Ten Hag: 'Niet dat na de 6-0 alles vergeten is'

BartVeenstra, 08-02-2019 om 14:10, 3676 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt niet dat het lek na de 6-0 zege op VVV-Venlo per se boven is. De Amsterdammers verspeelden eerder dit kalenderjaar tegen sc Heerenveen (4-4) en Feyenoord (6-2) dure punten in de Eredivisie en na de 6-0 overwinning op VVV-Venlo is er dan ook nog geen reden voor euforie.

'Het is niet dat na de 6-0 alles vergeten is, maar het geeft wel een bevestiging van wat we moeten doen en wat er nodig is aan investering en bereidheid om een resultaat te halen', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Als wij onze taken uitvoeren kunnen wij een heel hoog niveau halen, zoals in de tweede helft tegen VVV-Venlo. Spelers zijn ook geen robots, maar er komt ook altijd een moment dat het een procentje minder is. Dan moeten spelers elkaar de waarheid vertellen en liever niet achteraf, want dan is het te laat.'

Ten Hag merkt verder op dat het tegen sc Heerenveen en Feyenoord niet helemaal dramatisch was. 'Toen hebben we vlagen ook goed spel in balbezit laten zien. Met name in de restverdediging en omschakeling lieten we dingen liggen. Maar wij scoorden in die week ook negen goals, dat is gewoon goed', aldus de trainer, die weet dat Ajax iedere wedstrijd gewoon top moet zijn. 'Wij hebben de focus nu op Heracles Almelo. Het gaat nu om de competitie. Na morgenavond (zaterdagavond, red.) kan de blik op Real Madrid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Tegen Real zijn we gewoon kansloos als we zo verdedigen zoals we de afgelopen weken hebben gedaan
0 0
Redrum
We gaan het morgen zien. Ik was in ieder geval erg blij dat Ajax weer eens de nul hield en ook praktisch geen kans weggaf. Dat moet toch op zijn minst vertrouwen geven en nu is het zaak om dat door te trekken en weer in de flow te komen. Tegen Heracles heeft Ajax sowieso nog een hoop goed te maken. Hopelijk beseffen de spelers dat en ligt de focus nog niet op Real.
3 0
ajax4ever01
Kunstgras, risico op blessures is weer aanwezig
0 0
BrandjeXL
Tegen Madrid ben je volkomen kansloos. Ik snap ook écht niks van het overdreven positivisme rondom die wedstrijden. Thuis ga je er "gewoon" met 1-3 vanaf en uit een nulletje of vier. Morgen is daarom veel belangrijker.
2 -2
Redrum
Niemand is er hier heilig van overtuigd dat we Real ff gaan verslaan, maar als je bij voorbaat braaf op je rug gaat liggen kan je beter thuis blijven. Ajax is juist groot geworden door vanuit een underdogpositie met lef te gaan voetballen. De schijt aan de tegenstander mentaliteit hoort bij Ajax. Het braaf op het ruggetje liggen en hopen op een bevlieging past meer bij andere clubs uit Nederland.
0 -1
Dubbelvla
snap je het ècht niet? misschien ben je dan fan van de verkeerde club. het heet gewoon optimisme. we hebben allemaal de wedstrijden tegen bayern gezien toch?
2 -1
ajax4ever01
Bayern was niet in goede doen daarintegen Real nu de laatste tijd weer wat beter
0 0
BrandjeXL
Optimisme wat NERGENS op gebasserd is noem je dus geen optimisme maar naïef zijn.
1 0
Ajax#1900
We zijn ongeslagen in de CL, en de bal is rond, 11 tegen 11 etc. Roepen dat we volkomen kanloos zijn is volkomen kanloos dus.
0 0
appeltje
Optimisme is gebaseerd op dat Ajax Europees ongeslagen is dit seizoen, ook tegen ploegen als Bayern en Benfica. Bovendien is Real lang niet zo sterk als het geweest is.
0 -1