'Johnsen had al de vervanger van Zeneli moeten zijn'

GinoHaverkamp, 30-01-2019 om 11:40, 4352 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is nog wachten op de officiële bevestiging, maar het is vrijwel zeker te noemen dat Dennis Johnsen Ajax op huurbasis verruilt voor sc Heerenveen. Bij de Friese club stond de Noor tussen 2015 en 2017 ook al onder contract en in die tijd gold hij als de opvolger van Arber Zeneli, die de club deze winter verlaten heeft voor Stade de Reims. Voetbalcommentator Mark van Rijswijk zegt in Voetbalpraat dat Johnsen met zijn transfer terugkeert in de voor hem bedoelde rol.

'Johnsen had al de vervanger van Zeneli moeten zijn. Dat was zijn traject toen hij nog bij sc Heerenveen zat', verklaart Van Rijswijk. 'Hij koos er toen voor om naar Ajax te gaan. Nu kan hij het alsnog proberen bij sc Heerenveen.' De verslaggever vindt het dan ook een goede zet van de club om, na het mislopen van Vaclav Cerny, Johnsen aan te trekken als nieuwe linksbuiten. 'Als je twee dagen voordat de markt sluit een jongen koopt die de club kent en het talent heeft, dan vind ik dat een logische zet.'

Ook Vincent Schildkamp, eveneens voetbalcommentator, vindt Johnsen bij sc Heerenveen passen, al plaatst hij wel een kritische noot bij de transfer. 'Johnsen is een beetje een flegmatieke speler, net zoals dat het hele seizoen ook geldt voor heel het team van Heerenveen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ik denk dat de stap naar het eerste van Ajax een hele grote is geworden, misschien moet je jonge spelers als Schuurs en de Johnsen kopen, maar direct verhuren aan de club waar ze zich goed ontwikkelen. Ik durf wel te zeggen dat Schuurs beter af was in de eredivisie.

Ajax moet alleen spelers halen als ze ze op een hoger niveau kunnen laten spelen. Jeugd kun je doorschuiven, maar je kan Schuurs en Johnsen niet in het eerste zetten.
1 0
Woodenshoe
Precies dat bedoel ik!
0 0
Woodenshoe
Blijft toch raar om spelers overal weg te halen en vervolgens een paar jaar in Jong te laten spelen. Deze jongen was toch veel verder geweest als hij bij Heerenveen was blijven spelen. Waarom Perr Schuurs niet dit seizoen bij Fortuna laten spelen? In het verleden idemdito met Zivkovich en nog tal van voorbeelden. Dat gelul dat ze moeten wennen aan het Ajax systeem kun je toch niet serieus nemen...
1 0
afcas
hoezo kun je dat niet serieus nemen? kan zivkovic met zijn rug naar de goa van nut zijn? nee, dan is hij dus niet geschikt voor ajax. had hij dit we willen leren bij jong dan had hij wel geschikr kunnen zijn... wat leert schuur ervan als hij 80% van de tijd in de eigen 16 staat? dan kan hij niet met ruimte in de rug spelen zoals bij ajax hoort... ben je echt zo achterlijk dat je de basis van voetbal niet snapt?
0 -1
Adam24
Daar had hij ook achter Zeneli mogen plaatsnemen hoor. Beter iedere week KKD dan met koude billetjes op de bank bij Heerenveen. Schuurs is een ander verhaal.
0 -1
Matts
En dan vervolgens, als ze definitief zijn doorgebroken bij de clubs die jij noemt, het drie-, vier-, vijf- of zesdubbele betalen? Gewoon een slimme zet van Ajax om ze juist zo vroeg te halen.
0 -2
iammike
Doe je best vooral tegen psv als we het tegen die tijd zelf nog niet verkloot hebben.
0 0
GrandMasterFlex
Ze huren hem van ons niet kopen.
0 0
Ajax#1900
optie tot koop, dus dan weet je wel hoe laat het is wanneer hij wat laat zien daar
0 0
Adam24
Erg jammer dat Zeneli nog tegen ons speelde, gaat een aderlating worden voor Heerenveen.
2 0