Invaller Neres heel vaak betrokken bij goal

BVeenstra, 04-02-2019 om 07:20, 3945 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

David Neres zit de laatste weken veelal op de bank, maar de Braziliaan lijkt zich niet zomaar neer te leggen bij zijn reserverol. Tegen VVV-Venlo (6-0) viel hij zo'n twintig minuten voor tijd in en met een doelpunt en twee assists had hij direct een flink aandeel in de ruime overwinning.

Neres heeft sowieso een hoog rendement in de laatste wedstrijden. De Braziliaanse aanvaller was in de laatste zes duels in de Johan Cruijff ArenA bij acht doelpunten (twee goals en zes assists) betrokken, zo schrijft De Telegraaf. 'Extra knap, omdat hij in die zes wedstrijden maar 297 minuten speelde. Elke 37 minuten is hij betrokken bij een doelpunt, waarmee hij het Erik ten Hag "lastig" hoopt te maken', schrijft de ochtendkrant.

Eerder dit seizoen verloor Neres zijn basisplaats aan Donny van de Beek. De behendige aanvaller was gewild bij Guengzhou Evergrande - de Chinese club bood meer dan 43 miljoen euro - maar Ajax liet Neres niet gaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax412
Met zo'n hoog rendement en zo'n hoge transferwaarde zou ik hem gewoon op rechtsbuiten laten starten, hij is de beste speler voor die positie.
0 0
Pierre Heno
Je kunt hoog of laag springen Ten Hag ziet 't niet en daarmee basta.
1 0
Ajax412
Uiteindelijk kan hij ook niet echt, hij vind Ziyech namelijk niet echt een middenvelder (waar hij ook te slordig voor is) en als hij Ziyech er uit haalt moet je maar eens kijken wat er in de pers gaat gebeuren. Qua vertegenwoordiger waarde en rendement zie ik niet waarom het niet zou kunnen.
0 0
Chesterson93
Haha gewoon Ziyech eruit halen. Weet je zeker dat je geen kampioen wordt.
0 0
Ajax27
Dank je wel Veenstra, of mijn opmerking nu gehoord is of niet. Een klein artikel gewijd aan Neres was zeker op zijn plaats.

Over het bericht.. het toont denk ik alleen maar aan dat Ten Hag meer moet durven wisselen in zijn systeem. Het is goed om 1 systeem erin te slijpen, maar tegen 80% van de tegenstanders hoeven wij echt niet met 2 verdedigend ingestelde middenvelders te spelen. Dan kun je makkelijk met de punt naar achteren spelen. Frenkie op 6, vd Beek en Ziyech ervoor, Neres op rechtsbuiten. Schone, ondanks z'n prachtige staat van dienst bij Ajax, is gewoon tijd om een stapje terug te maken.
0 0
Pierre Heno
Schöne is belangrijk voor de goals uit dode spelmomenten. Die kwaliteit moet je niet zomaar uit je team willen halen. Ten Hag vormt het grootste probleem van deze selectie: hij stelt spelers op posities waar ze niet thuishoren of zich zelf niet thuisvoelen. Frenkie als LCV, Sinkgraven als LB, Mazraoui als LB ( tegen Heerenveen omdat we niks anders hebben blijkbaar) Neres ergens op 10, Tadic op links. Spelers als Neres hebben oplossend vermogen du moemnt in het veld en die zijn het moeilijkst te verdedigen. Hij speelt nog geen 20 minuten en draagt bij in 3 goals. Die hoort in de basis en dan wordt hij elke week nog beter. Alleen Ten Hag c.s. ziet 't niet. Geen Ajax coach maar een FC Utrecht coach.
1 0
Ajax27
Schone is zeker belangrijk, dat zal ik ook zeker niet onderkennen. Genoeg wedstrijden gezien waar Schone er niet bij was en er op een of andere manier geen evenwicht op het middenveld was.

Maar tegen de VVV's, Emmen, Fortuna en noem ze maar allemaal op, moet je dan met de punt naar voren spelen? Dan mag je zeker met de punt naar achteren spelen. En dan vind ik Frenkie gewoon beter dan Schone. En ervoor leveren Ziyech Donny in mijn ogen dan meer op.

Maar jij zegt dus ook, Neres moet in de basis en wel op rechtsbuiten. Wie offer jij dan op binnen de huidige 11?
0 0
Ajax412
De posities die je noemt zijn geen wekelijks terugkerende dingen hoor. Schöne is direct betrokken bij zo'n beetje alle tegendoelpunten, door dat hij én te traag is én nooit in grijpt én altijd te slap is in de duels. Wat Ajax27 zeg klopt gewoon, het is tijd dat Schöne een stapje terug gaat doen.
0 0
pinballmagic
Inderdaad Neres in de basis ook voor Dolberg veel beter dan Ziyeck en Tadic op de vleugels
0 0
Jarl1989
Neres hoort gewoon in de basis. Ziyech een linie terug en dan maar schone of Donny banken. Jammer voor ze. Maar Neres is te goed. Onbegrijpelijk dat hij op de bank zit..
1 0
BrandjeXL
Hakim op tien. Donny op de plek van Lasse en David rechtsbuiten.
0 0
Ajax412
Zo zou ik het ook doen, maar dan moeten ze Ziyech wel heel hard in zijn oren knopen dat hij niet continu dat domme risico loopt te nemen zoals hij zaterdag constant deed. Tegen een betere club kom je 2-0 achter door zijn balverlies. Maar goed, Ziyech op 10 zou een hoop schelen, daar gaat hij nu toch al lopen en dan blijft de buitenpositie tenminste ook eens bezet.
0 0
MosesD
En zo is het.
0 0
Gouda
Spelers die op de bank zitten en weg willen, zitten vaak in m'n irritatie, omdat hier zelf vaak iets aan kunnen doen. In het geval van Neres zou ik het meer dan logisch vinden als hij het zat is en weg wil bij Ajax.
In 2017/2018 onze speler met het hoogste rendement en ook nu blijkt maar weer hoe goed zijn cijfers zijn. Als je dan week in week uit genegeerd wordt en zelfs in de beker niet in de basis mag starten, vind ik dat Ajax zo'n speler niet verdient. Erg ondankbaar en respectloos.
4 -1
MosesD
Volkomen eens.
1 0
Ajacied33
Toch mooie cijfers wat Neres kan overleggen. Ik hoop toch dat Neres snel basisklant wordt hoor
1 0
Ronaldinho020
Zei zaterdag voor de wedstrijd al dat Neres de enige binnen de selectie is met een geldige reden om te klagen. Hij bevestigd dat gewoon weer, geweldige speler die imo gewoon altijd moet spelen.
1 0
3sterren
Onbegrijpelijk dat Ten Hag deze virtuoos niet laat starten in de basis. Lijkt wel of hij iets persoonlijks heeft tegen de sympathieke Braziliaan ...
0 -1
DarkDefender
Niet echt verrassend toch, viel in 2017/2018 ook al op door zijn rendement. Zonde om hem zo vaak op de bank te zien zitten.
0 0