De Jong: 'PSV zal heus punten gaan verspelen'

BartVeenstra, 07-02-2019 om 09:10, 11991 views, Het Kontakt |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Frenkie de Jong heeft nog alle vertrouwen in een landskampioenschap voor Ajax. De Amsterdammers staan op dit moment tweede in de Eredivisie en de achterstand op koploper PSV bedraagt vijf punten. Toch is er met nog veertien wedstrijden te gaan nog van alles mogelijk, zo denkt De Jong.

'Ik zie ons kampioen worden', stelt hij in gesprek met Het Kontakt, een weekblad in Alblasserwaard. 'PSV staat weliswaar vijf punten voor, maar je moet altijd vertrouwen houden. Ze komen nog een keer naar Amsterdam en zullen heus punten gaan verspelen', aldus De Jong, die blij is met het drukke programma van Ajax. 'Meer wedstrijden betekent juist meer gelegenheid om weer in een flow te komen. Bovendien hebben we in de halve finale van de beker wat goed te maken tegen Feyenoord.'

In de Champions League treft Ajax Real Madrid en dat is volgens De Jong een elftal dat weer in vorm begint te komen. 'Ik ga niet zeggen dat wij even de Cup gaan winnen. We bekijken het van ronde tot ronde. Real, dat in de laatste vijf jaar vier keer de Champions League heeft gewonnen, is favoriet. Maar als we weer in goeden doen zijn en een beetje geluk hebben, zijn we niet kansloos.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Je bent gewoon weer afhankelijk van psv, zelf naar gemaakt Frenkie ook jij kon voor ajax niet beslissend zijn dus niet teveel babbels.
0 0
Radie125
zorg nou maar eerst dat we zaterdag winnen. Wat was het thuis ook alweer..............
0 -1
3*stars*3
Precies en die trainer riep voor 1e speelronde dat Heracles nog niet klaar was voor Ajax maar ze vertrokken met een punt.
Heracles uit vertrok Ajax vorig jaar zonder punten.

Wil het eigenlijk niet typen maar motto moet nu toch echt, geen woorden maar....Presteren zijn. ;-)
1 0
Joodhannus73
Zeg dit nou niet... Koren op de molen voor PSV. Weer een briefje in de kleedkamer. Vorig jaar riepen Schöne en Kluivert dit ook. Heeft veel geholpen. Not..! Focus eerst maar op het eigen spel.
2 -1
WillyBrokamp
Ja laten we lekker los gaan op een artikel in Het Kontakt - weekblad in de Alblasserwaard. Morgen schijnt er een vlijmscherp stuk te staan in Bode van Stampersgat.
2 -1
Ajaxbrl
Ja dat zeggen we al 5jaar...
0 -1
maikelklaassen
na die 6-2 met het schaamrood op de kaken zeggen dat ze niet aan het kampioenschap hoeven te denken blah blah blah. 1 week later komen deze kut praatjes weer, houdt gewoon je BEK totdat je 3 punten los staat. ieder jaar weer die praatjes: feyenoord verliest nog wel punten, psv verliest nog wel punten. en straks uit bij AZ groningen of Willem 2 verneuken ze het weer!!!
3 -1
M.Olsen
Wat moet je doen als je zulke vragen krijgt?

Niks zeggen is slap en zonder vertrouwen
1 0
chloorbestendig
Frenkie zal er vast nog wel een nachtje van wakker liggen in zijn verenbedje in Barcelona als hij met Ajax geen kampioen geworden is...
1 -1
Wereld
Klopt, en als PSV punten verspeelt, doen jullie dat ook, Frenkie.
Iets met de druk niet aankunnen. En dat gaat naar Barcelona.

We staan al 1000 dagen niet meer bovenaan, spreek alleen over je eigen ploeg..
3 -1
Schwalbino
We staan wel bij de laatste 16 van de CL en de laatste keer dat we dat haalden is veel meer dan 1000 dagen geleden.

Belangrijker vind ik wie na de laatste wedstrijd op 1 staat.
1 0
amthree
Ga nou maar presteren inplaats van praatjes hebben!
1 -2
Spuit11
Okay. We hebben het nu gehoord. Nu willen we dit niet meer horen, maar op het veld zien. Erop knallen. Ongeacht wat de andere clubs doen, juist naar jezelf kijken en die focus erop.

Succes!
1 0
NouridolbergNeres34
Frenkie neemt de schone rol over, grote bek in de media maar op het veld als een vaatdoek presteren.
4 -3
Van Reenen
Voorlopig niet, ondanks vaak spel dat niet om aan te gluren is. Als je door 040 en vooral door 010 naar het heelal bent gespeeld, vind ik dat je dit niet mag zeggen Frenkie. Maar je zal wel met je gedachten op Spaanse les zijn. Tegenover ons, de supporters, houd je vol dat de transferperikelen geen invloed hebben op jullie spel! Wat dan wel? Bewijzen jullie het maar door niets meer te verliezen, te beginnen bij Heracles a.s. zaterdag.
2 -2
jarenfan
Inderdaad,maar jullie ook,.....
1 0
AFCA2211
Same story, al vier jaar lang...
1 0
ajax4ever01
win zelf eerst maar alle wedstrijden dan pas naar psv kijken
4 0
MSwertz92
Helemaal mee eens Frenkie. Dat zullen jullie ook wel doen. Beide ploegen spelen niet geweldig.
0 0
Joseph
Ik heb liever dat ze massaal PSV als favoriet bombarderen, daar zullen ze meer moeite mee hebben dan een Frenkie die zegt dat ze wel zullen verliezen.
Onderschatting of een gebrek aan inzet is de enige reden waarom Ajax of PSV punten verliezen in de eredivisie.
10 -1
PaulC
V o l l e d i g mee eens! PSV wil niets anders dan underdog zijn. Dan kunnen ze weer smakelijk met die zachte G het woord 'arrogant' op Ajax loslaten....
5 -1
AjaxPassion
Haha, wat een bange hertjes hieronder allemaal :')
3 -9
goajaxgo
Jij begrijpt het gewoon niet.
6 -2
Willem410
Realistische Ajacieden zal je bedoelen.
4 -3
AjaxPassion
Juist! Dit is de instelling Frenkie!!

Zeker voor Ajacieden moet dit altijd het credo zijn!!!
4 -6
Redrum
De instelling van Ajax moet altijd zijn dat je altijd van alles en iedereen wil winnen. Ajacieden moeten alleen ophouden nog iets te zeggen over psv, want dat motiveert die schijtclub alleen maar.
3 -2
PaulC
Het credo voor Ajax moet zijn 'Wij winnen altijd en van iedereen' en niet vanuit een achterstandspositie zeggen dat PSV nog wel punten zal verspelen.
Zodra een speler dit soort domme teksten zegt is hij dus afhankelijk van de fout van een ander.
Hij moet zeggen 'Ik baal ervan dat we nu moeten hopen op hun puntverlies, want we zijn nu afhankelijk van hun prestaties'
1 -2
RayJordaan
Dejavu nummertje 4..
5 -2
RuffRhythim
Dit soort uitspraken trek ik echt voor geen meter he?

Hoe vaak hebben ze dit al in die 1000plus dagen dat we niet de koppositie hebben gehad al lopen uitkramen? En wat is daarvan terechtgekomen??

Godver...ze zouden zo onderhand wel beter moeten weten...
4 -2
Ajax95Duivendrecht
Pas nou maar op met dit soort uitspraken, Frenkie. Straks hangen die boeren dit weer op in hun kleedkamer, en putten ze er alleen maar meer motivatie uit om nog meer te gaan counteren en zo proberen het kampioenschap binnen te hengelen.
5 -2
goajaxgo
Neeeeeeee.....Gáán we weer!
1 -2
Gerrr
Bla bla bla bla ,. Hoeveel keer heb ik dit al gehoord de afgelopen 5 jaar...
5 -2
RusselWestbrook
Wat moet een speler dan zeggen als hem gevraagd wordt of PSV nog punten gaat verspelen

"Nee, absoluut niet. Breng de schaal maar vast naar Eindhoven, dit is gespeeld".

Maar dan loop je natuurlijk te gillen dat ze allemaal een waardeloze mentaliteit hebben.
5 -3
goajaxgo
Dan zeg je: Daar wil ik me niet mee bezig houden, wij focussen ons liever op ons eigen spel en dat is al lastig genoeg.
3 0
RuffRhythim
Volgens mij lees ik dat hij begint met de woorden: "Ik zie ons kampioen worden."

Speel dan ook alsof je dat echt wil, en dan dus het HELE seizoen !!
Laat eens gewoon zien dat je doet wat je zegt, daar gaat het om !!!
3 0
PaulC
Hij kan gewoon zeggen dat PSV net als Ajax een sterk seizoen speelt en dat we aan het eind van het seizoen pas kunnen zeggen wie de meeste punten heeft verspeeld.
Daarmee zou hij met respect voor de tegenstander niks verkeerd hebben gezegd. En als Ajax aan het eind van seizoen geen schaal heeft kunnen ze hem ook niet terugpakken op zijn woorden. En met zulke domme uitspraken dus wel.
4 -2
Labrador
Hij heeft gewoon gelijk. Hij moet gewoon op dit soort vragen antwoorden dat wij ons moeten concentreren op onze eigen prestaties en dat het geen zin heeft om naar psv te kijken. Dat hebben we de laatste jaren al vaak genoeg gedaan en volgens mij is onze prijzenkast daar niet voller van geworden
2 -3
RusselWestbrook
Dat is natuurlijk een direct gevolg van zulke uitspraken geweest, dat er geen prijzen gewonnen werden.

Echt joh?
3 -2
goajaxgo
Toch is er een verband.
0 0
Labrador
Nee dat zeker niet maar door dit soort uitspraken staan wij gewoon voor lul. Herriner je je de uitspraken nog van vorig jaar? Of het jaar daarvoor? Ik ben daar een beetje klaar mee.
2 -1
Web
Laat het maar zien, maar dat PSV niet alles wind heeft hij gelijk in.
Zelf dan geen fouten meer maken.
1 0
PaulC
Geweldig meneer de Jong! Dit soort teksten zijn munitie voor PSV. Jullie hadden de gouden kans om bovenaan te komen. Lachend stonden jullie al aan de aftrap met het idee dat Heerenveen wel te doen was... Daarna afgedroogd in Rotterdam. Pislink word ik bij het terugdenken aan die twee wedstrijden.
Wie verspeelt hier nou de punten?
Die tyfusclub uit Eindhoven wil maar één ding. Dat is het hele jaar door de underdog zijn en dan heel sneaky met kutcounteroostblokkenvoetbal risicoloos spelen om géén puntverlies te lijden.....
Zo'n club als PSV moet je het graf in prijzen.
6 -1
Gonzalez75
Dat hoop ik ook, Frenkie. Anders leidt jij ook het Suarez syndroom. Bij Ajax gespeeld, maar geen landstitel op je palmares. En de vraag is natuurlijk of je nog ooit terugkeert. Dat wil je als speler toch graag, een landstitel. En zeker ook als Ajax speler Real verslaan, want bij Barca speel je sowieso minimaal twee wedstrijden in een seizoen tegen hen. Dus Frenkie, zet je beste beentje voor samen met je teamgenoten.
0 0
Willem410
Je krijgt altijd 1 kans om je fout te herstellen maar ik ben bang dat we die kans al gehad hebben.
We hadden nu gewoon bovenaan kunnen staan of Psv tenminste binnen schotsafstand kunnen hebben, dit had dan zeker zijn uitwerking gaan krijgen in Eindhoven.
Mensen en ook de spelers beseffen echt niet hoe beroerd Ajax er nu voor staat.
En maar praten over wat nog komen gaat, we hebben een concurent die 5 punten verspeeld in 20 wedstrijden, geef me 1 reden om te denken dat ze er nu 10 gaan verspelen in 14 wedstrijden? Ze zijn er na de winterstop zelfs alweer 3 uitgelopen.
En nu zitten we allemaal te bluffen dat ze wel even punten gaan verspelen in de aankomde 3 wedstrijden, zelf moeten we binnenkort na Heracles, ADO en Az dat is natuurlijk geen probleem.
En Psv thuis hoeven we niet eens te spelen, die winnen we sowieso al is de kans sinds we in de Arena spelen daarop misschien nog geen 40% aangezien hun counterspel gemaakt is voor resultaat in de Arena.
Nee mijn hoop is voorlopig eigenlijk alleen nog op de beker gericht, en dat is best triest aangezien het gewoon een klein flut prijsje is.
Maar we moeten ergens beginnen om weer is wat te winnen, een afgeladen kuip straks weer helemaal niets in Amsterdam te horen lallen dat ga ik echt niet meer trekken.
In 2010 wonnen we na jaren niets ook eindelijk weer de beker, dat bleek een prijs en een houvast te zijn om de jaren daarna eindelijk wel kampioen te worden.
1 -1
RusselWestbrook
Wat een verhaal.

Je krijgt altijd één kans? Geen twee, of drie of nul, altijd één? Waar haal je die wijsheid vandaan?

Vijf punten verschil is niet binnen schotsafstand?

Waarom moeten ze er tien verspelen? De achterstand is vijf punten.

We zitten niet allemaal te bluffen dat ze in de komende drie wedstrijden punten gaan verspelen. Dat hoeft ook helemaal niet, ze hebben veertien wedstrijden te gaan.

"En Psv thuis hoeven we niet eens te spelen, die winnen we sowieso al is de kans sinds we in de Arena spelen daarop misschien nog geen 40% aangezien hun counterspel gemaakt is voor resultaat in de Arena."

Lees dat nog eens keer. Wat zeg je nou allemaal? Je spreekt jezelf twee keer tegen in één zin.
1 -5
Inhartennieren
De heren snappen alleen nooit dat wij er meer verspelen dan PSV
1 -1
Labrador
Dit soort uitspraken moet je niet doen. Zorg dat je zelf wint en dan zien we in mei wel waar we staan.
4 -1
Redrum
Precies, het is elk jaar weer hetzelfde gelul. Je moet uiteraard hopen dat psv punten gaat verspelen, maar het lijkt me beter om als speler van Ajax niks meer over psv te zeggen in de media totdat je met die schaal staat. Focus je op je eigen en zorg dat je je wedstrijden wint.
2 -1
jollie18
Dit is de maand van de waarheid wil Ajax nog kampioen worden dan zou PSV tegen Utrecht, Heerenveen of Feyenoord punten moeten laten liggen anders word PSV kampioen
1 -1
Redrum
Nou ja, dit kan belangrijk zijn. Voor psv nu drie op papier lastige wedstrijden. Helaas verwacht ik er niet veel van. Utrecht legt al jarenlang braaf de loper uit voor psv als zij op bezoek komen en van feyenoord hoeven we ook niks te verwachten, aangezien die hun krachten zoals gebruikelijk weer zullen sparen voor de beker. Dan rest alleen nog Heerenveen uit, daar hebben ze de afgelopen jaren niet kunnen winnen.
1 0
jollie18
Dan zul je toch zeggen dat de titel naar PSV gaat
1 -1
Redrum
Dat valt nog niet te zeggen. Als ze deze drie potjes winnen zullen ze in een flow komen en met vertrouwen richting de titel gaan. Maar dan hebben wij zelf nog de kans om ze op 31 maart van die roze wolk af te schieten. En dan is het elke speelronde weer spannend. Een scenario waarop het op de laatste speeldag beslist wordt sluit ik nog steeds niet uit. Mocht het op die laatste dag aankomen dan is het een keer onze beurt om aan het langste eind te trekken.
2 0
GvanderK
De Jong zegt niets verkeerd, het is onrealistisch dat PSV geen punten meer verliest met nog zoveel duels voor de boeg. Komende weken worden wel vrij cruciaal, ik zie ze nog punten morsen tegen Utrecht, Heerenveen, Feyenoord. Uiteraard moeten we vanaf nu zelf alles proberen te winnen.
2 -2
Inhartennieren
Wij winnen niet alles. Dat roepen we namelijk iedere keer.
Bij Utrecht rommelt het al, en daar heeft PSV het altijd makkelijk.
Feijenoord laat het lopen, omdat ze n paar dagen later de halve finale van de beker tegen ons spelen.
Dus maak je geen illusies.
1 -2
RusselWestbrook
Wat zegt ie nu precies verkeerd dan?

Als PSV geen punten meer gaat verliezen verpletteren ze het bestaande puntenrecord in de eredivisie. Zelfs als PSV alleen nog maar verliest van Ajax gaan ze dat puntenrecord pakken.

Huidige record is 93 punten van Ajax, uit 1972 (omgerekend van twee punten systeem naar drie punten). PSV zou op 94 punten uitkomen als ze alleen nog verliezen van Ajax.

Dus ja, het ligt in de lijn der verwachting dat PSV nog punten gaat verliezen. Doen ze dit niet, dan hebben ze een historisch goed seizoen en worden ze gewoon terecht kampioen.
6 -3
ajax4perez
Komende 3 weken wordt cruciaal. Ajax heeft Heracles, NAC en ADO terwijl PSV tegen Utrecht, Heerenveen en Feyenoord moet.

Er vanuit gaan dat Ajax wel 9punten pakt
Als PSV hier alles wint dan zetten ze grote stap maar zie dat niet gebeuren.

Anders word 31 maart nog erg spannend en de laatste ronde als PSV uit moet tegen AZ.
Als er spanning is en een afgeladen JC Arena dan wint Ajax van Utrecht
1 -3
3*stars*3
Volgens mij heeft PSV het wel vaker moeilijk tegen Heerenveen maar Utrecht vorig seizoen nog 1-7 en thuis wonnen ze volgens mij ook ruim.
Daarnaast heeft Utrecht laatste 5 duels verloren.
PSV-Fey is een paar dagen voor de beker en Fey gaat natuurlijk krachten sparen voor “de wedstrijd van het jaar”.

PSV draait na de winter ook niet top maar Ajax heeft gefaald om extra druk erop te houden, door de 5 gemorste punten in januari...
1 0
Vlieske
Utrecht uit is de makkelijkste uit wedstrijd voor psv van het seizoen.
1 0
KlasseLasse
ze zouden eens terug moeten gaan qua salarissen want dat slaat helemaal nergens op! en dan kan je je niet eenw inzetten 1x en met moeite 2x per week! sommige mensen hebben niet eens wat te vreten en die moeten keihard werken voor 5 rijst korrels per dag
2 0
fanforeffer
Als jullie zo spelen als tegen h,veen 2x en f,noord dan verliezen wij nog meer punten,dan pvc.
3 0
Inhartennieren
Blaa! Blaa! Blaa!
3 0
Redrum
Hou alsjeblieft een keer op met dit soort teksten. Ga gewoon voetballen, zorg dat je alles wint en dan zien we wel wat psv doet.
7 0
Juichtoon
Verspil nu eens geen energie aan het praten over de tegenstander. Leren jullie het nu nooit? Hoe vaker ik het woord PSV uit de mond van een Ajacied hoor des te kleiner acht ik de kans dat we kampioen worden.
3 0
lm
Roepen we elk jaar en hoeveel schalen hebben we gewonnen de afgelopen jaren ? Aks we zo blijven denken elk jaar word het gewoon weer 5 jaar tweede
4 0
Bonno1978
Misschien gewoon naar jezelf kijken?
4 0
ddkoning
ja en ajax ook
5 0
Jarl1989
Klopt, maar dan spelen wij ook gelijk tegen Heerenveen. Dus dan maakt het niet echt veel uit he..
3 -2
AFCAPolarBear
Wij kunnen geen punten meer verliezen tegen Heerenveen, dus als PSV van ons verliest, is het nog maar 2 punten. Dan is alles weer mogelijk! :-)

Alleen vind ik het niet zo slim om die amateurs uit Eindhoven zo op scherp te zetten. Laat ze lekker in hun sop gaarkoken. Als je ze geen aandacht geeft, gaan ze vanzelf minder spelen en gaan punten verliezen. Dan moet je toeslaan en als je dan 1ste staat, dan juist uitspraken doen dat je geen punt meer laat liggen en dat kracht bijzet met uitslagen zoals tegen de Graafschap en VVV. Gaan ze nog meer punten verspelen
2 0
3*stars*3
Er is 1 maar en dat is dat Ajax wil en durft te voetballen en dan neem je risico.
Iets wat wij natuurlijk willen zien.
Dat zielloze clubje uit Eindhoven maakt het geen reet uit hoe ze winnen en gaan over lijken.
Als ze tijd moeten rekken en met 11 man thuis moeten tegenhouden, tegen een degradatiekandidaat, doen ze dat gewoon.

Niet meer kijken naar die laffe boertjes, zelf alles winnen en wie weet...
0 0
Stamhoofd
PSV speelt gelijk tegen Emmen, dus dan maakt het niet echt veel uit he..
2 0