Borstbeeld en metershoge wand Cruijff onthuld

NielsOpdam, 18-01-2019 om 15:00, 8173 views, De Meersche Helden |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het standbeeld en de metershoge wand voor Johan Cruijff zijn vrijdagmiddag onthuld in de Johan Cruijff ArenA. Op beelden van De Meersche Helden is de enorme wand te zien en wordt het beeld onthuld.

In de Johan Cruijff ArenA werd bij de hoofdingang een metershoge wand onthuld, die bestaat uit mozaïek met zwart-witbeelden met neonaccenten uit de loopbaan van de legendarische nummer veertien. Ook werd er naast de enorme wand het borstbeeld van Cruijff onthuld. Dat beeld is door kunstenaar Guido Sprenkels gemaakt. 

Het borstbeeld werd onthuld door oud-ploeggenoot van Cruijff, Wim Suurbier. Ook Ajax-directeur Edwin van der Sar en Carole Thate, General Manager van de World of Johan Cruyff, waren aanwezig bij de onthulling. Volgens Suurbier verdient Cruijff het meer dan duizend procent, zo vertelt hij tegenover Ajax.nl. 'Hij was niet alleen een van de beste voetballers ter wereld, maar ook een zeer bijzonder mens. Als je ziet hoe hij heeft zich met zijn Foundation heeft ingezet voor kinderen: ook dat is uniek.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pieke
Waar was de familie Cruijff bij de onthulling?
0 0
Babangida83
Haha, beetje gênant momentje als dat doek eraf gaat en dat hij zo klein is en iedereen ook nog eens stil is. Maar wel mooi natuurlijk! Had persoonlijk wel gedacht aan een beeld van de hele Johan mét bal. Die wandschildering is wel echt super mooi vind ik. Maar was er geen ruimte aan de buitenkant voor zoiets groots? Dan had je hier een wand van Michels, Cruijff, Van Basten en Bergkamp van kunnen maken.
0 0
tikkie takkie
Nu ook een reportage hiervan op NOS.nl
0 0
MankeNelis
Terecht voor de grootste icoon van de club, daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Cruijff overstijgt alles. We mogen trots zijn dat Jopie uit betondorp zoveel heeft betekend voor velen over de hele wereld. Want Johan Cruijff was een wereld ster. Mooi dat dit op deze manier is neergezet.
1 0
Hagmag
Mooi.......!!!!!!!!!!
Mijn idool, mijn held.
1 0
GvanderK
Prachtig dit, Ajax doet dit erg goed en het beeld is iets van ons, de supporters! De club is verre van kil zoals sommige critici beweerden. We hebben als club twee goden: Ajax en Cruijff. De Johan Cruijff Arena is zeg maar onze kerk.
0 0
Dolberg25
Zou het niet prachtig zijn om ook zo een beeld van Nouri te maken?
2 -3
Schwalbino
Lastig. Wat doe je met Rob de Wit? Die verdient er ook een. Allebei op een andere manier groots eren lijkt me beter.
0 0
jaapdijkemasted
idd
0 0
jaapdijkemasted
idd
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het is verschrikkelijk wat er gebeurt is met Nouri en hoop altijd nog op iets van een herstel zodat die een redelijk 'normaal' leven kan leiden, maar een eerbetoon op dit niveau is niet gepast als je dat vergelijkt met Cruijff en zijn impact met Ajax en wereldvoetbal.
3 0
Babangida83
Exact.
0 0
Cruijff72
Zou iets kunnen zijn voor bij het nieuwe stadion op de toekomst.
1 0
mvdk
Kijk Manchester City en PSG, dit is een topclub met echte geschiedenis! Dat heeft onze club helemaal zelf bereikt!
6 -1
Mario65
Een welverdiend eerbetoon voor onze legendarische nummer 14.
Ziet er prima uit..
5 0
Bjorn
Schitterend.
2 0
AFCSANCHEZ
Hoe staat het eigenlijk met dat standbeeld waarvoor geld werd ingezameld? Dat was toch niet dit beeld?
3 0
Bjorn
Nee, dat is niet dit beeld. Er is inmiddels een kunstenaar uitgekozen en die gaat er mee aan de slag. Duurt nog wel 12 tot 18 maanden denk ik.
2 0
Ajax#1900
Nope. Bedrag is bereikt maar duurt natuurlijk nog wel even. Wordt voor zover ik weet een 'volledig' beeld en geen borstbeeld.
7 0
Mario65
Johan verdient dan ook een volledig beeld.
Dat borstbeeld ziet er mooi uit hoor, maar een volledig beeld is toch passender voor iemand als Cruijff
6 0
Ajax#1900
Wat mij betreft bouwen ze een soort openbare beeldentuin als de gemeente dat ziet zitten. Maar aan de andere kant kun je er dan van uit gaan dat een gek uit rdam of ehv de boel sloopt.
0 0
Ajax412
Ziet er echt prachtig uit!
2 0
Mikey Stormram
Toevallig één keer via de hoofdingang naar binnen gegaan. Dit is echt een mooie plek voor het borstbeeld en het kunstwerk. Je kan nu gewoon niet om Johan heen, het wordt meer en meer een echt Ajax stadion.
9 0
Ajacied33
Mooi hoor die foto als tegeltjeswand
4 0
Mikenick
Vet gedaan zeg!

Helaas ga ik nooit via de hoofdingang naar binnen.
7 0
Labrador
Dat ziet er verdomd mooi uit
4 0