Ajax neemt maatregelen tegen zwarthandel

BVeenstra, 18-01-2019 om 14:50, 5244 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax heeft via de officiële kanalen laten weten het te betreuren dat er nog steeds mensen zijn die hun wedstrijdkaarten online doorverkopen voor een veelvoud van het oorspronkelijke bedrag. Dit gebeurt nu vooral voor het Champions League-duel met Real Madrid, zo valt te lezen op Ajax.nl.

Ajax laat weten dat de zwarthandel niet is toegestaan en de club doet er alles aan om dit tegen te gaan. De Amsterdamse club gaat kaarten blokkeren die in strijd met de KNVB Standaardvoorwaarden via onofficiële kanalen zijn verkocht. Hiermee doelt Ajax op sites als Marktplaats en Viagogo, maar ook alle andere transacties die buiten de privésfeer hebben plaatsgevonden.

Fans die via onofficiële kanalen een kaart kopen, overtreden de regels en riskeren een landelijk stadionverbod van achttien maanden een geldboete van 450 euro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dimi1976
ha ha goed blijven lezen he. ik verkoop niks ga liever zélf. maar ik zeg dat jij er niks van snapt dat is wat anders. het gaat om mensen die zeiken dat ze geen kaart hébben.
0 0
dimi1976
no pants bedankt voor jou reactie. jij denk dat mensen een seizk. kopen en niet naar 010 en pisve gaan. snap jij t wel.
en het gaat mij om al die glory hunters. iedereen wil naar ajax real en dan zeiken om kaarten. waarom kopen ze niks voor ajax h veen beker ? precies omdat ze alleen de krenten uit de pap willen. en dan betaald je nu eenmaal meer. op markrplaats staan miscchien 3 echte advertenties, de rest is nep. dus zeik niet zo. tot morgen nopants. wel gaan he.
0 0
NoPants
Het is niet erg dimi, je moet alleen erkennen dat je het voor het geld doet, niet omdat je zo’n ajacied bent;) succes met je €100, ik had m aan vrienden gegund.
0 0
dimi1976
en kaarten op naam zetten ook zo n dom i.d. als je 2 seizoenskaarten hebt op je naam en 2 x Ajax real hebt gaat dan ook 2 x dezelfde naam naar binnen. nee dus.
0 0
dimi1976
jullie snappen er vrij weinig van. allemaal zeiken om de top wedstrijden, zwart verkopen etc . worden de kaarten voor Ajax h veen ook doorverkocht dan voor 100 p.s. Vraag is groter nu dan het aanbod. verkoop is al 1 op 1. dus wat zeiken jullie nu. 80 % op marktplaats is nep. en als iemand met een kaartje 150 vraagt omdat hij niet kan klagen julllie. je zou wel gek zijn om m voor 50 te verkopen. dus allemaal onzin. Verder voor Ajax h veen kaarten genoeg. Dus komen jullie voor Ajax of omdat het Ajax Real is. sukkels
0 -1
koetje
Juist. Ik heb mijn kaart ook verkocht voor 3x de inkoop. Ik kreeg namelijk vandaag te horen dat ik naar het buitenlands moest. Ik had zelf dolgraag gegaan. Dat wordt er nu eenmaal voor betaald. Iedereen kan maar 1 kaart kopen. Dus al die moeite voor 100 piek lijkt me wat overdreven.
0 0
NoPants
Denk eerder dat jullie het niet snappen.. mensen kopen een seizoenskaart, gaan vervolgens niet naar de wedstrijden, maar zorgen wel dat ze hun stoel goed verkopen als psv, feyenoord, bayern, benfinca, en madrid langskomen. De rest van t seizoen zit er niemand op die stoel, maar in die 5 wedstrijden maken ze een paar honderd euro winst. Fantastisch toch!

Tuurlijk heb je mensen die gewoon een seizoenskaart hebben, maar een keer niet kunnen. Dat zijn echter alleen de extreme gevallen, want de meeste mensen met een seizoenskaart voor ajax laten deze wedstrijd alleen vallen als het écht niet anders kan.
Dan kan je toch je kaart in privesfeer aan iemand verkopen? Is die €100 je nou zoveel waard dat je niet een goede vriend die geweldige avond gunt?

Blijf het vooral verdedigen.. mafklappers
0 0
Jari_held
Precies. Degene die dit doen seizoens- en of clubcard afpakken en nooit meer de kans geven kaartjes voor ajax te kopen. Ajax werkt het probleem echter zelf in de hand. Vroeger had je de ajax kaartenmarkt. Als je dan niet kon, kon je daar je seizoenskaart voor 1 wedstrijd verkopen tegen reguliere prijs. Snap niet waarom dat weg is
0 0
koetje
Iedereen die een kaart wilt kopen heeft een seizoenskaart of een supporterskaart. Koppel de toegang gewoon aan deze pas en je kan met me barcode van je seizoenskaart of supporterskaart het stadion in. Klaar

Niemand leent die pas namelijk uit.
0 -1
markk
Het is heel simpel, kaarten op naam zetten. Mensen moeten naast de ticket ook hun legitimatie laten zien en mensen moeten strict op de stoel zitten die op hun ticket staat. Dit gaat ook helpen bij het identificeren van hooligans etc.
1 0
Murph
Hebben het nu over illegale kaart verkoop voor woekerprijzen en niet over Hooligans en wie of wat etc mag zijn.
0 0
noppenkoning
super lange wachtrijen dan voor de ingangspoortjes
0 0
DeBaller
Doen ze t stadion maar 3 uur eerder open. Sterk idee van deze man.
0 0
Rik428
Er is een heel effectieve manier: Ajax koopt die kaarten zelf terug, kijkt met welke barcode die kaart is gekocht en verkoopt diegene vervolgens nooit meer een seizoenkaart. Het enige nadeel is dat je de handelaren dan wel betaalt. Het voordeel is dat het ook meteen de laatste keer is. Al krijg je dan weer het probleem dat wellicht met valse persoonsgegevens seizoenkaarten worden aangeschaft, puur om kaarten te kopen voor de topwedstrijden, en bij Ajax - Zwolle blijft de stoel leeg... misschien gebeurt dat nu ook al wel
0 -1
jariafca020
Ik heb één keer in mn leven tickets gekocht op Viagogo. Dat was voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle om het eerbetoon voor Cruijff mee te maken. Dat was de knaken zeker waard, maar ik ben blij dat ze dit soort praktijken nu keihard gaan aanpakken.
0 0
DavyBlind
Het Amsterdamse bedrijf GUTS tickets heeft hier de oplossing. Kaarten op de Blockchain die niet doorverkocht kunnen worden voor een hogere prijs. Bovendien wordt het hele probleem van neppe tickets getackeld. Hopende dat dat systeem over een paar jaar de norm is!
1 0
JCr14
18 maanden is tekort voor mensen die het verpesten voor echte supporters die nu geen kaart hebben.

Geen seizoenskaart meer de komende 10 jaar.
1 -1
NoPants
Die €450 en 18 maanden zijn voor de mensen die zo’n kaart gekocht hebben, niet de verkapte kakkerlakken die ze verkopen.
0 0
Jariiii
Hoe werkt die zwarte verkoop tegenwoordig eigenlijk? Alles is e-ticket - wat let een verkoper zijn ticket tien, twintig keer te verkopen en te mailen? Ik zou NOOIT een e-ticket op deze manier kopen.
0 0
Gecko
Goede zaak
0 0
afcA-0297
Viagogo zijn de ergste. Ook met festivals.
1 0
Afcas20
Maar hoe pak je dit aan? Ik kan ook een advertentie neerzetten met random vak rij en stoel nr.
0 0
Adamoost
Is het eigenlijk illegaal als ik het kaartje van mijn pa die een seizoenkaart heeft overkoopt?
2 0
Murph
Zolang voor kostprijs gebeurd prima toch.
0 0
talent020
aangezien het in de privésfeer is, kan het gerust, en ik neem ook niet aan dat je pa je oplicht voor een paar 100 euro
0 0
Radie125
Dat mag is in de privesfeer
0 0
Koningtoto
Neen.
2 0
xstaniox
Dus degenen die via onofficiële kanalen een kaart kopen (en dus bereid zijn om veel meer te betalen dan eigenlijk nodig is) worden, naast niet tot de wedstrijd worden toegelaten, ook nog eens fors gestraft, met mogelijk 1.5 jaar stadionverbod, terwijl de mensen die op deze manier geld willen verdienen er zonder problemen vanaf komen?
2 -5
Radie125
Degene die kaarten kopen tegen een veel hogere prijs zijn met name schuldig dat er zwarthandelaren zijn. Dus terecht dat ook zij worden aangepakt. Zie het als een soort heling.
0 0
Stuyvesant
De mensen die de kaarten verkopen krijgen ook een stadionverbod.
2 -1
Pointer1
Die gaan sowieso niet zijn handelaren.
0 -1
KleinMiljoen
Het kopen van deze kaarten moet ontmoedigd worden
5 0
xstaniox
Jaa okee, maar het is toch ook een beetje de omgekeerde wereld, of zie alleen ik dat zo?
3 -2
Jariiii
Ik snap je wel, iedereen zal dat doen. Maar toch is het een effectieve manier dit soort uitwassen tegen te gaan. Als niemand die 'zwarte kaarten' meer koopt, zal het fenomeen ook verdwijnen. Dat is in elk geval het idee...
0 0
RaynoFischer
Ja ik snap jou ook wel aan een kant, al vraag ik me af in hoeverre mensen die dat gaan kopen om te verhandelen echt Ajacieden zijn...
Je doet dat soort ratten mer pijn als niemand die kaarten koopt denk ik, hebben zij het geld weggegooid ;)
3 0
xstaniox
Dat is ook waar ja.
1 0
Antafca
moeilijk te controleren dit
1 -3
Mark03
Aanpakken die ratten
3 -1