Schöne: 'Willen de schaal naar Amsterdam halen'

JesseTH, 18-01-2019 om 21:10, 4069 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is blij dat zijn contract bij Ajax in november 2018 werd verlengd. De ervaren speler ziet mooie ontwikkelingen plaatsvinden in Amsterdam en wil daar een onderdeel van uitmaken. Bovendien ziet de Deen één doelstelling voor het komende halfjaar als hoofddoel en dat is een Amsterdams kampioenschap.

'De fase waar we nu in zitten is heel leuk', spreekt een enthousiaste Schöne tijdens het programma Inside Ajax. 'Het is heel interessant wat er allemaal gaat gebeuren. Ook de manier van spelen en hoe we dagelijks trainen is leuk. Daar wil ik deel van uitmaken.' Voor de Deen geldt tijdens het huidige seizoen maar één ding: kampioen worden. 'We willen de schaal naar Amsterdam halen. Dat staat bovenaan. Europees succes is fantastisch en dat hebben we nu ook, maar het kampioenschap is heel belangrijk.'

Een volgens de controleur groot onderdeel van het gehoopte succes moet gevormd worden door de supporters van Ajax, over wie Schöne zeer te spreken is. 'Het is een onderdeel van het succes dat een team heeft. Als je ziet hoe we gesteund worden, dat is fantastisch. Waar we ook spelen, het uitvak zit eigenlijk altijd vol. Als de wedstrijd gespeeld is, dan kijk en geniet je er even van.'

Schöne liet zich in het verleden al eerder uit over de titelrace die plaatsvond in de Eredivisie en werd daarop al vaak aangesproken. Spijt van zijn uitspraken heeft hij echter niet. 'Dat is er onderdeel van. Wat wil je dat ik zeg? Dat ik ga zeggen dat we volgende week niet bovenaan staan? Als iemand me dat vraagt, dan zeg ik ‘ja’ en heb ik daar vertrouwen in. Dat het toen niet gebeurde was jammer, maar wij zijn Ajax en gaan niet met knikkende knieën naar PSV.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Kampioen eredivisie is mooi, niet in de laatste plaats om dat het een race is over 34 wedstrijden. En een wedstrijd bovendien met een gedegen concurrent. (op nationaal niveau)
Maar een Europese prijs is nog mooier. Omdat Ajax de wereld verdiend.

En nog belangrijker is Ajax zelf. Ajax moet in het voetbal zitten. En uiteindelijk gaat het me daar echt om. Ik kijk iedere wedstrijd. En waar kijk ik dan naar? Ik kijk niet om de uitslag te zien of de punten op de ranglijst. Dat zijn elementen die het spannend maken. Dat zeker. Maar ik kijk om het voetbal te zien. Het voetbal gespeeld in het magische shirt. Het voetbal dat Ajax Ajax maakt. Hoe hoger het podium hoe mooier. En dan sleur ik me er doorheen als het niet zo lukt. Zolang Ajax maar de intentie heeft om Ajax te zijn. Het huidige Ajax komt verdomd dichtbij wat Ajax moet zijn. En als dat dan zo is dan moet er idd een prijs volgen. Dat dan toch wel.
Maar bijv laatste kampioenschap (13/14?) vs seizoen 16/17 dan kies ik onomwonden voor 16/17. En het voetbal in dat seizoen plus behalen van EL finale staat ver boven het in 15/16 eventueel behaalde kampioenschap als Ajax niet was uitgegleden tegen De Graafschap.

Tot slot, mensen die steeds zo panisch reageren op de positieve uitspraken van Schone zijn imo de weg een beetje kwijt ;)
1 0
ghouleseddik
Kampioenschap opent de weg naar de Champions League, is dus de basis van alle ambities en in mijn ogen daarom altijd prioriteit nr. 1.
0 0
Inhartennieren
Daar is ie weer!
Prima lasse, maar helaas toch nog regelmatig die momentjes van onoplettendheid.
Weet je, ik vind het allemaal prima die uitspraken van Schöne, maar in Eindhoven lachen ze zich hierom natuurlijk weer kapot.
En terecht!
1 -2
Labrador
Hoezo. Ik snap dit echt niet. Wat moet hij dan zeggen? We willen de schaal aan eindhoven schenken? Het zou anders zijn als hij roept : De schaal komt naar Amsterdam.
0 0
swing
goed gesproken Lasse!! zoals een Ajacied betaamt... negatieve gezeik altijd van die droeftoeters.
1 0
Fieldman
Schone is de grootste motivator van PSV. Elke keer weer roepen dat we kampioen worden.
2 -2
Redrum
Tja, als ze daar hun motivatie vandaan moeten halen is dat toch vrij triest eerlijk gezegd. Maar goed, psv is een vrij trieste club in alle aspecten van hun bestaan, dus heel verwonderlijk zou dat niet eens zijn.
1 0
GvanderK
Waarom vallen de mensen hieronder ineens zo over Lasse heen, wat zegt hij nou verkeerd? Moet hij dan zeggen van 'Nee wij hoeven die schaal niet joh'?
4 0
Labrador
Ze vroegen hem wat hij liever had. Halve finale CL of de titel. Natuurlijk de titel! Zo gek is dat idd niet.
1 0
mickey2602
Iedereen valt over Lasse dat hij dit niet mag zeggen maar ten eerste,wat doen veel supporters zelf? Hoor en lees alle dagen dat wij PSV wel even pakken maar dat moet ik nog zien. En ten 2e,wat moet h ij dan zeggen als hem zoiets gevraagd wordt? Wij zien he.m graag zijn carrière afsluiter bij ons en bij Ajax hoort arrogantie. Dat is precies wat hij hier toont.
2 0
AsensioWillemsen
Deze man leert het ook nooit, hou nou eens op met al die praatjes steeds. Andere spelers lees je nooit iets over maar hij elke week wel
0 -4
ajax4ever01
Schöne moet eens stoppen met die praatjes
1 -5
Gecko
Wat een droeftoeter
0 -6
SR83
Wanneer gaat Lasse het eens leren....
0 -5
deeftherave
Wat leren? Dat je als Ajacied niet meer kampioen mag willen worden?
5 0
pettuh
Dat Lasse een keer moet kappen met zn grote mond. Dit roept hij de laatste jaren alleen maar en weten wat er van is gekomen..
0 -6
deeftherave
Het wordt hem gevraagd en hij geeft het enige antwoord dat een Ajacied kan geven. Dat je die schaal naar Amsterdam wilt halen!
4 0
Ajacied33
Ff niks zeggen over een eventuele titel Schone..
0 -4