Schöne: 'Je mag best weleens een naam noemen'

BVeenstra, 01-02-2019 om 15:25, 9843 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne vindt het goed dat de spelers van Ajax elkaar persoonlijk hebben aangesproken op hun mindere optreden van vorige week tegen Feyenoord (6-2). Bij de Amsterdamse club werden de afgelopen dagen veel gesprekken gevoerd, zo liet Ajax-trainer Erik ten Hag ook al weten.

'Het was geen prettige week en natuurlijk is er over gesproken', zegt Schöne in gesprek met FOX Sports, waarna hij inhoudelijk ingaat op die gesprekken. 'Er vallen dan ook wel harde woorden, en terecht ook. Er is veel fout gegaan en dan mag je best wel bepaalde mensen aanwijzen als er iets fout is gegaan. Onder andere ook mezelf', is hij vervolgens zelfkritisch. 'Je mag best wel eens namen noemen. Dat hebben we ook gedaan. Daar worden we alleen maar beter van.'

Schöne hoopt dat de nederlaag bij Feyenoord vooral een incident is geweest. Dat het nu anders moet, is iets wat zeker is. 'Je moet er alles voor over hebben. Een Klassieker vraag iets extra's. Dan moet je er alles aan doen om je (persoonlijke, red.) duels te winnen. Daar begint het mee als het voetballend niet lukt.'

'Geloof niet zo in de randzaken'

Nu Ajax slecht uit de winterstop is gekomen, worden er vanuit de buitenwereld allerlei oorzaken gezocht. 'Voor de winter had niemand het over de dingen die eromheen gebeurden. Nu gaat het twee duels stukken minder en worden de randzaken uitgelicht. Daar geloof ik niet zo in. We trainen hard, zijn hard en goed voor elkaar, daar heeft het niets mee te maken.'

Ajax speelt zaterdagavond thuis tegen VVV-Venlo en de vraag is of Ten Hag wijzigingen doorvoert in zijn opstelling. 'Dat zou kunnen, dat moet je aan de trainer vragen. Iedereen die gespeeld heeft, weet dat het niet goed genoeg was. Of ik me zorgen maak? Je moet je altijd zorgen maken bij een topclub. Dat hoort erbij. Ik hoop dat iedereen zich een beetje zorgen maakt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
De kaartverkoop voor de halve finales van de KNVB beker begint op 6-2. Dat vind ik dan wel weer humor.
0 -4
ajaxwestland09
leuk lasse allemaal maar ga je voeten is laten spreken ga is voetballen, vecht duels uit, afjagen!!!
0 -1
Radie125
Nu de focus weer op voetbal wij zijn gewoon de beste van Nederland dus nu alles winnen in de competitie en beker. Als we eruit gaan tegen Real is dat geen schande. Koppen omhoog ruggen recht.
3 -1
Dennis1964
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Kom dan maar met dat voordeel.
1 0
Inhartennieren
Ik zou me maar heeeeeel veel zorgen maken.
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
held shone:)
2 -1
mercurius3
Die jongens verdienen ook een beetje liefde van de supporters. Het is uiteindelijk maar een spel dat veel te serieus genomen wordt.
4 -1
fanforeffer
Sjokkende Schone, bij veel tegendoelpunten is Schone betrokken door slap ingrijpen of bij gevaar sjokkend terug te lopen.
4 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ze spelen allemaal slap, geen een bij ajax kan meer duels winnen, zelfs bij een derde poging gaat de bal alsnog naar een tegenstander.
1 0
Kuningast
Schone out, Neres in.

Ziyech achter de spits. Donny naast Frenkie.
Zomaar een paar namen
8 -3
Red Devil
Hij kan slecht spelen maar blijft wel inzet tonen en vechten en dat ken je van een aantal spelers niet zeggen.
2 -4
Ajax412
Doet hij niet. Gooit zichzelf nooit voor een bal, houd altijd zijn poot in en laat zich altijd aan de kant zetten. Daarnaast heeft hij altijd veel te vroeg een veel te grote bek en maakt het nooit waar. Als er namen genoemd mogen worden, dan staat Schöne bij mij op de nominatie om op het bankje te komen zitten.
5 -1
Van Reenen
Maakte wel op geweldige wijze de 0-1 En er werd verzuimd om er 0-2 Van te maken buiten zijn schuld! Geeft wel te denken.
1 0
Ajax412
Het is niet iets van alleen afgelopen zondag dat hij zich continu laat overlopen en zichzelf daarna moet redden met een vrije trap, verder voegt hij al tijden niet meer toen wat hij ooit wel heeft toegevoegd. Tegen Heerenveen stond hij ook de hele tijd maar gewoon lucht te dekken en zijn voetje in te houden.
0 -1
Inhartennieren
Inderdaad! Schöne neemt zijn verantwoording niet.
0 -1
Joseph
Hij kan een vrije trap nemen ja en als de rest van de ploeg genoeg ruimte creëerd voor hem kan hij af en toe een goede bal geven.

Dit kan toch niet in het eerste van Ajax staan? Zeker niet tegen een Feyenoord.
1 -1
KlasseLasse
je had na 12 min 0-3 moeten voorstaan heb je hele andere wedstreid
1 0
Inhartennieren
Maar daar gaat het zo vaak fout.
Je had dit, en je had dat gemoeten.
Het gebeurt niet, punt!
0 -1
Ajacied33
WEDSTRIJD!!
1 -1
GvanderK
Hopelijk was zondag een incident en zijn ze weer terug op aarde. Bewijs het maar morgen met een nulletje of 6.
1 -1
Wereld
we spelen nog steeds met een (oude) cam op cvm.
Dat mag ook wel eens gezegd worden..
3 0
atalantanio
Ik geloof niet meer in deze praatjes, bewijs het maar in wedstrijden.
4 -1
Jojo49
Lasse Schone.
4 -1
Gecko
Tijd dat jij op een lager niveau gaat spelen
Je kan het niet meer belopen
10 -9
Daneman
Met zo'n opmerking krijg je nog minnetjes. Mischien van jongens die nog aan het nagenieten zijn van die vrije trap. Toch is het middenveld o.a. dankzij Schone (als verweg meest ervaren man op middenveld) niet in balans. Het eerste degelijke verdedigende slot wordt gemist. Frenkie is lichtgewicht, evenals Hakim. En schone verdedigend ook. Dus Feijenoord had weinig tegenstand op het middenveld. schone kan het niet belopen en heeft gebrek aan sluwheid, kracht, mouwen opstropen enzo.
3 -5
Bjorn
We horen het woord incident toch regelmatig voorbij komen de laatste 5 jaar. Volgens mij is het dan allang een incident meer.
7 -2