'Mazraoui buitengewoon, maar ook Kristensen uitstekend'

BartVeenstra, 25-01-2019 om 15:30, 8376 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is tevreden over de ontwikkeling van zowel Noussair Mazraoui als die van Rasmus Kristensen. Laatstgenoemde zit veelal op de bank, maar volgens de trainer van de Amsterdamse club komt dat vooral door de enorm goede ontwikkeling van Mazraoui.

Tegen sc Heerenveen donderdagavond stond Mazraoui op het middenveld en dat beviel Ten Hag 'uitstekend'. 'Je denkt wel dat hij het kan - het grootste gedeelte van de jeugdopleiding heeft hij op het middenveld gespeeld - maar je moet het altijd laten zien op eerste elftal niveau', aldus de trainer tijdens de persconferentie. 'Gisteren (donderdagavond, red.) heeft hij bevestigd van wat ik denk wat hij daar kan. Jammer dat het zo kort was. In deze selectie hebben we een aantal spelers die multifunctioneel inzetbaar zijn.'

Kristensen speelt inmiddels een jaar bij Ajax, maar de Deen heeft nog altijd geen basisplek veroverd. Toch is Ten Hag uiterst tevreden over de ontwikkeling van de rechtsback. 'Het (dat hij op de bank zit, red.) heeft te maken met de buitengewoon goede ontwikkeling van Mazraoui, maar Rasmus doet het ook uitstekend. Door de ontwikkeling van Nous heeft hij minder speeltijd gekregen dan verwacht en daardoor zie je minder ontwikkeling, maar de keren dat hij speelde, heeft hij het goed uitgevoerd.'

Ten Hag is van mening dat Kristensen donderdagavond tot vlak voor tijd uitstekend speelde. 'Alleen al hoe we de 1-0 maken na een goede actie van hem. Zijn kracht ligt in het opkomen, een goede pass of voorzet geven in de eindfase. Toen hij kwam had hij een paar hiaten, maar daar is hij zeker in verbeterd. Het wil niet zeggen dat Rasmus het slecht doet, integendeel zelfs, maar ik kies voor de beste.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
M.J AJAX
Als je nu n bod op Mazraoui krijgt moet je m direct accepteren. Wat was dat een drama
0 0
ST
Ik vind Kristensen een betere rechtsback dan Veltman.
1 -1
3sterren
Gisteren was Kristensen een gevalletje anders: Hans Anders.
Maar om hem nu af te schrijven gaat mij iets te ver.
Laten we hopen dat het een geïsoleerd gevalletje betrof ...
0 0
Ozymandias
Kristensen speelde in Denemarken als vleugelspeler in een 3-4-3 systeem met twee controlerende middenvelders centraal. Mocht Ten Hag ooit voor zo'n systeem kiezen dan kan Kristensen misschien nog wel van waarde zijn maar in een 4-3-3 systeem (of dat nou met een '6' of '10' is) komt Kristensen niet goed tot zijn recht.
0 0
Markopantelic007
Iemand enig idee waarom Kristensen in de app Fotmob Rasmus Nissen heet?
0 0
lf87
Denen hebben vaak 2 achternamen, hij speelde in Denemarken met de achternaam van zn ene ouder en wilde daarom in Nederland met zn andere achternaam spelen.
Kasper heet ook Dolberg Rasmussen
0 0
Ar
Ik moet zeggen dat Kristensen gisteravond inderdaad gewoon 85 minuten lang een goede pot speelde. Kristensen lijkt een beetje de nieuwe Veltman te worden. Een enkel foutje en iedereen gaat eroverheen dat het niets is en Ajax onwaardig e.d.
Niet dat ik een fan van hem ben, zeker niet, maar zo slecht is hij dit seizoen niet wanneer hij mocht aantreden. Al mag er misschien best wat bij op die positie als Nous volgend seizoen wellicht op het middenveld komt te spelen.
4 -1
JCr14
Kristensen heeft helemaal geen goede voorzet. Per ongeluk af en toe een goede bal.
Hij ziet het spelletje niet, heeft geen balgevoel.

Gewoon een loper die af en toe kort en fel kan zitten.

Als je naar de Europese top wil moet je er snel vanaf. Dest is nu al beter
3 -5
goajaxgo
Pffff... Die Kristensen speelt dus zondag en bij Feyenoord lachen ze zich de ballen uit de broek. En Erik gaat het bij een 2-0 achterstand natuurlijk NIET aanpassen....
1 -3
Ajacied33
Allereerst valt er bij Feyenoord niks te lachen, zeker niet om een Ajacied. En ten tweede gaat Ajax nooit met 2-0 achter komen staan tegen Feyenoord. Laatste keer dat dat gebeurde was in 1995 uit mn hoofd...En punt 3, Kristensen zal niet spelen
2 0
Jari_held
Man die larsson komt een lantaarnpaal nog niet voorbij dus ook kristensen niet. Maar wees niet bang hij speelt met magellan en blind linksback
0 0
marrene
Neem Ten Hag nu niet meer serieus.
2 -6
ARUCAMBA
het is toch behelpen met Kristensen, het ziet er soms niet uit, dat weet ten hag ook natuurlijk maar wat moet hij anders zeggen dan
3 -1
Schwalbino
Kan idd niets anders zeggen. Net als in het geval Sinkgraven. Je gaat zo'n speler die zo weinig heeft gespeeld niet afkraken als trainer.

Kristensen zie ik ook niet lang meer bij Ajax.
0 0
Ajacied33
Hoe kun je nou zeggen dat Kristensen een goede ontwikkeling doormaakt man? Die gast mag van mij in de zomer echt vertrekken hoor. Is totaal niet wat wij nastreven
3 -2
Ozymandias
Kristensen maakt volgens mij een goede ontwikkeling door. Alleen was hij zo slecht dat zelfs met deze ontwikkeling hij nog lang niet goed genoeg is. Ten Hag kan natuurlijk niet zeggen dat hij Kristensen nog steeds niet goed genoeg vind en dus heeft hij het over zijn ontwikkeling.
1 0
atalantanio
Kristensen had twee goede assists.
0 -1
rodnet
Ik vind Kristensen een soort Dijks, maar dan verdedigend misschien wat minder en opkomend en qua voorzet wat beter. Mist het niveau voor Ajax.
2 0
Bky
Volgens mij bedoel je een andere speler dan Dijks, want "opkomend en qua voorzet wat beter" past totaal niet in die beschrijving.
0 0
rodnet
Wil je zeggen dat Dijks een betere voorzet had dan Kristensen? Ik vind ze allebei lomp, voetballend matig en positioneel slecht. Maar de voorzet van Kristensen is beter terwijl Dijks met zijn fysiek nog wel eens wat verdedigend resultaat wist te halen.
0 0
rodnet
Wil je zeggen dat Dijks een betere voorzet had dan Kristensen? Ik vind ze allebei lomp, voetballend matig en positioneel slecht. Maar de voorzet van Kristensen is beter terwijl Dijks met zijn fysiek nog wel eens wat verdedigend resultaat wist te halen.
0 0
AJAIXIXIXI
Hij geeft wel bijna elke wedstrijd dat hij speelt een assist, jammer dat hij totaal niet weet hoe je moet verdedigen en daarbij vaak ook hele domme blunders maakt.
0 0
GvanderK
Ik vond Kristensen goed spelen tot aan die gigantische blunder. Hij heeft in mijn ogen wel wat potentie maar zijn fout is dat hij soms niet goed kijkt en te snel van de bal af wil en daardoor in paniek raakt. Als hij meer rust krijgt in zijn spel kan het misschien toch nog wel wat worden met hem. Misschien is hij gewoon een laatbloeier. En anders is het jammer.

Mazraoui zie ik niet meer zo snel op de bank belanden, zeker nu hij ook een goede middenvelder blijkt te zijn.
6 0
RaynoFischer
Kan alleen goed naar voren rennen en een goeie voorzet geven, misschien ff laten omtrainen tot rechtsbuiten? :P
0 0
Ajaxadept
Helaas ben ik hier niet met Ten Hag eens. Kristensen komt op alle fronten te kort voor dit Ajax. Niet alleen gisteren maar eerdere wedstrijden ook al. Zie geen progressie!
2 -4
Schwalbino
Als je echt wil zien of er progressie in zit zou je hem een serie wedstrijden achter elkaar moeten laten spelen. Ik denk dat het een geval Wober is. Als back up dit seizoen bruikbaar.
0 -1
Mazraoui
Kristensen krijgt veel kritiek maar is wel erg goed in een strakke voorzet op maat geven. Geeft erg vaak (bijna niet te missen) assists
4 -2
RaynoFischer
Van een rechtsback wordt ook wel ff wat meer geeist dan alleen een goeie voorzet hebben ...
zo'n bal op Van Amersfoort komt zelfs bij de amateurs zelden voor
1 -1
Middenweg401
Knappe assist inderdaad, maar daarmee doe je Van Amersfoort tekort.
4 0
Mazraoui
Lamprou had ‘m gehouden ;)
0 0
lf87
Heel zonde van die fout gisteren in 85e minuut, vond hem vooral de eerste helft goed spelen.
6 -1
stopperspil
Kristensen moet we even naar de opticiën
0 -1