Onana: 'Speciaal om met Van der Sar te praten'

JesseTH, 08-02-2019 om 23:30, 3528 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana geniet nog altijd van het werken met Edwin van der Sar. De jonge doelman weet maar al te goed wat de algemeen directeur van Ajax heeft verricht in het verleden en om die reden luistert Onana graag naar hem.

'Ik praat altijd met Edwin als ik een fout heb gemaakt', vertelt de doelman bij Inside Ajax. 'Als we spelen, ik een fout maak en ik zie hem aankomen, dan weet ik het: ik heb iets fout gedaan. Het is altijd heel leuk om met hem te praten en van hem te leren. Hij was een van de allerbesten. Het is voor mij altijd speciaal om met hem te praten.'

De lessen van de oud-doelman hoeft Onana niet door te spelen naar Kostas Lamprou en Bruno Varela, want ook zij zijn bij de 'lessen' die Van der Sar geeft. 'Meestal komt hij met ons trainen, dus iedereen ziet het. Hij praat met ons allemaal. Kostas en Bruno zijn allebei ouder dan ik. We hebben verschillende kwaliteiten. Als we met Edwin kunnen trainen, proberen we er allemaal iets van mee te nemen.'

Tot slot gaat de Kameroener kort in op de nieuwe doelman: Varela. Tijdens de winterse transferperiode kwam de keeper over van SL Benfica. In eerste instantie gebeurt dat op huurbasis, maar Ajax heeft ook een optie tot koop. 'Een leuke jongen en een prima keeper. Mogelijk dat hij volgend seizoen de nummer 1 is. Dat zullen we zien', eindigt Onana zijn verhaal.

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint in Almelo? Zet dan in en krijg zeven keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Ook mooi dat vd Sar al die keepers onder z'n hoede neemt.
0 0
mercurius3
Onana is niet gemaakt. Als ie zich bescheiden opstelt, dan is dat gewoon hoe hij erover denkt. Op zo'n leeftijd al zo wijs zijn is echt zeer bijzonder. Hij past perfect bij Ajax. Vind hem de meest constante speler de afgelopen jaren. Ook een voorbeeld voor velen in Nederland. Zit geen greintje haat in, zegt nooit kwalijke zaken. Ook gewoon leuk dat van der sar met die gasten traint overigens.
0 0
Schip
Precies zoals ik dat ook voel.
0 0
Dazoo
Onana. Wat ben je toch een held. Zo klein als je jezelf maakt, terwijl je een geweldenaar bent. Je taalgebruik, je houding, zo prachtig bescheiden, en tegelijk zo'n dijk van een keeper, zo'n ongelooflijke ajacied. We houden van je, gappie, en eigenlijk zouden we je voor altijd bij ons willen houden.
8 0
3*stars*3
Ik geniet echt van die gozer.
Valt mij ook altijd op dat hij heel volwassen overkomt in zijn interviews.
Na vd Sar, echt beste Ajax keep imo.
Wat er vorig maand in de Kuip gebeurde was pijnlijk maar hij was daarna wel man genoeg om een tweet eruit te gooien en kreeg ook veel positieve reacties.

Binnenkort revanche en hoop niet dat deze man vertrekt zonder prijzen te hebben gepakt met Ajax.
4 0