Tagliafico: 'Gelukkig mogen we nog naar Feyenoord'

SJvanveen, 03-02-2019 om 09:27, 15894 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico keek vorige week zondag het met lede ogen aan hoe Ajax een pak op de broek kreeg van Feyenoord. De Argentijn vond de afgang een mentaliteitskwestie en sprak er van de week tijdens teambesprekingen over met de Ajax-selectie. 

'Zoiets kan gebeuren als we niet voor de volle honderd procent geconcentreerd zijn, maar je moet wel altijd alles geven. Dat snappen Argentijnen misschien beter dan jonge Nederlanders', aldus Tagliafico in gesprek met De Telegraaf. 'Je moet strijden en desnoods ga je counteren als je het moeilijk hebt op bezoek bij PSV en Feyenoord. Dat heb ik afgelopen week ook gezegd toen we elkaar spraken.' 

Tagliafico is zich ervan bewust dat dergelijke fouten als tegen Feyenoord, nog harder worden afgestraft door Real Madrid. Eerst kijkt de Zuid-Amerikaan echter uit naar het Eredivisie-duel met Heracles Almelo en een mogelijk revanche tegen Feyenoord, de opponent voor Ajax in de halve finale van de beker. 'Gelukkig mogen we nog een keer naar Feyenoord terug. Met 6-2 verliezen daar, dat kan echt niet.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Gaat naar Barca
0 0
Schwalbino
Mooi toch een speler die met Messi het wk heeft gespeeld.
0 0
donpedroh
Zonder Nico was de kuip niet gebeurd. Meest ondergewaardeerde ajax speler. Zonder deze man missen wij verdedigende precisie en vechters mentaliteit. Nico for captain als de Ligt weg is.
0 0
SPLNDD
Voor een aanvoerder is het wel handig als hij in ieder geval Engels spreekt haha
0 0
RaynoFischer
ondergewaardeerd?, juist niet toch
Of bedoel je qua aandacht van de media in vergelijking met een De Jong of De Ligt?
0 0
Tscheu
Held.
0 0
Van Reenen
Ik ben er vrij zeker van dat die kakkerlakken vorige week gedrogeerd waren. Als je vanmiddag van de kleine stadsgenoot verliest, sta je eindelijk weer met beide poten in de Maas.
0 0
lm
Ajax was een incident PSV ook en die badkuip en de scheids helpt een beetje maar als ze zelf moeten voetballen kunnen ze dat niet snap de verbazing na Excelsior ook niet Ajax heefd Ajax scheids en de Kuip verloren denk ook dat we ze met de KNVB beker weg tikken en dat hoop ik ook heel erf
0 0
RAL3028
Eindelijk een verstandige tekst over het drama. Stukken beter dan dat gejammer over “de restverdediging”. Nico speelt ook voor de eer en dat lijkt de rest helaas weinig te zeggen. Als speler van Ajax krijg je er nooit 6 tegen van Feyenoord. Dat weet je zeker als je het veld op gaat en daar strijd je voor, met overtuiging en lef. Een Ajacied laat het niet afweten in Rotterdam. Nooit. Al val je er bij neer of kom je met 3 man minder te staan: je doet er alles aan. Het begint allemaal met inzet en beleving. Nico begrijpt dat, die laat zich door niemand aftroeven op wilskracht. Een voorbeeld voor de rest.
2 0
Mario65
Excelsior zette F'noord op hun plek en dat laat de "kwaliteit" of eerder gebrek hieraan zien.
Ajax had in R'dam een belachelijk slechte dag, dat weten we nu wel en napraten is nu passé
Het is zaak om 010 voor de beker de strot door te bijten en te vernederen.
Ajax heeft de mensen hiervoor die dat kunnen en dan mogen we ook blij zijn met een pitbull als Tagliafico
En starten met Huntelaar die altijd wel scoort tegen 010 en die de haat vanuit de tribunes als voeding ziet.
Maakt op hem geen indruk.
Maar ja dan is daar nog Ten Hag met zijn keuzes hè?
0 0
lm
En nog snapt fox niet dar Feyenoord door Feyenoord gewonnen heefd maar door Ajax Zelf wat ze zijn miet veel die kakkies want uit zie je dat goed maar toch doen ze weer bij fox dat het onbegrijpelijk is nou niet dus
0 0
lm
Gewoon dat tokkie volk fox en KNVB te kakken zetten en de kakkies helemaal dol spelen in Feyenoordbetker (KNVB bekers) want dan pak je ze echt dat is het enige wat ze nog kunnen winnen
0 0
lm
Ha ha mooi man Excelsior voor prachtig gaat fox nu ook weken daar over praten ja ha ha
0 0
Matzet
Zo die club is ook weer op zn plaats gezet.
0 0
Hagmag
Wat een verademing om "Nico" te zien voetballen. Hij is het lichtend voorbeeld voor dit team.
Wat een inzet, strijd en overtuiging legt hij in zijn spel.
Ten Hagmag "meneer" Tadic na zijn beschamend optreden vorige week in de kuip best wel laten weten dat het veel en veel beter moet. Toch weer een basisplaats gisterenavond ??
OK, hij zal wel beterschap beloofd hebben, afgelopen week.
Echter Tadic is doodziek en ik werd ook doodziek van hem na zijn zeer slechte 1e helft gisterenavond.
Ten Hag had moeten ingriipen en na de rust direct Neres moeten brengen.
Neres, Ajax en wij moesten wachten tot de 71ste minuut.
Neres kwam, zag en overwon.
Ten Hag moet zijn gezag nu laten tonen, maar is volgens mij bang van Tadic, die het volgens mij voor het zeggen heeft.
Echter, hij moet zijn mond houden want hij bakt er helemaal niets van.
Neres heeft wederom overtuigd en MOET volgende week toch wel in de basis gaan starten.
1 -2
Schwalbino
Begrijp je dat nog maar weinig mensen je hier serieus nemen als je ook na goede prestaties negatieve dingen schrijft? En met 'MOET' kom je nergens.

Overigens wel eens met je lof voor Tag.
0 0
Knalpot
Tadic 21 goals en 13 assists en u wil meneer Neres brengen die nog geen fractie van die aantallen heeft?
0 0
PaulC
Heerlijke speler! Die hele linkerflank is van hem. Hij verdedigt waar hij verdedigen moet en valt aan waar hij aanvallen moet.
Zelfs het linker gedeelte van het vijandelijke strafschop gebied is van hem. Ook daar verdedigt hij zijn gebied met geweldige slidings......
Geef hem een linkerlijn waar dan ook in het veld en de passie druipt ervan af..... Weergaloos....
Ik weet niet of hij ook besmet is met het transfer-virus, maar dan hoop ik wel op een héél lange incubatietijd....
0 0
Van Reenen
Precies, hedden we ook maar zo'n rechtsback en Nous op het middenveld.
0 0
Bjorn
We kunnen nog wel een extra Nico gebruiken. Verdedigend keihard en ook nog eens sterk aan de bal. Heerlijk.
0 0
7172AFCA7395
Kunnen we dit bekertoernooi nog wel serieus nemen met al die vreemde lotingen...
0 0
Bjorn
De enige manier om ermee af te rekenen is door gewoon te winnen.
0 0
Salamis
Dat is de juiste instelling! Terug naar Feijenoord en even orde op zaken stellen daar. Wat een held die Nico.
0 0
Liam
Henkie Hojtink had hier toch wel punt. Met Nico win je geheid van Heerenveen en daarmee een andere flow gegeven richting de kakkerlachertjes
0 0
Ajax27
Wat een verademing met hem weer op links. Zowel aanvallend als verdedigend weer enorm aanwezig, geweldige slidings, af en toe een overtreding om de snelheid eruit te halen... man man man, heerlijk! Met alle respect voor Blind en Sinkgraven, maar dat zijn gewoon beide geen backs. Ook vooral niet voor willen gebruiken. Blind is in een hoop dingen goed, maar hij mist alles wat Tagliafico voor die positie wel heeft.
0 0
Kuningast
Kunnen we alsjeblieft nog een paar Nico's halen komende zomer? Heerlijke speler
2 0
KlasseLasse
nico word de nieuer asnvoerder volgend seizoen
0 0
MickS
Nico slaat de spijker op zijn kop. Puur een mentaliteitskwestie. De échte wil om te winnen, om door het gaatje te gaan. Niet de bal willen, niet de bal opeisen, maar er alles aan doen om die bal te hebben en te houden, voor de volle 200%. God wat hebben we hem gemist. Was gisteren ook heerlijk hoe iedereen in het stadion reageerde toen zijn naam omgeroepen werd bij de basis elf, en hoe we zijn naam scandeerden toen hij gewisseld werd.
1 -1
ajax4ever01
Nico echt een held die weet hoe het hoort om strijd te leveren
3 0
TontoKarnaggel
Echt een fantastische gozer. Als je de kwaliteit van de gemiddelde Ajacied weet te combineren met de mentaliteit van Nico, ben je in nederland sowieso onklopbaar en ga je europees echt meedoen. Ben ik van overtuigd. maar ja, als hè.....
3 0
Stephen
Hij slaat de spijker op z’n kop. Je kunt niet altijd met zoveel risico vooruit blijven spelen. Soms heb je te maken met een tegenstander die het spel weet te ontregelen, of met mutaties achterin waardoor de automatismen weg zijn, of een fase tijdens een wedstrijd die wel goed is maar waarin je even met minder risico moet spelen (Bayern thuis na de 2-1). Dan moet je het over een andere boeg kunnen gooien.

Ik vrees alleen dat Ten Hag vasthoudt aan het simplistische wereldbeeld dat je altijd zo kunt spelen zolang spelers ‘hun taken maar uitvoeren. De benadering van spelers als programmeerbare robots los van andere factoren zoals een tegenstander.

Zolang TH coach is zullen prachtige wedstrijden en goede reeksen afgewisseld worden met onverwachte en grote vernederingen. Vorig seizoen ging hij tijdens een goede reeks met Utrecht zomaar op eigen veld met 1-7 onderuit tegen PSV. Vervolgens 2 keer op vrijwel identieke wijze met Ajax tegen PSV, 4 tegengoals thuis tegen Heerenveen en daarna de ergste van allemaal in de Kuip. Dit zijn geen op zizchzelf staande zeperds maar het is een patroon. Ik hoop dat hij naar Nico luistert en zijn ploeg naar onstandigheden laat voetballen op momenten dat dit moet.
0 0
maikelklaassen
eindelijk iemand die het snapt!! waarom zouden wij in rotterdam en eindhoven het spel moeten maken!? 2 wedstrijden waar we weg gecounterd zijn.
3 0
FSideMaluku
Het verschil tussen feijenooit uit en VVV thuis, was voor mij overduidelijk Tagliafico. Zijn voetballende kwaliteiten even buiten beschouwing gelaten, heeft hij een mentaliteit die gewoon aanstekelijk werkt op de rest van de groep. Iets wat we overduidelijk miste in 010.
1 0
GvanderK
Deze gozer heeft zoveel drive in zijn spel, het viel echt op dat hij er weer bij was. Fantastische speler.
3 0
Ar
Hij heeft natuurlijk gelijk dat je tegen een Feyenoord het moeilijk hebt je gewoon op de counter moet spelen, met de snelle Neres en Dolberg voorin.
En dan verder gewoon achterin en op het middenveld het veld vooral klein houden.
Maar goed, we zagen gisteren weer hoe node we Nico mistte de afgelopen weken.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Daar met 0-5 winnen en doorstomen naar de finale beker zou ik graag willen zien, ja bij deze...mooi ik noteer het even.
1 0
Chrismokum020
Wat een held en strijder deze gozer! Wordt nog een flinke uitdaging om hem te behouden na de zomer. Of hij nu blijft of niet, het is wel van belang dat er minimaal 2 echte backs bijkomen, want de spoeling is dun
1 0
Onpartijdig
De slidings die hij maakt bij het strafschopgebied van de tegenstander, om net de bal af te pakken van de tegenstander en gelijk een voorzet te kunnen geven, dat blijft geweldig om naar te kijken
5 0
MickS
ja dat is echt heerlijk!
1 0
de_pitbull
haha wat een kerel. hij is er weer bij en we winnen weer met 6-0. NOOIT verkopen deze zomer.
1 -1
Ajax34
Weer genoten van Nico gisteren schitterende slidings passie en strijd. Als het team net zoals Nicolás speelt en bereid is voor elkaar te werken. Dan kan je alles winnen.
2 0
Ajax68
BLIJ dat NICO terug is, wat een Kanjer is hij.
En Overmars KOOP Calvin Stengs van AZ, hij is een ;echte Ajax speler en sympathieke lust voor het oog.
Die jongen heeft zoveel INZICHT en techniek, daar kán en mág je niet blind voor zijn.
6 -2
Tecmessa
Zijn we het zowaar een keer eens: Stengs moeten we hebben. Misschien een gevalletje van 'met het bord op schoot scouten', maar het talent druipt er van af bij die jongen en gezien hoe hij nu terug is gekomen van een ernstige blessure, zit het mentaal ook goed bij hem.
1 0
Schip
je weet nooit hoe een aankoop gaat presteren. Maar deze jongen brengt ook echt waar hij voor kwam. Namelijk een voortrekkersrol. Respect voor Nico.

Hij voelt gewoon aan wat je moet brengen en hoe je een wedstrijd moet spelen mentaal gezien. Je hebt maar één keer een voetbalcarrière. Alles geven in die 90 minuten. Je krijgt ze nooit meer terug.

Magallan is meer een stille kracht, maar zou me niet verbazen als die hetzelfde gaat brengen op termijn.

In de beker uit Feyenoord slopen Nico. In eigen huis.
6 0
RaynoFischer
Berghuis doet het al in zijn broek, staat ineens een hongerige Nico voor hem straks ;)
1 -1
ajaxminimax
De hele kuip doet het straks in hun broek ...
2 -1
gras
Ik denk dat de Kuip eerder in zijn handjes wrijft. En dat is precies waarom het harder aan zou komen als je laat zien welke ploeg echt de sterkste is.

Maar praatjes zijn we goed in op AS. Ik hoor na een historisch grote nederlaag nu al 0-4, 0-5. We leren het nooit. Eerst laten zien. Dan pas praatjes. En als je het helemaal chique doet: dan nog geen praatjes, maar gewoon negeren.
2 0
jollie18
Hopelijk is iedereen fit rond die tijd.
2 0
DeMeervanweleer
Had vooraf niet kunnen bevroeden dat dit kleine keurige ventje zo`n voortrekker zou zijn op het gebied van mentaliteit en scherpte. Als de Ligt is verkocht meteen aanvoerder maken.
6 0
ajaxminimax
Laten we hem eerst maar behouden... denk dat Tagliafico ook uit Rijen clubs kan kiezen in de zomer
2 0
Habalaski
Bij nico heb ik wel het idee dat hij het prima vindt om nog een jaartje te blijven als wij de clubs melden dat hij gewoon niet te koop is.
0 0
DarkDefender
Echt een geweldige aankoop geweest, hopelijk blijft hij nog een aantal jaren. Hopelijk missen we nu geen wedstrijd meer zonder hem en de Ligt. Zowel tegen psv als fey ging het flink mis in verdedigend opzicht. En natuurlijk heeft dat ook te maken met andere factoren, maar als zij er in staan en Onana in de goal dan ben ik er gerust op.
4 0
Dapperestrijders81
Echt bizar dat een linksback het verschil kan brengen. Volgend jaar aanvoerder maken aub.
5 -1
RaynoFischer
Naast kwaliteit ook de mentaliteit, hij neemt het team gewoon op sleeptouw :)
Lijkt me een goed idee trouwens
1 -1
blava
juiste mentaliteit
3 0
ajaxminimax
Klopt. En juist die mentaliteit hebben wij gemist de afgelopen weken. Tagliafico sleept ook altijd anderen mee. Van heerenveen hadden we dan 100% gewonnen. En vorige week was het ook anders gelopen.
4 -1