'Barça heeft andere prioriteiten, De Ligt in wachtkamer'

GinoHaverkamp, 07-02-2019 om 08:30, 13201 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een eventuele overstap van Matthijs de Ligt heeft geen hoge prioriteit meer bij FC Barcelona. De Catalaanse club wil eerst een nieuwe spits en een vervanger voor Jordi Alba verwelkomen voordat overgeschakeld wordt naar De Ligt. Dat meldt Mundo Deportivo.

Het medium stelt dat een snelle overgang van De Ligt geen noodzaak is, omdat FC Barcelona achterin genoeg centrale verdedigers heeft. Voor komend seizoen heeft de club in ieder geval Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Clément Lenglet en Jean-Clair Todibo als opties voor de centrale verdedigingspositie. De huidige koploper van Spanje zou De Ligt graag aan dat kwartet toevoegen, maar wil eerst een nieuwe linksback en spits contracteren. Thomas Vermaelen en huurling Jeison Murillo, twee centrale verdedigers die momenteel ook bij FC Barcelona spelen, wordt van verwacht dat ze deze zomer vertrekken.

Alba heeft een contract dat eind volgend seizoen afloopt, maar heeft nog niks gehoord over een eventuele verlenging, wat erop duidt dat FC Barcelona hem mogelijk wil vervangen. Volgens Mundo Deportivo heeft de Spaanse club haar zinnen gezet op Ferland Mendy van Olympique Lyon en veel geld over voor de linksachter. Voor de spitspositie zou de 25-voudig kampioen graag Antoine Griezmann van Atlético Madrid in willen lijven, al moet het dan wel veel geld neerleggen voor de Franse goalgetter. Griezmann moet in ieder geval zestig miljoen euro kosten. 

Mocht De Ligt daadwerkelijk naar Catalonië vertrekken, dan moet hij zo'n 75 miljoen opleveren voor Ajax. De Amsterdammers willen voor hem namelijk hetzelfde bedrag ontvangen als dat het kreeg voor Frenkie de Jong. Hij stapt komende zomer over naar FC Barcelona. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Heeft absoluut niks met voetbal te maken wat utrecht doet he man man man wat een nivo.
0 0
Rudolph J
“Dat meldt Mundo Deportivo” ... nou, mooi
0 0
Robeerke
Griezmann 60 mil maak daar maar 120 van
0 0
AjaxBaggio
Past daar perfect. Maar Barca heeft met Pique, Umtiti, Lenglet, Todibo genoeg opties. Zie ze daarom ook niet 75-80 mil uitgeven aan een verdediger.

Denk echt dat Juve de beste papieren heeft. Die Pizza bakker is ook goede vrienden met Nedved. Daarnaast zijn alle verdedigers van Juve inmiddels al aardig op leeftijd.

Zie hem liever bij Barca of nog een jaartje bij Ajax. Beide gaan niet gebeuren vrees ik!
1 0
wladimir
Waarom niet? Ajax heeft genoeg geld om de Ligt minimaal één seizoen een vergelijkbaar salaris te betalen als bij een Europese topclub. Met het oog op het EK is een gegarandeerde basisplaats bij Ajax ook goud waard. De Ligt wil liever naar Barcelona dan naar Juventus denk ik. Pique is nog niet oud genoeg om daar al heen te gaan.
0 0
AjaxBaggio
Tuurlijk heeft Ajax geld zat. Maar het gaat niet alleen om geld.

Als Juve 75 mil biedt, en De Ligt een salaris geeft van 5-10 mil. Dan is hij weg hoor. Matthijs wil liever naar Barca. Maar die gaat Juve echt niet weigeren voor nog een jaar Ajax.

Matthijs blijft alleen als er geen club komt. En helaas wil heel Europa die jongen hebben.
0 0
niquedegraaff
Je kan het ook zo zien : Ajax koopt top verdediger voor 5 miljoen.
0 0
ajaxxcied4life
Alba laten gaan zou echt de stomste zet zijn ever van dit toch al niet bijster snuggere bestuur dat er momenteel zit.
2 0
RaynoFischer
Van ons mag Matthijs nog heel lang in de wachtkamer zitten hoor ;)
1 0
GvanderK
Voor Ajax is het ook geen prioriteit om De Ligt te verkopen :-)
1 0
beard
Nou, Griezmann dan maar halen van de Frenkie miljoenen?
2 0
Jarl1989
Haha inderdaad. Makkie. €60 miljoen voor Griezmann. Tuurlijk..die vent kan niet rekenen.
0 0