De Ligt wil revanche nemen: 'Heel belangrijk'

FinnDekker, 23-01-2019 om 21:05, 4849 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De selectie van Ajax heeft maandag om de tafel gezeten na het debacle tegen sc Heerenveen. De ploeg van Erik ten Hag speelde onnodig gelijk in eigen huis. Matthijs de Ligt kijkt desondanks met vertrouwen naar de revanche, namelijk het bekerduel met de Friezen van aanstaande donderdag.

'We hebben het maandag besproken en hebben gezien waar het misging.' Een aantal spelers, waaronder tweede doelman Kostas Lamprou, kreeg veel kritiek van de publieke opinie. 'Ik heb met Kostas gesproken. Het is een slimme jongen die het van zich af kan laten glijden. Dat komt wel goed.' De knop is woensdag omgezet. 'Iedereen is vol goede moed en heeft veel vertrouwen.'

'Het is alles of niets in de beker', blikt De Ligt bij Ajax TV verder vooruit. 'We willen ook de beker winnen, dus het is een heel belangrijke wedstrijd. Het is niet moeilijk om ons te focussen.' Een goed resultaat halen is ook lekker met het oog op de aanstaande Klassieker. 'Als je deze wint, kan je met een goed gevoel naar zondag toe.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Niet praten maar voetballen jongens!
4 0
ajacied pp
Die klote Friesche boeren hebben plotseling een heel erg grote muil, komen om te winnen, met die mislukkeling van een Olde Riekerink voorop, hoop dat ze worden afgeslacht, voel nog steeds de pijn van Zondag!!!!
2 -3
Freddy Al
Rustig aan man, Heerenveen heeft gewoon heel knap een punt gepikt, kan gebeuren hoor.
0 0
Pierre Heno
Leg nou 'ns uit waarom je met dat soort taal hier op AS komt? 'die klote Friesche boeren ' 'met hun grote muil'.. etc etc. Het is me toch een onzin wat jij hier uitkraamt man. Kijk we zijn allemaal behoorlijk teleurgesteld door de uitslag van zondag,,.,, maar vind je ook niet dat je een beetje doorslaat?! Mag hopen van wel.
3 0
BrandjeXL
Revanche op jezelf neem ik dan aan! Weet niet of ik er als enige zo over denk en wil graag de beker winnen maar of het nu 1-0 wordt of 7-0, de kater van zondag blijft.
7 0
Duif63
Klopt die 2 punten krijgen we nooit meer terug. Ben bang dat ze heel duur zijn in Mei.
7 0
Pierre Heno
Daar heb je natuurlijk gelijk in maar ik geloof heilig in de oprechtheid van Matthijs en meer dan doen wat hij zegt kan hij ook niet. Op zijn leeftijd horen fouten er bij en je leert nu eenmaal alleen van je fouten. Gelukkig verloor PSV ook 2 punten. Dat was dan eigenlijk weer een meevaller. Grootste probleem zit bij de tandem Overmars-Ten Hag. Die hadden natuurlijk linkspoot Wöber nooit midden in het seizoen moeten laten gaan en hadden na de verhuur van Van Leer meteen voor een degelijke 2e keeper moeten zorgen. Dan loop je beduidend minder kans op zo'n zeperd als tegen Heerenveen thuis. Er zullen nog genoeg blessures volgen zo niet dan wel essentiële schorsingen. Dan heb je zo'n Wöber er maar wat graag bij ook al zou hij niet tegen Real hebben kunnen aantreden. Nu niets meer ondernemen in dit transferwindow geeft aan dat deze ketsers van Lamprou volledig uit de lucht komen vallen èn dat men totaal niet wenst te anticiperen op een serieuze blessure / schorsing van Tagliafico ( zeker dat laatste is niet bepaald onwaarschijnlijk!) alsmede Dolberg maar laat aankloten als ineffectieve spits achter KJH ( want die scoort tenminste!!). Het falen van Lamprou is niet de oorzaak maar het gevolg van de oorzaak en die ligt overduidelijk bij de tandem Overmars-Ten Hag.
4 -1
Duif63
Het grootste probleem ligt inderdaad bij Overmars. Hij heeft nog met geen enkele trainer een prijswinnend team kunnen samenstellen. Die 2 titels met de Boer was nog met een selectie waar hij weinig invloed op had. Vanaf 2014 is zijn invloed steeds groter geworden, maar sportief heeft het nog steeds niks opgeleverd. En door alles wat er deze transferperiode weer gebeurd is en misschien nog gaat gebeuren geloof ik dat de kans op weer een prijsloos seizoen behoorlijk groot geworden is.
4 -2
Ajaxadept
Ongelofelijk wat een onzin. Zonder aankopen van diezelfde Overmars was Ajax nooit zover in de CL gekomen en waren spelers al eerder vertrokken, voor veel minder geld, naar clubs die wel CL spelen.
2 -2
Pierre Heno
Over welke aankopen heb je het dan eigenlijk precies? Tadic is een goeie aankoop gebleken ja...maar Ajaxadept je vergeet wel even heel gemakkelijk dat die als vervanger van Ziyech werd gezien!..Dat Ziyech alsnog bleef was feitelijk tegen de zin van Overmars . Dat Ziyech uiteindelijk niet werd verkocht heeft sterk bijgedragen in een beter voetballend Ajax. Blind voor de hoofdprijs binnen slepen was al iets 'te'..maar goed die wisselt goede momenten af met slechte ( zoals afgelopen zondag toen Lammers hem met een enkele voetbeweging te kijk zette). En het duo Overmars- Ten Hag heeft Wöber op een totaal verkeerd moment de laan uitgestuurd (want daar kwam het toch feitelijk op neer) èn gaf Neres eenzelfde signaal door serieus mee te gaan in het Chinese bod op de Braziliaan. Het is dat Overmars weer eens flink werd gepiepeld door een (Midden) Amerikaans s club m.a.g. de Lainez soap waarbij Ajax als club te kijk werd gezet om wat meer miljoenen binnen te kunnen slepen. Kijk eens wat meer naar de feitelijke gebeurtenissen i.p.v. je gevoelens. Dan doe je niemand tekort, ook jezelf niet.
2 0
lm
Ajax moet daar echt in gaan veranderen met spelers aantrekken want dat werkt voor geen meter haal eens wat binnen waar je kampioen mee kan worden en niet twee grote namen en dan zijn we der want zo goed zijn we niet
1 0
Ajax#1900
Alsof Overmars verantwoordelijk is voor de Graafschap uit. Lekker simpel. Overmars heeft Ajax weer op de kaart gezet.
2 -3
Duif63
Hahaha.
0 0
Pierre Heno
man man man....je wilt het maar niet zien hè?! Ik heb overigens wel respect hoe jij het duo Overmars-Ten Hag tot in het uiterste wilt blijven verdedigen. Het ontbreekt alleen aan een mening gebaseerd op feitelijke (d.w.z. aantoonbare) gebeurtenissen èn de consequenties daarvan.
2 0
Freddy Al
Nou dan moet je toch maar eens kijken wat Overmars gekocht en verkocht heeft, dan vind ik dat hij het goed doet.
Ten Hag heeft geweldig gepresteerd tot nu toe in de CL en in de competitie, daar zie ik ook geen probleem wat verdedigd moet worden.
Het kan altijd beter maar we moeten wel een heel klein beetje redelijk blijven.
0 -1
Schip
Dat was een heel duur verlies, omdat PSV veel minder druk voelt nu. Die weten dat dit Ajax het gewoon kan laten liggen tegen makkelijke tegenstanders. Het Graafschap gevoel.

Aan de andere kant, als Lamprou dit van zich af kan zetten en solide gaat keepen, zou dat wel weer een sterk staaltje zijn.

En de rest moet compact en agressief spelen. Ik ben die one man shows wel beu.
0 -1
Freddy Al
Ja en wij weten dat PSV het tegen nog mindere tegenstanders kan laten liggen, dus dat is nog veel beter.
0 0
Joseph
Ga je dan nog meer naar voren lopen om die revanche af te dwingen, zal vast goed gaan als jij aan je trainer niet aangeeft dat je een centrale verdediger naast je wilt hebben. Maar goed, ik mag aannemen dat het ten Hag nu wel duidelijk is dat de verdediging een rommeltje was en het Onana was die dat verbloemd heeft.
5 0
AFCAjaxMidNineties
Je wil toch niet zeggen dat we morgen weer met die clown op doel opgescheept zitten ofwel?
4 0
Pierre Heno
Ja Lamprou speelt weer. De tandem Overmars-Ten Hag gaat het misschien pas begrijpen wanneer ze morgen door Heerenveen uit het bekertoernooi worden geknikkerd. JC quote: "je gaat het pas zien als je 't begrijpt"
1 0
goajaxgo
Natuurlijk wel.
0 0
ajaxwestland09
Hoop het niet maar ben bang van wel
0 0
goajaxgo
Bla bla.
1 0
ajaxwestland09
Eerst zien, ik wil een gretig Ajax zien vanaf min 1 graag laten zien hier valt niks te halen. Scherp beginnen opjagen kansen afmaken en goed verdedigen . Jullie hebben wat recht te zetten ten opzichte van het publiek
3 0
Freddy Al
Eens maar afgelopen zondag ging het prima in de eerste helft en sloeg het om na de rust,onnodig in mijn ogen.
Deze week twee keer winnen zou heel goed zijn en is eigenlijk noodzaak.
1 0