Ajax shopt bij AZ: 'Het is vervelend'

GinoHaverkamp, 06-02-2019 om 08:15, 16973 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleiding van AZ, ergert zich aan het gedrag van Ajax. De recordkampioen shopt regelmatig in de jeugdopleiding van de Alkmaarse club en daar doet Brandenburg in de Voetbal International zijn beklag over.

'Het is vervelend', luidt de bondige reactie van de AZ'er. 'Clubs met hogere budgetten (Ajax pompt jaarlijks elf miljoen euro in de eigen opleiding en AZ drie, red.) proberen nog altijd talenten van ons binnen te halen. Op zich is dat ook wel een compliment.' Onder meer Jay Enem en Anass Salah-Eddine hebben in het recente verleden de overstap gemaakt van AZ naar Ajax.

Om het veelvoudig winkelen in elkaars jeugdopleiding tegen te gaan, hebben de clubs met de beste opleidingen eind 2018 afgesproken om dat over anderhalf jaar niet meer te doen. Brandenburg is daar blij mee. 'Als de clubs met de grootste budgetten hun jeugdploegen bij elkaar kopen, gaat de weerstand in de competitie omlaag. Ook is het belangrijk dat opleidingsvergoedingen omhoog gaan, omdat andere clubs dan gestimuleerd worden hun opleiding serieus te nemen.'

Bij de KNVB hebben zes clubs een internationale opleidingsstatus, waardoor hun jeugdopleidingen worden gezien als de beste instituten van Nederland. Die clubs zijn Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht. Zij mogen vanaf het seizoen 2020/2021 niet meer jeugdspelers van elkaar overnemen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Horrontelli
Gelukkig haalt AZ geen grote talenten weg bij amateurclubs. Die laten ze daar lekker zodat het amateur jeugdvoetbal op niveau blijft.
0 0
OV020
Begrijp de frustratie wel. Ajax is nu ook bezig met het binnenhalen van Rio Hillen en Kian Fitz-Jim. Twee jongens die AZ op vroege leeftijd bij AFC heeft weggehaald.
0 -1
Ajax4ever86
Zie iedereen hier janken over t feit dat talenten in de nieuwe situatie dan naar Engelang gaan. Is er dan werkelijk geen enkeling hier met algemene kennis op dit forum? Misschien ooit het woord ‘Brexit’ gehoord tussen de snapchats door? Zoek anders maar eens op Google. Tevens handig om nog aan algemene kennis en IQ te werken. Dan snappen jullie misschien dat dit gezeur over talenten die door Engeland worden weggekocht, totaal nutteloos geblaat is.
1 -1
Pierre Heno
Het is nu eenmaal een fact of live dat je talenten hogrop willen en in NL id dat nu eenmaal Ajax1. In JA zie ik veel te weinig progressie dus wat dat betreft zijn ze misschien bij AZ wel beter af. Wanneer ze dan ook ècht goed blijken gaan ze alsnog naar Ajax en die moeten er dan maar wat meer geld voor over hebben. Je weet dan tenslotte ook dat ze het talent ook ècht in huis hebben. Stengs kan zo naar Ajax 1 mits je hem niet eerst gaat 'omvormen' in JA want dat is al te vaal de dood in de pot gebleken. Er stroomt sowieso te weinig door vanuit JA .
1 -1
Starring
De hoofdjeugdopleiding van AZ heeft volgens mij een beetje last van grootheidswaanzin. 9 van de 10 toptalenten van AZ maakt o zo graag de overstap naar Ajax hoor.
1 0
mercurius3
Probleem ligt bij de UEFA. Systeem is volledig verrot, totaal gebrek aan regelgeving waardoor de sport wordt gesloopt.
0 -1
KKoossiiee
Volgens mij gaan er ook genoeg de andere kant op.
Calimero gedrag.
1 -1
WantAmsterdam
Zoals er al veel geschreven is geworden hieronder, heeft met een bepaalde hiërarchie te maken, sinds het Bosman arrest. Topclubs uit grotere competities halen spelers bij Ajax weg, Ajax wederom bij kleinere clubs in het binnen én buitenland. Als je iets wil veranderen moet dat op Europees/internationaal gebied gebeuren.
En btw. vooral en club zoals AZ waar bijna allemaal spelers uit (regio) Amsterdam spelen, iemand heeft het hieronder al geschreven, je straft dan gewoon de laatbloeier die op jongere leeftijd niet goed genoeg waren maar dolgraag bij Ajax willen voetballen. Da’s pas niet eerlijk. Tuurlijk is het zonde omdat AZ ook in ze investeert, maar AZ kan dan wederom spelers bij net iets kleinere clubs weghalen zoals Utrecht, of kkd clubs zoals Almere, Volendam en Telstar. Daar lopen voor hun niveau ook genoeg spelers rond.
2 0
Felix Gassenlicht
Wat een bullshit. Liverpool mag wel spelers weghalen bij Ajax, maar Ajax straks niet meer bij AZ, Vitesse etc. Waarom werken wij daar in godsnaam aan mee???
7 0
AjaxPassion
Echt facking dom inderdaad. Maar ze denken hier het niveau van de NL competitie mee omhoog te halen. Ze beseffen zich niet dat NL veel te klein is voor topvoetbal en dat er ook flink wat spelers dan i.p.v. naar top NL, naar het buitenland vertrekken...

Ajax en PSV moeten het gewoon groter gaan zoeken en een Beneliga of een andere Europese competitie op gaan zetten (evt. Met AZ, Feyenoord ed.)

Dit gaat helemaal mis zo.
0 0
afcas
dan zou ik als ik jong was geweest en werd gescout wel een paar keer extra na denken als een az of een utrecht mij benaderd in de hoop op een grotere club. anders zit je gelijk vast aan je keuze...
2 0
trooop
Dus als een talent van az of utrecht hogerop wil zit er vanaf 2020 niks anders op dan voor chelsea te kiezen, zonder ‘tussenstap’? Lekker snuggere regel. Alsof het nederlandse voetbal daarbij gebaat is.

Het is inderdaad vervelend als je talenten worden verleid, maar vervelend hoort bij het leven. Dingen verbieden omdat ze je niet aanstaan is een vreselijk zwaktebod.
1 0
AjaxPassion
Dit. Wat een kortzichtigheid. Maar daar zijn ze goed in bij het NL voetbal...
0 0
AjaxDaniel
Ajax moet jongens als Stengs en Boadu zelf scouten. Die voetbalden in de achtertuin van Ajax en worden vervolgens opgepikt door het veel verder weg liggende AZ.
0 0
FlyingDutchMan
Thanx, denk dat ze dit nog niet zelf hadden bedacht in Adam!
0 -1
Jornnn
Heel sneu voor de “laatbloeiers”. Je wil als jonge jongen toch niets liever dan naar de jeugdopleiding van een topclub. Maar als je op je 8e niet door de talenten dagen komt bij Ajax en wel bij AZ, kan je dus nooit meer je dromen najagen.
En dan ben je uiteindelijk 16. Vragen ze bij AZ straks zo veel geld dat je gedwongen wordt om naar het buitenland te verkassen. Terwijl je gewoon niets liever wilt dan bij Ajax spelen.
2 0
T.reckveugel
Hij klaagt, maar is blij, eind 2018 afspraken, raar bericht. Stemmingmakerij uit Alkmaar?
0 0
RSM
Niet zeuren en anders moet hij maar een andere baan zoeken.
1 0
Sterretje73
Wat een gejank. Zo houdt je het talent in NL en thats just the way of life. Big fish eats small fish...
1 0
Schip
Dat is geen gejank, dat is begrijpelijk frustrerend. Net als het frustrerend is dat jongens als Redan etc. worden weg gevist bij ons.

Overigens erg bijzonder dat Utrecht een van de betere opleiding zou zijn en bijvoorbeeld een Willem II en zeker Sparta niet. Daar komen veel grotere talenten vandaag. Zelfde geldt voor ADO. Maar die talenten belanden al vroeg bij Ajax of Feyenoord.
1 -2
Schwalbino
Het hoort bij het leven net als dikke sigaren, een porsche en een vriendin die 20 jaar jonger is.
1 0
Linkspoot
Is niks mis mee hoor , een vriendin die 20 jaar jonger is ! Ik geniet er elke dag van !
0 0
Web
Zo werkt het in het voetbal.
Top van Europa haalt ze bij Ajax weg
Ajax bij AZ en AZ winkelt ook bij de kleinen
Dus wel enigsinds janken
0 0
Sunstridr
Dat is waarschijnlijk omdat Van Seumeren het idee heeft gesuggereerd.
0 0
KajanoKlaassen
AZ is wel een van de clubs die vooraan staat als er jongens bij Ajax uitvallen.
2 -2
Duif63
Dat zijn de afvallers. Ajax haalt bij AZ de beste spelers weg. Dat is iets heel anders.
1 0
Redrum
Ach, AZ moet niet zo klagen. Mede dankzij de miljoenen Ajax zijn ze al jaren een stabiele subtopper. Natuurlijk is het vervelend dat er talenten weggaan, maar dat gebeurd net zo goed bij Ajax. We zijn in de afgelopen jaren al een heel elftal kwijt geraakt aan Engelse clubs.
3 -1
geDaante
Dat laatste vinden 'wij' toch ook frustrerend? Dan is het juist begrijpelijk dat AZ dat ook vindt.

En als Ajax die spelers niet had weggekocht, had een andere club dat wel gedaan.

Zij willen ook groeien en doen veel aan hun opleiding, wat ik respecteer. Dan is het niet fijn als je beste talenten steeds weggeplukt worden, dan krijg je het gevoel dat het allemaal loze inspanningen zijn, dat je opleidt voor je 'concurrent', naar wiens niveau je streeft.
0 0
sjaakthenler
Maar die Engelse clubs stoppen niet, dus nu raak je een beste aanvoer aan vervanging voor onze grootste talenten kwijt.
0 0
bollejan1
Wat denken ze dan, ze zetten een jeugdcomplex bijna tegen Amsterdam aan neer, scouten in de regio Amsterdam, gaan dus volop de concurrentie met ons aan, en wij moeten dan maar accepteren dat onze opleiding voortaan van een minder niveau is omdat AZ in dezelfde vijver vist?
0 0
geDaante
Moet Ajax maar sneller en beter scouten. Juist goed die concurrentie, wordt het belang van snel en goed scouten urgenter en belangrijker. Je ziet nu nog zoveel middelmaat in de opleiding, dat moet beter kunnen met zo'n achterland.
0 0
3*stars*3
In NL willen we altijd braafste jongetje van de klas zijn.
Eerst dat categorie 1, 2, 3 gedoe qua financiële huishouding en over een paar jaar gaan de NL clubs elkaars talenten ook niet overnemen.
Als een jongen bij Vitesse geen geen kans maakt om stap te maken naar het 1e omdat er Chelsea talenten een kans krijgen?
Of bijv zo’n jongen als Obispo die moet spelen in de YL omdat er een transfervrije Viergever werd overgenomen.
Terwijl hij bij Ajax al lang een kans kon krijgen.

Nee vooral ogen sluiten en janken omdat spelers op hun 16e vertrekken naar Engeland.

Trouwens hypocriet gelul van Az want ze staan ook klaar om Ajax talenten over te nemen.
Zelfde geldt voor clubs als PSV, Utrecht en Vitesse.
4 0
marrene
Ze halen de talenten zelf ook op bij amateurclubs. Wat is het verschil. Ze scouten inde regio Amsterdam. Als een jongen in eerste instantie niet op de radar van AJAX staat zou AJAX hem dan in een later stadium niet mogen halen? Onzin. Hoeveel spelers spelen bij az die vanaf de jongste jeugd daar spelen? Ik denk helemaal niemand.
0 -1
geDaante
Bij amateurclubs weghalen is wel wat anders natuurlijk, die spelen voor de eer, en zijn trots als een jeugdspeler het hoger weet te schoppen.

AZ kan met goed beleid eens kampioen van Nederland worden, spelen ergens voor en kunnen meedoen, kunnen europees voetbal halen.
0 0
Redlum
Dit is alleen een oplossing als dit vanuit alle Europese competities wordt gedragen.

Nu kunnen de grootste talenten wel weg worden gekocht door clubs uit de PL maar niet door de topclubs in Nederland.

Zo gaat alleen maar meer talent voor de vaderlandse competitie verloren, door eerdere stappen naar het buitenland....
0 0
geDaante
Niet mee eens, ik denk dat de meeste talenten die AJax dan bij AZ laat, voor hun kans gaan in AZ 1 vanwege speeltijd en stapsgewijze ontwikkeling.

Talenten die vroegtijdig bij AZ naar het buitenland vertrekken, zouden dat ongetwijfeld ook bij Ajax doen, die kans is in ieder geval groot. Dus in die zin verwacht ik niet dat er meer talent verloren gaat. Bij Ajax breken er ook max 3 talenten per seizoen door. En die staan mogelijk andere talenten in de weg, of maken dat het aantal talenten in het eerste op zijn max is. Dan is het prima dat AZ andere goede talenten de mogelijkheid biedt bij hen in het eerste en daarmee in de eredivisie te spelen.

De jeugd van Ajax heeft ook weerstand nodig. Als je alle goed talenten opkoopt, word je zelf nog sterker, en de tegenstanders minder. Dan wordt het verschil al snel enorm, en ondervinden Ajaxtalenten nauwelijks tot geen weerstand, en worden dan ook niet veel beter.
0 0
Boer
Helemaal mee eens. De meeste fans hier zijn echter kortzichtig. Als er in een leeftijdsgroep twee goede linksbuitens zijn in Amsterdam/Noord-Holland is het alleen maar goed als die naar Ajax en AZ gaan. Beter dan dat er eentje wordt omgeschoold tot back of op de bank zit. Helemaal als Ajax de beste van de twee haalt, is er niks aan de hand.
0 0
3*stars*3
Precies.
Terwijl we allemaal zien dat die jongens zelden slagen in het buitenland.
Kijk naar Malen bijv en zo zijn er tientallen voorbeelden.
Die Kongolo werd paar jaar geleden uitgeroepen tot beste speler uit opleiding van City maar speelt nu (af en toe) in Friesland.
0 0
MrAFCA
Het is te hopen dat ze in de zomer ook Stengs halen! Wat een heerlijke speler vind ik dat zeg.
1 0
Joseph
Bizar dat Ajax hier aan mee werkt, de grootste talenten moeten gewoon naar Ajax, voor de beste opleiding.
Clubs als AZ moeten zich aanbieden als opleidingsclub voor Ajax. Nu is de stap van jong Ajax maar Ajax 1 nog te groot, daar kan AZ mee helpen. Zo kunnen ze ook weer eigen talenten terug krijgen in het eerste van hun.
2 0
Ajax27
Het recht van de grootste en de sterkste. Zo zitten wij te janken dat onze talenten kiezen voor een avontuur op hun 16e naar Engeland. Oplossing; Verplichte doorverkooppercentages bij binnenlandse transfers van jeugdspelers t/m 18 jaar. Zoals bij Frenkie profiteren zowel RKC als Willem II enorm van het talent. Dat moet voor hun ook een stimulans blijven om talenten op te leiden en/of van buitenaf te halen.
2 0
AFCZlatan
Over anderhalf jaar worden bij ons de talenten dus weggekocht en we mogen er geen talenten voor terughalen?
1 0
trodat4030
Jawel hoor, maar niet bij die 5 clubs.
1 -1
Moozz03
Maar schieten we onszelf dan niet in de voet? Er van uitgaand dat de Engelse topclubs bij ons blijven shoppen moeten we ons ook laten voeden van de clubs onder ons in de voedselketen. Dus een spelertje van 16 vertrekt en de ideale opvolger speelt bij AZ dan kunnen we die niet oppikken en moeten we een niveau daar onder kijken, maar ik weet niet of de jeugdopleidingen van clubs als NAC en Heerenveen kwalitatief goed genoeg zijn om daar talenten die evt naar het eerste kunnen doorstromen vandaan te halen?

Dan kan je zeggen dat we nog altijd jeugdspelers uit het buitenland kunnen halen maar dat blijkt niet zo gemakkelijk als recentelijke (onder Ladru) voorbeelden laten zien: Schon, Ylatupa, Karlsson etc. etc.

Dan moeten we onze jeugdscoutingnetwerk maar uitbreiden I guess en moeten we vanaf nu met heel AS en alle Nederlandse analysten ophouden met het zeiken (ik voel me al aankomen namelijk) over dat er alleen maar buitenlandse jongens doorbreken vanuit onze jeugd.

Ik neem iig deze ontwikkeling met argusogen weer
0 0
Labrador
calimero
1 0
NotForSale
Buitenlandse clubs halen toch ook spelers weg? Grote vissen eten kleine vissen, zo werkt dat nu eenmaal
1 0
Benleiden
Dan toch via een omweg: eerst naar Sparta en dan naar Ajax.

Nederland (algemeen) moet eens stoppen met het voorop lopen qua regelgeving wat volledig indruist tegen de EU-regelgeving. Je bent dan niet alleen strafbaar bezig, maar je zet jezelf als klein land dan ook buitenspel. Wat een gelul om geen spelers meer vanelkaar over te nemen. Als je nu gevraagd wordt voor AZ en je droomclub is Ajax dan moet je dus wachten totdat Ajax voor je komt? Anders is er geen mogelijkheid meer? En wat gaat bijvoorbeeld AZ doen als je kenbaar maakt dat je graag naar Ajax wilt? Poppetje plagen en je op de bank zetten zodat je ontwikkeling stagneert? Good job KNVB! Dit druist volledig in tegen alle regelgeving...
6 -1
trodat4030
Koekoek, gentlemens agreement.. Heeft dus niks met een wet of regel van de knvb te maken, is een onderlinge afspraak tussen deze 6 clubs. Slaap lekker verder!
0 -1
Dubbelvla
Ok, dus in plaats van dat de talenten binnen nederland blijven, worden ze op hun 18e opgepikt door Dinamo Tiblisi voor drie tientjes. Daar wordt de NL competitie vast beter van.
4 0
Raydo
Dus als ik het goed begrijp zijn er straks zes clubs die de jeugdopleidingen van de rest zullen gaan afstropen ipv die van elkaar.
2 0
Ruff Rhythim
Ten Bijleveld en Robin Schouten....?
Ja daar gaat Ajax in de toekomst de wereld mee veroveren hoor.
Misschien hadden zij ook beter daar kunnen blijven.

En: hoezo "regelmatig shoppen" daar?
Beetje suf gelul dit weer.
0 0
trodat4030
Zowel Bijleveld als Schouten waren transfervrij en volwassen en hadden zodoende alle vrijheid een dienstverband aan te gaan waar ze wilden. Deze afspraak betreft jeugdspelers, dus Bijleveld en Schouten zijn slechte voorbeelden.
1 0
Ruff Rhythim
Ja, maar ik ben ook niet degene die deze voorbeelden aanhaalt...
Gaat mij alleen om het niveau van beide genoemde spelers, alsof we daar de nieuwe Messi hebben weggeplukt.

Edit: oh, nou ineens zijn die namen hier in het artikel gewijzigd en staat er een heel ander fotootje bij...ja dat verandert het verhaal wel...
1 0
Jelephi
Piepiep hoi. Calimero
0 0
Tinus
Wat heeft dat nou met Calimero te maken? Bij Ajax beklagen we ons ook als clubs uit Engeland onze jeugdtalenten weghalen. Ook voor AZ is de jeugd de levensader, kijk maar eens hoeveel talenten daar doorstromen naar het 1e. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat AZ hierover zn onvrede uit.
0 -1
Sjaakvaak
Allemaal leuk en aardig dit maar onze talenten blijven wel nog steeds vertrekken naar clubs uit de grote divisies, die hen een snelle financiële klapper belooft.

Verder heb je het hier over 6 clubs. Beter iets dan niets natuurlijk maar ik betwijfel of de competitie hier nou zoveel sterker van wordt. Stap 1 is met stipt het vervangen van kunstgras door gewoon gras. Niet alleen komen spelers dan liever naar Nederland, ook leren spelers van die clubs beter ballen. Van al die wedstrijdjes kunstgras leer je namelijk niet ballen op echt gras.
0 -2
trodat4030
Jij hebt het echt over heel andere dingen dan waar het artikel over gaat. Kunstgras is in de jeugd gewoon nodig, er trainen elke dag zo’n 150-200 spelertjes op De Toekomst. Doe je dat allemaal op echt gras kun je elke 2 maanden 12 nieuwe velden aan gaan leggen.. Verder heeft de hjo van az het over de weerstand in de jeugdcompetities, niet over de eredivisie waar jij op zondag naar kijkt via Fox. Je haalt 2 verschillende dingen door elkaar.
0 -1
Sjaakvaak
Nee, ik haal ze niet door elkaar. De weerstand binnen de Eredividie is inherent verbonden aan de weerstand binnen de jeugdteams. Nederlandse clubs doen het vaak namelijk voor de meerderheid met eigen jeugd (en aangekochte Nederlandse spelers) doordat buitenlandse spelers niet snel geneigd zijn om naar Nederland te komen.

Prima dat ze op kunstgras trainen maar de echte wedstrijden moeten gewoon op echt gras speelt worden om de spelers klaar te stomen voor de top. En zeker op Eredivisie (en KKD niveau) mag je al helemaal verwachten dat je op gras speelt.
0 0
Duif63
Als Ajax de scouting beter op orde zou hebben, haal je de grootste talenten binnen voordat ze bij AZ spelen. Hoef je ze daar ook niet weg te halen.
2 -1
ajaxxcied4life
De redactie van de Telegraaf is ook weer wakker.
1 0
Broekzak
En wat gebeurt er als een speler wel zelf wil overstappen.
1 0
KlasseLasse
heeft ie pech, wachten tot hij transfer vrij is of via een andere club
0 0
DeWijsneus
Transfervrij? Als jeugdspeler?
0 0
Ajaxmax
Huilie huilie doen, koopt Ajax daar niets meer gaan ze failliet!
1 -3
Juichtoon
Raar dat Ajax hier ook ja tegen gezegd heeft. Wel aan de ene kant leeggeplukt kunnen worden en aan de andere kant niet kunnen aanvullen.
4 0
mgtow
Ken je plek AZ. Had je die Scheringa je club niet kapot moeten laten maken.
2 -4
Illegaal
Scheringa heeft die club juist groot gemaakt!

Wat lul jij nu?
4 -6
AFCA0492
en daarna bijna mee de afgrond in getrokken... wat lul jij nu?
7 -4
Sjaakvaak
Mee de afgrond in getrokken? Hoewel Scheringa teveel invloed had op de DSB bank, heeft hij de boel niet kapot gemaakt hoor. Waren onder toezicht van de DNB al hervormingen bezig toen Pieter Lakeman even hardhandig besloot die hele bank kapot te maken.

Lakeman zei dat de bank beter failliet kon gaan want dan zou iedereen zijn geld wel terug krijgen. En zoals we allemaal weten kon hierdoor maar maximaal €100.00 per klant worden uitgekeerd. Meneer Lakeman heeft een flinke hoeveelheid mensen en bedrijven hun geld laten verliezen.
4 -1
Illegaal
Wat in onzin, de weerstand is al omlaag gehaald door de Europese Unie in Europa door voor iedere club 11 buitenlanders te laten mogen opstellen. De FIFA en de UEFA hebben hier ook nog een duit in het zakje gedaan met alles kapot te maken door de macht aan de rijke clubs te geven zoals die CL die geen zak meer voorstelt met 4 clubs uit rijke voetballanden.
De CL is voor mij allang totaal oninteressant, die kijk ik allang niet meer, alleen nu Ajax meedoet of een andere Nederlandse club nog wel.

De rijke clubs hebben Ajax op internationaal gebied al kapotgemaakt, en nu liggen die te zeiken in Alkmaar over iets wat in het mondiale voetbal al 20 jaar aan de gang is. Ajax moet hier niet aan meedoen, dat ze dit soort dingen maar eerst in Europa gaan regelen en niet alleen in Nederland.

Gaan die zeikclubs zich nu ook hardmaken om het winkelen in de EU tegen te gaan?
3 -1
Juichtoon
De KNVB maakt werk van de nivellering zo te lezen. Maximale weerstand is van belang op zo vroeg mogelijk leeftijd. Hierdoor is het juist van belang dat de top jeugdspelers snel samen trainen en spelen. En niet dat ze jarenlang dag in dag uit met mindere spelers samenspelen en 6 x keer per jaar een leuke tegenstander treffen.
KNVB maakt een denkfout. Maar eigenlijk natuurlijk niet want ze willen eigenlijk de positie van Ajax aantasten en dat lukt ze hiermee. Missie geslaagd.
Ajax zal dan meer over de grens moeten gaan kijken waardoor Ajax vooral buitenlandse spelers opleidt. Waarmee de KNVB in haar eigen voet schiet want dit gaat ten koste van het NLs XI tal.
2 -1
AsensioWillemsen
Eten en gegeten worden. Het hoort nu eenmaal bij de voetbal piramide. Altijd zielig om hier over te zeuren (ook als Ajax dat doet)
4 -1
WantAmsterdam
Inderdaad Az neemt dan wederom spelers van kleinere clubs over...
Ok is het helemaal niet zo dat spelers uit (regio) Amsterdam graag bij Ajax spelen (zoals die hier boven genoemden)
0 0