Kristensen wil spelen: 'Maar snap waarom ik niet speel'

BVeenstra, 08-02-2019 om 11:30, 4635 views, Ajax Life |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Rasmus Kristensen had gehoopt dat hij in zijn eerste jaar bij Ajax meer wedstrijden voor de Amsterdamse club zou hebben gespeeld. Toch is de Deen tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt en kan hij goed begrijpen dat trainer Erik ten Hag vasthoudt aan zijn basiselftal en dan vooral aan Noussair Mazraoui als rechtsback.

'Qua wedstrijden spelen gaat het inderdaad iets langzamer dan ik had gewild', zegt Kristensen in een interview met Ajax Life. De Deen denkt dat als hij tien wedstrijden op rij mag spelen, hij de volgende stap kan maken. 'Maar Nous doet het echt heel erg goed. Ik voel dat ik er ook klaar voor ben. In alle wedstrijden die heb ik heb gespeeld, verloor Ajax nog nooit', zegt hij.

Kristensen heeft dubbele gevoelens bij zijn geringe speeltijd. Aan de ene kant wil hij uiteraard meer spelen ('anders heeft het geen enkele zin om hier te zijn'), maar aan de andere kant beseft hij ook dat het team en Mazraoui goed hebben gespeeld. 'Als je maar blijft winnen, ga je het team echt niet wijzigen. Zo hoort dat ook. Ik wil heel graag spelen, maar snap ook waarom ik niet speel. Ik zit er precies tussenin. Maar ik ben erg hongerig en wil graag spelen en de voorkeur krijgen, daarom train ik iedere dag keihard.'

Op de training staat Kristensen tijdens de partijvorm altijd op Dusan Tadic. 'Dat heb ik al wel honderd keer gedaan en daardoor stijgt mijn niveau', zegt Kristensen, die Tadic onwijs goed vindt. Hij vindt het belangrijk om altijd alles te geven. 'Dan moet je alleen de kans grijpen als die komt. (...) Een van mijn kwaliteiten is mijn mentale kracht. Ik blijf altijd vechten en geef nooit op.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Niet goed genoeg voor Ajax 1. Jammer maar helaas. Next.....
0 0
De Stift
Velen zijn zeer negatief over hem, maar hij heeft als een van de weinige backs wel een goede voorzet. Vooral aanvallend is hij van meerwaarde. Hij moet nog groeien als verdediger, maar de potentie heeft hij wel. Volgend seizoen zou ik hem verhuren aan een club als Heerenveen.
1 0
niquedegraaff
In de basis hoort hij te verdedigen.. Punt
1 0
Ajax412
Vorige week vond ik hem zeer positief opvallen, de eerste helft was hij de beste man bij Ajax naar mijn mening. Hij bleef maar gaan, zag precies wanneer hij over die zijlijn moest razen en in zijn voorzetten zit vastigheid en altijd iets gevaarlijks. Hij zal verdedigend en met de bal aan de voet echt stappen moeten maken, maar ik heb niet het gevoel dat hij op dit moment echt stil staat, je ziet hem langzaam vertrouwder raken. We shall see.
7 0
ajaxinho
Eigenlijk schandalig dat Ajax geen betere rechtsback
dan Kristensen en Orejuela (en Veltman) kan opleiden.
1 -2
appeltje
Dest komt eraan. En daarna Bonnah.
2 0
KajanoKlaassen
Bonnah vind ik erg goed hoor. Lijkt wel meer op Tete dan Nous
0 0
ajaxinho
Gratis en voor niets ;)
1 0
Gecko
Afscheid Vsn nemen
Allemaal net niet spelers. Gaan we het niet mee redden
1 -5
Chris86
Zijn foutjes zijn er vaak genoeg uitgelicht, maar ik denk als hij een paar wedstrijden de kans krijgt, dat hij zich zomaar in de basis kan spelen. Zeker nog vertrouwen in deze jongen; voetballend uiteraard minder dan middenvelder Nous, maar verdedigend toch echt degelijker.
5 -2
Web
Deze speler kent zijn plaats, vind hem wel beter worden, maar is in eigelijk geen Ajax nivaue.
Wie weet maakt hij nog wat stappen
2 -2
Ajax#1900
Hij heeft er iig de mentaliteit voor. Dan kun je het een eindje schoppen.
3 -1