'Als kind wilde hij voorgelezen worden uit Ajax-jaarboeken'

ThijsZwagerman, 26-01-2019 om 20:30, 5843 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang, speler van Jong Ajax, is zelf een fervent Ajax-supporter. Ondanks dat speelde de geboren Rotterdammer toch een aantal jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij de overstap naar Ajax maakte.

'Ik werd op mijn vijfde gescout door Feyenoord. En als je zo graag wil voetballen en je wordt benaderd door een profclub, dan laat je die kans niet lopen', zo vertelt Lang in gesprek met Ajax.nl. Op zijn dertiende werd de rechtspoot echter benaderd door zijn droomclub, Ajax, waarna hij van aartsrivaal Feyenoord de overstap maakte naar de Amsterdammers.

Stiefvader en oud-Ajacied Nourdin Boukhari was niet verrast door de jeugdtransfer. 'Noa’s leven draaide om Ajax. Van schoolboeken moest hij niets hebben. Maar ’s avonds wilde hij wel voorgelezen worden uit de Ajax-jaarboeken. Als klein jongetje kende hij allemaal historische feitjes. Heel leergierig wat voetbal betreft. Alleen niet wat school betrof en dat zorgde wel eens voor discussies thuis.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxxxisdebeste
Vrees niet dat we de beste speler daar hebben weggehaald, maar hij mag mij verbazen. Er lijkt niet een al te slimme kop op te zitten en dat is vaak bewezen in het voetbal net zo belangrijk. Je moet je talent kunnen managen.
0 -1
davidsglory
Ik hoop op een nieuwe Sneijder
1 0
niquedegraaff
Hij heeft wel de kop van een pestkop. Non-de-ju. Maar goed uiterlijk hoeft niet altijd wat te zeggen dat weet ik wel :)
2 -1
AFCA-B93
Ik kan je vertellen, als hij jou niet kent is het een ongelooflijk arrogant jong. Tegen z’n vrienden zal ‘ie ongetwijfeld normaa doen. Ajacieden worden altijd arrogant genoemd, maar hij is echt de kers op de taart wat dat betreft, en dan niet in positieve zin
0 -1
Stroeve
Een echte Ajacied dus. Is ie goed genoeg om het eerste te halen?
3 0
ST
Nee.
3 -2
Tinus
Hij zat er wel tegenaan, maar het niveau is enorm omhoog gegaan gedurende het seizoen. Het is de vraag of hij weer kan aanhaken.
4 0