'Moet niet als een soort toerist gaan kijken'

FinnDekker, 23-01-2019 om 22:20, 3539 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met de keuze voor FC Barcelona heeft Frenkie de Jong mogelijk voor de moeilijkste uitdaging gekozen. Wereldvoetballer Sergio Busquets staat namelijk op zijn positie op het middenveld. De Jong geeft tegenover het Algemeen Dagblad aan te weten dat hij hard moet gaan werken voor een basisplaats.

'Mij is het perspectief geschetst dat ik een goede kans op een basisplek heb. Die kunnen ze natuurlijk niet garanderen. Ik zal er keihard voor moeten knokken.' De concurrentie is moordend bij de Catalaanse topclub. 'Kijk, Sergio Busquets staat daar op de nummer zes-positie. Het zou nogal raar zijn als ik nu ga zeggen: ik ga de beste verdedigende middenvelder even uit de basis spelen. Ik maak mij geen illusies.'

Gelukkig ziet Barca meer in de voetballer dan alleen een verdedigende middenvelder. 'Bij FC Barcelona zien ze mij dan ook meer voor de twee andere posities op het middenveld', aldus De Jong, die uitkijkt naar het voetballen met Lionel Messi. 'Voor mij wordt dat wel heel bijzonder, maar ik moet ook niet als een soort toerist naar hem gaan kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
De moeilijkste weg, maar wel de beste weg. Voor zo'n enorme transfer ga je echt wel kansen krijgen. Iedere dag werken met de top, jezelf snel aanpassen, lef tonen, wel met beide benen op de grond blijven, respect uiten... het zijn allemaal facetten die je moet hebben wanneer je als dergelijke jonge jongen bij zo'n club komt. En ik denk dat Frenkie ze allemaal heeft. Ik zie m wel slagen daar om vervolgens ook de dirigent op het middenveld van het NL elftal te worden.
0 0
Aspers73
Jochies die 1 seizoen voor Ajax spelen, ik heb er niks mee.
0 0
VoorMokum
Jochies die maar wat roepen heb ik ook niks mee.
0 0
niquedegraaff
Graag nu weer alle focus op Ajax.
0 0
Joseph
Zou zomaar op de backpositie terecht kunnen komen bij Barcelona.
0 0
Ajaxtrouw
Zo mooi, en zullen we ons nu weer op Ajax richten. Het kan nog een mooi seizoen worden maar ook een hele grote flop. Voorlopig hebben we alleen nog maar zelfvertrouwen (of arrogantie) en nog enkele prijs!
1 0
trooop
Kijk even wat hij zegt over waar barcelona hem het liefst ziet spelen. In feite hebben we in die 2 jaar dat hij vast in het eerste speelt maar naar de helft van z'n kwaliteiten zitten kijken.
Met dank aan de trainer.
4 0
niquedegraaff
The soap continues. Ben er echt helemaal klaar mee.
0 -1
insectenverdelg
laten we ff stoppen met interviews geven tot morgen NA de wedstrijd.
2 0
zaalberg
Helemaal mee eens. Focus op dé wedstrijd. Want bij puntverlies is het gebeurd. Dat zou voor PSV een super boost zijn.
0 -1
insectenverdelg
morgen spelen we voor de beker....
1 0
Sterretje73
Leuk voor hem. Barca is toch een grote club waar we veel historie mee hebben. Alleen als je de tweets van hun fans bekijkt lijkt het bijna wel alsof ze nog liever Mathijs zien komen. Men is heel blij met Frenkie maar ze schreeuwen allemaal om de Ligt. Lijkt me steeds aannemelijker dat die ook die kant op gaat onder zoveel druk van hun fans.
2 0
Ajacied33
Verdediging van Barca is eigenlijk altijd zwak geweest. Dus de roep om de Ligt kan ik wel begrijpen. Staan trouwens 1-0 achter Barca
0 0
FlyingDutchMan
Achter?? Wat een KUT club..
0 0