der Veen, terwijl Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Anass Salah Eddine, Kenneth Taylor en Sontje Hansen op de bank begonnen. Na de 1-0 achterstand van de Nederlanders, was het tijd voor Ünüvar om zijn waarde te tonen. Hij was degene die wist te zorgen voor de 1-1 gelijke stand.

Daarmee was het nog niet gedaan. Middenvelder Taylor, die dus vanaf de bank begon, viel in en bewees tijdens die invalbeurt ook zijn waarde. De blonde voetballer tekende met de 1-2 voor de Nederlandse voorsprong en daarmee ook voor de eindstand, zo bleek later. Na een eerder 1-1 gelijkspel tegen Spanje is Oranje na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen. Dinsdag 12 februari wacht een ontmoeting met Duitsland.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAdam
Unuvar blijft zich goed ontwikkelen en begint nu ook beslissend te worden bij Ajax o19 en NL o17.
0 0
NouriVandeBeek
Weer een mijlpaal voor Unuvar. Eerste keer onder 17 en ook gelijk gescoord.
7 -1
Tikitaka
de goal van Taylor was een rebound op het snoeiharde schot van Unuvar. De keeper wist waarschijnlijk niet hoe hij de bal van Unuvar tegenhield, maar in de rebound scoorde Taylor...
2 0
RayJordaan
Man wat hoop ik toch dat die jongen het gaat redden, z’n schitterende voetballer.
1 0
WantAmsterdam
De blonde voetballer, aparte beschrijving haha, kweet dat een deel van journalisme is om een test zo vloeiend als mogelijk te formuleren, maar schrijv dan gewoon middenvelder . (Geen gezeik maar kritiek, leest echt heel vreemd)
0 0
sjaakahz94
Taylor stiekem toch 1 van de grotere talenten. Sierlijke linkspoot met scorend vermogen, ben erg gecharmeerd.
6 -1
RaynoFischer
Idd, loopt wel een beetje in de schaduw van een Unuvar maar hij kan ook zeker Ajax 1 halen ;)
Scorend vermogen plus veel assists

Zie een mooi dou komen over een paar jaar
4 -1
WantAmsterdam
En enric daar achter :) trio dus
2 -1
RaynoFischer
Gravenberch ook nog niet vergeten, het wordt druk :P
2 -1
WantAmsterdam
Hopen dat ie niet te snel vertrekt, want met deze zaakwaarnemer weet je het nooit.
3 -1
RaynoFischer
Dat is idd de grote vraag en cruciaal of hij het gaat redden
Talent genoeg, maar hopelijk ook de mentaliteit en het geduld

Met Raiola gaat dat vaak lastig ja
2 -1
sjaakahz94
Gravenberch staat imo hoger aangeschreven dan Unuvar. 16 jaar en dan al zo mannelijk spelen zoals Ryan. Daarnaast echt een atleet, die gaat ver komen.
2 -1
Joseph
Mentaliteit gaat nu ook meespelen, met Raiola als zaakwaarnemer is de focus nu al naar het buitenland gegaan, heel benieuwd hoe hij daar mee om gaat.
0 0
WantAmsterdam
Mwah, heeft fysiek/atletisch gezien een groot voordeel, maar voetballend heeft Naci imo nog veel meer in zn mars. Maar zijn beiden inderdaad bizar grote talenten
3 -1
sjaakahz94
Voetballend is Naci beter, maar Ryan is completer. Echter is Unuvar fysiek gwn prima in zijn leeftijdsklasse. Turken zijn over het algemeen beter aangelegd qua bouw als Marokkanen.
1 -1
sjaakahz94
Daarom denk ik dat Ryan over het algemeen verder gaat reiken, onvoorstelbaar hoe hij zich ontwikkeld. Draagt de ploeg op 16jarige leeftijd met mindere spelers om zich heen als Frenkie etc in Jong. Atletisch vermogen en zijn techniek zijn echt top. Naci kan alleen in bepaalde speelstijlen spelen, voetballende ploegen die verzorgd en over de grond spelen.
0 -2
AFCAdam
Het zijn 2 enorme talenten met een hoge potentie en vind die vergelijking dan ook lastig omdat het verschillende type voetballers zijn. Ben een fan van beide, maar deel helaas niet jouw mening: 1. Gravenberch draagt zijn team niet en is zelfs vaak onzichtbaar bij Jong. Bij vlagen laat hij zijn kwaliteiten zien. 2. Unuvar speelt op 10 tussen de linies, Centraal als hangend op linksbuiten, dus welke speelstijlen vind je dat hij niet kan invullen. Hotseknotsbegonia en ren je rot voetbal is idd problematisch op dit moment en Gravenberch kan dit idd beter invullen, maar dit is eerder vanwege de biologische leeftijd dan gebrek aan kwaliteit.
0 0
sjaakahz94
Wat ik wil zeggen is: Wij hebben momenteel meer behoefte aan een type gravenberch op ons middenveld dan een Unuvar (hoe goed die jongen ook is). De balans moet er zijn en die hebben wij niet. Psv daarentegen staat beter op het middenveld. Hendrix pure controleur die ballen afpakt en zsm inlevert. Rosario een allrounder die ook met passjes strooit (vind hem echt een prima speler) en afwisselend pereiro en gutierrez op 10 die de vrijheid krijgen om de flanken te bedienen.
0 0
sjaakahz94
Ze schelen 1 jaar. Gravenberch kan juist ook uitstekend combineren, wil graag de bal hebben en het spel verdelen. Echt een verbindinsspeler, box-to-box. Kan verdedigen en aavallen en daarom kan je moeilijk grip krijgen op hem. Heeft veel meet power en zal denk ik daarom ook sneller doorbreken. Unuvar is technisch uitmuntend en op zijn best als 10. die moet je niet verpesten op de flanken. Ryan is bij jong echt vaker uitblinker dan onzichtbaar, daar ben ik het mee oneens. Puur voetballend zie ik hem er echt uitspringen en dat op zijn leeftijd op 1vd moeilijkste posities. Unuvar toptalent die gaat er denk ik wel komen, maar ik zou mijn geld nu op Ryan zetten.
0 0