Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Sinkgraven speelde zeker naar behoren'

ArthurV, 21-01-2019 om 19:30, 10903 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is tevreden met het spel wat Daley Sinkgraven tegen SC Heerenveen liet zien. De verdediger annex middenvelder had het tegen zijn oude club lastig als linksback, maar kan op steun rekenen van zijn trainer.

'Hoe Sinkgraven speelde? Nou, zeker naar behoren', oordeelt Ten Hag tegenover Ajax TV. 'Hij is natuurlijk niet nieuw, maar in dit team is hij wel nieuw. En net even die afstemming, die is misschien net even anders dan in de periode waarin hij vroeger speelde. En daar moet hij inkomen. Maar hij laat duidelijk zien dat hij prikkels aan deze ploeg geeft die we heel goed kunnen gebruiken.'

Bekerduel met Heerenveen

Aankomende donderdag kunnen de manschappen van Ten Hag zich in de beker revancheren tegen de Friezen. De oefenmeester weet nog niet of Ajax dan met dezelfde elf als afgelopen zondag gaat aantreden. 'Het hoeft niet twee keer met hetzelfde team. We moeten daar keuzes in gaan maken en slim gaan manoeuvreren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Sinkgraven is voor mij echt een prima speler, maar niet op linksback. Aanvallend vanuit de backpositie prima maar verdedigend te licht. Zet hem als aanvallende middenvelder neer en het zal mij benieuwen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij deed niks bij die goals liep mee als een schooljongen... ik weet niet of die jongen wel goed genoeg is...dacht even ja maar nu weer aan twijfelen..
1 -1
Bean
Och och och.. wat speelde die gozer slecht zeg.. hij moet hem nooit meer opstellen.. bij 2 goals was hij betrokken... hij kon vooral goed meelopen, maar verdedigen ho maar.. Als Sinky weer in de basis staat en een uur speelt dan gaan we weer punten verliezen.
2 -1
Ar
Sinkgraven opstellen was natuurlijk sowieso een risico vooraf want die moet nog wedstrijdfit worden en kan de 90 minuten nog niet op volle energie aan. Na iets meer dan een uur was dan ook de pijp op en schoot de kramp erin. Donderdag opnieuw basis lijkt daardoor uitgesloten.
Ik snapte ook niet dat tegen dit Heereveen niet gewoon Frenkie naast De Ligt stond, Blind links en Neres erbij.
Ook moet je al met al vaststellen dat het verschil tussen de eerste 14/15 en de rest nog wel erg groot is. En de bank niet zo sterk is als men overal doet voorkomen.
0 -1
Babangida83
De Sink laten staan. Heerlijke voetballer. Moet alleen nu wel wat wedstrijdritme krijgen, want kon het nog niet bijbenen. Niet gek ook na 1.5 jaar eruit te zijn geweest. Helaas kon Ajax zijn mindere prestatie (op momenten) zondag niet opvangen. Dat kwam vooral door de teamprestatie. Lamprou op doel hielp ook al niet. Je zag iedereen daardoor al wat zenuwachtiger zijn.

Wat is er trouwens mis met Bakker? Iemand?
2 -3
trodat4030
Geen idee wat er met Bakker is, speelde vrijdag bij Jong ook niet in de basis, daar zette Reiziger Bakboord nota bene neer.. Misschien perikelen omtrent verlenging contract? Zit bij Raiola namelijk..
2 0
Babangida83
Ah, dat kan natuurlijk altijd. Maar vind ook dat hij veel te weinig kansen in het eerste krijgt.
0 0
Mario65
Natuurlijk verdedigt Ten Hag het optreden van Sinkgraven
Hij zal nooit toegeven dat het een foute keuze was om hem linksback op te stellen.
Sinkgraven kon niet beter, want hij is nu eenmaal geen verdediger!
Ten Hag blijft zijn handen wassen in onschuld en lult maar raak over niet nagekomen afspraken..
Ja iedereen fout behalve hij...
Ten Hag begint een behoorlijk punt van irritatie te worden.
Hij is niet zo goed als sommigen denken...
Hij heeft een topselectie en dat is zijn mazzel.
1 -2
trodat4030
Ehhhhh, watte? Ik dacht dat men TH z’n gebrabbel inmiddels wel aardig kon vertalen in het Nederlands, maar ik kan me niet voorstellen dat hij dít heeft gezegd... Als t wel zo is, moet ie iets in z’n eten hebben gekregen tijdens de kerst. Kalkoen gevuld met LSD?
1 -1
MichelAngelo66
Ja je zou je eigen keuze ter discussie stellen. Natuurlijk zegt ten Hag dat ie prima was. Alleen omdat ze een Argentijn (die met Boca de EC voor Zuid Amerika heeft gespeeld) niet meteen willen opstellen laten ze Sinkgraven te lang staan. Ten Hag jullie zijn met z'n drieën een stel klungels.
2 -1
Remark
Neen Erik, Sinkgraven speelde naar KUNNEN, niet naar behoren, en het zou wel zo handig zijn als een coach het verschil ziet.
3 -1
Ar
Als je naar je kunnen speelt, speel je naar behoren.
1 -1
Sunny
Sinkgraven heeft als lb een geschiedenis van fouten die ons doelpunten hebben gekost.
Dat hij een mooie techniek heeft en op een postzegel kan draaien is leuk en aardig maar laten we deze jongen nooit meer als lb gebruiken.
Hoe vaak moet je stoten aan dezelfde steen?
0 -1
AlexIbarra
Volgens mij speelde hij toen tegen Rapid trouwens als CVM.
Die blijft bij mij het meest hangen.
0 0
Ar
Kom eens met heel die geschiedenis dan.
Bij Bosz is Sink als linksback nooit 1 tegen 1 komen te staan in het centrum, zoals zondag gebeurde.
1 0
RedFeather
Hij is gewoon een middenvelder.
Ziyech zet je ook niet back
0 -1
ETM
Sinkgraven werd in 16/17 niet voor niets bewierookt als back. Al overdreven mensen het toen wel een beetje. Maar hij was toen duidelijk in ontwikkeling op die positie. (Eigenlijk een beetje zoals Mazraoui nu) Verdedigend hield hij zich staande (uiteindelijk) en het voetballend vermogen wat hij bracht was een verademing. Vergeet daarbij niet dat de rol van de backs zowel met als zonder bal toen echt anders was als nu onder Ten Hag. Sinkgraven was een belangrijke schakel in de opbouw. Niet in de aanval. Tagliafico is nu bijvoorbeeld veel meer betrokken bij aanvallen.
Zoals ik het zie is Sinkgraven ook geen aanvaller. Hij heeft geen bovengemiddelde actie, hij heeft geen bovengemiddelde voorzet/schot en bij hem viel me altijd een laag rendement op in de laatste fase. Dat schot recht op Hahn na prachtpass Ziyech vond ik typerend, wel een goede loopactie.
Imo ogen past hij dus, zelfs in goede doen, minder in de huidige speelwijze als back. In 16/17 speelde Ajax zonder bal als team met totale pressie. Als dat dan loopt kom je als back wat minder in situaties waarin je ruimtes moet verdedigen. Door de groepering was er ook vaak rugdekking. De backs moesten steeds onmiddelijk de man aan hun kant kunnen knijpen. Dat is een ander onderdeel van verdedigen dan wat je nu veel ziet wanneer backs terug moeten komen om te verdedigen.

Wel past hij in principe in de Frenkie-rol. Een rol die in 16/17 simpelweg niet bestond. Maar ik durf niet te zeggen of hij dan goed genoeg is. Hij kan zeker erg goed met de bal uit de voeten, is opbouwend ook vrij intelligent, maar hij zal dan toch meer wapens moeten etaleren.

Hoe dan ook denk ik dat hij momenteel nog ver verwijderd is van het niveau dat hij toen haalde. Ik denk dat Ten Hag hem hoe dan ook te vroeg (terug) gebracht heeft. Al snap ik de verleiding.

Ik heb een zwak voor hem, mooie voetballer, maar hij is imo nooit helemaal onbetwistbaar geweest. Ik stond (uiteindelijk, niet onmiddellijk)pal achter hem als back in 16/17 maar ook toen moest er nog veel geschaafd worden.
Ik lees nu veel: Sinkgraven hoort gewoon op het middenveld. Maar laten we wel wezen de concurrentie is daar echt moordend en hij heeft er zeker nog niets bewezen.
Ook lees ik veel: snel afscheid van nemen. Ik heb toch ergens nog de hoop dat hij gaat verrassen omdat ik in zn talent geloof, en zie dat hij veel tegenslag heeft gehad. Maar je kunt ook niet eindeloos een plek vrij houden. Voorlopig was hij 1 seizoen echt van waarde.
0 0
Sunny
Mooi genuanceerd verhaal maar s.v.p. geen lb meer voor Sinkie
0 0
ETM
Ok, zal het niet meer doen ;)
0 0
Lagasj
Dit kan alleen een niet Ajax trainer zeggen. Hij denkt dat we blind en gek zijn
Een Ajax trainer zou zeggen: "We hebben snel een nieuwe LB en reserve keeper nodig want dit was niet best"
0 -1
GvanAchteren
Ten Hag zal in het openbaar zijn speler Sinkgraven niet afvallen. Daarvoor is hij professioneel genoeg. Maar ik verwacht niet dat hij hem snel weer als links back zal opstellen.
0 0
VakO
Valentijn Driessen vond het bij Veronica Inside onbegrijpelijk dat Magellan niet speelde. Ja ja, achteraf weten we het beter en gaan we lekker voor onrust zorgen. Jammer dat hij afgelopen vrijdag iets totaal anders riep: https://www.telegraaf.nl/video/3041769/basisplaats-lonkt-voor-sinkgraven

Niveau nul dit, Die hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen.
5 0
ST
Schei toch uit. Vreselijk verdedigd. Maar wat kun je ook verwachten van iemand met zijn fysiek en wedstrijdritme?
3 0
behangdelul
Of sinky goed genoeg is even daargelaten, maar wat hij zondag liet zien was natuurlijk helemaal kut! Bij 3 vd 4 tegengoals betrokken met als dieptepunt het tweede waar hij het verrot om zelfs een been uit te steken
0 0
PJSM
Sinkgraven komt te kort en zal ook nooit meer aanhaken. Niet goed genoeg...EXIT.
4 -2
aniel.rambharos
Gelul, ETH. Iedereen speelde slecht. Je noemde het zelf een collectief falen. Dat betekent dat iedereen heeft gefaald in het uitvoeren van zijn opdrachten, dus ook SInkie. En jammer dat L. v. Gaal geen trainer is, want die had ze vandaag een straftraining gegeven. Want het staat me nog steeds op het netvlies: de training waar hij ze verrot uitscholt!. Heerlijk vond ik dat!.
1 -1
ETM
Ja mensen genieten van de gekste dingen.
Schijnt dat er in de kleedkamer flink gescholden is. Als je als trainer daar nog even een straftraining bovenop flikkert waarbij de trainer ook nog even gaat schelden komt dat op mij in dit geval alleen maar gespeeld over.
1 -1
trooop
Goed om te horen dat ten hag zo over hem denkt. Begin steeds meer te merken dat ten hag ondanks z'n wat degelijke opvattingen altijd oog heeft voor technische spelers. Dat is een goede mix.
1 -2
Inhartennieren
Ben het helemaal met jou eens
Speelde overigens helemaal niet zo slecht.
Als je als elftal zo ver uit elkaar loopt, krijgt iedere verdediging het mogelijk.
0 -4
Ajax_026
Fijn dat je sinkgraven steunt en het liefste technische spelers ziet en hoop ook dat hij als nog slaagt bij Ajax maar hij was fucking slecht.
2 0
aka
Ongelofelijk dit
0 0
dimi1976
melleafca
jij snapt t lekker. Sinkgraven is niet goed genoeg voor Ajax. als je dat niet ziet snap je er zelf weinig van. of jij bent tevreden met een subtopper , dat kan. maar dan ligt de lat bij jou erg laag.
3 0
El-Dorado
Sinkgraven kost je gewoon op jaarbasis heel wat punten. Altijd wel slippertjes of balverlies rond eigen 16. Laat hem maar verhuren of verkopen met terugkoop clausule (hoewel ik me niet kan voorstellen dat hij ooit de top haalt, blinkt nergens in uit).
5 -1
Bky
Speelde gewoon kut.
6 0
Moozz03
Vond m aanvallend echt wel wat toevoegen! Alhoewel zijn voorzetten kut waren kwam hij veel mee naar voren, combineerden goed, wist een mannetje uit te lokken en waar nodig te omspelen. Helaas was het verdedigend fjes niveau en kostte dat het derde doelpunt. Ajax moet gaan overwegen wat ze precies met Sinkgraven willen. Kan wellicht een prima wisselspeler zijn voor t middenveld of hij moet echt ff een trainingscursus verdedigen krijgen want dan is het in principe een leuke back.
2 0
mickey2602
Precies die ene zin van jou...
"Ajax moet gaan overwegen wat ze precies met Sinkgraven willen."
De keren dat hij tot nu toe speelde was dat zowel op het middenveld als linksback.
Waarbij de korte invalbeurten op het middenveld en linksback was de bedoeling 90 minuten.
Is dit nou ook wedstrijdritme missen? Want in mijn herinnering was hij in het seizoen onder Bosz verdedigend niet zó zwak als gister.
Die beurten op het middenveld vond ik hem beter als gister.
1 0
Ajax412
Jongens, laten we lekker Dolberg niét afschrijven en Sinkie wél! Allebij zakken hooi, Sinkie is net een jaar geblesseerd geweest. Zielig en simpel, hij speelde een puike eerste helft en daarna laat de rest van het team het afweten. Ziyech en Schöne gaan bij iedereen vrijuit, deze "ervaren" spelers moeten het doen, niet een invaller.
5 0
El-Dorado
Dolberg presteert zo af en toe wel, alleen mist hij de vorm of het speltype ligt hem niet. Heeft het wel in zich.

Sinkgraven daarintegen, erg matig. Als middenvelder te slecht, niet aanweizg en als verdediger ook te kort. Dan liever Mazraoui linksback of Bakker.
1 -2
Ajax412
Ik zou donderdag Bakker wel aan het werk willen zien hoor, hoop ook dat Neres weer een wedstrijd mag ballen. Ik beweer niet dat Sinkie bij de beste spelers hoorde gisteren, maar hem de zondebok maken vind ik simpel. Aan Dolberg begin ik steeds meer te twijfelen, mentaal lijkt hij absoluut niet klaar voor de top. Welke top spits zie je nog die alles zo flegmatiek doet, ook de duels aan gaan? Ik hou van de voetballer en de persoon Dolberg hoor, hoop ook zeer dat het hem gaat lukken, maar ik wil maar een tegengeluid geven in de discussie Sinkgraven. Donderdag zit ik weer in het stadion en hoop ik van iedereen inzet en trots te zien, de jongens kunnen allemaal zo lekker voetballen, maar het begint bij de meters maken en de duels willen winnen.
0 0
El-Dorado
Bakker vind ik persoonlijk erg goed, ben wel fan van hem. Natuurlijk is Nico de koning!

Dolberg sja, denk wel dat het nog komen gaat. Hoewel ik altijd Huntelaar zou opstellen. Vind Huntelaar toch echt vuur brengen en voor mij is hij nogsteeds top, maar dat is persoonlijk.

Ik vind die 3e goal grotendeels op conto van Sinkgraven en dat is niet de eerste of tweede keer dat Sinkgraven er slecht uitziet. Vind zelf dat hij op alle vlakken tekort komt (middenveld, nooit echt aanwezig en verdedigend komt ie te kort, is ook geen verdediger). Leuk voor AZ, Vitesse en Heerenveen. Daar kan hij zo af en toe uitblinken.

Had hoe dan ook bijv. Blind op 6, Bakker linksback, Zyech op het middenveld en Neres rechtsbuiten opgesteld.

Donny er uit en laten invallen voor Schone (die toch wel altijd weer belangrijk is, ook al speelt ie soms niet sterk).

Maar goed, het is mijn mening.

Oja, en gisteren zou ik ook bijv. Magallan laten invallen, als je ziet dat er strijd en scherpte miste. Dat verwacht ik namelijk wel van hem. Toch denk ik ook dat Tagliafico misschien belangrijker is dan we dat denken. Als je ziet met wat voor agressie, inzet en passie hij speelt, heerlijk!
1 0
Ajax412
Het staat natuurlijk buiten kijf dat Nico fantastisch is, die spirit die hij brengt zweept het hele team en het hele stadion op! Persoonlijk zou ik Hakim niet meer op het middenveld zetten, lijd daarvoor te vaak onnodig balverlies in risicovolle acties. Vd Beek kwam ook veel te ver naast Dolberg, waardoor de bezetting op het middenveld weg viel. Misschien kan De Jong door schuiven als Blind op 6 speelt? Of Donny moet gewoon wat verder terug komen spelen. Magallan in brengen lees ik vaker, en kan ook, maar voor de basis lijkt het me niet handig om iemand in de verdediging te zetten die nauwelijks Nederlands of Engels spreekt. Daarentegen was het zeker van waarde geweest als iemand eens bikkel hard een boodschap kon brengen, dat had zeker geholpen.
0 0
MelleAfca
Ik zit waarschijnlijk al zo’n 6 jaar op Ajaxshowtime, maar afgelopen weekend heeft mijn ergernis echt een hoogtepunt bereikt na al dat gezeik op Sinkgraven. Zóveel mensen snappen er werkelijk hélémaal niks van hier.
Als iemand nog een site weet waar wel nog op een behoorlijk niveau wordt gesproken, laat het me alsjeblieft even weten.
6 -5
AFCAsphere
Zou ook graag een degelijk forum op soort van Discord groep willen hebben waar we op een respectvolle manier over Ajax kunnen discussieren.
0 0
FlyingDutchMan
Ken ut :p
0 0
Pauw
Die site zoek ik ook ja. Nuance raakt hier ondergesneeuwd door opportunisme.
2 -1
Gerrr
Sorry dat ons niveau te laag is voor u, majesteit.
1 -2
MelleAfca
Kan gebeuren pik
2 -4
Ajax412
Er worden een paar spelers volledig begraven hier en er zijn spelers die niks fout kunnen doen. Dan gaan ze Sinkie kapot maken, maar Ziyech, Schöne, De Ligt en Dolberg blijven volledig buiten schot. Vooral die eerste twee spelen vaak typerend in dit soort wedstrijden. Dolberg speelt zonder inzet, Sinkie rent zich rot, wie word er aangevallen? Sinkgraven. Dan krijg ik gewoon heel erg het gevoel dat mensen niet objectief kijken van wie we wat kunnen verwachten, en wie die verwachtingen wel of niet waar maken. De vedettes mogen dit niet laten gebeuren, daar gaat het fout.
3 -2
HsvHoek
Oh god hij gaat weer met een half Jong Ajax aantreden, althans zo lees ik het.....
Het zal toch niet???
0 0
ajaxwestland09
waar lees je dat dan?
0 0
HsvHoek
Het hoeft niet 2x met hetzelfde team staat er op het laatst.... Dat zegt me genoeg
1 0
ajaxwestland09
Ik zal huntelaar laten spelen en Neres en bakker linksback
2 0
HsvHoek
Ja zoiets maar liefst geen 6 wijzigingen
0 0
stopperspil
Speelt als een naïef watje, geen dodelijke verdediger
3 0
El-Dorado
Vind het echt een net-niet speler. Leuke voorbeweging, maar de rest is matig! Iets voor Feyenoord misschien, hoewel die daar ook tekort komt.
1 0
geDaante
Voorspelbaar dat mensen hier hem die tegengoal van Lammers kwalijk nemen, en hem daarop meteen afschrijven. Zó opportunistisch, en zo onterecht. Iemand die vrij op je afkomt en op snelheid is, is zeer lastig te verdedigen. Sinkgraven deed het goed daar mee naar achteren te lopen, om tijd te winnen. Instappen met een grote kans op misstappen is je tegenstander helemaal kwijt zijn.

Vrijwel iedere back had dit niet beter gedaan. Ook absolute topbacks worden weleens verschalkt, zo vaak.

En iedereen lijkt zijn presteren onder Bosz ineens weer te zijn vergeten.
3 -5
trooop
Ik ben het op zich met je eens, ook topverdedigers worden regelmatig op deze manier geklopt. Maar hoewel ik sinkgraven graag zie, ook op linksback, is hij absoluut geen topverdediger. Je kunt bovendien altijd meer doen dan alleen maar achteruit lopen. Een goede verdediger doet met een schijnbeweging alsof hij hapt, waarmee hij de aanvaller tot een actie dwingt. Zo neem je als verdediger de regie. Zodra het andersom is ben je zomaar geklopt.
Veltman bv kan dat heel aardig, schijnhappen. Maar die heeft helaas weer andere tekortkomingen.
1 0
Siemmie
Onder Bosz was hij ook vaak niks als linksback. Hij heeft mij nooit overtuigd als linksback, dus snap ook werkelijk niet waarom Ten Hag hem daar nu weer neerzet net na zijn blessure.
Die goal is Sinkgraven zeker wel voor een deel aan te rekenen trouwens. Op beeld is wel mooi te zien dat een fractie van een seconde voordat Lammers schiet, Sinkgraven perfect kan instappen/sliden. Dat hij in het begin achteruit loopt is goed, maar op een gegeven moment móet je natuurlijk instappen, anders heeft verdedigen weinig zin.
1 0
MelleAfca
Want het uitstappen van Blind pakte enkele secondes daarvoor wél goed uit..?
Lijkt me dat hij meer schuld aan die goal is, maar daar hoor je niemand over.
1 0
Siemmie
Ja, is ook een fout van Blind natuurlijk, maar Sinkgraven had op den duur gewoon moeten instappen.
0 0
Ajax412
Net zoals dat Blind van tevoren veel te slapjes is, niet doordekt. Blind, een zeer ervaren speler met inzicht en volwassenheid, die al tijden lang top fit is en wedstrijdritme heeft. Dragende kracht in het elftal. Sinkie word ook niet bepaald geholpen door dat veel te vrijblijvende balverlies van voetbalgod Hakim Ziyech en die slappe hap Lasse Schöne. Laten we hopen dat de ervaren spelers donderdag de rug kunnen rechten, als ze een ruggengraat hebben tenminste.
1 -1
Siemmie
Klopt, ligt ook zeker niet alleen aan Sinkgraven. Lamprou en Sinkgraven zijn de zondebokken, maar de ervaren krachten zijn net zo goed de boosdoeners inderdaad. Blind, Ziyech en Schöne alle 3 gewoon veel te slap bij de goals en De Ligt die bij de tegenaanval waar de 3-3 uit valt gewoon nog in de 16 van Heerenveen staat.
1 0
Godenzoon88
Rot op man. Die man laat zich te eenvoudig uitkappen en verliest de bal door quasi hoogstandjes. Nooit meer in de verdediging. maar dat wist ik al toen ie bij de boer speelde
0 -1
Hagmag
Ten Hagmag en kan nooit zeggen dat Sinkgraven naar behoren speelde. Als hij dat deed, dan had die 3e goal nooit mogen en kunnen vallen.
Aan het einde van de winterstop sprak ik het volste vertrouwen uit in Ten Hag.
Echter gelet op deze uitspraak;
Het te laat inbrengen van Huntelaar voor Dolberg;
Het inbrengen van Kristensen ipv Magallan voor Sinkgraven;
Het te laat brengen van Neres voor v.d. Beek;

Zet ik toch weer grote vraagtekens omtrent het kunnen functioneren als hoofdcoach van Ajax-1.
Zolang je alles wint, heb je het gelijk aan je zijde en zijn criticasters stil, dat weet ik ook.

Echter, als het moment daar is dat je als coach moet ingrijpen, iets recht of om moet zetten, dan moet de coach van Ajax-1 daar capabel voor zijn. Dan moet hij zijn slimheid, ervaring en doortastendheid laten zien.
In mijn ogen, gelet op mijn opgesomde argumenten, is Ten Hag ook door het ijs gezakt.
Ik bedoel hiermee te zeggen, dat het niet alleen de schuld is van Lamprou.
Al weet ik zeker, dat Onana 2 treffers minder had geïncasseerd.
Dan had Ajax gewonnen en had Ten Hag uit de wind gebleven.
Dan hadden hier en daar nog de puntjes op de i gezet moeten worden.
Na gisteren moeten er grote gaten gedicht gaan worden en moet het voetballen als kip zonder kop er uit.
Daarnaast MOET er per direct een fatsoenlijke 2e keeper gehaald gaan worden.
Lamprou is nu zeker een trillend rietje en heeft 0 zelfvertrouwen meer. Voor mij kwam dit niet als een verrassing.
0 -3
Schwalbino
Sinkgraven kun je niet verwijten dat hij verdedigend een paar keer de mist inging. Dan kun je beter de spelers een verwijt maken die ook fouten maakten maar wel op de positie staan waar ze altijd hebben gespeeld.
1 -1
Jelephi
He wacht je mag spelers niet verwijten dat ze hun taken niet uitvoeren. Het argument dat Sinkgraven geen middenvelder is gaat niet op.

Sinkgraven speelde net als de rest gewoon driewerf kut. En was debet aan een goal. Face it
1 0
edalm
volgens mij speelde heel Ajax tweede helft kut
3 0
Schwalbino
Ja.
0 0
dimi1976
Die ten hag spoort echt niet, mede door zijn domme opstelling, win je weer niet als het echt moet. pisve uit en nu dit weer.
Sinkgraven is t niet. nooit meer opstellen.
0 -2
Fieldman
Sinkgraven is lachwekkend. Onvoorstelbaar dat mensen hier een soort Ozil 2.0 blijven zien in hem.
6 -4
Ajaxxxisdebeste
Als back niet nee het is een middenvelder
0 -2
VivaEspana
Met types als Sinkgraven, Dolberg, Lamprou, Kristensen, wordt je geen kampioen.
Middelmaat.
Types als Onana, de Ligt, Tadic en Ziyech wordt je wel kampioen. Dat is het niveau wat we moeten nastreven.
0 0
trodat4030
Maar wij hebben Sinkgraven, Dolberg, Lamprou, Kristensen, Onana, de Ligt, Tadic én Ziyech, dus wat is t nou? Worden we nou wel of geen kampioen?
0 0
El-Dorado
Hij heeft welgeteld 1 a 2 wedstrijden goed gespeeld in zijn leven. Verder is het echt matig, niet beslissend en niet voldoende aanwezig.
0 0
Ajax412
Wie, Dolberg?
0 0
El-Dorado
Frank Verlaat.
0 0
Jelephi
Als middenvelder is hij ook niet goed genoeg en veel te broos.
1 0
Robeerke
Stop eens met dat pamperen. Het was gewoon kut. We willen toch naar de top?
6 -1
ajaxwestland09
naar behoren?? betrokken bij een doelpunt van Heerenveen en speelde onrustig naar mijn inziens valt nog uit. Deze jongen nooit en nooit meer linksback laten spelen, is gewoon een nummer 8 linkermiddenvelder!
3 0
DarkChild
Krijgen we dit weer, een coach die per se recht wil praten wat krom is. Werkt alleen als je wint he Erik, dan kan je ook zeggen dan Lamprou de betere versie van De Gea is of wat er allemaal maar in je opkomt.

Krijg daar een beetje van die Van Marwijk vibes bij. Heel moeilijk kijken alsof het echt niet voor normale stervelingen haalbaar is, dat niveau van het trainer/coach vak.
Terwijl, Sinkgraven deed wat hij bij Bosz ook deed, reageren, in plaats van ageren. Dan draai je een leuk pirouetje, heb je geen idee meer van bal en tegenstander en ligt ie in het net.
Naar behoren gedaan natuurlijk, dat wel...

Overigens wordt zijn periode onder Bosz ook ontzettend geromantiseerd naarmate het langer geleden is. Ja, het was beter dan Dijks, maar ik denk dat dat aspect alleen al veel credits opleverde. Want ja, hij loopt rechterop, zijn voorzetten gaan meestal niet op kniehoogte en pretty much: de Arena had het wel gezien met Dijks.

Back zijn betekent echter wel wat meer dan leuk beetje pielen als je de bal hebt, zijn positionering en handelingen zonder bal waren en bleven redelijk dramatisch (als middenvelder was dat al trouwens, daar kwamen ook met name Europees tegengoals uit) Als verdediger kom je daar niet mee weg. Ik herinner me nog een Feyenoord-Ajax dat hij Bilal er uit liet zien als een soort Mbappe. (behalve dat hij gelukkig die kansen miste)

Dat zie ik ook niet snel meer verbeteren, mooi weer voetballer met slaapmomentjes die actief wordt als hij de bal heeft.
(het is overigens net alsof ik mezelf als voetballer vroeger omschrijf besef ik me ineens :D :D)
8 -1