Kristensen: 'Ik moet defensief beter worden'

JesseTH, 01-02-2019 om 21:00, 4005 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Rasmus Kristensen gaat er nog altijd vol voor om zo snel mogelijk in de basis te komen in Ajax 1. De rechtsback is desondanks wel realistisch en beseft als geen ander dat hij zich daarvoor nog wel moet ontwikkelen.

'Eerst moet ik beter worden, vooral defensief', bekent Kristensen bij Inside Ajax. 'Ik moet beter positie kiezen en beter worden in één-tegen-één-duels. Ik moet beter worden voor als ik de kans krijg. Dat is ook de enige mogelijkheid. Ik moet in mezelf geloven, anders heb ik hier niets te zoeken. Ik moet er op een bepaalde manier in zien te geloven dat ik dit jaar de basis haal.'

Ondanks het feit dat Kristensen meestal wisselspeler is, heeft hij zich gedurende het afgelopen jaar al 'prima vermaakt'. Wel was er voldoende waaraan de back moest wennen. 'Veel nieuwe dingen, dingen die ik moet verbeteren en waaraan ik me aan moet passen. Hoewel de cultuur hier hetzelfde is als in Denemarken en iedereen Engels spreekt, is het toch een andere wereld. Het Nederlandse voetbal verschilt van wat ik gewend ben. Het is sneller, met meer tempo.'

Iets wat Kristensen niet zal helpen bij het vechten voor een basisplaats, is zijn verkeerde terugspeelbal richting André Onana tegen sc Heerenveen. De verdediger baalt er nog altijd van. 'Ik wilde de bal terugspelen op André en toen ik schoot, wist ik al dat het foute boel was. Mijn reactie daarna was niet goed. Ik speelde de laatste vijf minuten niet goed. Dat verknoeide mijn beeld van de wedstrijd, want voor het overige gedeelte van de wedstrijd ging het best goed. In het voetbal maak je fouten, maar het gaat erom hoe je daar overheen komt.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
diwa
Heb ergens gelezen dat hij vanavond weer mag starten omdat hij afgelopen donderdag op het trainen met 11 x een nieuw PR hooghouden heeft gevestigd
0 0
JCr14
Je kunt mij niet wijs maken dat je zo’n beperkte speler niet zelf op kunt leiden.
Hij mist techniek, inzicht, en voetbalintelligentie.
7 -2
Radie125
om mee te beginnen ook naar de juiste kleur spelen is voor verbetering vatbaar.
5 -2
mickey2602
Dat weet deze jongen zelf ook...Of heb je de laatste alinea niet gelezen?
1 -1
Radie125
gelezen maar denk dat hij af en toe kortsluiting heeft in zijn bovenkamer. Dat los je niet op.
1 -1
Babangida83
Toch wel knap dat je als club een verdediger koopt die eigenlijk niet kan verdedigen. En dat zelf ook nog dondersgoed weet ook.
3 0
Wereld
imo is dit niet zijn fout
hij wordt hier op afgerekend, maar de scouts kochten een 'rechtsback' die bij zijn club in een 3-5-2/5-3-2 als buitenste 'verdediger'/'middenvelder' speelde.
Misschien heeft hij verder in zijn voetbalverleden ook vooral op het middenveld gespeeld.

Hij heeft in ieder geval een goed beeld van zijn kwaliteiten.
Hij wordt verkeerd gebruikt, verder heeft hij wel kwaliteiten zoals: zijn fysiek is prima, koppen kan hij volgens mij ook wel, loopvermogen, goede voorzet, ook wel een actie in huis al ziet dat er wellicht wat houterig uit.

Verbeterpunten: motoriek (maar dat is misschien aangeboren), verdedigen, positionering misschien

Deze jongen valt niet veel te verwijten.
Het zou me niets verbazen als hij vroeger als een soort (mindere) V/D Beek gespeeld heeft. Box-to-box, pikt zijn doelpuntjes mee. Stevig de duels in op het middenveld. Niet de man van de actie of techniek/balgevoel.

Buiten dit alles komt hij (waarschijnlijk ook in de toekomst) tekort voor Ajax.
0 0
Stamstadam
Je kan het Rasmus
1 -3
31xAjax
En aanvallend ook niet te vergeten Rasmus....
3 -2
3sterrenAjax1
komt over als een sympathieke intelligente jongen met veel zelfreflectie. ziet goed in waar hij in moet verbeteren. maakt ook kleine stapjes heb ik t idee. speelde voor die fout gewoon n degelijke wedstrijd. zou t m zeker gunnen om te slagen.
4 -1
mercurius3
Zo slecht is hij niet, maar hij past niet bij Ajax. Bij PSV zou ie centraal achterin in de basis staan en het goed doen. In de luwte van de herdgang speelt zelfs Schwaab daar een bepalende rol. Bij Ajax word je onder een vergrootglas gelegd als je een verkeerde pass geeft.

Een club als Rangers of Celtic zou ook bij 'm passen.
2 -1
Boer Gijs
Sympathieke gast met bepaalde kwaliteiten. Maar serieus, verdedigend beter worden? Een rechtsback?
4 -3
louis60
Ha ha ha ha. Hij moet stand-up comedian worden.
4 -6
trodat4030
Nou ja, hij ziet het zelf wel in, dat is iig goed. Ben heel benieuwd of hij het ooit (goed genoeg) zal ontwikkelen voor Ajax 1. Heb er niet echt vertrouwen in, t is wat laat om te leren verdedigen, maar Bogarde lukte het ook.
3 -1
foensai
En daar is de 3-3
0 -3
GvanderK
Hij kijkt tenminste in de spiegel, en dan vind ik ook dat hij de voordeel van de twijfel verdient. Hij heeft een goed loopvermogen en een goede voorzet, wellicht kan hij naar het middenveld verhuizen.

Voorlopig staat Mazraoui uiteraard nog voor hem en die zie ik niet snel uit de basis verdwijnen. In het verleden hebben we met oa Blind en Vertonghen gezien dat een hart onder de riem een positieve werking kan geven, het is tenminste niet zo'n verwaand jochie zonder zelfkritiek. Kristensen werkt keihard, aan zijn mentaliteit ligt het in iedergeval niet.
6 -1
talent020
hij heeft een goede voorzet, maar verdedigen en het positie spel snapt hij niet helemaal, ik betwijfel ook of daar nog veel rek in zit,
3 0
lf87
Gaf zelf in Inside Ajax net ook al aan dat hij verdedigend en qua positie nog veel moet leren
4 0
lauw
Vind deze jongen echt zwaar tegenvallen.
0 -1
RedFeather
En voetballend
En positioneel
En taktisch
En fysiek
Kortom: weg met die prutser
4 -8
lf87
Kwam tijdens Inside Ajax weer als enorm sympathieke en spontane jongen over. Ook heel blij dat Ajax hem wilde hebben. Als hij nou ook zoals hij zelf al zegt defensief beter wordt, prima speler.
4 0
AJAIXIXIXI
En niet zo'n klein beetje ook, verdedigend is hij erg matig maar aanvallend ziet het er goed uit. En laat hij me wel aan Dumfries denken.
3 0
Pauw
Vooral een goede voorzet.
1 0
louis60
Ze hadden Dumfries moeten kopen. Toen hij bij Groningen opviel. Heb dat hier al een keer voorgesteld. Had je meteen je concurrent pijn gedaan. Bayern weet wel hoe je dat doet.
1 -8
AJAIXIXIXI
Bedoel je bij Psv tegen Groningen of bedoel je toen hij bij Heerenveen of Sparta speelde? Groningen heeft hij volgens mij nooit gespeeld.
5 0
Koningtoto
Die shirtjes lijken erg op elkaar man, groen wit, of blauw wit. Kun je hem niet kwalijk nemen.
1 0