Valverde: 'Hij zal zich moeten aanpassen'

ThijsZwagerman, 26-01-2019 om 20:45, 5828 views, Marca |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde is als vanzelfsprekend zeer content met het aantrekken van Frenkie de Jong, maar wil de Ajacied tegelijkertijd ook niet te veel druk opleggen. De 21-jarige middenvelder krijgt bij zijn nieuwe club de tijd om zich aan te passen, zo zei Valverde op de persconferentie van afgelopen vrijdag.

'Alles hangt af van de prestaties die De Jong in de toekomst levert. Hij zal zich moeten aanpassen, ondanks dat hij van een club komt die qua filosofie vergelijkbaar is met Barcelona. Hij is jong, daar moet de club naar kijken. Wij voegen spelers in die het spel verbeteren en belangrijk voor ons kunnen zijn', zo werd Valverde geciteerd door het Spaanse Marca.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat De Jong aankomende zomer de overstap maakt naar FC Barcelona. Met de transfer is een vast bedrag van 75 miljoen euro gemoeid, maar deze transfersom kan door bonussen nog oplopen naar maar liefst 86 miljoen euro.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
7172AFCA7395
Mijn felicitatie gaat uit naar Willem 2 en RKC.
0 0
AnsB
Tja, hoe zou hij dat bedoelen? Je kunt het op twee manieren opvatten: dat hij zijn spel moet aanpassen (dat hoop ik niet) of dat hij zich zal moeten aanpassen aan een wat hoger basisniveau.
Dat laatste lijkt me een feit, maar geen probleem. Dat eerste wel.
0 0
Schwalbino
Fout linkje? Valverde komt in het artikel dat gelinkt wordt niet aan het woord. Daar gaat het over Frenkie's keuze tussen PSG, City en Barca.
1 0
glob
Ik stel voor dat Barca zich aanpast aan Frenkie. ;-)
2 0