'Clausule van 400 miljoen in contract De Jong'

FinnDekker, 24-01-2019 om 18:05, 12001 views, Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona heeft een clausule van 400 miljoen euro in het contract van Frenkie de Jong gezet, zo meldt Mundo Deportivo donderdag. De aanstaande werkgever van de middenvelder van Ajax zou hebben geleerd van het verleden.

Het Spaanse medium doelt daarmee op de transfer van Neymar naar Paris Saint-Germain. 'Zelfs de allerrijkste clubs met geld uit olie zullen met deze clausule worden afgeschrikt', schrijft men. De Jong wordt op dit gebied nog wel afgetroefd door enkele spelers, waaronder Lionel Messi die naar verluidt een clausule van 700 miljoen euro heeft staan in zijn contract.

De Jong, Ajax en Barca maakten woensdag de transfer bekend. De Amsterdammers ontvangen maximaal 86 miljoen euro voor de talentvolle rechtspoot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Waar gaat het hier nog over! Voetbal is doorgeslagen.
0 -1
OKP-AFCA
Zoals al honderd maal is uitgelegd... zo'n clausule is verplicht in Spanje dus maken ze die maar absurd hoog zodat ze niet weggekocht kunnen worden.

Al vonden die gluiperige fransen er natuurlijk toch een manier voor bij Neymar.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Gelukkig, dan kunnen we hem terughalen!
1 0
M.Olsen
Ze moeten daar zoon clausule hebben vgm. Dan doen ze gewoon bizarre bedragen zodat nooit iemand ze gaat betalen.
2 0
Raydo
Klopt, is verplicht in Spanje
0 0
N-ajax
Als we het geld van de Ligt hebben, voor de grap terug kopen.
6 0
luiszwaaris
off : lees op twitter dat ajax nu vol voor Pavon gaat
1 0
VIPete
Als het op Twitter staat dan moet het wel waar zijn.
5 0
Labrador
Het is pas waar als het in de reacties op AS staat
2 0
MankeNelis
En als Marc ontkent, noch bevestigd ;-
0 0
Caparzo
De spoeling met exceptionele voetballers wordt gewoon wat dunner de komende 5-10 jaar. Er zullen altijd goede spelers blijven komen, toch is de generatie van het laatste decennium wel ongekend goed. Het algehele niveau zal daardoor gaan devalueren.

Echte centrumspitsen bijvoorbeeld, zoals Agüero, Suárez, Cavani, Higuaín, Ibrahimović, Falcao, Torres, Benzema, Costa, Podolski, etc., ze zitten allemaal minimaal in hun 31e levensjaar, en sommigen zijn duidelijk in de herfst van hun carrière. De (aankomende) topspitsen van nu, zoals Griezmann, Icardi, Kane, Rashford, etc. het zijn er in de eerste plaats numeriek veel minder (de klassieke "9" wordt schaarser), maar ze zijn ook niet van het niveau van de afzwaaiende generatie.

Ook de twee grootste spelers uit deze generatie hebben nog hooguit een paar jaar te gaan. Ronaldo is immers al bijna 34 en heeft al meer als 750 wedstrijden op topniveau erop zitten. Messi is nog steeds buitencategorie, maar zit in zijn 15e seizoen op het hoogste niveau en is niet meer de Messi van 28. En dan heb ik het alleen nog maar over aanvallers. Ook bij middenvelders en verdedigers geldt dit net zo (noem ze allemaal maar op).

Je ziet hoe Bayern, RM en Barça worstelen met de ouder wordende generatie, en hoe deze te vervangen. De Jong is voor 86mio verkocht aan de laatste, laten we eerlijk zijn, een absurd bedrag, ook voor De Ligt gaan zulke geldsommen in de rondte. Er zijn namelijk redelijk veel absolute topclubs en relatief weinig exceptionele talenten, dus de concurrentie voor een handtekening is moordend. Met alleen buitencategorie kun je je immers onderscheiden. Nu 75mio vast betalen en ze aan je binden is vooruit denken, want over enkele jaren heb je het als het zo doorgaat over bedragen van boven de 200mio, vandaar zo'n clausule.

Dat het allemaal wat verschraalt en over de grote linie wat naar elkaar toetrekt is overigens goed nieuws voor ons. Wij zullen altijd grote talenten voortbrengen, dus wij worden schathemeltje rijk, we staan mondiaal (virtueel) op 1 als club met de meeste transferinkomsten (!) en zullen hopelijk al dit jaar het Bayern van Nederland gaan worden. Hoewel ik hoop dat voor de competitie PSV en ook Feyenoord nog enigszins kunnen aanhaken en het tot 3/4 van de competitie uithouden, je moet niet het PSG van NL willen zijn denk ik.
3 0
FlyingDutchMan
Wordt er niet beter op, wat ben ik blij dat ik echte topspitsen heb meegemaakt in de afgelopen 25 jaar.
0 0
Raydo
Goede analyse. Ik denk alleen wel dat het 'gebrek' aan exceptionele spelers voor een deel schijn is. De kwaliteit is over de hele lijn (met name top-16 Champions League) dusdanig hoog tegenwoordig, dat het ook wel ontieglijk moeilijk is om daarin op te vallen als speler.

Dat zie je ook in de transfervergoedingen: waar er vroeger alleen €30 miljoen of meer werd betaald als een speler met kop en schouders boven de rest uit stak, daar betaalt men nu €50-60 miljoen voor spelers die er hooguit met hun kruin bovenuit komen.

Het is nu de vraag of er een tegenreactie kan komen vanuit de Europese subtop. Een reactie die niet is gebaseerd op het willekeurig opkopen van jong talent (à la City en Chelsea), en het betalen van absolute hoofdprijzen voor spelers die een elftal slechts marginaal verbeteren. Ik ben benieuwd.
2 0
Welja
Ik hoor net iemand klaarkomen in Waalwijk en Tilburg.
8 0
AFCAWZAWZDB
Gerucht op Twitter: Attention! According to @m_benedetto on @Comotevaok, @AFCAjax will submit a bid for Cristian Pavón https://t.co/OQQ2O9MAai
3 0
markk
Hoeveel doorverkoop percentage krijg Ajax eigenlijk als dit gebeurd? 15% is al 60 miljoen euries.
0 -1
insectenverdelg
hoe mooi t ook klinkt, als spelersxecht naar de absolute top gaan ga je vaak voor t directe geld en niet voor decdoorverkoop clausule. Er zijn namelijk 2 mogelijkheden die frequent voorkomen. Of hij slaagt en gaat daar nooit meer weg, of hij slaagr niet en gaat voor mider dan 75 miljoen. dus kies je sneller voor de knaken.
1 0
AsensioWillemsen
Meteen terugkopen
0 0
Jwduijm
2 jaartjes beetje bijsparen en we halen hem met gemak terug :)
0 0
insectenverdelg
:) wel eerst ff Ziyech en de ligt verkopen, maar dan heb je ook wat.
0 0
Raoul14
En dan 5% doorverkoop zou wel lekker zijn.....
0 0
RusselWestbrook
Spaanse clubs zijn verplicht om zulke clausules in het contract op te nemen. Ik denk dat ze het liever niet zouden willen, het is niet bepaald in het voordeel van de club om een bedrag af te spreken waarbij ze volledig buitenspel gezet worden. Hoe hoog dit bedrag ook is.
1 0
insectenverdelg
Dat hebben we met Neymar gezien.

Toen die zn contract tekende dacht barca dat er nooit een club zou zijn doe 220 miljoen zou aftikken. Maar in een paar jaar was t landschap veranderd en werd barca door PSG buiten spel gezet. Daar was Barca not amused over.

Zou me niet verbazen dat Ajax daarvan nu ook geprofiteerd heeft. Barca wilde eigenlijk niet zover gaan voor de Jong, maar ze wilde wel kosten wat het kost PSG aftroeven.
0 0
RusselWestbrook
De Neymar transfer is ontzettend smerig, want PSG heeft Neymar helemaal niet gekocht. Er is geen euro over gemaakt van PSG naar Barcelona. In plaats daarvan heeft Neymar een belachelijk bedrag gekregen (300 miljoen euro geloof ik) van de organisatie van het WK in Qatar om het toernooi te promoten o.i.d. Daarmee heeft hij zijn contract bij Barcelona afgekocht middels de clausule van 220 miljoen.

In praktijk is er dus ook geen club geweest die de clausule betaald heeft. Dat heeft Qatar gedaan. En Qatar is verbonden aan PSG.
2 0
insectenverdelg
klopt. slim gedaan. maar t is natuurlijk ook ee wedstrijdje ver pissen
De sjeiks van psg wilde laten zien dat ze de rijkste zijn en ook de sterren van barca weg kunnen halen, barca is dit niet gewend
die eten normaal en worden zelden gegeten.

En dit is barca niet vergeten. dus t was ook een erezaak om frenkie voor de neus van psg weg te kapen.
1 0
Maxwell5
Yep inderdaad.
0 0
MickS
omg....!
0 0
Ajacied33
Gaat helemaal nergens meer over, 400 miljoen hahah
0 0
RusselWestbrook
Ronaldo had een miljard bij Real Madrid ;)
1 0
BK020
Zegt genoeg dat we Ronaldo vergelijken met De Jong hierin
0 0