De Jong: 'Zeker nog een hoop te leren in Eredivisie'

BartVeenstra, 21-01-2019 om 11:00, 11586 views, Voetbalzone |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks de enorme belangstelling uit het buitenland denkt Frenkie de Jong dat hij ook nog heel veel kan leren in de Eredivisie. Zondagmiddag had de middenvelder het, net als zijn teamgenoten, erg lastig met sc Heerenveen (4-4).

'Ik denk zeker dat ik nog een hoop kan leren in de Eredivisie', reageert De Jong bij Voetbalzone. 'Ik ben 21 en het is ook niet zo dat ik alles al heb gewonnen in mijn carrière', kijkt de middenvelder in de spiegel. Zeker is dat hij dit seizoen in ieder geval afmaakt in Amsterdam. 'En daarna zien we het wel. Binnen de spelersgroep was het ook al bekend (dat hij zou blijven, red.) en tegen de media had ik het ook wel een paar keer gezegd, maar nu is het door iedereen opgepakt.'

De Jong kan rekenen op belangstelling van clubs als Paris Saint-Germain, Manchester City en FC Barcelona. Naar verluidt voerde hij al gesprekken met die clubs, maar een definitieve beslissing is - voor zover bekend - nog niet genomen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Danos
Het klinkt maybe raar om te zeggen maar ik hoop dat hij gaat! Niet om zijn kwaliteit als speler, die is duidelijk.
Ik trek het gewoon niet om nog anderhalf jaar transfer gezeur te horen van frenkie en het is ook niet goed voor Ajax en die jongen.
1 0
Remark
Niemand verplicht je om dat transfer gezeur aan te horen. Doet me denken aan die mop over een vrouw die de politie belt omdat ze vanuit haar raam in het urinoir op straat kan kijken. Een agent komt langs, kijkt uit het raam en zegt, "maar mevrouw, ik zie helemaal niks", waarop de vrouw zegt, "ja, maar u moet ook op een stoel gaan staan!".
Die hype kan alleen maar bestaan omdat er genoeg ouwe wijven zijn die er over willen zeuren. Frenkie zelf zal 't allemaal worst wezen en ja, ook ik hoop dat hij gaat, maar alleen omdat ik hem een betere club en supporters toewens.
0 0
Kuningast
Hij heeft nog niks te zoeken in de europese top. Maar ik denk dat hij komende zomer toch gaat vertrekken..
0 0
grannig mokum1
Nou wat let oe plak nog een jaartje bij ons ajax... Het is echt geen straf om voor ajax te spelen.... Juust trots
0 0
cantharel
Ik denk dat Frenkie een gevalletje Vincent Jamsengaat worden , hij gaat n.l. veel te snel weg bij Ajax en gaat bij een grote club door de mand vallen want hij is bij ons niet beslissend dus waarom wel bij een grote club ?Het geld is goed voor Ajax maar voor hem persoonlijk denk ik , niet goed als hij gaat..
3 -1
De Meer 020
Ik blijf het zeggen. Schuld van Ajax om hem vorig jaar als verdediger te blijven opstellen. Op 1 of andere manier voelde hij zich in Jong Ajax en de paar wedstrijden vorig jaar wel als middenvelder een stuk lekkerder in de drukte en wist zich door een enorm goede timing en explosiviteit los te spelen van zijn man. Hij was constant weg van zijn man die er nooit meer aan te pas kwam. Heel flexibel in het wegdraaien en daarna ook de rust omdat het heel natuurlijk was. Het lijkt of hij wat voller ( gespierder ) oogt en de sportschool in is gegaan om als CV te kunnen concurreren met grote spitsen. Nu zie ik hem twijfelend een man voorbij gaan. Lukt dit wel dan heeft hij minder rust in het vervolg omdat hij zelf door lijkt te hebben dat de tegenstander bij hem kan komen. Tuurlijk het is Jong Ajax maar als jij je altijd als een vis in het water voelde in de drukte, je speelt opeens met zeeen van ruimte speelt als CV en daarna weer terug gaat in die drukte dan kan het momentum weg zijn. Kan een tijd duren voordat je dit weer terug hebt. Alsnog zie je hem vaak de juiste keuzes maken in zijn passing en is in de basis zo goed dat hij in de Eredivisie vaak nog makkelijk zijn ding doet. Hoop dat hij echter weer snel stappen maakt zodat hij inderdaad de 75 miljoen waard is.
0 0
mercurius3
Hij speelt gewoon op het middenveld nu, wat zeur je.
0 0
Web
Wat een onzin.
Mag je even wat minder spelen?
Zou nog verder gaan zoeken
0 0
Pieter14
Ik geef Frenkie de raad hier bij deze supportersclub te vertrekken. Vandaag nog zal ik hem wijzen wat hier geschreven is over hem,ook zal ik zeggen dat bij het afscheid hij hier een woordje over zal zeggen met de namen van de smeerlappen erbij.
0 -6
niquedegraaff
Zit het in de naam ofzo? Alle Pieters die ik in m'n leven heb gekend waren betweterige nerdjes. Sodemieter lekker op joh
0 0
Joseph
Pietertje toch, maak je niet zo druk, bij jouw clubje zijn de problemen veel groter.
1 0
niquedegraaff
Hij moet gewoon blijven. Net als de rest met alle grootheidswaanzin. de Ligt is óók nog niet uitgeleerd, dat zagen we gisteren. Wat nou Eredivisie te klein?
2 0
Joseph
Voor Frenkie zou het absoluut het beste zijn om nog een seizoen in de eredivisie te spelen, die heeft nog niks te zoeken in een structureel hoger niveau. Heel misschien is Frankrijk daarom een optie met PSG. Wat dat betreft zou hij zichzelf wel goed inschatten door voor PSG te kiezen, waarbij het salaris natuurlijk erg lekker is.
3 -2
wendoo9
Als je 75 Miljoen voor kan vangen,moet hem zelf gaan brengen ! Kan het voetbalgeweld nog niet aan, en zo geldt dat ook voor onze vriend Hakim. Dit was maar Heerenveen die ons vast zet met mannelijk voetbal.
0 0
Joseph
Dat is ook weer onzin, Frenkie is een geweldige speler en we zouden in onze handjes mogen wrijven als hij nog een seizoen wilt blijven. Dat geld kan mij gestolen worden als het om goede spelers gaat van Ajax.
0 0
Pieter14
De zo genaamde supporters van ajax die zijn eigen spelers afkraken,nooit gehoord dat zijn geen supporters,die horen niet in de arena te komen die horen in de bajes te zitten,want dat is schorem van de richel. begrepen
Jullie horen een pak rammel te krijgen en niet zo een klein beetje,,daar wil ik als 89 jarige ook nog mijn portie aan geven./ En nu naar bed kindertjes,. en niet meer stout zijn .
0 -7
niquedegraaff
Jij bent af. Er geldt een ongeschreven regel: De fanatiekste supporters zijn de grootste critici.
2 0
Duif63
Exact. Dat zei Jaap van Praag al in de jaren 60.
0 0
WZAWZDB14
Wij mogen geen kritiek hebben op een paar gasten die tonnen per jaar verdienen om hun hobby uit te oefenen, waar wij aan meebetalen met seizoenskaarten/merchandise? Och ze horen wat gefluit nadat ze ons weekend vergalt hebben, poh wat hebben ze het toch zwaar.
1 -1
Pieter14
Vergelijk die 500 Euro van joiu, met wat Frenkie binnen brengt zo een 75 miljoen
Heb daar eens wat respect voor. Voor 300000 euro gekomen na 3jaar voor 75miljoen vertrekken wat heeft hij betekend voor ajax ben daar Frenkie dankbaar voor en hem niet afbreken,ik heb de video van de wedstrijd na gekeken en in de tweede helft was hij de beste van het veld,waar praten jullie dan over. Ik ben 20 jaar trainer geweest in de eerste divisie ,ik meet me zelf aan dat ik kan zien wie goed is en niet goed is .
0 -2
FollowAjax1
Gaat het? Je moet spelers gewoon kritiek kunnen geven als supporters jaarlijks 500 euro neerleggen voor een seizoenskaart en de club miljoenen betaalt om spelers te halen/behouden.

We zijn geen FC Emmen, waar je eens een mindere dag kunt hebben. We zijn Ajax, we spelen voor de titel en niets minder. Dat was gister totaal niet te zien!
5 -1
wendoo9
Jij snapt het !
0 0
komopajax777
Frenkie de Jong kan beter nog minimaal een jaar bij Ajax blijven.Gisteren bleek weer eens dat hij nog totaal niet uitgeleerd is in de Eredivisie.Hij scoort niet,hij geeft geen assists en hij schakelt bar slecht om.Te vaak kiest hij voor de veilige bal terug of breed.Dat kunnen de meeste mensen op de tribune ook wel.Zo spelend beland je bij een topclub in het buitenland al gauw op de bank of zelfs op de tribune.Hij heeft nog niet het niveau die een Sneijder of een van der Vaart hadden bij hun vertrek.
5 -6
Remark
En dat noemt zich komopajax! Blind laat z'n man lopen; Tadic mist vlak voor rust een cruciale penalty en laat vlak voor tijd z'n mannetje de gelijkmaker scoren; Lamprou kan niet met z'n vingertjes bij drie houdbare ballen; Sinkgraven zakt definitief door het ijs en blesseert zich wéér; Ziyech loopt te chagrijnen, bakt er niks van en verspeelt alwéér in de eindfase onnodig de bal waardoor Heerenveen alsnog kan aanvallen en scoren; Dolberg is al jaren het elfde wiel aan de wagen; Donny....ach Donny...; Ten Hag wisselt categorisch te laat en geeft na de 4-3 geen opdracht tot consolideren; kortom, de een na de ander faalt hopeloos en wie krijgt de schuld? Frenkie de Jong, de enige speler die nauwelijks een fout maakte, zich de pleuris werkte en overal bijsprong. Ik roep het al jaren en ik roep het nu nadrukkelijker dan ooit: wegwezen Frenkie, naar welke club dan ook! Deze idioten verdienen je niet. Sterker nog, ze verdienen helemaal niks en dat gaan ze waarschijnlijk krijgen ook aan het eind van de rit.
2 -3
Pieter14
Remark
Ik sta niet 100% achter jou uitleg maar 200%
Ik ben blij dat jij dit naar voren brengt en die niets nutters de waarheid zegt
Zij horen niet supporter te zijn en het zijn ook geen supporters
Zij horen niet een seizoenskaart te hebben,zij horen ook niet in de arena te komen,waar ze horen is in de bajes. En een flink pak rammel. en werken in plaats van bijstand.
0 -2
KlasseAjax
Remark Ik geef je zeker gelijk over alle andere spelers die je benoemt, maar Frenkie maakte toch echt wel een behoorlijk aantal fouten. Aanvallend nam hij de ploeg ook vaak op sleeptouw, maar toch vaak erg slordig en met druk zetten vaak allemaal net niet. Maar hij was zeker niet de minste op het veld. Voor mij was dat, op sinkgraven en lamprou na, Ziyech. Liet erg weinig goeds zien, veel fouten en liet zich daarna te erg leiden door zijn emoties. Maar zoals je al aangaf waren veel spelers die hun niveau niet haalden, waaronder ook Frenkie zeker niet foutloos was.
0 0
Remark
Ik kan een ieder aanraden, mits daar de mogelijkheid en tijd voor is, een wedstrijd nogmaals te bekijken en simpelweg te gaan turven wat een bepaalde speler goed en fout doet. Men heeft namelijk de gewoonte z'n favoriete speler door een roze bril te bekijken. Wie een zwak heeft voor Ziyech, is geneigd die twee zwierige passes over 40 meter en z'n vrije trap op de paal te zien en niet zijn hemeltergend frequente balverlies en mislukte passeeracties.
Er is een bedrijf, Opta, dat dat dagelijks doet: turven, statistieken verzamelen. Dus niet een speler beoordelen op z'n blauwe ogen, salaris, vriendin, stedentripjes en de hype die ANDEREN rondom hem creëren, maar op z'n prestaties. Uit hun gegevens blijkt dat Frenkie de Jong keer op keer een ongekend hoge passzuiverheid heeft. Dat zijn heus niet alleen tikjes breed, maar dieptepasses, steekballetjes, lobs, intercepties en tackles die hij met zo'n vanzelfsprekendheid uitvoert dat men het niet eens in de gaten heeft. Bij Barcelona, wier tiki taka voetbal voornamelijk bestaan uit het één keer raken en balletjes breed leggen tot er een opening ontstaat, heeft men Frenkies uitzonderlijke kwaliteiten allang op waarde geschat en hetzelfde geldt voor PSG en City. Die kijken niet naar randzaken waar de gemiddelde Ajax-supporter (nou ja, 'supporter') zich mee bezighoudt, maar naar statistieken. Vandaar ook dat men achter Frenkie aanzit en niet Ziyech. Daar beoordeelt men een speler niet op twee gelukte passes per wedstrijd en eens per jaar een vrije trap op doel, maar op rendement. Frenkie doet van die kleine, ogenschijnlijk makkelijke dingen waarvan ik zo ontzettend kan genieten, zoals gisteren weer zo'n achteloze kaats waarmee hij in één keer ruimte creëert voor een medespeler (die er vervolgens weer geen flikker mee doet). Ik ben opgegroeid met het gouden Ajax van Cruijff, Keizer en Swart. Niets zo mooi als je ploeg bij elkaar te zien blijven, te zien groeien en vervolgens de hele wereld aan gort te zien spelen. Natuurlijk hou ook ik het liefst het zaakje van nu bij elkaar, aangevuld met een scorende spits en een keeper die bij de lat kan, maar als ik al die hatelijke, ziekelijk opportunistische reacties lees na zo'n uitglijder tegen Heerenveen, zelfs over Frenkie, de beste man van het veld, dan zie ik hem het liefst morgen vertrekken naar een ploeg waar men hem waardeert en waar zijn talent tot volle wasdom kan komen.
0 0
ETM
Ziyech liet ook prachtige dingen zien zoals die pass op Sinkgraven en vooral in de eerste helft genoten van hem. Had ook een schitterende spelverlegging onder druk uit waar die domme commentator doorheen aan het kakelen was. Een centimeter naar links en hij maakt die vrijetrap onder hoogspanning.
Niet dat hij een dijk van een pot speelde hoor, dat niet.
0 0
Zuiderling
Dus Frenkie,,je hebt nog een hoop te leren in de Eredivisie ? Maak dan vanmiddag maar bekend dat je nog zeker anderhalf jaar blijft,,Dan komt je verhaal tenminste geloofwaardig over en kun je proberen om jezelf voetballend weer aan de gang te krijgen want het is al geruime tijd 3 keer niks !
6 -3
MisterAFCA
Zeker als je zo speelt als gisteren. Neem een voorbeeld aan andere grote middenvelders die bij Ajax hebben gespeeld. Die waren vele malen bepalender dan jij voordat zij de stap maakte...
6 -2
Pieter14
Waar staat Frenkie tov die middenvelders van jou? Hij heeft de opdracht zelfs in de defensie te helpen,hij loopt het meeste kilometers in een wedstrijd, waar blijven de doelpunten dan van de backs Ik geef geen uitleg meer aan sufferts die het spel en de opdrachten die de spelers krijgen niet begrijpen. Ga slapen.
0 -1
MisterAFCA
Hij staat er net achter. Volgens mij schrijf ik nergens dat ik Frenkie een slechte middenvelder vind. Sterker nog, ik ben Fan van Frenkie. Maar ik vind hem nog niet zo goed als bijvoorbeeld Sneijder en Eriksen toen zij weggingen. Dat hij dat niveau gaat halen en zelfs overstijgen, is voor mij geen vraag. Ik vond hem gisteren gewoon niet goed spelen en dat vind ik al een paar wedstrijden. Zoals hij op dit moment speelt geeft voor mij aan dat het beter is als hij een jaartje zou blijven. Is geen schande om nog een jaar bij Ajax te spelen. Daarbij is het voor mijn voetbalhart ook fijn om hem nog een jaar in ons shirt te zien. Maar als je een paar wedstrijden minder speelt bij Ajax mag daar wat van gezegd worden. Daar zijn wij Ajax voor. Je mag bij Ajax verwachten dat er elke wedstrijd op de toppen van het kunnen wordt gespeeld. Dat zag ik gisteren bij velen niet en ook bij Frenkie. Zoals ik al heb gezegd vind ik hem al een aantal wedstrijden minder. Bij Ajax moet je een jaar lang er met je koop bovenuit steken vind ik. Dan ben je in mijn ogen klaar voor een betere club. Dat doet Frenkie nog niet. Dus een Jaar langer zou het voor beide partijen beter maken. Dus ga geen voorbarige conclusies trekken en met krachttermen smijten, als begrijpend lezen al lastig voor je is. Of probeer wat minder obsessief Frenkie in zijn reet te kruipen. Dan kan je misschien wat minder objectief je onzin verkondigen... wat een stoeptegel...
0 0
Ziyechtadic
Zal hij het zelf ook niet door hebben dat het gewoon beter is om minimaal nog een seizoen te blijven?
2 0
Remark
De arrogantie om te denken dat er bij Ajax nog wat te leren valt.
0 -2
Mokum31
Je gaat toch weg?
0 0