Ten Hag: 'Beter staan in de omschakeling'

FinnDekker, 24-01-2019 om 20:40, 8751 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui speelt op het middenveld, in plaats van achterin. Dat valt op te merken uit het interview van Erik ten Hag met FOX Sports voorafgaand aan het duel van Ajax met sc Heerenveen in de KNVB Beker.

'Onana is fit. Ik neem geen risico, dat hebben we zondag ook niet gedaan', begint Ten Hag over zijn keuze voor de eerste doelman op goal. Onana is weer volledig hersteld van een buikgriep. Onana is niet de enige nieuwe naam vergeleken met afgelopen zondag. Ook Klaas-Jan Huntelaar, Rasmus Kristensen en Lisandro Magallán spelen. 'We hebben meer dan elf basisspelers. Maar we hebben de structuur van de ploeg intact gehouden.'

'We denken met voetballend vermogen voordeel te halen. Ook in de omschakeling hopen we zo beter te staan', vertelt de Ajax-trainer als Hans Kraaij jr. vraagt naar de keuze voor Daley Blind op linksback en Mazraoui naast Frenkie de Jong. 

Niet Kasper Dolberg maar Huntelaar speelt tegen de Friezen. 'Nee, Dolberg was absoluut niet flets. Maar hij moet beter, net als de andere tien van zondag dat moeten. We moeten beter verdedigen. Fases in de tweede helft waren Ajax-onwaardig', besluit Ten Hag.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PeterVKV
Beter staan in de omschakeling met Mazraoui voor Schone. Eindelijk. Schone is zeer zwak in de omschakeling. Te zwak. Einde zaak als basisspeler.
1 0
Schip
Lijkt me ook. Trouwens, wat was dat in de 2e helft zeg...

Ik mag hopen dat ze de bespaarde energie botvieren op de knorries.
1 0
Schip
Meer druk op de bal. Elk jaar hetzelfde: met druk op de bal speel je prima voetbal, zonder druk is het traag, slap en vergroot je de kans op puntverlies.
2 0