'Mochten hier gewoon geen punten verliezen'

ThijsZwagerman, 10-02-2019 om 13:55, 3737 views, Ajax Life |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Donny van de Beek baalt logischerwijs enorm van het dure puntenverlies op bezoek bij Heracles Almelo. De middenvelder zag de 'basisdingen' zelfs fout gaan en hoopt dat zijn ploeg snel weer beter in vorm komt.

Nu Ajax voor de derde keer in vier wedstrijden averij opliep, zwengelt de hardnekkige kritiek natuurlijk weer aan. Van de Beek kent het klappen van de zweep. 'Ik heb dit vaker meegemaakt. Dit doet pijn en is zwaar klote. Maar als een club als Ajax zo speelt, hoort die kritiek er bij. We moeten de knop proberen om te zetten. De basisdingen moeten weer gaan lopen. Een bal over twee meter komt al niet aan. Als dat al fout gaat, hoef je nog niet eens over de tactiek te praten', zo stelt de middenvelder in gesprek met Ajax Life.

Het advies van Van de Beek aan zijn ploeggenoten luidt: vooral heel hard werken. 'We moeten proberen die felheid en scherpte weer terug te krijgen. Daar zullen we keihard voor moeten werken. Ook mentaal. Nu krijg je weer een hoop shit over je heen. Wat overigens absoluut terecht is. Dat weet je als je verliest.'

Van de Beek denkt niet dat de Ajacieden al met hun hoofd bij het midweekse duel met Real Madrid zaten. 'Weet ik niet. Ik persoonlijk niet. We mochten hier gewoon geen punten verliezen. Ik denk dat iedereen dat besef wel had. Kom op! Als je kampioen wil worden dan moet je dit soort wedstrijden winnen. Of je de week erna nu wel of niet tegen Real Madrid speelt. In de eerste seizoenshelft hadden we ook die doordeweekse wedstrijden, speelden we toch ook doordeweeks tegen Bayern? Nee, dat heeft er niks mee te maken, denk ik. We waren gewoon veel te slap.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wereld
EtH:
Neres in vorm, speelt de beste wedstrijd van zijn leven --> bank
Dolberg in vorm --> bank
Mazraoui geblesseerd --> basis
Frenkie geblesseerd --> basis

De opstelling en de aanwijzingen van Erik zorgen voor het gigantische gat op het middenveld (week in week uit)
Onana
Mazraoui - De Ligt - (eigenlijk Wöber....) Veltman - Nico
Blind
Donny - Tadic
Neres - Dolberg - Ziyech (vrije rol)

ik zeg niet dat dit de allerbeste opstelling is, maar in ieder geval veel meer balans en scorend vermogen ipv 2 bv's die er af en toe 1 inschieten maar verder (in deze vorm) vrijwel niets toevoegen..
ook beperk je Tadic op deze manier veel minder.
Ziyech gedurende de wedstrijd van positie laten wisselen met Neres, Tadic (waarbij Neres alleen van rechts/links wisselt en niet op het middenveld komt)
0 0
Aad82
Deze debiel staat iedere keer veel te diep. Wat ga je dus krijgen op het middenveld, GAPENDE GATEN, want Schöne is op leeftijd en kan het niet meer belopen en Frenkie heeft motivatieproblemen en zit al met zijn hoofd en hart in Barcelona. DAAR wordt de slag keer op keer verloren na de winterstop, tegenstanders denderen over ons heen en wij kunnen niet meer hoog druk zetten. Ik zou persoonlijk of Donny op de positie zetten van Frenkie en hem vertellen om controlerend te spelen, of permanent uit de basis verwijderen en ALTIJD Neres vanaf de aftrap laten starten. Ten Hag durft Donny niet meer te laten banken, omdat Donny machtige mensen om zich heen heeft verzameld. Waarom Ziyech en Tadic laten banken? Bekijk hun statistieken eens zou ik zeggen. Donny stelt helemaal geen flikker voor. Gewoon Neres erin voor hem en Ziyech eventueel centraal op het middenveld positioneren.
1 0
Sampaoli
De 4 aanvallers en het controlerende blok staan al het gehele seizoen te ver uit elkaar. Ten Hag heeft geluk met een geweldige selectie, want tactisch is het afschuwelijk.
0 0
jarenfan
Begrijp niet dat Labyad erin komt en Neres
laten banken
0 0
Mocrodammerr
advies hard werken. mmmkaaayyy.. waarom doe je dan aan schijn druk zetten? waarom je dan mee aan schijn meeverdedigen?.. waarom heb je de draai van een boeing?
0 0
ddkoning
laat dat dan ook zien
0 0
Truth
Weer het zelfde praatje. Dat kennen we nou wel...
0 0
Ammehoela
Begrijp best dat iederee nog een kater heeft van gisteren. Die heb ik ook maar om zo af te reageren op Donny van de Beek is niet terecht. Hij is een van de weinige spelers die bij Ajax wil blijven en met een echt Ajax hart
0 0
Dit is mijn club
Hij wil net zo lang blijven totdat er een aanbieding komt die hij toch echt niet kan weigeren. Scheid toch uit met je clubliefde. Ze kussen allemaal het embleem, maar zijn allemaal bezig met het grote geld en kunnen niet wachten op de trein die voorbij gaat komen.
0 0
10Sneijder10
Je was weer lekker verstoppertje aan het spelen, zoals zo vaak. Kreeg dan een paar keer de bal en maakte vervolgens de slechtste keuze.
0 0
Sampaoli
Ga lekker bij Ten Hag zeiken. Hij maakt van Donny een loper, terwijl Don zoveel meer is. Zet hem 10 wedstrijden onder de bal, op de plek van Schöne. Maar nee, onze Deen staat er alleen maar in om zijn standaardsituaties.
0 0
MelleAfca
Het is echt onbegrijpelijk. En dan te bedenken dat dat nog een ander voordeel met zich meebrengt, namelijk het feit dat er een plek voor Neres vrijkomt.
Ik ben Ten Hag weer volkomen kwijt geraakt.
0 0
ajax0916
Uitspraak van notabene onze aanvoerder eerder dit seizoen: “we missen soms de prikkel in de eredivisie” Hoe kan je zoiets nou niet eens halverwege het seizoen al zeggen???? Kan ik echt niet bij met mn kop. Lachwekkend is het gewoon
1 0
amthree
Die gasten zitten gewoon op een transfer te azen, je hoort ze alleen bij ons om transfers roepen bij die andere clubs hoor je niks...
0 0
Jelephi
Laat die van de beek zijn muil ook eens houden. Kampioen verstoppertje spelen en staat nooit op in topwedstrijden. Helemaal afgeknapt op dit ventje na die belachelijke houding in Rotterdam.
0 -1
Petterson1964
Nee hij mag natuurlijk geen emotie tonen tijdens een oorwassing tegen je rivaal.

En dat verstoppertje spelen ligt aan Ten Hag.
Van de Beek is geen 10.
Nooit zo gespeeld in de jeugd of bij Jong Ajax.
0 -1