Scout Willem II net op tijd: 'Anders naar Feyenoord'

ThijsZwagerman, 26-01-2019 om 17:50, 7955 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Maurice Buurstede, scout van Willem II, had Frenkie de Jong op 8-jarige leeftijd bijna voor Feyenoord gekozen. Buurstede werd destijds op het laatste moment getipt en wist het toen al grote talent zodoende voor de neus van de Rotterdammers weg te kapen. 

'Ik was toen coördinator scouting bij de jeugd van Willem II. Toen kreeg ik een telefoontje van een oud-collega, Cor van Batenburg, en die gaf aan: "Maurice, ik heb een heel groot talent in Arkel rondlopen en dat is een familielid van mij. Zou jij hem alsjeblieft willen scouten? Ik wil dat hij naar Willem II gaat en niet naar mijn club, Feyenoord." Cor scoutte destijds nog voor Feyenoord', zo vertelt Buurstede tegen Veronica Inside.

'Ik had eigenlijk geen tijd om bij Frenkie te gaan kijken, want ik was een scoutingsnetwerk in België aan het opzetten. Cor zei: "Je moet echt gaan kijken, anders gaat hij naar Feyenoord." Toen ben ik nog dat weekend naar Arkel gegaan en heb ik Frenkie gezien. Vanaf het eerste moment kreeg ik koude rillingen. Het was ongelooflijk. Toen zag je al dat hij tactisch en technisch ver boven de gemiddelde speler uitstak.' 

De Jong koos uiteindelijk voor Willem II, waar hij de rest van zijn jeugd speelde. Op zijn achttiende stapte de middenvelder over naar Ajax, waar hij inmiddels is uitgegroeid tot één van de bepalende spelers. Afgelopen woensdag werd bekend dat De Jong na dit seizoen de overstap maakt naar FC Barcelona.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Salamis
Bij Feijenoord had hij het nooit gered. Als hij al niet op zijn 16e naar Man City was gevlucht, dan had hij hooguit een paar wedstrijden in het eerste kunnen spelen, waar zijn technische stijl helemaal niet past bij dat lompe knok en kick&rush gebeuren wat zich daar op het veld afspeelt.
0 0
Noxin
Goeie scout, die grote talenten niet naar zijn club wilt laten komen.
0 0
NaarCLbeker5
Willem II heeft niet veel aan Frenkie gehad, omdat Streppel hem daar geen kans gaf. Dus was hij naar Feyenoord gegaan, had het voor Willem II niet veel uitgemaakt - behalve financieel.
0 0
FSideMaluku
Frenkie is een nuchtere jongen, dat weet iedereen. Voor Feijenoord had hij nooit gekozen, dat spel ligt hem absoluut niet. Het is niet voor niets dat Barca zijn lievelingsclub is en die bereik je écht niet via Feijenoord... Misschien als je Johan Cruijff heet dan misschien. *hint-hint*

Edit:
Voor de wedstrijd van morgen denk ik hetzelfde als Boskamp.. Een nulletje of drie, vier.
2 0
Hwb
Voor Feyenoord had hij nooit gekozen? Hij was oorspronkelijk Feyenoorder, zijn vader heeft daar in de jeugd gespeeld, voor zover ik weet is zijn hele familie voor Feyenoord. Zijn vader kwam in de beginperiode alleen naar de ArenA als hij zeker wist dat Frenkie speelde, anders bleef hij thuis. Als alleen Feyenoord interesse had gehad, was hij daar absoluut heengegaan.

Het is dat zijn ouders oog hadden voor zijn ontwikkeling en dachten dat Willem II daar beter bij zou passen, dat hij naar Willem II is gegaan. Meen ook dat hij bij Willem II op z'n eigen school zou kunnen blijven en bij Feyenoord niet ofzo. Is lang geleden, dus weet het niet meer precies.
0 0
3*stars*3
Apart verhaal maar the rest is history.
Frenkie zou sowieso niet passen in het werkvoetbal van Fey.
Hij kwam laat maar is geboren voor het Ajax en Barca spelletje.
3 0
Hakkie
Onderduiken Cor!
7 0
ajaxminimax
Haha. Die mag inderdaad gaan onderduiken nu...
0 0
koetje
Overleden
0 0
Murph
Arme Cor.
2 0
xstaniox
Zullen ze bij Feyenoord leuk vinden om te horen, dat De Jong door een scout van hunzelf naar Willem II gegaan is.
6 0
Mocrodammerr
ik dacht precies hetzelfde. is eigenlijk best treurig
8 0
Hwb
Was geen scout van Feyenoord, maar een tipgever van veel andere scouts. Heeft meerdere spelers van Arkel ondergebracht bij oa Dordrecht en RKC. Alleen heeft daar niemand het van gered, op eentje na die onderin de Eerste Divisie en in Schotland heeft gespeeld.
0 0
Amsterdam Loyals
Met zulke scouts heeft feyenoord geen vijanden nodig.. complimenten!
10 0