Bergwijn: 'Vertrek had met aantal mensen te maken'

BVeenstra, 19-01-2019 om 09:00, 12013 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Steven Bergwijn heeft jaren na dato geen spijt van zijn overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar die van PSV. Dat laat de aanvaller weten in een interview met De Telegraaf. 'Mijn vader wist gewoon dat ik het niet meer zag zitten bij Ajax. Als je zoon het niet wil, dan doe je als vader alles om hem daar weg te krijgen', zegt Bergwijn.

Toen toenmalig jeugdtrainer Orlando Trustfull Bergwijn opnieuw passeerde, zou de vader van Bergwijn met witte zakdoekjes hebben gezwaaid. 'Ik moet eerlijk zeggen: ik heb hem daar nooit naar gevraagd. Ik was gewoon blij dat het zover was. Dat ik kon gaan. Ik mocht wel naar het volgende elftal bij Ajax, maar voor mij was het klaar. Dat had niks met de club te maken, maar puur met een aantal mensen dat er toen zat. Die zijn nu allemaal weg. Het is ook alweer een tijdje geleden natuurlijk.'

De PSV'er koestert verder geen wrok zo valt te lezen. Hij focust zich liever op andere zaken. Bij PSV speelt hij met nummer 17 en om zijn nek hangt ook een kettinkje met dat nummer. 'Dat nummer heeft wel een betekenis, maar dat houd ik liever voor mezelf. Hij erkent wel dat het een extra lading heeft gekregen door het drama rondom zijn goede vriend Abdelhak Nouri, die met nummer 34 speelde. Inderdaad, twee keer zeventien. 'Daar is wel over nagedacht, inderdaad. Ik denk elke dag aan Appie. Zijn broer spreek ik nog dagelijks, over van alles en nog wat. Soms stuur ik alleen een hartje. Ik weet dat zij trots op mij zijn. Appie ook. Ook voor hem wil ik zo door blijven gaan.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Deze jongen gaat nooit de top halen mentaliteit van een visstick , laatst ook al bij jong oranje afgemeld omdat meneer zich te goed voelt.
1 -2
Kibbahimovic
Ik begrijp hem wel en vind het wel netjes dat hij het niet op de club speelt.. iedereen maakt weleens fouten en zo ook Orlando, andere assistenten maar ook zijn vader en hij. Jammer dat hij niet meer voor ons speelt maar heb werkelijk waar niks tegen die gozer. Lijkt me een prima knul die je niet echt kan haten.. hoop dat hij snel verkocht wordt en daarna een grote speler wordt!
1 0
JanTa
Nou meneer Bergwijn, ik heb hele andere verhalen gehoord zoals dat zijn vader altijd met een witte zakdoek stond te zwaaien als hij het weer niet eens was met de beslissing van de coach en er is bewust op een breuk aangestuurd want binnen 24 uur stonden ze alweer op het trainingscomplex van PSV. Wees eerlijk en zeg gewoon dat je handgeld hebt gehad maar ga niet een partij hypocriet lopen te doen over de rug van Nouri die toch niet toch geen tegenwoord meer heeft.
0 0
Ferd
Noem dan namen Bergwijn
1 -1
AFCAMM
Uit alles wat hij zegt blijkt altijd nog wel waardering voor Ajax als club. Dat vind ik mooi om te zien. Net als zijn benadering van de situatie rond Nouri.
Het is jammer dat hij nu bij de (enige echte) concurrent speelt, maar ik kan dat hem niet kwalijk nemen. Het was jammer geweest als hij door het gedoe de liefde voor het spelletje was verloren..
4 0
Redrum
Jammer dat het zo gelopen is. Maar ook heel jammer dat de laffe aasgieren uit Eihoven hem opgepikt hebben.
0 -4
31xAjax
Net als Ajax Bazoer heeft opgepikt bij PSV alleen was dat geen geweldige keuze....
1 0
ajax_janneman
jawel toch? flinke winst op gemaakt
0 0
Hagmag
De zoveelste in de rij van jeugdspelers die om welke reden dan ook vertrok bij Ajax en die wel degelijk echt kunnen voetballen.
2 -1
mcjc
Het is nog onduidelijk of deze jongen nou echt een topper gaat worden. In de eredevisie gaat het aardig, maar in de CL heeft hij weinig laten zien.
1 -1
DarkDefender
Ik heb ook totaal geen problemen met hem net zoals Ajacied33 en Ajaxmax hieronder. Als ik hem hoor praten zegt hij geen domme dingen. Mooi ook hoe hij over Nouri praat. Hij zal vast wijzer geworden zijn in de loop der tijd en als je het ergens niet naar je zin hebt gedijt niemand goed toch. Wij zouden in zijn situatie misschien ook dezelfde keuze gemaakt hebben. Goede voetballer en ik zou hem er graag bij hebben gehad. Hij gaat psv denk ik ook aardig wat geld opleveren helaas.
5 0
RedFeather
Lekker Orlando
2 0
Ajacied33
Respect voor deze jongen, spreekt gewoon normaal en met respect. Je merkt in zijn woorden dat hij Ajax een mooie club vind en jammer vind dat die mensen waar hij niet mee kon opschieten er destijds zaten. Het is gewoon een Amsterdammer ook
10 0
AFCA1510
Zag het 2 jaar geleden niet echt in 'm zitten, maar hij doet het dit seizoen echt onwijs goed. Echt een zeer goede speler, hoop voor het Nederlands voetbal ook gewoon dat ie lekker blijft doorgroeien.
0 0
Ajaxmax
Gewoon respect voor deze jongen. Liet zich niet in de maling nemen. Gewoon een Amsterdammer. Maar die zijn er, jammer genoeg, niet zo heel veel op deze site,
6 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Gefrustreerd ventje die in herhaling valt.
2 -9
Ajax#1900
Volgens mij omschrijf je nu vooral jezelf
6 -1
Dennis1964
In alles wat hij zegt, speelt hij het liefst voor Ajax.
Lijkt wel een sollicitatie.
5 0
Juichtoon
Waarschijnlijk gooide hij er toen met de pet naar en is hij daarna met z'n best gaan doen. Zo doorzichtig allemaal.
0 -6
ajaxxcied4life
Nou, als we Spaan moeten geloven was dat niet het geval. Het scheen zo te zijn dat in de spits speelde en Ajax toen een onbekende Afrikaanse speler aantrok die een x-leeftijd zou hebben maar waarvan velen zouden fluisteren dat hij ouder was en deze jongen dus in de spits ging spelen ten faveure van Steventje, die naar de flank werd 'verbannen'. Zijn vader scheen toen met Trustfull in conclaaf te zijn gegaan daaromtrent en er ontstond een conflict dat onbeheersbaar werd. Zelfs Cruijff scheen zich toen kritisch te hebben uitgelaten over deze hele gang van zaken.
1 -1
Ajax27
Ouders die zich bemoeien met hun zoontje omdat ie wel/niet op de juiste positie staat. Met een wit zakdoekje gaan zwaaien.... tja ouders. Was ie gewoon gebleven en had ie even op de tandjes gebeten dan was nu bij Ajax samen met Frenkie en de Ligt de 3 grootste talenten waar op ieder een enorm prijskaartje zou hangen. Alleen benieuwd hoe dan de clash tussen Kluivertje en hem zou zijn geweest. 2 talentvolle spelers voor 1 positie... eentje met een geweldige achternaam en daardoor een streepje voor. Eerlijk gezegd denk ik dat ie dan dit jaar pas een faire kans had gekregen. En dat zou te laat zijn, dan was ie ook al weg geweest.
1 -1
FlyingDutchMan
Überhaupt met witte zakdoekjes zwaaien, haha dude..
1 0
PeterVKV
Kluivert en Bergwijn kunnen goed samen. Oranje speelt binnenkort waarschijnlijk met de aanval Kluivert - Depay - Bergwijn. Lekker veel switchen en het wordt ook daar weer leuk om naar te kijken.
0 0
T.reckveugel
Spaan is een selfkicker, weet toevallig een paar dingen en herhaalt deze oneindig. Toevallig nu over Bergwijn, die het lijkt te redden, dus extra reden om er steeds over te beginnen. Zelfs zijn hele boek over Nouri is ook dezelfde reden voor zijn zelfverklaarde zogenaamde bestaansrecht.
Zo zijn er nog 999 die het niet gered hebben, zo gaat dat. Sommigen pikken het elders op. Zie Saha bij Liverpool, ook ergens mislukt, zo kun je er veel meer noemen.
Kennelijk wil Bergwijn er ook erg graag op terugkomen. Showtime zou het niet moeten melden, maar goed
2 -1
Ajaxvooraltijd
Herhaling 10001. Word een beetje lachwekkend en eentonig.
1 -4
Figo
Wat is nou in godsnaam de meerwaarde van dit verhaal voor ons? Hou toch eens lekker op met dit geneuzel. 6 of 7 jaar geleden. Ga lekker verder met je leven en carrière.
0 -6
Maxwell_5
Zeg dat tegen de Telegraaf.
5 -1
Zoranc
Precies, elke keer het zelfde verhaal.
Klink een beetje als een ex geliefde die eigenlijk gewoon ter wilt naar die persoon.
0 -6
ajaxxcied4life
Ach ja, you win some, you lose some.
1 -1
Maik
Ja als je zoon iets niet wil ga je als pa meteen hollen. Krijgt je zoon lekker veel weerstand van hehe
1 0