Schöne: 'Zo wordt het tegen Real geen 1-0'

JesseTH, 10-02-2019 om 17:00, 5926 views, VTBL |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax is nog altijd volop opzoek naar mogelijke oorzaken voor het mindere spel in de tweede seizoenshelft, zo vertelt Schöne in gesprek met VTBL. Ook zaterdag tegen Heracles Almelo was het niveau onder de maat en dat baart enigszins zorgen in aanloop naar Ajax - Real Madrid.

'We proberen uit te zoeken wat het is, maar als we zo beginnen dan wordt het een lastig verhaal', spreekt de Deen eerlijke woorden. Ajax heeft drie dagen rust voordat de ontmoeting met Real Madrid op het programma staat en Schöne weet als geen ander dat het dan beter moet. 'In herstel is dat (drie dagen rust, red.) genoeg, maar er moet wel uit een ander vaatje getapt worden. Als we zo spelen tegen Real Madrid, dan wordt het geen 1-0.'

De middenvelder is nog altijd aan het zoeken naar mogelijke oorzaken voor het verval van Ajax na de winterstop. 'Het begon al tegen sc Heerenveen. Na de winter is het onvoldoende. Na vorige week dacht je misschien enigszins een goede pot gespeeld te hebben en dat vandaag door te kunnen zetten, maar als je ziet hoe we beginnen... Dan roep je het ook over jezelf af.'

In de zoektocht naar oplossingen kijkt de ervaren speler terug op de wedstrijd tegen Heracles Almelo en het strijdplan van de opponent. 'Ze zetten zo hoog druk, dan moeten we ook verstandig zijn en de ballen erachter spelen. Dan hoeft het niet altijd mooi. Even de eerste tien minuten anders spelen, dan zakken ze wel weer in.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Modric, Benzema, Bale, etc, etc , etc etc en dan ook nog een behoorlijke keeper in de goal.....in voetbal is alles mogelijk zeggende kenners. "ook dàt is voetbal" hoor je dan. Nou ...laten we maar flink gaan hopen met z'n allen. Jong Ajax - Roda JC waar Ajax vecht voor behoud van een plaats in de middenmoot van de KKD. Champions Leaque...waar hebben we het in hemelsnaam over!!
0 0
niquedegraaff
Schöne mag nooit opgesteld worden tegen Real
0 -1
b.hulshof
Ja inderdaad als spelers hakballetjes gaan doen ipv de beuk erin gooien wordt het de volgende vernedering.
0 -1
Inhartennieren
Goed gezien, als jullie zo spelen wordt t 0-10
1 0
ddkoning
knap dat ze achteraf de reden weten en dat het anders moet. ze missen alleen het IQ om dat in de wedstrijd al te kunnen doen
2 0
Ruff Rhythim
Ja is elke keer zo. Achteraf weten ze precies wat ze in die wedstrijd hadden moeten doen maar ze doen het alleen nooit.
Schijtirritant gewoon...
1 0
Barra
Het grootste probleem van Schone is dat hij niet goed pressie kan spelen, vooral als het spel op en neer golft en er veel lopende mensen zijn. Heeft het nooit van zijn dynamiek moeten hebben, maar nu kan hij het ook niet compenseren met andere kwaliteiten. Daarnaast is hij in balbezit ook steeds meer een vertragende factor.
0 -1
sjaakahz94
Wellicht Schone op 10 proberen. Met zijn inzicht en trap kan hij daar zeker wat toevoegen.
1 0
afcas
nee, juist wanneer je daar speelt zijn de ruimtes nog kleiner en dan heb je iemand nodig met een goede handelingssnelheid en iemand die eerst voor de pass kijkt ipv voor het schot gaat... en ondanks zijn "geweldig inzicht" heb ik hem bijzonder weinig goede diepteballen gegeven. bijna al zijn steekpasses of ballen over de verdediging heen missen precisie en zijn amper tot niet te belopen...
0 -1
Joseph
Schone weet niet wat de reden is voor het matige spel, dat zou ik ook zeggen want hij is een grote reden voor het diep trieste spel. Frenkie is uit vorm, Schone kan het spel alleen maar vertragen en Donny staat op de verkeerde positie en kan niet bediend worden.

Het is zonde dat Wober weg is, zeker nu Magallan geblesseerd is, want Blind had al vanaf het begin van het seizoen op de plek van Schone moeten spelen.
2 -1
ETM
De spelvertragers zaterdag waren Blind en Frenkie. Frenkie doormiddel van slechte pass op slechte pass. (dan is er geen spel) En dat hij er af en toe leuk iemand voorbij snelt veranderd die conclusie niet. Frenkie vertraagd al een tijdje het spel. En niet zoals de Frenkie hoogtij dagen dat hij de pass 'uitstelt'.
Blind en Frenkie waren de grootste veroorzakers van waarom Ajax niet van achteruit kon opbouwen. Daarnaast is Kristensen ipv Mazraoui ook een groot verschil. Ziyech speelde min of meer alleen, waardoor men achter Ziyech het moeilijk kon sluiten.

Maar dan zeg je Frenkie is niet in vorm. Dat klopt als een bus, maar Schone wel? Die is wel in vorm?
Frenkie wil de spil zijn in de opbouw, zo speelt hij. Dan moet hij het ook waarmaken. Schone speelt als een pure verbindingsspeler, en valt Ajax aan dan is hij een uitval basis.
Blind zie ik in principe ook graag als vm. Dat ben ik wel met je eens. Maar die theorie teert wel op een eeuwigheid geleden en op een korte periode. Bayern uit smaakte echter naar meer. Bayern uit waarin Schone het ook voortreffelijk deed. Opmerkelijk omdat je dan op papier creativiteit mist.

Iedere wedstrijd leg jij in het nadeel van Schone uit. Dat doe je al het hele seizoen.
Dan maak je een opstelling in je hoofd en ga dan een heel seizoen lang wedstrijden zo uitleggen dat ze je opstelling onderschrijven.
Daarbij, iemand die zegt: 'Schone kan niets' is moeilijk serieus te nemen.

De Ligt en Blind vormden een prima koppel. Schone en Frenkie ook. Maar de samenwerkingen zijn nu verstoord. Dus er moet ingegrepen worden.

Van mij mag Schone er zeker uit. Vooral tegen Madrid. Schone functioneert niet goed in een wedstrijd waarin het omschakelen van Ajax cruciaal is en Ajax moeite heeft druk op de tegenstander te houden. En dat verwacht ik. Daarom pleit ik voor Blind omdat Ajax een vm hard nodig gaat hebben. (dan wel graag zonder dat het een lange ballen festijn gaat worden) Alleen zit je met het probleem dat Magallan volstrekt niet ingewerkt is. En idd dat je Wober hebt laten gaan.

Jammer Joseph, want ik vind dat je her en der zinnige dingen zegt, maar je bent zo dogmatisch.
0 -1
hakkietjakkie
3 dagen rust? Grapje zeker??
1 0
michaellaudrup
Als je het antwoord geeft waarom doe je dat dan niet? Waarom zetten jullie geen hoog druk,waarom zet TH het niet om na 15min. Waarom ga jullie pas in de 65ste min pas een beetje ballen, waarom weer een foute wissel Dlberg ipv een aanvallende middenvelder extra erbij? Het probleem ligt op het middenveld,afstand tussen de linies te groot , veel te weinig beweging zonder bal. Tadic wisselen, Ziyech was zeker rijp voor een wissel TH moet je ook heel snel wisselen.
1 -1
CruyffFootball
Was gisteren weer eens de 1e die zich de kaas van het brood liet eten.
6 -1
Dit is mijn club
Kan die man niet gewoon stil zijn......de rest van het seizoen.
6 -1
Schip
Minder teksten graag Lasse.
9 -1
Beffie
Media verbod geven aan alle spelers. Dat hadden ze een maand geleden al moeten doen.
Je wordt er toch doodziek van.
9 -1
Truth
inderdaad
0 0
freshfield
pisvee is de allergrootste club van NL van de afgelopen 20 jaar, ze winnen de meeste titels. Dit vind ik zeer pijnlijk om te zeggen, maar het is helaas waar
5 -4
Schip
Lekker aan het trollen ventje.

Maar helaas, Ajax maakt dit zelf mogelijk. In de vorige zwarte periode werd er niets gewonnen en was het vanuit een positie van rode cijfers, oer Ajacied Frank de Boer, die een einde maakte aan de droogte. En hoe. Nog steeds legendarisch die 15e mei. En hij deed alles zonder mega aankopen - ja, klootviool Overmars moest zo nodig Sinkgraven halen voor een fortuin als paniekaankoop in de winter - en meestal met jeugd.

Haalde daarmee praktisch de knock out fase van de CL, ware het niet van een freak uitslag van Lyon, die ronduit geregeld was met de Kroaten. En nee, ik ben metsjfiksing, metsfiksing type die graag de schuld bij de boze buitenwereld legt.

TH krijgt belachelijke accolades door met een super selectie in een poule met een zwak Bayern de 2e ronde te halen. De Boer mocht het met topspitsen Bulykin en Sigthorson schaften.

En door zijn titels en CL deelnames zijn de voorwaarden geschapen om een enorm vermogen op te bouwen.

En wat doet dit bestuur met de erfenis? Welgeteld nul prijzen. Niet eens een beker. En een hete lucht ballon aanstellen voor de groep als trainer, terwijl een ander vrij smerig aan de kant wordt gezet ten koste van deze praatjesmaker die nog alles moet leren van balans, gezag en een geloofwaardig en eerlijk spelers- en wisselbeleid.

Het geheim van de chef, waardoor jij lekker kan trollen in je vrije tijd, zit in niemand minder dan de directie. De een heeft verstand van zaken, de ander enkel van verkoopdeals en niet van technisch beleid.
0 -1
Dexy
Je zegt het goed, van de afgelopen 20 jaar.

In zijn totaliteit zal Ajax de grootste club van Nederland blijven. Zowel qua Europacups, landstitels als bekers. Daar verandert het succes van PSV sinds de eeuwwisseling helemaal niets aan, zelfs al zouden ze ons over 10 jaar inhalen met landstitels. En dan hebben ze nog altijd tig Europacups en bekers in te halen om op resultaat de beste van NL genoemd te mogen worden.

Bovendien: onze naamsbekendheid zal altijd groter blijven. Vertel aan een buitenlander wat PSV is, en hij zal zijn schouders ophalen. Vertel wat Ajax is, en hij/zij weet het meteen.
1 -1
Stroeve
Ja, Ajax is een prachtige club, maar we zouden toch het Bayern München, PSG of Juventus van Nederland worden? We hebben alles om de grootste van Nederland te zijn en blijven, maar qua landstitels leveren we in op PSV. Die pijnlijke waarheid mag best worden benoemd. En dan niet terwijl we daarbij trots wijzen op de prachtige bekers die we 45 en 25 jaar geleden wonnen. Het is pijnlijk.
3 0
Dit is mijn club
Laatste internationale beker van die eikels stamt uit 1988. Werd behaald door 5 keer op rij gelijk te spelen (ook nog dankzij 4 Ajacieden). Buiten Nederland weten mensen niet eens dat ze die cup ooit gewonnen hebben omdat het voetballend geen enkele indruk gemaakt heeft. Wij speelden sinds 88 nog in 4 Europese finales. Zij mogen de laatste jaren meer schalen gewonnen hebben, maar ga ze niet groter maken dan ze zijn want dat slaat helemaal nergens op.
1 0
Stroeve
Je zal mij niet horen zeggen dat PSV een grotere club is dan Ajax, maar we mogen wel (of moeten - uit liefde voor de club) kritisch zijn op Ajax omdat wij (aangezien we de grootste zijn) niet vaker landskampioen worden. We hebben de potentie om het Bayern van Nederland te worden.
0 -1
lm
Zie eerder pisvee dat worden (al zijn )
1 -1
rogerbandit
En zo is het maar net!
2 0
Dit is mijn club
Het is een identiteitsloos kutclubje met de internationale uitstraling van een Bayer Leverkusen. Dat ze meer titels gewonnen hebben ligt maar aan 1 ding en dat is het structureel falen van Ajax.
3 0
Ajaxbrl
Is idd waar , Ajax teerd op de jaren 70 en 90 , Sinds 2000 is Pisvee gewoon de beste club van NL...
3 -2
freshfield
word gezellig woensdag, had er eerst veel zin in kon niet wachten. Nu durf ik niet meer te kijken, 70000 man worden teleurgesteld. kan zomaar 1-6 worden
2 0
10Sneijder10
Vooral lekker bezig zijn met woensdag. Je competitie zit erop. De belangrijkste prijs die je kunt winnen is uit zicht.
3 0
AjaxIJmuiden123
Schone hou je bek een keer en ga is voetballen met je grote praatjes mietje
6 -1
driesterren***
Gelukkig doet pisvee het ook niet best vandaag!
Hadden in kunnen lopen! Maar pppfff daar wil ik niet eens over beginnen!
1 -1
freshfield
let op winnen nog
0 -1
Mnwh
Helaas bakt utrecht er ook niks van. Duimen dat ze winnen
0 0
Vlieske
Het begon allemaal bij jou in de 2e minuut toen jij je been weer terug trok. Toen wist ik alweer genoeg.
2 -1
HsvHoek
Ik zou iets minder praten achteraf, en eens goed nadenken waarom jullie het ieder jaar weer verkloten, die hele CL kan mij geen ene k.. interesseren. Zorg eerst maar eens dat je in eigen land de beste wordt, zelfs dat lukt al jaren niet.
1 0
grannig mokum1
Precies D, het 1e pre is kampioen worden het andere prijzen zijn bonus
1 0
Bjorn
Alleen maar bezig met Real Madrid. Nog een onderdeel van het probleem.

Wanneer is het overigens eens einde Schone? Teert al 3 jaar lang op zijn goede trap, maar zodra we het moeilijk hebben haakt hij als eerste af. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Kan het gewoon niet belopen wanneer dit even gevraagd wordt.
2 -1
didierajax020
Gouden gozer, maar dient er nu echt naast te worden gezet.
3 -1
amthree
Schone hou alsjeblieft je bek gewoon een keer dicht! Jij hebt de grootste mond van allemaal, maar presteren ho maar!
8 -2
Chippy
Nee eerder 6-0 voor Madrid dan
4 0
ajaxwestland09
Bla bla bla laat jullie voeten is spreken
2 -1
grannig mokum1
Voeten? Er moet een team staan en voor elkaar door het vuur gaan, maar als je tadic ziet spelen, Ziyech , Frenkie, schöne, allemaal niet meer spelen als een team, en dat is het probleem volgens mij.
3 0