Sinkgraven: 'Weer vertrouwen in mijn knie'

BartVeenstra, 24-01-2019 om 09:55, 6630 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Sinkgraven is blij dat hij weer deel kan uitmaken van het eerste elftal van Ajax. De linksbenige voetballer stond lange tijd aan de kant met knieproblemen, maar lijkt nu volledig hersteld. In gesprek met de NOS vertelt hij over een moeilijke periode.

'Ik had een aantal keer het gevoel dat ik er weer was. Dan gaat het toch weer mis', blikt Sinkgraven terug. 'Dat is wel frustrerend ja, zeker. Dat is gewoon balen en dan zit ik niet lekker in mijn vel. Iedereen wil voetballen, dat heb ik een tijdje niet kunnen doen. Dan zit je er wel even mee, ja. Die gym word je ook zat en dan heb je ook nog een raam waardoor je elke dag naar buiten kijkt.'

Inmiddels gaat het de goede kant op met Sinkgraven. De verdediger annex middenvelder maakte het trainingskamp in de Verenigde Staten volledig mee en afgelopen zondag stond hij tegen sc Heerenveen voor het eerst sinds lange tijd in de basis. 'Het gaat heel goed, ik heb weer volledig vertrouwen in mijn knie.'

Afgelopen zondag moest Sinkgraven zich tegen sc Heerenveen halverwege de tweede helft laten vervangen vanwege kramp. De kans is groot dat hij donderdagavond opnieuw in de basis staat van Ajax. Nicolás Tagliafico, normaal gesproken linksback, is nog altijd niet hersteld van zijn knieproblemen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Wöber laten gaan was mischien toch niet zo slim. Het hele seizoen (en alle seizoenen daarvoor) doen we het al zonder Sinkgraven en dat ging meer dan prima. Dit leek gewoon nergens naar.
1 0
geDaante
Ik lees veel kritiek op Sinkgraven, over zijn verdedigende kwaliteiten, het zogenaamde gebrek daaraan. Wordt op twee foutjes na zo lang blessureleed en dus zonder enige wedstrijdritme zowat afgeschreven.

Het waren helemaal geen fouten die hij maakte, hij stond er alleen voor. Een spits verdedigen die op snelheid op je afkomt, zonder back-up, is haast niet te doen. Als de spits dat niet wint, heeft de spits het heel slecht gedaan.

Waarom hoor ik niemand over recordaankoop Blind? Waar was hij? Altijd weer traag, sjokkend, apathisch, passief, slap, moeilijk draaiend, etc. En dat is dan je pure CV. Daar hoor ik niks over.
3 -2
Freddy Al
Dat laatste over Blind vind ik ook weer een beetje aangedikt, maar je hebt wel gelijk dat het hem heel moeilijk gemaakt werd het duel goed in te gaan zonder rugdekking.
Ik blijf hopen op Sinkie.
Ik ben wel bang dat zijn fysieke gesteldheid een negatief stempel op zijn capaciteiten drukt.
0 0
BrandjeXL
Pfffff dat je Sinkgraven een prima lb vind is tot daar aan toe maar dat je met slappe excuses komt om zijn falen tegen Heerenveen recht te praten is lachwekkend. Geef gewoon toe dat ie twee totaal verkeerd stond (te dekken) ipv dit domme gedraai.
3 0
Ozymandias
Blind is helemaal geen pure centrale verdediger. Net zoals De Boer geen pure centrale verdediger was. Beide zijn goed op '4' doordat ze redelijke verdedigende kwaliteiten koppelen aan geweldige opbouwende kwaliteiten. Ik weet dat je het nog steeds moeilijk vind om toe te geven dat je het fout had en dat Blind een geweldige aankoop is gebleken maar je kritiek op hem begint trieste vormen aan te nemen geDaante. Je krijgt wel een duimpje omhoog voor de rest van je bericht.
0 -3
geDaante
Zo bedoel ik het ook niet, hij speelt als CV, waar je echt verdedigende kwaliteiten mag verwachten.

Ik geef dingen graag toe, en laat me ook graag door je ompraten wat betreft de opleiding en andere zaken, want ik vind het niet leuk kritisch te (moeten) zijn op Ajax, ookal lijkt dat misschien zo.

Jouw kijk en jouw mening zijn jouw waarheid, niet de mijne. Blind vind ik opbouwend als CV heel aardig, maar verdedigend echt matig en vooral slap en apathisch, en daar heb ik een hekel aan. Als middenvelder vind ik hem te traag en ook weer te slapjes en teveel sjokken.

Het is een aardige speler in mijn ogen, maar zeker die recordtransfersom niet waard. Overmars vond dat zelf overigens achteraf ook. Buiten dat, Blind (en vele anderen) zat minimaal net zo te kloten deze wedstrijd als Sinkgraven, en Sinkgraven krijgt er alleen van langs.

Dat jij Blind zo goed vindt, mag jij vinden, en die mening respecteer ik.
Je onderbouwt sowieso vrijwel altijd alles, en daarvoor alleen al respect.

Dank voor het duimpje, word er bijna emotioneel van ;)
0 0
Schwalbino
Wie zouden jullie opstellen als beiden topfit zijn: Tagliafico of Sinkgraven?
0 -2
Sunny
Dat deze vraag nog gesteld wordt....100% Tagliafico.
Die is in korte tijd voetballend, mentaal en fysiek (ja ja kleine Nico) toch wel van ondubbelzinnige meerwaarde gebleken op die positie.
Sinkgraven heeft als LB op mij nooit een onomstreden indruk gemaakt (ook niet onder Bosz), kent regelmatig slippertjes en komt (hopenlijk) op het middenveld beter tot zijn recht
2 0
geDaante
Met Tagliafico nog in de gelederen zie ik Sinkgraven liever zijn minuten maken op het middenveld, in de Frenkie rol, om Frenkie straks op te volgen.

Zou Sinkgraven nooit een kans maken op een plek op het middenveld, zie ik hem liever op linksback dan Tagliafico. Zit toch meer voetbal in, beetje een type Kimmich.

Ik speel ook liever zo:

Sinkgraven - Tagliafico - Magallan - Mazraoui

dan zo:

Tagliafico - Blind - Magallan - Mazraoui

omdat ik Blind veel te slap en dufjes vindt als CV, zeker met Magallan naast hem wat te traag en met een te grote draaicirkel, en hij opbouwend wel wat toevoegt, maar ook weer niet zoveel. Met de wat houterigere Magallan, is het wel prettig een rap bulldogje naast hem te hebben, met ook wat snelheid op de eerste meters.
1 -1
Duif63
Haha, wat denk je. Nico natuurlijk. Sinkgraven is sowieso geen verdediger dus ook als Nico niet fit is moet je Sinkgraven niet opstellen.
0 -1
geDaante
Seizoen onder Bosz compleet vergeten of niet meegekregen?
2 -1
Duif63
Ook toen leek hij alleen maar goed omdat Dijks het enige alternatief was. Begrijp me goed, ik vind Sinkgraven een hele goede voetballer maar het is geen back. Zeker niet in het systeem wat Ajax speelt. In een 3-5-2 zou het als buitenste man in de linkerzone misschien nog wel kunnen als hij genoeg rugdekking vanuit het centrum krijgt.
2 -1
geDaante
Ik zie hem ook liever als middenvelder, omdat het ergens zonde is van zijn kwaliteiten om als back te spelen, ookal wordt daar veel van gevraagd. Maar ben het niet met je eens dat hij puur door onze ervaring met Dijks goed leek. Dan kom je ook niet in de finale EL en vrijwel kampioen met steeds een zwakke schakel op de back. Zeker niet als zijn back-up Viergever is, die het goed deed, maar vooral opbouwend, ook niet verdedigend.

Voetballend en opbouwend was het sowieso een verademing, zoals Mazraoui dat nu ook is. Verdedigend liet ie uiteraard eens een steekje vallen, maar dat doen topbacks ook, let daar maar eens op, gewoon een lastige positie om te verdedigen.

Maar het is natuurlijk ook een kwestie van smaak; zie je liever vooral een aanvallend sterke back, of een verdedigend sterke? Tete was verdedigend heel sterk, maar aanvallend niks, dat vind ik verschrikkelijk.
1 0
Freddy Al
Exactomundo!!!
0 0
Schwalbino
Middenveld is toch veel meer de plek waar ik Sinkgraven wil zien. De 10 lijkt me een heel fijne positie voor hem. Daar sla ik hem hoger aan dan Donny.
0 0
geDaante
Ja, zeker een betere optie dan Donny, dat vind ik totaal geen 10, maar liever op de plek van Frenkie, en dan een echte, creatieve, handige technicus op 10.
2 0
zivkabrimovic
Ik zie gasten telkens schrijven over dat Sinkgraven niet snel is, maar hij heeft een prima snelheid. Vooral z’n startsnelheid is top.
2 0
Ajax412
Is dat dan de sterkste optie, een organisatie neerzetten met iemand die geen Nederlands noch Engels spreekt en niet is ingespeeld met alle spelers om zich heen? 343 zou een optie zijn en Tadic in de spits natuurlijk ook, maar ik zou niet durven te zeggen of het daar zo veel beter van word. Het blijf ook een kwestie van de Ziyech-show die weer zo nodig opgevoerd moest worden en dat slappe gedoe van Schöne. Dat zijn beide de sterkste opties, maar om de zoveel wedstrijden laten ze het volledig afweten, valt dat dan verkeerd, dan krijg je dit.
0 0
Ajax412
Sorry Vakantiestess, was als reactie op jou bedoelt ;).
0 0
Pheadrus
Ajax heeft de optie gelicht dus Sinkgrave blijft sowieso nog een jaar langer. Ajax kan in de zomer of volgend seizoen in de winterstop bepalen wat ze verder willen.

In het vreselijke seizoen 2017-2018 (nog maar een jaar geleden!) was Sinkgrave voor mij de "straw that broke the camels back". Was hij niet laat in de voorbereiding weggevallen (na Nouri en Sanchez) dan schat ik in dat in iedere geval EL voetbal was veilig gesteld en in beker en Eredivisie het veel beter hadden gedaan. Ajax moest terugvallen op Dijks.
1 -1
Joseph
Ik vind het prima als hij vanavond speelt, enige wat die clown niet moet doen is dan Blind naast hem zetten. Er moet een centrale verdediger naast hem staan die een man kan uitschakelen, Magallan.

Blind kan dan naar het middenveld, heeft veel te lang geduurd.
2 -5
waayop
Hoe weet je nu al hoe Magellan in het systeem van Ajax gaat presteren?
0 0
Ozymandias
Ten Hag: de clown die gemiddeld meer punten haalt dan welke andere hoofdtrainer in de historie van Ajax dan ook.
2 -3
geDaante
Toch blijft de prestatie van Bosz natuurlijk vele malen knapper. Ten Hag kon voortborduren op voorwerk van Bosz en Keizer (drukzetten en combineren, naar voren denken en handelen), waar Bosz een verschrikkelijke erfenis van De Boer overnam, qua spelersmateriaal én ingebakken mentaliteit, dat totaal haaks stond op Bosz' gedachtegoed. En dan toch in één seizoen in de finale van de EL staan, wat toen vrijwel niemand meer voor mogelijk achtte, en op een haar na kampioen. De logische moeizame start was daar debet aan.
3 -2
BrandjeXL
Wederom onzin want Bosz had met dat team kampioen moeten worden, net als dat TH, dat met dit team moet doen. Men zeurt bij Bosz altijd over de eerste paar wedstrijden dat we daar de titel verloren maar men vergeet dat we in november alweer gelijk stonden met 010 om vervolgens tegen psv en Twente weer op achterstand te komen. Excelsior uit waarbij je met een overwinning alles in eigen hand had net als Grunn uit. Ik heb een aantal wedstrijden genoten van het spel onder Bosz maar het aantal zaadpartijen was vele malen groter dus zo zaligmakend is hij niet.
0 0
3sterren
Niet te vergelijken, allemaal even knap. Mensen vinden de prestaties in de CL nu eenmaal zwaarder wegen dan de resultaten behaald in de EL. Vreemd, maar ach het zij zo.
De prima uitslagen van De Boer tegen AC Milan, Barcelona, Man U, Manchester City, worden afgedaan met dat zij of uit vorm waren en/of dat er niets meer op het spel stond voor hen.
Alsof Benfica in zijn beste doen was en of Bayern in een bloedvorm verkeerde en met als gevolg de sterren van de hemel speelde.

De prestaties van alle drie de trainer/coaches hebben mij enorm bekoord. Alledrie bezorgden zij mij momenten van gelukzaligheid.

Waarom toch altijd vergelijken. Wees blij dat ze alledrie onze club weer op de kaart hebben gezet. Ieder op hun eigen manier.

Net zoals Sinkgraven op zijn beurt Nico vervangt op zijn eigen manier. Allemaal Ajacieden, met maar één doel voor ogen: zo goed als mogelijk presteren met Ajax.
Laten wij daar dankbaar voor zijn, in plaats te gaan kibbelen wie er beter was/is ...
0 0
Ajacied33
Mooi verwoord
1 0
waayop
Met de mentaliteit was onder De Boer niks mis, vier keer op rij kampioen kan alleen met een winnaarsmentaliteit.
Die winnaarsmentaliteit heb ik afgelopen zondag gemist. Dan geef je geen voorsprong weg met nog een paar minuten op de klok, dan haal je de drie punten binnen.
1 0
Ozymandias
Ik vind de prestaties van Ten Hag knapper dan die van Bosz. Natuurlijk heeft Bosz de finale van de Europa League gehaald maar het niveau van de tegenstand richting die finale was niet erg hoog en in de Eredivisie hebben ze het een stuk minder gedaan dan nu onder Ten Hag. Bosz had met spelers als Klaassen, Ziyech, Traoré, Onana, Sánchez en Dolberg (die toen misschien wel zijn hoogste niveau haalde) ook gewoon veel kwaliteit in zijn basiselftal.

Natuurlijk moest de mentaliteit van De Boer eruit maar er stonden ook genoeg spelers in het basiselftal die niet onder De Boer hebben gespeeld. Die mentaliteit was er na het eerste halve seizoen ook wel uit. Daarna heeft Ajax nog meer dan genoeg matige wedstrijden gespeeld. We herinneren ons alleen vooral het positieve uit die tijd.
1 0
geDaante
Ten Hag had het natuurlijk ook getroffen met een Bayern in zware crisis, Benfica (ook nog eens in crisis, althans de club) waar het beide kanten op kon vallen, en AEK wat niks voorstelde.

Met Tadic, De Ligt, De Jong, Ziyech in een betere vorm en meer gedreven, Mazraoui als back, en Blind (volgens jou ook zo belangrijk ;)), en de jeugdspelers en Neres allemaal ingespeeld en verder in hun ontwikkeling, beschikt Ten Hag natuurlijk over een veel betere selectie.

Je noemt Klaassen, maar die was juist een beetje een zwakke schakel in het spel van Bosz, met hem kon je niet echt tot kort aanvallend combinatiespel komen, en het was dan onder Bosz ook iets teveel gericht op de omschakeling wat mij betreft. Ziyech wilde ook graag wat dieper de bal ontvangen, en dan zelf dingetjes doen en beslissend zijn. Dus twee halven die niet echt geschikt waren voor combinatiespel.

Ik vind dat je die erfenis wel heel makkelijk afdoet als slechts een klein handicapje. Dat is een enorm verschil. Had hij voort kunnen borduren op twee trainers voor hem die veel met hem deelden qua visie, was het alleen bijslijpen en tweaken geweest, en niet de totale mindset om zien te draaien, van angst naar dik vertrouwen, van de nul houden naar meer scoren dan de tegenstander, van risicoloos naar risico, en dus van breed en terug naar naar voren, etc.

Ajax speelde inderdaad veel slechte uitwedstrijden in Europa, dan werd er ineens niet meer echt druk gezet. Waar dat aan lag weet niemand. Misschien nog plankenkoorts van de spelers, of toch instructies van Bosz het iets rustiger aan te doen.
0 0
Duif63
Nee hoor dat is en blijft Stefan Kovacs.
1 0
3sterren
Jawel, hij kent zijn klassiekers ...
; )
0 0
Ozymandias
Oh ja inderdaad, nou de op één na dan.
0 0
MarcoB1971
Ach weer allemaal negatieve reacties na een wedstrijd. Iedereen was slecht en de 2 vervangers worden er uitgepikt lekker makkelijk scoren.
5 -4
geDaante
Precies, en Sinkgraven er zo lang uitgelegen, ongetwijfeld nog angstig/bewust van zijn knie, geen wedstrijdritme, andere speelwijze en samentstelling van elftal, etc.

Daarbij, bij die goal van Lammers deed hij wat hij kon doen, was gewoon een heel lastige sitautie om te verdedigen, met Lammers op snelheid, en Sinkgraven niemand in zijn rug. Ineens is het seizoen onder Bosz vergeten, waarin hij echt een verademing was op linksback.
5 -3
MarcoB1971
Klopt helemaal.
0 0
Marcw1972
gewoon Bakker opstellen vanavond. dat is tenminste een echte back en moet ook de kans krijgen.
5 -2
Joseph
Laat hem eerst jong Ajax maar even uitspelen.
0 -1
MarcoB1971
Sorry heb je de laatste keer dat Bakker speelde in Ajax 1, als er iemand toen nog niet geschikt was voor het grote werk was hij dat.
0 -2
geDaante
Definieer een echte back? Het gaat erom wie daar het meeste brengt, met name aanvallend en opbouwend, en dat is Sinkgraven.
2 -1
X-RaY
Een back moet in eerste instantie goed kunnen verdedigen.
1 0
Ozymandias
Noem mij eens eens wat backs in de Europese top die goed kunnen verdedigen?
0 -3
geDaante
Bij een gemiddelde club misschien, niet bij Ajax, waar aanvallen voorop staat, en de aanval de beste verdediging zou moeten zijn. Collectief druk zetten en tot fouten dwingen, in plaats van achteruit lopen en puur verdedigen.

Dat laatste komt altijd weleens voor, maar liever aanvallend en opbouwend heel wat sterker, en verdedigend heel iets minder, dan andersom. En Sinkgraven verdedigt prima, kijk eens naar zogenaamde topbacks, die worden zo vaak verschalkt. Is gewoon de lastigste positie om te verdedigen, met vaak rappe en handige buitenspelers als tegenstanders, die op snelheid buitenom en binnendoor kunnen.

Tete was verdedigend echt goed, maar aan de bal niks. Ik bedoel maar.
2 0
X-RaY
Je punt is duidelijk en ik voel je ook. In de eredivisie kan ik er mee inkomen aangezien fouten toch niet zo snel afgestraft worden en Ajax 9 van de 10 keer op de helft van de tegenstander speelt. In zo een situatie zijn de kwaliteiten voetballend gezien een veel belangrijkere impuls dan verdedigen.

Maar ik moet er toch echt niet aan denken dat een Sinkgraven in de cl op de back staat omdat Ajax echt niet als enige de hele tijd het spel maakt.

Dan moet je toch echt ook over verdedigende kwaliteiten beschikken een foutje is immers veel dodelijker dan. Dat kan je zo een jongen gewoon 'nog' niet aan doen omdat hij gewoon niet ervaren genoeg is daarvoor.

Potentie zeer zeker en graag zelfs. Liever een voetballende back dan een stijve back maar we moeten niet doorslaan in de euforie. Zoiets kost tijd en daar is de eredivisie een prima school voor.
0 -1
geDaante
Ik begrijp je wel, maar met een voetballend beperkte back heb je ook meer balverlies, en op een zeer gevaarlijke plek, in de opbouwfase, waarbij vrijwel het hele team voor de bal staat.

En daarbij, hoe beter de back opbouwend en aanvallend, hoe meer kansen en mogelijkheden je zult creëren. Zoals Cruijff altijd zei, gewoon meer scoren dan je tegenstander, niet bang zijn voor een tegengoaltje, die kan namelijk ook gewoon uit het niets vallen. Zoveel mogelijk zien te scoren.
0 0
BrandjeXL
De grootst mogelijke onzin lees ik hier. Je hebt afgelopen zondag gekeken hoe meneer bij twee goals totaal verkeerd staat opgesteld en dan durf jij te zeggen dat hij prima verdedigt. Sinkie is een aardige voetballer maar ook zijn aanvallende spel heeft vrijwel geen rendement. Het ziet er leuk uit maar levert niks op. Daarbij vind ik dat hij vrij traag oogt. Dus laten we aub stoppen met hem als lb te gebruiken.
1 -1
geDaante
Waarom ontspringt Blind steeds de dans? Veelal te traag, te passief, apathisch, slap in zijn handelen, draaicirkel van een Scania.

Sinkgraven stond helemaal niet verkeerd opgesteld bij die goal van Lammers, stond tussen de goal en Lammers, en liep mee terug om tijd te winnen. Instappen was waarschijnlijk Lammers totaal kwijt zijn. Waar was zijn back-up Blind?
1 0
Ajax412
Bij beide goals lag de fout bij andere spelers, die óf slordig de ballen verprutste, óf niet adequaat genoeg door dekte het middenveld in. Als je een ploeggenoot in die situatie stopt word iedereen uit gespeeld, ook Nico, Tete, Nous, Blind en best vaak De Ligt ook nog. Verdedigen begint voor in en is een kwestie van je medespelers helpen. Maar laten we pure verdedigers op back zetten. Magallan op rechtsback, we hadden eigenlijk Wöber moeten behouden voor linksback...
1 0
geDaante
Precies
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Ajax hem momenteel niet laat spelen omdat hij zijn contract nog niet heeft verlengt. Het begint erop te lijken dat Raiola weer een vervelende rol speelt.
1 -1
ajaxxcied4life
Hetgeen we kennen van deze man.
0 0
Sampaoli
Is een middenvelder. Kan mits fit en met een perfect georganiseerde restverdediging ook als back spelen, maar hij is verdedigend kwetsbaar.
1 0
Ozymandias
Noem mij eens wat backs bij Europese topclubs die verdedigend niet kwetsbaar zijn? Er zijn er een paar maar heel weinig.
1 -1
Sampaoli
Backs als Marcelo, Alba, Robertson, Mendy, Alaba etc. zijn allen aanvallend, maar absoluut ook verdedigend een klasse beter dan Sinkgraven. Dus deze vergelijking gaat niet op. Mazraoui is verdedigend vast ook kwetsbaar volgens jou, maar daarin zijn gradaties. Sinkgraven laat zich piepelen door menig matige buitenspelers. Nous zelden.
3 0
Ozymandias
Marcelo, Alba en Mazraoui zijn verdedigend allen (zeer) kwetsbaar. Hetzelfde geld voor Bellerín, Roberto, Kimmich, Walker, etc. Sinkgraven onder Bosz was verdedigend niet (veel) kwetsbaarder. Robertson heeft genoeg wedstrijden waarin hij het verdedigend heel moeilijk heeft. Mendy zijn Alaba twee van de weinige backs in de Europese top die zowel verdedigend als aanvallend goed zijn.

Sinkgraven is nog lang niet fit en in vorm maar als hij het niveau haalt wat hij onder Bosz haalde is hij een goede back voor Ajax. Als back-up van Tagliafico is hij zeker meer dan goed genoeg.
0 -1
Sampaoli
Robertson is verdedigend overduidelijk een van de beste backs ter wereld. Stuk beter dan Mendy. Dit is echter een andere discussie.

Wat jij zegt is toch precies hetzelfde als wat ik zeg? Kan mits fits en met een goede restverdediging ook op back spelen. Dat is wat ik zeg? :')
1 0
Ozymandias
"Robertson is verdedigend overduidelijk een van de beste backs ter wereld."

Inderdaad, en dat zegt enorm veel aangezien er genoeg wedstrijden zijn waarin hij het verdedigend heel moeilijk heeft. En dat is niet alleen tegen topclubs het geval.

Een geheel fitte Mendy vind ik trouwens wel een betere verdediger doordat hij positioneel verdedigend beter is. Alleen lijkt Mendy sinds zijn zware blessure nooit geheel fit en in vorm meer te zijn geweest.

"Wat jij zegt is toch precies hetzelfde als wat ik zeg?"

Jij schrijft dat Sinkgraven verdedigend een klasse minder is dan Marcelo en Alba en ik ben het daar niet mee eens. Eén op één zijn die twee maar iets beter en Sinkgraven anticipeert veel beter dan die twee waardoor hij veel meer intercepties heeft.
0 -1
X-RaY
Marcelo en Alba hebben toch veel meer ervaring. Kom op zeg. Je moet nou niet doorslaan met je liefde voor Sinkgraven.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ze hebben meer ervaring maar wat wil je daarmee zeggen? Dat maakt ze verdedigend niet beter dan ze zijn. Positioneel maken ze net als Sinkgraven verdedigend veel fouten maar Sinkgraven anticipeert beter waardoor hij meer intercepties heeft. Aanvallend zijn die twee beter dan Sinkgraven maar verdedigend zijn ze net zo matig en opbouwend is Sinkgraven beter.
0 0
BrandjeXL
Hahaha echt waar dit. Je gaat Sinkgraven vergelijken met de twee beste linksbacks van de wereld zo'n beetje. Geef gewoon toe dat Sinkgraven bij twee goals totaal verkeerd opgesteld stond, lees verkeerd liep. Altijd dat nutteloze vergelijken van jou. Ik weet zeker dat beide gevallen niet bij Nico waren gebeurd dus daarom is het toch wel handig dat een een back hebt die WEL kan verdedigen.
0 0
X-RaY
Als je meer ervaring heb je veel meer spelsituaties meegemaakt. Alba en Marcelo liggen nog mijlenver voor op het niveau wat Sinkgraven heeft. Sinkgraven komt net kijken joh. Je slaat een beetje door.
0 0
geDaante
Precies, absolute topbacks worden vaak zat verschalkt of moeten een voorzet toelaten.
2 0
Ozymandias
Vooral positioneel verdedigen de backs bij Europese topclubs vaak slecht.
1 -1
geDaante
Inderdaad, en vast omdat die backs met name gehaald zijn om hun aanvallend impulsen en het bestrijken van de flank.
1 0
Ajax412
En dat komt dan vast ook omdat dat in het moderne voetbal de belangrijkste taak is van de backs.
1 0
Red Devil
Snel verkopen want hier win je de oorlog niet mee.
1 0
Chris86
Komt er wel weer; was bij Bosz een meerwaarde en zal onder Ten Hag een betrouwbare back-up worden. In eerste instantie op de LB maar kan ook altijd nog op het middenveld gebruikt worden.
De wedstrijd van afgelopen zondag was van 11 spelers gewoon veel te slap.
Een 1 tegen 1 situatie op een complete veldhelft zal ook voor Alaba, Marcelo of Alba een 50/50 situatie vormen. Als je zo ver naar voren staat en een veredeld sprintduel aan moet gaan, staan zowel middenveld als verdediging totaal verkeerd.
3 0
Bonno1978
Kan iemand mij uitleggen waarom een trainer hem als back opstelt, terwijl wij weten dat het geen back is? Moet zo’n jongen dan echt eerst volledig door het ijs zakken en worden afgeschreven alvorens er wat gebeurt? Want die is door dit optreden gewoon klaar bij Ajax. Triest, maar wel de realiteit...
1 -3
Freddy Al
Ik kan jou dat uitleggen; Sinkgraven was een revelatie op linksback, zijn blessure heeft daar helaas een einde aan gemaakt maar de resultaten in die periode spreken boekdelen.
Het misverstand dat een back een knoestige schopper moet zijn is kennelijk moeilijk uit te roeien.
Wat jij ook vindt; ik geniet van dit type spelers,die horen bij ons te voetballen en Sinkie kan wat mij betreft nooit genoeg krediet krijgen.
0 0
Joseph
De enige doe door het ijs was gezakt afgelopen zondag, was ten Hag. Met Tagliafico valt een verdedigende speler af en dan vervang je die door ewn middenvelder en laat je Blind staan.. Heel Bizar.

Magallan moet gewoon spelen, klaar of niet, je kan niet met 3 middenvelders een verdediging optrekken.
1 -1
geDaante
Door één optreden klaar bij Ajax... En dat na onder Bosz een heel seizoen uitstekend gespeeld te hebben als linksback.
3 0
Ozymandias
Omdat Sinkgraven in het verleden heeft aangetoond een goede moderne back te zijn. Dat jij dat niet wil zien omdat hij "geen back is" (volgens mij is elke speler die als back wordt opgespeeld gewoon een "back", de vraag is of die speler ook daadwerkelijk een "goede back" is). Alaba, Kimmich, Delph, Roberto, Zinchenko, Bellerín, Alba, etc., etc., waren ook alleen geen backs maar middenvelders of aanvallers tot ze als back werden gebruikt.
1 0
BrandjeXL
Wat een vergelijk weer. Man man. De spelers die jij noemt zijn positioneel zoveel sterker als Sinkgraven. Die jongen kan niet met ruimte in zijn rug spelen en staat constant verkeerd te dekken. Mist daarbij ook de snelheid en het fysiek om zich te herstellen. Sinkgraven is geen back en zal het nooit worden. Leuke speler om erbij te hebben, mits fit, maar meer ook niet.
1 -2
Ajax412
Sinkgraven was juist zeeer sterk in het positie kiezen en dan fel voor zijn man komen, daarmee heeft hij zoveel gevaarlijke momenten in de kiem gesmoord, dat is ook veel meer het Ajax spelletje dan terug uit verdedigen met kasten van verdedigers. Het lag zondag echt niet alleen aan Sinkgraven. Hij was niet goed oké, maar dat was niemand en het kwam tot al die tegen goals omdat de gehele organisatie weg was, waardoor op het middenveld de ballen geven konden worden waardoor Sinkgraven in de problemen komt. Als vervanger van Nico is hij gewoon een prima optie, maar hij moet na een jaar blessureleed zijn ritme en vorm even vinden, denk je dat dat vanzelf gaat dan? In zijn tijd onder Bosz was hij de grote ontdekking en liet hij zien steeds beter te worden in het verdedigende aspect. Assists en dreiging komen altijd van hem uit als hij de vorm te pakken heeft. Geef hem even tijd, vanavond zullen we hem weer in actie zien waarschijnlijk.
1 0
Ozymandias
Op Alaba na zijn alle spelers die ik noem verdedigend positioneel slecht. Sinkgraven is verdedigend positioneel slecht maar niet minder dan bijvoorbeeld Delph, Marcelo, Kimmich, Roberto, Zinchenko, Bellerín, Walker, Alba, etc.. Bijna alle backs in de top van Europa zijn verdedigend positioneel slecht. Alleen in het tactisch achterlijke Nederland denkt de meerderheid nog dat een back een goede verdediger moet zijn.

"Sinkgraven is geen back en zal het nooit worden."

Als Sinkgraven op linksback speelt is hij een back.
1 0
Chris86
Ik heb weinig klachten over hem gehoord toen hij onder Bosz floreerde..
2 0
off
Precies, toen hij floreerde. Het is ook niet dat het nooit was geweest. Maar toen hij zondag in de as terecht kwam tijdens de counter gaf hij zijn tegenstanders alle ruimte om eens lekker uit te halen.
0 0
jaapdijkemasted
verkopen
3 -2
Ajaxvooraltijd
Iedereen kan wel weer zeiken maar het is een aanvallende middenvelder en geen back. Hopelijk krijgen ze dat bij Ajax ook eens door want het zijn twee totaal verschillende posities..
3 -2
masterrr
Precies heeft daar ook zn hele leven gespeeld. Kan wellicht wel op positie van Frenkie later maar het is geen back!
2 -1
off
Dat achteruit blijven lopen gaat in ieder geval prima met die knie.
11 -4
Bonno1978
Hahahahahahahha
2 -1
Trainer21
Verkopen
5 -5