Van der Sar looft Mazraoui, verdedigt aankoop Tadic

BartVeenstra, 09-02-2019 om 10:35, 9393 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar heeft in een interview met De Volkskrant complimenten uitgedeeld aan Noussair Mazraoui en daarnaast heeft hij de aankoop van Dusan Tadic - waarover door sommigen kritiek werd geleverd - verdedigd.

Ajax kocht in de laatste jaren met Luis Orejuela en Rasmus Kristensen twee rechtsbacks, maar eerstgenoemde is alweer vertrokken (tijdelijk op huurbasis naar Cruzeiro), terwijl Kristensen het moet doen met een plek op de bank. Voornaamste reden: de geweldige ontwikkeling van Mazraoui. 'Hij kwam uit onze jeugd zonder contract bij Jong Ajax en heeft alles overwonnen, tot hevige concurrentie toe. Hij verdient een contract, speelt de twee gekochte backs uit het elftal en maakt twee goals in de Champions League. Als je goed bent, krijg je die kans. Dat is het mooie van sport.'

In de zomer wist Ajax verder Tadic voor veel geld over te nemen van Southampton. Bovendien verdient de Serviër een behoorlijk salaris. 'Critici zeggen: waarom kopen jullie Dusan Tadic? Maar eerst verkochten we linksbuiten Justin Kluivert voor 17 miljoen, een jongen met een Amsterdams profiel uit de opleiding die we niet kwijt wilden. We kochten daarna Tadic voor 11 miljoen. Met zijn ervaring, rendement en doelpunten is hij een goede aankoop gebleken.'

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Van der Sar doet het oké. Veel contacten gemaakt met sponsoren en buitenland. Bovendien is ie vrij betrouwbaar. Communicatief niet vaardig maar dat is ook een positief punt. Daarmee word ik bespaard van gelikte babbels van gladde mensen. De Munstermannetjes, van den Boogs en van Praags. Bij van der sar weet je in ieder geval zeker dat hij het niet mooier kan laten lijken dan dat het is, want daar is ie niet gelikt genoeg voor.
0 -1
Schwalbino
Goede observatie. Je ziet het zelfs terug in zijn uiterlijk. Nog steeds datzelfde kapsel dat hij ook als doelman had en nog steeds ziet dat eruit alsof hij op een koud veld in Noord-Engeland staat met windkracht 8 tegen. Ook zijn kleding is niet die van een algemeen directeur. Bij officiele gelegenheden wel maar doordeweeks is hij vrij casual gekleed. Hij maakt het niet mooier dan het is.

Het liefst zou hij dagelijks zijn trainingsbroek aantrekken en een uurtje meedoen met de trainingen.
0 -1
Hagmag
Mazraoui is inderdaad momenteel de beste rechtsback bij Ajax. Jong en talentvol en is al erg belangrijk geweest, geen discussie hierover. Echter om Orejuela en Kristensen uit de basis te spelen is niet zoveel voor nodig. Beiden gescout door iemand die weinig verstand van voetbal toe te dichten valt. Kristensen is dan wel de betere van deze 2, echter krijgt van mij de titel "renpaard" met weinig kwaliteit. Gewoon de zoveelste ordinaire miskoop.

Dat Kluivert wegging, heeft als oorzaak nr 1: zaakwaarnemer Minkunkel - Pizzabakker. Ook "onze" Patrick speelde hier een rol. Zijn advies was: Blijf nog 1 jaar Justin. Patrick dacht aan zijn gratis afscheid van Ajax. Justin Kluivert wilde niet verlengen met nog 1 jaar contract op zak. Kreeg steeds meer ster en vedette neigingen en was in potentie zeker de linksbuiten van Ajax. Echter liet dat 20 minuten per wedstrijd zien. Zijn houding werd ook steeds meer aanstoot gevend, allemaal gevoed door z'n zaakwaarnemer die maar weer aan 1 ding dacht........een zak met geld.
Tadic is een goeie aankoop, dat heeft hij laten zien.
Echter het is nu niet het moment voor hem om hier op te gaan teren c.q. op zijn louweren te gaan rusten.
Hij moet gewoon iedere wedstrijd vol gas presteren en hij lijkt gas terug te hebben genomen.
Ten Hagmag ingrijpen en voor hem Neres in de basis opstellen.
0 0
trodat4030
Wat lul je slap? Dezelfde scout die Kristensen aanraadde, hielp de club ook jongens als Zlatan en Eriksen te scouten. Scouten is een momentendingetje, je kijkt hoe een speler nú is. Hoe hij zich daarna bij Ajax ontwikkelt (of niet) is niet aan de scout, maar ligt véél meer aan veel andere factoren als trainers die een speler wel of niet beter maken, ontwikkeling vd speler zelf, zijn mentale weerbaarheid, blessures, of de trainer het in hem ziet zitten, of hij past in de ploeg onder die trainer (nu spelen we weer met een 10, wat nou als we net daarvoor 2 hele goede pure zessen hadden gehaald die moeite hebben om met een 10 te spelen?).....

Daarom snap ik ook niet dat men op John Steen Olswn bitcht (das de betreffende scout overigens) omdat Jensen minder brengt dan men verwacht had van een 16 jarige jeugdspeler van 3,5 milj. Dat ligt meer aan de mensen bij Ajax dan aan Olsen. Die vond hem op dát moment goed genoeg, heel Denemarken vond hem het grootste talent in zijn lichting! Dat die nu bij Ajax lijkt te stokken (of iig naar de mening van sommigen niet snel genoeg gaat) ligt aan veel factoren, maar niet aan Olsen.
1 0
geDaante
Ja draai het maar zo, Orejuela weg en Kristensen op de bank omdat Mazraoui zich zo goed ontwikkelt...

Een beetje zelfkritiek zit er niet in. Orejuela en Kristensen kunnen gewoon niet voetballen, en zijn gewoon heel erg slecht gescout. Dat is waarom Mazraoui daar speelt.
1 -2
GrandMasterFlex
Lekker makkelijk... Orejuela is een niveau te laag gebleken. Kristensen heeft wel specifieke kwaliteiten en dat komt er langzaam uit. Bij Max moest er ook eerst een knop om.
1 0
geDaante
Het is maar hoe hoog je de lat legt, jij legt hem duidelijk erg laag. Dat mag, maar dat begrijp ik niet. Een club met zogenaamd de beste opleiding ter wereld, en relatief enorm rijk, en dan met Kristensen aankomen... Kan een beetje langs de flank denderen en voorgeven, that's it. Moest ook nog leren verdedigen bij binnenkomst.

Bij zowel Kristensen en met name Orejuela zag ik na 5 minuten al dat het niks zou worden. Bij Orejuela vooral het gebrek aan inzicht en tactisch denkvermogen, en ook voetballend vermogen/balbehandeling. Bij Kristensen vooral gebrek aan voetballend vermogen, aan motoriek en beweeglijkheid. Heeft het fysiek van een centrale verdediger. Veels te houterig en zwaar op de benen. Ook een totaal, maar dan ook totaal ander type dan Mazraoui. Men weet niet wat ze willen, zit geen idee achter.
0 0
trodat4030
Dan heb jij Orejuela niet in z’n eerste wedstrijd tegen Jong PSV gezien. Speelde een zéér goede pot (was meteen z’n laatste overigens, dat geef ik grif toe). Op basis van die pot leek het echt een schot in de roos. Maar als jij na 5 min al had gezien dat ie er niks van kon, kan jij die pot dus nooit gezien hebben ;-)
1 0
geDaante
Heb ik ook niet ;), ik doel op de eerste 5 minuten die ik van hem zag.
1 0
GrandMasterFlex
Maz
0 0
mrfootballplayer
Max. Max Wöber
0 0
Rinus M.
Goed interview, zegt veel meer dan de drie zinnen hier op Showtime doen geloven.
0 0
Jariiii
Het halen van Tadic hoef je echt voor geen enkel weldenkend mens te verdedigen.
4 0
3*stars*3
Precies, cijfers liegen niet en imo was juist Tadic de reden waarom we CL hebben gehaald en overwinteren.
Ja het is een teamprestatie maar zijn assists en goals in de belangrijke duels, zeggen genoeg.
5 goals in de CL groepsfase en 2 assists.
In de voorronde 3 goals en 3 assists.
Investering heeft Ajax er weer snel uit kunnen halen.

En dan heb je mensen die roepen dat Tadic niet opstaat in de topduels...
1 -1
trodat4030
Ik moet wel zeggen dat Tadic heel slecht kan spelen en toch op het scorebord kan staan. Scoren betekent in mijn beleving niet altijd dat iemand goed speelt. Dan is ie wel belangrijk, maar speelt ie niet goed. Maar men bedoelt vooral potjes teen Feyenoord en PSV waar men meer verwacht van spelers als hij. Als t loopt, kan hij goed mee (maar ook dissonant zijn!), als t niet loopt is hij zelden degene die de wedstrijd kantelt (al kan het kantelpunt wel net die intikker van Tadic zijn natuurlijk). Dat bedoelt men vooral in ‘opstaan in topduels’. Puur naar cijfers kijken zegt weinig, niet helemaal niks, maar weinig.
0 0
Schwalbino
'Weldenkend' is hier het juiste woord.
0 0
GvanderK
Ik ben heel blij met Tadic, geweldige aankoop! Hij is zo wat bij iedere goal betrokken, hij is ook iemand die ons langs Madrid kan helpen.
6 0
Freddy Al
Prima deal als je Tadic voor dat bedrag haalt, hij is een versterking gebleken.
1 0
Eastwood
Tadic is de beste aankoop van de laatste jaren.
4 0
Duif63
Absoluut.
0 0
AlexIbarra
Tadic heeft een loodzwaar seizoen achter de rug met PL en WK, komt vervolgens aansluiten voor ons langste seizoen ooit en speelt (bijna) alles.
Daarbij haalt hij een heel hoog rendement alleen sprankelt het niet altijd. Met Ziyech, Neres, Dolberg, Frenkie valt er genoeg te genieten van spelers met wat meer franje.

Ik weet dat Tadic nog beter kan voetballen maar zit er zeker niet mee dat hij Kluivert heeft vervangen. Voor mij een stap vooruit.
2 0
M.Olsen
Wie Tadic geen goede aankoop vind is compleet van lottje getikt
5 0
Bocarra
Kluivert zit op de bank en Tadic heeft een basis plaats. De transfer van Kluivert dekt nagenoeg de kosten van Tadic af. Tadic is al zo vaak belangrijk geweest met assists en doelpunten. Heel volwassen en stabiel. Zover is Kluivert nog lang niet. Daarvoor is het leeftijdsverschil te groot.
3 -1
RH1900
Zegt genoeg dat je volgens de media de aankoop Tadic moet verdedigen, wat een clowns.
5 0
Schip
Het antwoord even veel. Tadic kostte veel meer, inclusief een mega verhoging van het salarisplafond. Wees daar dan eerlijk over, en probeer niet altijd de dingen die je niet goed uitkomen weg te moffelen. Zeg dat je een gedurfde stap hebt gemaakt en dat de rest van het seizoen moet blijken, of je daarin de juiste keuzes hebt gemaakt.
1 -7
Jariiii
Dat is al lang gebleken.
0 0