Onana: 'Lamprou betere keeper dan ik'

NielsOpdam, 25-01-2019 om 12:05, 19009 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

André Onana vindt reservekeeper Kostas Lamprou een betere keeper dan zichzelf. Dat vertelt Onana in gesprek met Ajax Life. Ook gaat de Kameroener in op de Ajax-fans die Lamprou uitfluiten. 

'Ik kan begrijpen dat de supporters boos zijn', begint Onana. 'Maar ik denk niet dat dit goed is. Kostas doet het fantastisch voor ons. Mensen wijzen Kostas te gemakkelijk aan als schuldige als wij slecht spelen. Kostas is een fantastische keeper, ik denk zelfs beter dan ik. Soms moet je geluk hebben.'

Onana noemt Lamprou beter dan zichzelf. 'Jazeker, dat denk ik. Hij maakt tijdens de trainingen fantastische reddingen en stopt bijna alle ballen. Het probleem is: jullie zien dat niet omdat jullie niet bij de trainingen zijn. Omdat jullie niet welkom zijn, dat weet ik. Maar als je elke dag met Kostas traint, dan weet je: hij is een fantastische keeper.'

De eerste keeper van Ajax ziet dat zijn collega nu pech had. 'Maar hij moet sterk blijven. Hij had pech, maar ik kan ook pech hebben. Dominik Kotarski kan ook pech krijgen.' Onana merkt dat de Ajax-fans wel blij zijn met hem. 'Maar misschien is het morgen wel anders. De supporters waren vorig jaar tegen mij, nu zijn ze er voor me. Ik ben eraan gewend. Ik zorg dat ik sterk ben en aankan wat er komen gaat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DiAngelo
Kan zo zijn, maar denk het niet....Inanavheeft doorgaans een betere verdediging voor zich....Wöber is naar mijn mening te vroeg verkocht...nog te weinig van gezien en op meerdere plekken inzetbaar...ik denk een indchattingsfout..en ik hoop nog veel van te horen...
0 0
mercurius3
Ik geloof best dat Lamprou een betere keeper is, Onana heeft meestal een realistisch beeld op zaken - maar dan wel voor kleinere goals. Als de goals 10 centimeter lager en kleiner waren geweest, was lamprou waarschijnlijk een hele goede keeper.
0 0
trooop
Dit is ondanks onana's goede bedoelingen een beetje vernederend.
0 0
DS
Je word afgerekend op wedstrijden niet op trainingen.
Onana pakt punten, door Lamprou zijn we er 2 verloren.
0 0
RusselWestbrook
Lamprou was bij Willem II de keeper met de meeste reddingen van de hele eredivisie. Met vrije grote afstand ook, als ik me goed herinner.

Het helpt natuurlijk wel dat het Willem II was, dan krijg je veel schoten tegen, maar als ie werkelijk zo slecht was als mensen hier roepen had ie nooit bovenaan gestaan.

https://www.bd.nl/willem-ii/kostas-lamprou-op-eenzame-hoogte~a418509d/

De keeper die achter hem stond qua aantal reddingen is nu trouwens ook Ajacied: van Leer.
0 0
MickS
Wanneer lamprou gisteren in het doel had gestaan, had hij waarschijnlijk ook slechts 1 doelpunt tegen gehad. Onana heeft nagenoeg niets te doen gehad. Afgelopen zondag faalde het gehele collectief. En ja, dan betaal je als keeper al snel de duurste en zuurste rekening.
0 0
Mike4wheelz
Uuuuuh vergeet die pingel niet, die had hij niet gehouden. Onana en Kostas zijn sympathieke gasten maar het verschil in kwaliteit is verschrikkelijk groot tussen die 2. Überhaupt opmerkelijk dat Lamprou weer bij Ajax speelt aangezien hij in de jeugd op z’n lengte is afgetest maar nu in het eerste staat.
0 0
Mike4wheelz
Uuuuuh vergeet die pingel niet, die had hij niet gehouden. Onana en Kostas zijn sympathieke gasten maar het verschil in kwaliteit is verschrikkelijk groot tussen die 2. Überhaupt opmerkelijk dat Lamprou weer bij Ajax speelt aangezien hij in de jeugd op z’n lengte is afgetest maar nu in het eerste staat.
0 0
insectenverdelg
Die pingel was wel heel slecht ingeschoten. Kwam bij Onana op zn borst. Denk dat Lamprou die net met zn vingertoppen had kunnen aanraken dus. :)
0 0
mercurius3
Lamprou is vernederd op social media en op tv, uitgescholden en bedreigd. Gaat te ver
0 0
korem
Als zijn 10 medespelers gewoon 100 procent gegeven hadden stonden me nu bovenaan. Helaas heeft hij geen punten gepakt zondag maar hij heft ze zeker ook niet verloren dat hebben die andere 10 gedaan
0 0
AFCAsphere
Dit is dus echt een groot minpunt aan een deel van onze supporters. Ik zeg duidelijk 'een deel', omdat gelukkig niet al onze supporters zo opportunistisch oordelen over onze spelers.

Als wij als collectief achter onze selectie staan, dan pas zullen zij boven zichzelf uitstijgen. En dat hebben we wel nodig tegen Real Madrid.

Sommige mensen lijken het ook gewoon niet te snappen. Die hebben zo'n oeroude mindset waarin zij ervan uitgaan dat iemand beter gaan presteren nadat diegene de grond in is gestampt. Zo werkt het niet. De spelers weten als geen ander wat ze goed en verkeerd doen, daar hebben ze de supporters niet voor nodig. Zij analyseren hun wedstrijden en trainingen elke dag tot in de details. Als je denkt dat ze er dan beter van gaan presteren als jij ze op social media of in het echt uit gaat lopen schelden, of in het ergste geval doodsbedreigingen bezorgd, dan ben je gewoon niet helemaal goed in je hoofd. De spelers zullen beter presteren wanneer je ze steunt. Zo werkt het en niet anders.

Het is jammer, want als iedereen zich dit zou realiseren, dan zouden we tegen Real Madrid onverslaanbaar in de JCA kunnen zijn, ook als er een paar spelers fouten gaan maken. Je zorgt er ook mee dat je een band creëert met je eigen spelers, waardoor ze meer affectie voor de club en de supporters krijgen. Jammer om te zien dat er nog steeds zoveel kortzichtige mensen fan van Ajax zijn...
0 0
RaynoFischer
Opportunistisch?, volgens mij is Lamprou nooit goed genoeg bevonden en terecht
Zondag was daar weer een bevestiging van en daar mag je gewoon over oordelen toch?

Ik ben het ermee eens dat het in de emotie/teleurstelling te ver is gegaan en je moet die man zeker niet met de dood gaan bedreigen, heeft vast zijn best gedaan hoor..

En nu wordt er gereageerd op dat Onana hem beter dan zichzelf noemt, wat natuurlijk gewoon de grootste onzin is...;)
1 0
AFCAsphere
Ja, opportunistisch. Niet alleen over Lamprou, maar dus ook over Onana, Ziyech, Sinkgraven en in het verleden Daley Blind.

Overigens moet je als supporter zijnde ook rekening houden met de situatie van een speler. Daar schort het nogal aan, ook in de situatie van Kostas. Hij werd gehaald als derde keeper en zou normaal gesproken als opvulling/trainingspartner dienen. Misschien eens een keer een bekerduel keepen, maar meer niet. Vervolgens sturen ze Benji van Leer weg naar NAC, onze tweede keeper. Daarna schuiven ze Kostas door, omdat ze blijkbaar vertrouwen in hem hebben. Wat moet hij dan zeggen? "Nee die uitdaging durf ik niet aan." Hij kwam hier als jong Grieks ventje naar Nederland om zijn droom waar te maken, werd weggestuurd. Keert na jaren terug en mag nu tweede keeper zijn. Natuurlijk wilt hij dat. Nu blijkt hij tekort te komen voor die positie. Is dat zijn schuld? Nee, dat is de schuld van Overmars, L'Ami en ten Hag. Die hebben het verkeerd ingeschat.

Maar ondertussen krijgt Lamprou fluitconcerten, een cynisch applaus, word hij uitgescholden op social media en krijgt hij ook nog eens doodsbedreigingen. Dat slaat he-le-maal nergens op. Hij wilde de uitdaging aan gaan en krijgt vervolgens alle shit over zich heen, terwijl het hele team zondag faalde. Sinkgraven, Blind, de Ligt, Schöne, Frenkie, Tadic, Dolberg, Kristensen. Vrijwel iedereen. Hij krijgt alle shit omdat hij bij Feyenoord heeft gespeeld. Ontzettend kinderachtig gedrag van onze 'supporters', dat weet je zelf ook donders goed Rayno.

Onana maakt hiermee een statement dat hij achter hem staat. Iedereen weet dat André een veel betere keeper is, maar hij weet ook dat de Ajacieden ontzettend kritisch kunnen zijn. Dus hij steunt hem, iets wat de Ajacieden zouden moeten doen ;-)
2 0
ETM
Volgens mij kan die Lamprou ook gewoon best goed keepen. Moet al zn hele carriere mensen daarvan overtuigen door zn kleine gestalte, en heeft het mooi tot 2de keeper geschopt. Ajax doet t over het algemeen ook goed qua keepers inschatten. Dat hij het goed doet op trainingen geloof ik dan ook wel.
Maar hij kon niet met de druk omgaan. Dat is gebleken en dat is wat telt. Het keepersvak is sowieso een heel mentaal vak.
Overigens had ik tijdens en na de wedstrijd helemaal niet de emotie dat t allemaal aan Lamprou lag. Maar dat oordeel stormde toen echt overal. En ook zwaar overdreven vind ik als je de goals terug ziet. Er wordt zelfs gesteld dat alle goals fouten van hem waren ! Niet mee eens. Het negatieve spel dat supporters met hem speelde ( cynisch aplaus en zo) kreeg ik niet mee. Vind dat wel echt kwalijk. Ook vond ik dat hij wel matig keepte. En duidelijk harstikke nerveus was. En dat mag gewoon niet. Ik vind dan ook wel een fout van Ajax dat hij 2de keeper is gemaakt.

Een wereldkeeper is het sowieso niet natuurlijk, en Onana is dat wel of minimaal in wording.
De woorden van Onana zijn puur als statement bedoeld. Volgens mij, en dat bleek ook al eerder, is Onana heel gevoelig voor supporters en team-eenheid. Het is ook een hele vrolijke snuiter die niet van negativiteit houdt. Creeer dus met zn alle een hele positieve sfeer daar in het stadion en misschien blijft hij nog een seizoen! ;)
1 0
martijndepro
Dat is het Ajax publiek eigen...

Ik snap ook niet waarom hij niet met de druk om zou kunnen gaan/nerveus zou moeten zijn. Die 1-1 bijvoorbeeld komt gewoon door een te korte arm. De 3-3 verwerkt ie ook verkeerd en bij de 4-4 komt ie weer simpelweg lengte tekort. Die potentiele 4-5 bij die 1 op 1 doet ie dan weer wel goed. Eigenlijk zoals het altijd met Lamprou gaat: hoge ballen en ballen in de hoek kan ie gewoon niks mee en soms reageert ie superscherp. Nerveus of niet.
Balen voor hem dat het zo finaal misgaat in 1 wedstrijd maar de grotere oorzaak ligt bij de verdediging die Lammers bijv. vrij laat inschieten. Dan krijgt iedere keeper het lastig.
0 0
ETM
Volgens mij, maar ik kan ernaast zitten , was de 1-1 goed ingeschoten. (Je leest zelfs reacties dat alles recht op m afkwam, feitelijk onjuist). Bij de 3-3 positioneerde hij fout door vooraf naar links te bewegen. Bij 4-4 maakt hij een klassieke fout, stap vooruit en dan weer terug. Matig al met al.
Zwakste moment blijft dat penaltiemoment. En zwakste keeperswerk van de wedstrijd kwam van Hahn bij de 3-1 ;)
1 0
AFCAjaxMidNineties
Ik wist helemaal niet dat Onana aan de drugs zat.
0 -1
WZAWZDB14
Slaat eigenlijk ook nergens op dat sommige supporters een keeper uitfluiten vanwege zijn lengte. Het is niet zo dat kostas zijn kop liet hangen vorige week, hij maakte daarna nog een goede redding bij de 1 op 1. Dat neemt niet weg dat we kritisch mogen zijn op de beslissing dat hij gehaald is en opgesteld wordt in ajax 1.
0 0
Ajaxvooraltijd
Inderdaad is hij een heel goede en complete keeper, maar helaas zijn de goals te groot in het volwassenen voetbal.
0 0
Remark
Lamprou is ook niet slecht, hij is gewoon te klein.
0 0
Freddy Al
Geweldig dat Onana dit aangeeft;ik denk ook dat we veel teveel Lamprou op de korrel hebben genomen in de media en bijvoorbeeld hier op A.S.
Eigenlijk is er niemand bij gebaat als we een speler weer eens de grond inboren of een trainer of een bestuurder omdat we niet om kunnen gaan met onze eigen teleurstelling.
In onze psyche heeft dat wel een functie; eenmaal in staat om een schuldige van het onheil te benoemen hoeven we onszelf niet meer schuldig te voelen.
Dat laatste heeft al geen rol als we het over het kijken naar onze favoriete ploeg hebben maar het bezorgd ons het gevoel dat we misschien toch de verkeerde ploeg steunen of de wedstrijd niet goed hebben ingeschat of er niet zoveel verstand van hebben. En daar gaat het mis: wij maken geen fouten dus moet er een schuldige zijn!

Het is ook niet realistisch om te verwachten dat we onze emoties uit kunnen schakelen en puur feitelijk naar sport kijken,maar misschien wel dat we het niet keihard op de man spelen als we teleurgesteld worden.
1 0
altijdwelwat
Ik heb mij nog nooit schuldig gevoelt na een nederlaag .
0 0
ajax4ever01
Onana moet dit zeggen van Ajax om de rust te bewaren
0 0
altijdwelwat
Hij bedoelt natuurlijk een betere keeper dan ik , als ik met 40,2 graden en een dubbele longontsteking in mijn bed lig.
2 0
stopperspil
We hebben een nieuwe tweede keeper of nog beter een nieuwe eerste keeper nodig er van uitgaand dat Onana vertrekt vd zomer
0 0
stopperspil
Lamprou is erg geliefd in de kleedkamer, een heel aardige collega maar om Overmars van gisteren te citeren: “topsport is hard” en Ajax wil topsport bedrijven. Bij voorzetten komt hij zn doel niet vaak en goed uit en we gaan ook het doel niet kleiner maken. Kortom een geweldige DERDE keeper zoals het ooit bedoeld was
0 -1
RaynoFischer
Ik snap dat Andre het voor hem opneemt, maar overdrijven is ook een vak.
1 April duurt nog wel ff :P
Lamprou is een goeie keeper voor clubs als Willem 2 en NAC
1 -2
Leviathan
Ok Onana vanaf nu ben je 2e keeper dan... Op de training doet hij het misschien goed maar wedstrijden misschien beetje plankenkoorts ?
0 0
jeppas
Doe dat nou niet Onana.. Straks denkt de directie nog echt dat het een geweldige keeper is. We hebben een nieuwe 2e doelman nodig.
0 0
Kaatje
Hor je het wendt of keert, ik was gisteren toch wel heel blij met Onana.. En toen moest de wedstrijd nog beginnen.
1 0
3*stars*3
Heel lief Onana...
0 -2
Joseph
Sympathiek van Onana, maar blijkbaar zit er toch een verschil in keepen tijdens de training en in wedstrijden. Het is ook niet alleen zijn lengte, waardoor hij reddingen lijkt te missen, hij komt ook op rare momenten uit.
1 -3
FollowAjax1
Hebben we gezien bij de redding op een kans op 4-5. Hou toch op met die negativiteit en kul!
1 -1
Gerrr
Zeer collegiaal van Onana, maar met zulke ongeloofwaardige uitspraken help je Lamprou ook niet.
1 -1
FollowAjax1
Wat een reacties.. Zit het iedereen nog zo hoog?

Voetbal is nog altijd een teamsport, waarbij Ajax 1 als team gefaald heeft. Net als dat het teamsport is dat André het nu voor Kostas opneemt.

Op naar de Klassieker en dan eind maart van PSV winnen. Als we echt zo goed zijn hangt het niet van een wedstrijd af!
2 0
RuffRhythim
Ja en Barbie uit Den Haag is een lekker wijf zonder plastic boobs....
0 -1
DarkDefender
Uiteraard is Onana een betere keeper, maar ik geloof best dat Lamprou genoeg laat zien op de training. Het is niet voor niets dat ze Lamprou als 2e keeper bestempeld hebben en er vertrouwen in hadden dat ze met hem het seizoen af konden maken. Ajax is vorige week gewoon massaal door de ondergrens gezakt, het leek organisatorisch helemaal nergens naar. Gisteren voerde iedereen weer gewoon zijn taak uit en stond de organisatie veel beter. Ik weet zeker dat Lamprou gisteren niet zo'n modderfiguur had geslagen als op zondag. Neemt niet weg dat de verdediging uiteraard prettiger zal voetballen met een Onana in de goal. Ik zit zelf ook vrij relaxed op mijn stoel met Onana op de goal.
2 0
witchmaster11
kijk aan onana kan men een voorbeeld nemen collegia en Ajacied die niemand afvalt ook zijn colega niet kan sommige hier een voorbeeld aannemen een Ajacied mag best wat zeggen maar graag in een normale taal immers het is Ajax die hem heeft gehaald dus scheld nu eens tegen die hen die de keeper hebben gehaald hij doet slechts zijn plicht en zijn lengte heeft hij ook niet uit gekozen
1 -1
Schip
Trainingen tellen niet. En in wedstrijden heeft Lamprou dat echt nog nooit laten zien.

Sympathiek, maar horse shit. Je moet punten pakken als keep. Overigens was het hele team zwaar ondermaats. Maar dan kun je het wel opnemen voor de keep: wat je moet doen is zelf beter spelen, zodat je je keep ontziet.
1 -1
Web
Onzin
Zondag was hij drama, maar ook goed gekeept.
0 -2
Schip
Onzin. Hij heeft nooit onpasseerbare dagen gehad als keeper. Echt nog nooit. En dat is wat feitelijk gezegd wordt. Menzo had zulke dagen, Sar, Lobont op een goede dag, Onana. Lamprou echt nog nooit. Hij kan prima lijnreddingen verrichten, maar gaat iets anders fout.
2 0
Web
Als hij onpasseerbare dagen had, was hij eerste keeper
Hij is derde keeper. Door omstandig heden tweede keeper ( van Leer )
De andere die jij benoemd waren allemaal eerste keeper.
0 0
Schip
Ik dit echt geklets, spijt me wel.

Onana stelt dat tot twee keer toe dat Lamprou een betere keeper is, want hij stop bijna alle ballen en verricht fantastische reddingen.

Ik stel dat alleen wedstrijden tellen - het is profsport - en dat hij dit (onpasseerbare wat keepers op goede dagen hebben) niet laat zien in wedstrijden.

Maar nu telt opeens mee dat hij derde keeper is. En dat hij dus niet zo goed hoeft te zijn. Maar dat is toch wat Onana beweert?

En dat is dus sympathiek, maar onzin. Lamprou is ook geen keeper die op een lager niveau uitblinkt, maar op een hoog niveau voor de druk zwicht. Theo Snelders was er zo een. Werkelijk fenomenaal als clubkeeper, maar bij oranje werd hij ziek van de spanning.

Terwijl hij veel beter was dan Van Breukelen. Lamprou heeft nergens geëxcelleerd. Het was ook absurd om hem te halen. Misschien in de veronderstelling dat hij nooit zou keepen en Van Leer wel. En dat hij genoegen zou nemen met JA wedstrijden, omdat het gewoon een matige keeper is.
0 0
Woodenshoe1
Die muts moet ie niet meer opzetten...
1 0
AFCAPolarBear
Het beeld tijdens de hoekschop van Heerenveen gisteren, vergeleken met de 4-4 van zondag. Onana zet iedereen op scherp, duwt de 2 spelers voor hem bijna het strafschopgebied uit en attendeert de scheidsrechter erop dat hij moet opletten. Ik heb Lamprou niets horen of zien doen, zondag. Hij stond daar als eenling, alleen gefocust op zijn eigen optreden en niet bezig met teamresultaat. Dan kan je alle ballen pakken in training, dan ben je nog geen goede keeper in een wedstrijd!
1 -1
theflyingdutchm
Okay Andre dan vragen voor hem hetzelfde als voor jou + 5 miljoen, aangezien hij toch beter is dan jou, moeten wij die binnen mum van tijd kwijt zijn aangezien jij al enorm in de belangstelling staat en hij volgens jou de betere keeper is. Dan ben jij ook weer blij want dan hoef je niet te vrezen voor je basisplaats. Allemaal leuk en aardig bedoeld dit van Andre, hij kan ook moeilijk iets anders zeggen, maar totaal niet nieuwswaardig.
0 -2
pinballmagic
Onana is een grote knuffelbeer die ook nog heel sociaal is
En geweldig kan keepen natuurlijk
1 0
RedFeather
Een betere keeper op de training dus
Maar daar worden de punten niet verdeeld
Kan bovendien niet waar zijn
1 0
Leviathan
Kan best zijn dat hij zich uitslooft op de training Onana hoeft zich niet te bewijzen op trainingen.. Natuurlijk wel gewoon goed trainen, maar niet bijzonder zolang hij het tijdens de wedstrijden laat zien. Als reserve moet je je laten zien op de trainingen of inval beurten
0 0
atalantanio
Die zogenaamd ‘’kritische’’ supporters hebben veel kapot gemaakt vorig seizoen. Onana dus, Ziyech die stelselmatig werd uitgefloten en zelfs is geslagen bij het tegenhouden van de spelersbus, Ten Hag die beschimpt werd om zijn Younes wissel en zijn accent..

Echt om te janken.
7 -3
AjaciedNB
Hoe wordt die man of the match bepaald eigenlijk tijdens wedstrijden?
Gisteren werd Onana uitgeroepen tot MotM, toevallig net na de penalty. Terwijl bij elke andere wedstrijd met dit spelbeeld en uitslag, gewoon een veldspeler deze erkenning krijgt.

Ik ben ook niet echt een fan van Lamprou, maar vond 't toch ergens wel een (extra) sneer die eigenlijk nergens voor nodig was.
4 0
insectenverdelg
Dat riep ik ook gelijk gisteren toen de MoTM in t stadion werd omgeroepen. Dat t wel een soort sneer richting Lamprou os. Zeker als je de rest van wedstrijd he t gezien. Daar heeft hij precies niets te doen gehad. Begrijp me goed, de pingel houden was fijn. Maar dit ging wel een beetje ver. Had je m beter aan Donny kunnen geven.
0 0
Redrum
Overmars bepaalt de man van de wedstrijd.
1 0
Hagmag
Tijdens de training worden pupillendoeltjes gebruikt.
Dan komt die KABOUTER wel bij de hoek en de lat.
Dit is nou people management.
Kostas ligt zo gezellig in de groep.
En ja hij is zielig want het doek voor hem is gevallen.
5 -3
AFCAsphere
Ajax zou beter af zijn zonder fans zoals jij.
0 0
trainer
goed bedoeld van hem natuurlijk maar wat een onzin
1 -1
de-Ajacied
Op de training hebben ze vaak van die ijshockey doelen
5 -2
Ajax0317
Leuk op de training, volgens mij was ene Lucas Andersen ook heer en meester op de training. Wel netjes dat Onana en z’n teamgenoten het opnemen voor Kostas
5 0
Redrum
Klopt inderdaad. Andersen dolde iedereen op de training en je kon ook in wedstrijden soms bij vlagen zijn klasse zien, maar het ontbrak hem volgens mij aan zelfvertrouwen om het ook in de wedstrijden te laten zien. Bij Lamprou zou dit ook zo kunnen zijn, al is het wel een feit dat hij natuurlijk zeer klein is. Zijn reach is gewoon sowieso minder dan die van Onana en dat zag je bij de eerste 2 goals van Heerenveen duidelijk.
0 0
AFCAMM
Hij komt gewoon op voor zijn teamgenoot, om hem een steuntje in de rug te geven. Hartstikke lief van hem.
5 0
AlexIbarra
Zijn laatste wedstrijd vóór H'veen was ook zwak.

Toch had ik daarvoor alle vertrouwen in Lamprou, hij is namelijk echt wel een goede keeper.
Ben zeer verbaasd dat hij nu bezwijkt onder de druk, ervaring zat zou je denken.

Ik zou tot 2 miljoen gaan om voor een half jaar een betrouwbare keeper te huren.
2 0
Radie125
Onana heeft het poeder uit het toilettasje van Neres opgesnoven.
4 -2
Ajaxtrouw
Zeer collegiaal verder een beetje onzin.
3 -2
robinozzi
Smoke weed everyday
5 -2
Dapperestrijders81
Mooi, ik ben niet de enige die zo denkt.
1 -1
Dapperestrijders81
Ja joh Andre neem nog een hijs....
1 -1
Web
Ja gebeurt niet alleen met uitfluiten, hier op AS is het zeker niet minder
Wat een ongelooflijke rare ergerlijke reacties hier.
Ze doen een beroep op Lamprou, moet je dan weigeren te spelen?

als er iemand 100 procent in zet heeft is het wel Lamprou, zijn mede spelers prijzen hem om zijn mentaliteit.
4 -2
trodat4030
Leuk, maar mentaliteit houd blijkbaar ook geen ballen tegen die zelfs voor Lamprou houdbaar waren. Hij speelde gewoon slecht en dan krijg je kritiek, welkom bij Ajax. Had ie dat willen vermijden, had hij anderhalf jaar geleden gewoon bij Excelsior moeten tekenen. Maar ja, die centjes he?
0 -2
Web
Verwacht je dan dat Lamprou het falend team van zondag er door een sleept?
Hij was een van de velen die onder het nivea spelen, niet de enige
Maar hij is keeper, en dan is het vaak beslissend.
0 0
afcas
ja en als je iets zegt over tadic die een penalty mist en hoofdschuldige was aan de 4-4 dan mag dat opeens weer niet volgens de mensen hier. ook mag je niet zeggen dat de verdediging alleen maar achteruit liep.(wat overigens het meest achterlijke is wat je kunt doen tegen een counterploeg met een kleine keeper) nee, je mag alleen op de zwakke broeders zeiken omdat dat zo gemakkelijk is...
0 0
AFCAsphere
Hij was niet de enige die slecht speelde. Maar hij krijgt werkelijk alle kritiek over zich heen. Ajax faalde als collectief, niet alleen Lamprou. En je mag de leiding van Ajax aanrekenen dat ze een geschikte tweede keeper in hem zien. Je kan hem niet verwijten dat hij een uitdaging aan wilt gaan. Zou jij weigeren als je bij Ajax kon tekenen? Denk het niet hè.
0 0
Gooseman
Liever dat Lamprou er wellicht niet helemaal goed uitziet bij een goal, dan een pass van onze Deense vriend Rasmus die het verschil niet ziet tussen een Ajax en een Heerenveen shirt.
0 0
Web
Die vond ik overegens voor zijn doen redelijk spelen.
Hij mist gewoon het overzicht, gaat hem te snel.
0 0
insectenverdelg
Wat hij op de training laat zien doet niet terzake. t gaat om de wedstrijd.
5 -2
AnsB
Dat is een waarheid als een koe, maar Lamprou heeft bij zijn vorige club wel bewezen een uitstekende keeper te kúnnen zijn, dus ik snap Onana wel (en je zag het ook bij die laatste uitbraak van Zenelli).
Bovendien waren de eerste twee goals haarscherp ingeschoten. Niet hard (en dan denk je al snel dat een keeper hem hebben moet) maar wel haarscherp (en zo zag ik ze er bij Onana ook wel eens in gaan). Voor een keeper die nauwelijks ballen krijgt moet dat heel frustrerend zijn, en niet lekker voor je zelfvertrouwen, vooral als je toch al niet eerste keus bent (en iedereen dus uiterst kritisch naar je kijkt) en pas net voor de wedstrijd te horen krijgt dat je moet spelen.
Zijn taak was dus extra moeilijk.

De andere kant van Lamprou is dat hij ook af en toe fouten maakt - zoals elke keepr overigens - maar hij had daar bij zijn vorige club ook een reeks met veel fouten. Ik herinner me dat nog goed. Een tweede nadeel is dat hij gewend was (bij zijn vorige clubs) om juist veel te doen te hebben, terwijl hij bij Ajax te weinig speelervaring heeft om de concentratie te moeten bewaren.

Ik vond en vind Lamprou een prima keeper, maar voor het niveau van Ajax kleven er wat mij betreft te veel twijfels aan hem.
1 -1
insectenverdelg
Lamprou heeft bij Feyenoord ook al eerder bewezen niet met de druk van een topclub. Het moeten ipv mogen.
1 -1
AnsB
In mijn herinnering klopt dat niet. Er waren twijfels of hij voldoende kwaliteiten had voor de top dat wel, maar destijds ging het vooral over zijn lengte. Ik herinner mij het juist dat hij het goed deed bij invalbeurten, maar dat die twijfels vanuit de club desondanks bleven.
0 0
insectenverdelg
met alles respect, maar la je concurreert. Erwin Mulder of Ronald Graaflans, dan is er iets dan blijf je wel staan na wat goede invalbeurten. t is niet voor niets at t jaar daarna Vermeer gehaald werd.
0 0
Web
En? Dan maar uit fluiten?
Man waten paniek hier zondag.
4 -2
insectenverdelg
ik heb geen paniek en niet gefloten. Maar wel kritiek op Lamprou hebben als 2e keeper.
0 0
Web
Daar gaat het nou net fout
Kritiek op Lamprou, doet hij zijn best niet dan?
Kritiek op de beleids bepalers, die stellen hem aan.
1 0
insectenverdelg
daar heb je gelijk in.heb ook meer kritiek op de keuze o Lamprou. Net als ik Kristensen ook niet kan aanrekenen dat hij bij Ajax speelt. wel de scouting. Waarop is die gescout.

Maar ik kan wel kritiek hebben op het optreden van Lamprou, zonder Lamprou persoonlijk aan te vallen.
0 0
Web
Oké, komt omdat wij allemaal balen.
Ging er echt voor zitten zondag, eindelijk weer eens eerste staan
0 0
Gooseman
Jazeker. Wat een kort door de bocht redenatie. Het gaat om alles. Dat het in een wedstrijd niet allemaal meezit kan gebeuren. Je moet er ook maar staan wanneer je 5 minuten voor de wedstrijd hoort dat je moet keepen. Wedstrijdritme is net zo belangrijk voor een keeper dan voor een speler. Pak je meteen een lastige bal, ben je voor de rest van de wedstrijd onklopbaar. Pak je deze niet wordt het altijd een lastige wedstrijd.
1 -1
insectenverdelg
Totaal niet. Je bent reservekeeper bij ajax. dan is dat je taak.
1 -1
Gooseman
Ik vind dat je een reservekeeper meer credits moet geven dan de eerste keeper. Of had jij De Ligt meteen verkocht na zijn debuut in Oranje? Verdedigen is immers zijn taak.
1 -1
insectenverdelg
er kunnen 2 soort reservekeerps zijn.

1. Jonge talentvolle keepers diie op termijn 1e keeper zouden moeten worden (zoals van Leer is en Cillessen was in het begin)
2. Oudere keepers die daar om hun ervaring zitten en accepteren een stand in te zijn. (Diederik Boer zijn daar goede voorbeeld van)

Ik schaar Lamprou duidelijk in categorie 2. Die zit hier alleen maar om er te staan als het moet. Want veel potten ga je niet krijgen normaal gesproken. Dus ook niet een aantal potjes om in je ritme te komen. Als je dat niet kan opbrengen, ben je niet geschikt voor deze taak.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ja hij mag van mij op de training bagger zijn als die maar goed is een wedstrijd als het nodig is.
0 0
Schwalbino
Jammer dat er altijd groepjes zijn die vinden dat ze een eigen speler moeten uitfluiten. Overigens, fijne kerel die Onana.
6 -1
Redrum
Ja simpele zielen zijn dat. Maar er lopen bij Ajax dan ook een heleboel binkies rond met babygezichtjes die vooral heel veel bewijsdrang hebben. Vermoed dat die als eerste beginnen te fluiten.
5 -1
Toon meer reacties