AZ-directeur: 'Geen contact gehad met Ajax'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 16:00, 8576 views, FOX Sports |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, stelt dat de Alkmaarders in principe geen spelers aan Ajax willen verkopen. Toch sluit de AZ-directeur een overgang van Calvin Stengs naar Ajax niet volledig uit.

Stengs wordt de laatste tijd in verband gebracht met een overgang naar Ajax, maar de Amsterdammers spraken nog niet met AZ. 'Ik heb geen contact gehad met Ajax en Max (Huiberts, red.) ook niet, volgens mij', zo stelde Eenhoorn bij De Tafel van Kees. De directeur zou een overgang van Stengs naar Ajax, vanuit AZ-perspectief gezien, onlogisch vinden, maar sluit een toekomstig transfer ook niet uit.

'Volgens mij is de essentie van topsport dat je wilt winnen van goede ploegen. Dan moeten we niet onze beste speler, of één van de betere spelers, daarnaartoe laten gaan. Maar zeg nooit nooit. Als ze voor de reservekeeper de helft van Frenkie de Jongs transfersom (86 miljoen euro, red.) willen betalen, dan ga je natuurlijk wel aan tafel zitten.' De vraagrijs voor Stengs is vooralsnog onbekend. 'Hoeveel we willen hebben voor Stengs? Geen idee. Ik heb hem horen zeggen dat hij voorlopig niet weg wil, dus waarom zou ik daar een antwoord op geven?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Liever even wat minder talenten, die hebben we zelf ook. Koop maar voor 86 miljoen steengoede spelers die er direct staan.
0 0
Ajaxbrl
Wil er uberhaupt nog wel iemand naar Ajax dan tegenwoordig? Een eeuwige nummer 2 van de 94e competitie van de wereld...
0 -2
HsvHoek
Stoppen met die talentjes en zorg dat de selectie op orde komt. Dit seizoen is weeral naar de klote maar zorg dat het volgend seizoen wel klopt, zonder ten Hag graag.....
3 -1
insectenverdelg
vraag me af wie we eerder zouden moeten ophalen. Stengs of Eenhoorn zelf....
3 0
altijdwelwat
Vond Eenhoorn ook erg welbespraakt ....
0 0
BokkieBokstra
Scherp, de naam Eenhoorn komt vaak terug bij Feyenoord. Rotterdammer.
0 0
insectenverdelg
weet t. maar wel een vakman. hebben zn voorganger al naar psv laten gaan wat niet slim was, zou Ernhoorn echt is goed screenen. want de man heeft zonder twijfel kwaliteiten.
0 0
Erik1966
Wordt een gevalletje van Dijk. klasse spat er van af. Maar de grote Nederlandse clubs twijfelen. Die speelt strak in Engeland.
1 -1
AsensioWillemsen
Die twijfelen helemaal niet. De reden dat ie niet naar Ajax zou gaan is eerder dat AZ bedragen van 20 miljoen wil of omdat Raiola het Overmars te moeilijk maakt
0 0
insectenverdelg
Raiola heeft te handelen wat Stengs wil. Dus als hij t Overmars te lastig maakt is t niet echt Stengs zn wil om naar Ajax te gaan. Wel kan hij negatief advies aan Stengs geven mbt Ajax. AZ kan t Ajax wel echt lastig maken. Maar dan moet je je mss anders opstellen tov hun jeugdopleding. Dat komt een keer als een boomerang terug.
1 -1
Marcw1972
deze jongen moet Ajax niet halen om twee redenen: Raiola en we hebben een bikkel nodig!!
2 -1
ajaxwestland09
ja zeker een ajax speler alleen jammer inderdaad raiola maar goed daar kom je bijna niet onderuit elke speler heeft bijna raiola als zaakwaarnemer helaas
0 0
ajaxwestland09
stengs en nu nog doan halen die heeft aangegeven graag naar ajax te willen. schouten ook halen, sierhuis en matusiwa heb je weer terug en dan met een nieuw elftal beginnen met een nieuwe trainer
1 0
bremovic
schouten van excelsior? waarom moet Ajax hem halen?
0 0
ajaxwestland09
Groot talent en iemand die vecht en met passie speelt past ook wel bij ons
0 0
Gerard36
helemaal mee eens, schouten is het grootste talent wat er op de ned. velden loopt, heeft alles, techniek, inzet, passie
0 0
Ajax#1900
Schouten een groter talent dan De Ligt. Oké. Twee week terug had nog nooit iemand van die jongen geboord. Leuk die hypes steeds.
1 0
Joseph
Calimero deze man, AZ is geen topclub en zal het ook nooit worden. AZ concurreert voor het plekje achter de traditionele top 3, waarbij het af en toe in die top 3 terecht kan komen.

Het is logisch en goed als talenten de stap van AZ naar Ajax of PSV maakt. Deze Stengs is alleen een ander verhaal, die heeft met Raiola gekozen voor het snelle geld en dan moet je niet naar Ajax.
1 0
BokkieBokstra
Nee, maar ze hebben wel een leuk team met een groot aantal jeugdspelers. Snap niet dat er zo negatief over Raiola gedaan wordt. De man met de contacten die een speler naar een grote club kan begeleiden. Dat het Ajax niet bevalt dat is Ajax zijn probleem.
1 -1
Joseph
Het gaat ook niet om Raiola het gaat om de spelers die er voor kiezen om met hem te werken. Raiola brengt je zo snel mogelijk naar geld, dat is de enige reden om voor hem te kiezen.
0 0
ajaxwestland09
die gaat dus naar ons toe komen
2 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, het is rond!!
1 0
Dastaan
Ja AZ gaat zeker rond de 20 miljoen euro vragen. Paniekaankopen gaan er zeker komen. Iets nieuws waar we ons op kunnen voorbereiden wat dit Ajax ons geeft.
0 0
Stamstadam
Ik weet het niet met die spelers van AZ. De afgelopen jaren veel bij hun geshopt en ik vind eigenlijk dat alleen Demy de Zeeuw een toegevoegde waarde in het elftal had. Moisander was nuttig en bruikbaar, maar niet echt een opvolger van Jan Vertonghen. Begon solide, maar werd steeds slechter. Nu weet ik ook wel dat Stengs een creatieve, aanvallende speler is, maar dat hij het bij AZ leuk doet geeft geen garantie dat hij het bij Ajax ook laat zien.
0 -1
arigold
Ik snap je reactie wel, eigenlijk is er nog nooit een AZ speler vanuit de ED succesvol geworden in het buitenland volgens mij? Bijna altijd is de ED het plafond.
0 -1
BarcoVanMasten
Gewoon halen als het kan, desnoods voor een groot bedrag!
Het gebrek aan snelheid en diepgang bij Tadic en Ziyech is in enkele wedstrijden al een groot probleem geweest. Willen elk balletje alleen maar in de voeten hebben en maken te weinig meters. Natuurlijk had dit ook gewoon verholpen kunnen worden door Neres gewoon eens op te stellen, maar ik denk dat er in zijn algemeen meer echte vleugelflitsers welkom zijn in de huidige selectie.
5 0
Pauw
Stengs is niet per se een vleugelfiltser. Technisch heel verfijnd, een goed overzicht en een goede trap, maar écht snel is ie niet. Vergelijkbaar met Ziyech.
2 0
FlyingDutchMan
Mooie speler Stengs, alleen ik heb ook een beetje twijfels of hij bij ons zou passen gezien zijn gebrek aan echte top snelheid
0 0
PetervanAmsterdam
@Pauw:

Stengs vindt zichzelf een aanvallende speler die van buiten naar binnen trekt en dan het liefst tussen de linies speelt. Dus inderdaad geen 'ouderwetse' vleugelaanvaller of vleugelflitser.
1 0
Labrador
Heeft het Mischien ook te maken met dat het beide middenvelders zijn?
0 0
FlyingDutchMan
Daar heb je een punt
0 0