'PSG hoeft niet te vrezen voor zware sancties'

BartVeenstra, 19-01-2019 om 08:21, 4303 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Paris Saint-Germain hoeft niet te vrezen voor enorm zware sancties betreffende het onderzoek naar de financiële handel en wandel van de club. Dat schrijft De Telegraaf zaterdagochtend. Om die reden komt PSG niet in de problemen met de Financial Fair Play-regels van de UEFA wanneer het Frenkie de Jong voor 75 miljoen euro overneemt van Ajax.

Yves Leterme, hoofdonderzoeker namens de UEFA, liet vorige maand in Sport en Strategie (een magazine) weten dat PSG weliswaar sponsorcontracten kunstmatig oppompte en ook FIFA-president Gianni Infantino - toen nog secretaris-generaal bij de UEFA - betrok om aan een zware straf te ontkomen. Verbanning uit Europese competities ligt echter niet in het verschiet.

'Over de dossiers die in de sanctioneringsfase komen, zijn meestal ook al onderhandelingen gevoerd met de club', zegt Leterme. Manchester City, dat ook interesse heeft in De Jong, zou wel in grote problemen kunnen komen. 'Als het klopt wat geschreven is (over Manchester City, red.) zou er misschien een ernstig probleem kunnen zijn. Dit kan leiden tot de zwaarste straf: uitsluiting van de UEFA-competities.'

De Telegraaf schrijft dat Manchester City sponsorcontracten zou hebben overgewaardeerd, waarmee volgens de Financial Fair Play-regels het sportieve evenwicht verstoord is.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Financial FairPlay in deze vorm zet geen zoden aan de dijk. Wil je het sportief eerlijk houden dan moet je beginnen met de Uefa toernooien aan te passen:

1. Deelname CL eerlijker verdelen: Elke landskampioen begint met dezelfde kansen. Barca of Victoria Plzen. Zelfde geld voor nrs 2. Geen nummers 3,4 of 5 van een competitie mee laten doen. Iedereen heeft de zelfde kansen om het hoofdtoernooi te bereiken.

2. Geen zij instroom vanuit de UEFA League.

3. Afschaffen premie en prijzenpot. Meedoen doe je voor de eer, de roem en het sportieve element.

Heel drastisch en wellicht door de sterke lobby's onhaalbaar. Kans dat de grote clubs een eigen bond gaan oprichten, buiten FIFA om. Ze doen hun best maar denk ik dan. Stel dat Spanje, Italie, Engeland, Duitsland en Frankrijk hun eigen competitie beginnen, dan verliest dat al heel snel zn waarde. Je bereikt als sponsor immers niet meer heel europa. Bovendien zal elk jaar hetzelfde kliekje, nu zonder kleintjes die heel soms voor verassingen kunnen zorgen heel snel gaan vervelen.

Die grote clubs en leagues hebben ons harder nodig dan wij, de kleintjes, denken. Het wordt tijd dat dat overeenkomstig gewaardeerd wordt.
0 0
RusselWestbrook
1) dat gaat om twee redenen niet gebeuren. Ten eerste omdat de Europa League dan een veel sterker toernooi wordt dan de Champion's League, mochten de grote landen niet gaan protesteren om één of andere bizarre reden. Maar dat gaan ze wel doen, door direct de Super League op te richten. Daarmee zijn de CL en de EL dan ook direct extreem gedevalueerde toernooien; alle echt grote clubs doen niet meer mee, het echt grote publiek kijkt naar de Super League.
2) dat is er nu ook al niet.
3) ja en dan ook meteen het salaris inleveren, de sponsors van de shirtjes en langs het veld en door de week lekker postbode of slager zijn. We gaan gewoon weer amateurvoetbal spelen.

Het maakt de sponsors geen flikker uit dat ze niet meer heel Europa bereiken. Het grote publiek zit niet in Europa.

Europa: 741 miljoen mensen

China: 1386 miljoen mensen, bijna twee keer zoveel.
India: 1339 miljoen mensen, bijna twee keer zoveel.
Rest van Azie: nog bijna 2 miljard mensen.

En die kijken maar wat graag voetbal, vooral de CL en PL.
0 0
amthree
Nee die sturen gewoon meer geldzakken naar de uefa.
1 0
Mike1
Het voordeel voor Ajax is juist dat deze clubs dan met veel geld onze spelers kunnen kopen.
0 0
Mario65
Die regels worden vaak omzeilt door de grote clubs en waarmee komen die wel niet weg?
Of clubs als Barça en Real Madrid die honderden miljoenen in het rood kunnen staan zonder maatregelen vanuit de UEFA?
Kleine clubs worden keihard in de gaten gehouden en genaaid..
Selectieve gerechtigheid?
Lijkt me wel...!!!
1 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Klopt maar Ajax is niet vies van dat geld volgens mij. Over een paar jaar kunnen we zelfs deze bedragen strructueel weigeren!
0 0