'Barça wilde eerst niet verder dan 45 miljoen'

BartVeenstra, 24-01-2019 om 08:10, 12301 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het had er lange tijd veel van weg dat Frenkie de Jong bij Paris Saint-Germain zou gaan spelen. Zijn teamgenoten bij Ajax rekenden dan ook op een transfer naar de club uit Parijs. De Jong zelf bleef lange tijd twijfelen, hakte voor zichzelf vrijdagavond uiteindelijk de knoop door, koos voor FC Barcelona en liet dit dinsdagavond aan zijn teamgenoten weten.

Het kamp De Jong zette lange tijd in op Paris Saint-Germain, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. Ook Ajax had daar belang bij omdat de Parijzenaars niet te beroerd zijn om flink te spenderen. Een week geleden bleek ook FC Barcelona toch bereid om ook behoorlijk wat uit te geven. Opvallend, want de Catalanen wilden eerder niet verder gaan dan 45 miljoen euro.

Vorige week donderdag bezocht een 'zware Barça-delegatie' Amsterdam om de transfer vlot te trekken. Een dag later is De Jong er zelf ook uit. Afgelopen woensdag werd de transfer voltooid, waardoor de talentvolle middenvelder in de aankomende zomer voor - zo wordt gegarandeerd - 86 miljoen euro transfereert.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Gewoon een prestigestrijd met PSG. Net zoals Malcolm voor de neus van Roma weg kapen.
0 0
Wereld
Ik twijfel wel of dit de juiste keuze is voor hem zelf.
Natuurlijk past hij heel goed bij die club qua stijl, maar hij heeft daar flinke concurrentie en speelt daar op een zeer groot veld, terwijl hij nu vaak al vrij moe is op het eind.
Bij PSG was de kans op een basisplaats veel groter en speel je met 2 aanvallers die waarschijnlijk de nieuwe beste spelers van de wereld gaan worden, zodra Messi en CR7 gestopt zijn.

Buiten dit alles vond ik sowieso dat hij nog niet klaar was voor een stap, maar ja, zelf had ik ook geen nee gezegd.
1 -2
AlexIbarra
Ik zie zijn talent en zeg zeker niet dat hij het geld niet waard is.
Maar wat mij betreft is hij in ons team nog niet onmisbaar, ik maak me eerder zorgen of Onana, Tagliafico, Matthijs, Ziyech of zelfs Mazraoui meedoen dan Frenkie.

Jammer dat hij niet langer bij ons blijft maar op zich stond hij hier 4 jaar onder contract. Het is ook deels onze eigen schuld dat hij niet verder zal komen dan ca. 80 wedstrijden in Ajax 1. Laten we hopen dat Frenkie het geweldig gaat doen de komende jaren, en het aanzien van Ajax en het NL voetbal weer wat omhoog kan krikken.

Er gaat veel veranderen na dit seizoen, ben heel benieuwd hoe het team er volgend jaar uitziet. Misschien Blind op het middenveld maar bij een vertrek v Matthijs misschien juist niet. Met Ziyech én De Jong verliezen we wel heel veel creativiteit, benieuwd hoe we dat oplossen.
Neres, Donny, Andre? De spitspositie? Schöne wordt in maart 41 jaar.. ;)

Ook benieuwd of iemand uit het rijtje Bandé, Cassierra, Cerny, Eiting, Kristensen, Labyad, Sinkgraven, Veltman nog op het vereiste niveau gaat aanhaken. Ik hoop het wel, anders moeten we zowat een heel elftal gaan aantrekken. Zo veel topjeugd staat er nou ook weer niet klaar momenteel.
0 -2
mercurius3
Wanneer grijpt de Uefa in en wordt voetbal weer normaal? Stel toch gewoon limieten aan het aantal spelers dat je mag halen, eis een x aantal jeugdspelers in de basis. Doe iets. Het is toch waanzin wat er nu gebeurt. Dit maakt het voetbal kapot.
1 0
Redrum
Tja, ik kan toch niet anders zeggen dan dat Overmars dit goed gedaan heeft. Barcelona was de droomclub van Frenkie en die wilden hem dus voor een dumpprijs oppikken (na hem volledig opgegeild te hebben). Dan is het toch goed van Overmars dat hij ze toch goed heeft laten dokken. Verder blij dat deze soap voorbij is, nu op naar de volgende soap.
7 0
OuweDibbes
Fantastische club weer dat Barcelona.. De helft al gekopieerd van Ajax, koopt alles wat los en vast zit voor de meest absurde prijzen en wij mochten eerste instantie weer bloeden.
2 -4
FWAjacied
Goede onderhandelaars daar.
0 0
BrandjeXL
Ik was gisteren te snel maar Overmars heeft er een fantastische deal uit gesleept.
5 -2
EuforischeRealist
Top dat je het ook durft toe te geven als iets anders is dan in eerste instantie aangenomen, dat siert een mens vind ik.

Uiteindelijk is het gewoon een gigantisch bedrag, zoveel voetbaltransfers boven de 80 miljoen zijn er niet geweest in het verleden. Hoe groot het talent van De Jong ook is, hij heeft nog altijd amper 65 duels in het betaalde voetbal achter zijn naam. Vergelijk dat eens met alle andere spelers die voor dit soort bedragen zijn getransfereerd en je ziet hoe knap dit is van Overmars.
1 -2
BrandjeXL
Ach als je een grote bek hebt dan moet je soms ook op de blaren zitten toch. Ik zie het talent bij Frenkie ook wel maar ik zie (nog) niet de dragende speler in hem. Sommigen vinden hem meer potentie hebben dan Eriksen. Maar die was bepalend toen hij net 18 was. Ik gun Frenkie het beste en hoop dat ie mijn ongelijk bewijst maar ik maak mij veel meer zorgen om het vertrek van Ziyech en De Ligt.
5 0
EuforischeRealist
Ben ik volledig met je eens. Al denk ik dat er in z'n algemeenheid ook daarom meer betaald wordt voor aanvallers (en aanvallende middenvelders).

Het geven van assists en het maken van doelpunten valt bij het grote publiek en de media natuurlijk veel meer op. Het zijn ook altijd deze spelers die grote individuele prijzen winnen.

Ben dus best wel benieuwd naar welke prijs we uiteindelijk voor De Ligt gaan krijgen. Aan de ene kant vind ik hem een groter talent dan De Jong en ook nog een stuk volwassener ondanks dat hij een paar jaar jonger is. Maar aan de andere kant weet je ook dat dat hoofdprijs krijgen voor een verdediger een stuk lastiger gaat zijn.
0 0
GvanderK
Marc Tovermars
1 -2
Jariiii
Als dat waar is, dekt 'voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten' de lading nog niet eens.
0 0
MK77
Ik denk dat een belangrijke stap is geweest dat afgelopen zomer "volwassen" bedragen zijn neergelegd voor Tadic en Blind. Daarmee is ook een signaal afgegeven dat spelers ook niet meer voor een habbekrats kunnen worden opgehaald. Die 45 miljoen hebben we allemaal wel in een oude sok ergens liggen toch?
0 0
M.Olsen
In mijn oude sok zit 81 miljoen. De 45 bewaar ik in mijn auto voor contant onderweg. ;)
1 0
MK77
In het zijvakje van de deur met die boterham van drie weken terug
0 0
M.Olsen
Dit is ook te danken aan Overmars en Ten Hag. Als Ajax de CL niet had gehaald hadden ze Niet zo standvastig kunnen doen over het bedrag en had hij uberhaud minder waarde gehad
1 -2
BrandjeXL
Geloof ik niet zo in want dan was hij "gewoon" naar PSG gegaan want die wilden hem op basis van de wedstrijden in Oranje.
2 0
BrandjeXL
Geloof ik niet zo in want dan was hij "gewoon" naar PSG gegaan want die wilden hem op basis van de wedstrijden in Oranje.
0 0
BrandjeXL
Geloof ik niet zo in want dan was hij "gewoon" naar PSG gegaan want die wilden hem op basis van de wedstrijden in Oranje.
0 0
AJAIXIXIXI
Dan zijn ze wel standvastig in catalonië.
1 0
lyrical80
hij gaat banken, speelt een paar wedstrijden, wordt dan verhuurd en word over 2 jaar doorverkocht.. speelt onstabiel, maar wordt wel steeds opgesteld bij ajax. hij komt er nog wel achter WAAROM barca zoveel meer betaald. de druk ligt veel hoger en fouten worden sneller afgestraft. Dom om nu al te vertrekken, bij Ajax. Ajax verdient hier lekker aan, voor barca is het een veilige gok, maar voor frenkie zelf ? jammer dat hij dat zelf niet inziet.
0 -5
Bky
Onderschat hem verder inderdaad.
0 0