'Ajax krijgt bijna 5,5 jaar geen penalty tegen in ArenA'

NielsOpdam, 22-01-2019 om 07:25, 6986 views, Algemeen Dagblad |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax heeft sinds 2 augustus 2013 geen penalty tegen gekregen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Tijdens het thuisduel met sc Heerenveen liep Ajax-keeper Kostas Lamprou Sam Lammers omver. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük kreeg veel mensen over zich heen, omdat hij geen penalty gaf, maar het is niet de eerste keer. De Amsterdammers kregen in de afgelopen vijfenhalf jaar maar één penalty tegen in de ArenA. 

Op 2 augustus 2013 was Wiljan Pluim, speler van Roda JC, de laatste die achter de bal mocht staan. Pluim miste vanaf elf meter en Ajax won met 3-0. Ajax mocht zelf 21 keer een strafschop nemen, maar kreeg geen penalty meer tegen in de Eredivisie. 'Een groot verschil', opent oud-scheidsrechter Mario van der Ende. 'Maar Ajax speelt tachtig procent van de tijd op de helft van de tegenstander, dus dat zegt me niet alles.'

'Stel dat Huntelaar overhoop wordt gelopen door Hahn', begint analist Arnold Bruggink. 'Het hele stadion wacht op een strafschop en je wordt als scheidsrechter naar de lijn geroepen. Dan moet je verdomd sterk in je schoenen staan, wil je zeggen: "het is geen penalty". Dat is geen verwijt, het blijft mensenwerk.' Bruggink ziet dat bij PSV en Feyenoord hetzelfde gebeurt. 'Simpelweg omdat de druk op de scheidsrechter groter is. Vooral in thuisduels.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ze slechte krant dat ad. Zoals hier onder al is uitgelegd de vergelijking gewoon achterlijk. Echt slecht dat het AD daar zelf niet eerst aan denkt. Gewoon stemmingmakerij weer.
0 0
niquedegraaff
Ze slechte krant dat ad. Zoals hier onder al is uitgelegd de vergelijking gewoon achterlijk. Echt slecht dat het AD daar zelf niet eerst aan denkt. Gewoon stemmingmakerij weer.
0 0
niquedegraaff
Dat komt omdat ajax niet zo loopt te schoppen in de zestien en andere clubs wel
0 0
mcatarinob
Om een redelijke vergelijking te krijgen van het aantal strafschoppen tegen en voor, moet je het aantal minuten die een bepaalde partij in het andere strafschopgebied actief is. Wanneer nummer 16 tegen nummer 1 van de ranglijst speelt, zal nummer 16 , over het algemeen, minder minuten in het andere strafschopgebied actief zijn, dan nummer 1 in het andere strafschopgebied. In feite zijn er nog veel meer factoren die daarbij een rol spelen, of van invloed kunnen zijn. Een kwalitatief goede verdediger heeft ook minder de noodrem nodig, dan een zwakke broeder.
1 0
Labrador
En Feyenoord loot al jaren thuis in de Kuip. Wat hoop ik daf we ze in de halve finale tegen komen in de arena
0 0
amthree
Laten we eerst maar is zien te winnen van heerenveen, want als het net zo als het weekend gaat...
0 0
Bean
Ajax maakt gewoon geen (zware) overtredingen in de eigen 16. Nu met de var heb je een 4 ogen principe dus alleen maar hulde voor Ajax.. Die vuile kakkerlakken die dit alleen maar uitvergroten omdat de klassieker er aankomt beweren natuurlijk weer dat dat de KNFB hierachter zit.. Ik hoor notabene de voorzitter van de KNFB nog 2 jaar geleden roepen dat hij hoopte dat de kakkerlakken kampioen worden maar daar hoor je ze niet over..
het is weer het verdraaien van de realiteit in hun eigen voordeel.. want daar zijn ze wel goed in
0 0
Adios
En ze hebben ook al 100 jaar lang meer balbezit en doelpogingen van binnen de 16 dan de tegenstander. Zie je maar weer hoeveel we eigenlijk bevoordeeld worden door de KNVB. Ook een opvallende statistiek dat de tegenstander veel vaker mag aftrappen in de JC ArenA. Kijk alsjeblieft de wedstrijden van die afgelopen 5,5 jaar terug en kom dan met 100% penalty momenten. Ik kan je verzekeren dat Ajax er minstens net zo veel niet heeft gekregen.
1 0
AlexIbarra
Die van het aftrappen is erg leuk. ;)
0 0
wladimir
Wat een onzin. Bayern heeft laatst nog een penalty gemaakt.
0 -2
Joseph
Wat een sensatie..
0 0
MankeNelis
Het is de kakkerlakkenkrant die dit uitvergroot. De klassieker komt er aan ;-
1 0
Pure
Ajax staat ook vaak bovenaan in fair play klassement dus zo gek is dat dan toch niet. Ajax maakt gewoon weinig domme fouten in het 16 mtr gebied. Er zullen vast een paar momenten zijn dat ze een penalty tegen hadden kunnen hebben maar dat heeft elke club
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ajax speelt meeste op de helft van de tegenstander dus dan heb je automatisch minder kans op een penalty. Maar ik begrijp dat de media een campagne is begonnen...
1 0
RSM
En nultien speelt alle bekerwedstrijden tegen betaald voetbalclubs thuis. Nooit uit.
1 0
Fvy
Is maar net welk overzicht je uitkiest. In tabellen over gekregen strafschoppen voeren Feyenoord en PSV de lijsten aan, met Ajax ruim daarachter.
0 0
de_pitbull
altijd maar zeiken. mag ik ook ff zeiken om het zeiken? Ajax heeft een dag minder rust dan Feyenoord voor de 'klassieker'. WAAROM?
1 0
lm
Omdat pisvee van de KNVB kampioen moet worden en Feyenoord de beker altijd al zo geweest waarom moet pisvee altijd voor Ajax voetballen
0 0
pauli187
onzin, begin van het seizoen anders geweest.. gewoon zelf winnen en dan komt het goed
0 0
lm
Dat ben ik met je eens dat ze het zelf moeten doen maar je ziet elk jaar dat we niet goed genoeg zijn om ook van ce KNVB te winnen
0 0
M.Olsen
Lees het AD. Wat een pure onzin ook weer in het nieuws zeg. Ik zie bij Ajax ook veel minder overtredingen dan bij andere ploegen dus logisch dat we nooit penalty’s tegen krijgen. En hoe vaak komen ploeg nu echt gevaarlijk in de 16 in de Arena?? Minder dan in de Kuip of het Philips stadion hoor. Ajax hangt namelijk niet achterover!

Als het niveau hoger ligt (CL), zie je wel regelmatig penalty’s in de Arena.
1 0
altijdwelwat
Nou blijf Lamprou , Sinkgraven en Kristensen gebruiken en de volgende strafschop ligt ieder moment op de loer.....
0 0
Ajax0317
Lewandowski vergeten?
0 0
Ajacied0591
Eredivisie mooie klapjoker
0 0
3*stars*3
Topclubs wereldwijd krijgen sowieso minder strafschoppen tegen en zeker thuis.
En eens met vd Ende want als je vaak domineert en ver van doel af loopt te verdedigen, is kans nog kleiner dat je pingels tegenkrijgt.

Maar AD is weer bezig met stemmingmakerij.
V Hanegem krijgt van AD ook telkens podium om te roepen hoe pro Ajax ze zijn bij Fox.
3 0
Dennis1964
Toch zijn wij de afgelopen 4 jaar het meest genaaid. Neem dat dan ook mee in je analyse.
0 0
31xAjax
piep piep
0 0
3*stars*3
Meest genaaid weet ik niet maar kan mij wel herinneren dat het vaak mis ging met Nijhuis en dieptepunt was in Groningen...

@Juichtoon, daar heb je gelijk in.
1 0
Juichtoon
Hoort gewoon bij het spel zoals dat buiten de lijnen wordt gespeeld. Wij wij niet moeten doen is stil zitten en muisstil zijn. Wij moeten ook ons onrecht benoemen.
0 0
Juichtoon
In 2012 werden we kampioen zonder 1 strafschop. Toen waren we de enige kampioen in heel Europa zonder strafschop mee. Toen heb ik het AD niet gehoord.
2 0
Koningtoto
Goh, da's echt gek. Als je 70% balbezit hebt en altijd op de helft van de tegenstander staat.

Het AD is vast aan het zoeken voor zondag.
1 0
TontoKarnaggel
Ach, is al jaren vaste prik bij het AD. Bij elke fout in het voordeel van Ajax gaan ze er pagina's lang op in. Ook vandaag weer doodleuk 3 pagina's erover. Heb het zelfs meegemaakt dat ze er de halve voorpagina voor inruimde.
Is Ajax benadeeld of psv of feyenoord bevoordeeld vinden ze het het benoemen niet waard.
Gewoon lekker inspelen op de onderbuikgevoelens van een groot deel van hun lezers.
1 0
grannig mokum1
Zekers D, dit is zoeken
0 0