'Weten dat iedere misstap beslissend kan zijn'

BVeenstra, 18-01-2019 om 14:25, 2920 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn elftal na de winterstop weer in de flow komt van voor de winterstop. De Amsterdammers waren in de eerste seizoenshelft - op de wedstrijden tegen Heracles Almelo en PSV na - behoorlijk op dreef en de trainer hoopt dan ook dat dit na de winterstop wederom het geval zal zijn.

'We zaten in een goede flow, maar de onderbreking was ook prettig. We hadden namelijk al 32 wedstrijden gespeeld. Een aantal spelers heeft dan graag een break. Nu is het zaak om weer in het ritme te komen en in de wedstrijden de draad weer op te pakken', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. Dat winnen noodzakelijk is beseft men bij Ajax. 'Het leeft ook in de spelersgroep dat iedere misstap beslissend kan zijn.'

Tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten kreeg Ajax in twee oefenduels bij elkaar vier tegengoals. 'Ik word niet blij van die tegengoals, maar we hebben wel tegen goede tegenstanders gespeeld. Het was zeker geen vriendschappelijk voetbal, dat is prima. Een aantal dingen moeten we finetunen.'

Zondag speelt Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen sc Heerenveen en de statistiek leert dat de Friezen makkelijk scoren, maar ook veel goals tegen krijgen. 'En dat ze thuis sterker zijn dan uit', zegt Ten Hag, die enkele dagen later met Ajax opnieuw tegen sc Heerenveen (beker) speelt, waarna in het weekend Feyenoord wacht. Van spelers sparen lijkt voor nu geen sprake. 'Wij spelen altijd op volle oorlogssterkte. Step by step, laten we rustig verder kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mario65
Ajax mag zeker geen fouten maken en dat geldt ook voor Ten Hag als eindbeslisser op het veld.
Ajax heeft ook niet de mazzel vaak geholpen te zullen worden zoals Pisvee door de arbitrage...
Maar hier in Amsterdam heeft men meer kwaliteit dan waar ook in Nederland dus gaat het goed komen.
0 -2
HansBeus
Als Ajax vanaf nu alles wint in de Ere Divisie dan zijn we automatisch kampioen, dus we hebben het zelf in eigen hand!..
1 -1
Caparzo
Idd, één misstap en het kan zomaar voorbij zijn, p=v is dit keer een zeer geduchte opponent.

Waak voor onderschatting, zelfs in ‘95 leed Ajax toch 14 verliespunten (7x gelijk), terwijl Roda JC (!) 2e werd. Je hebt een paar keer per seizoen zo'n pot erbij dat ie er maar niet in wil vallen, en dat dit bij één halve kans aan de andere kant wel gebeurt.

Heb er vertrouwen in maar het blijft voetbal en er kunnen zoveel factoren mee gaan spelen.. Het worden allemaal finales, stuk voor stuk.
2 0
Nijmegenaar
Ik heb de indruk dat Ajax altijd nog beter is in de tweede seizoenshelft, en dat zou fantastisch zijn gezien de eerste seizoenshelft. Dat baseer ik dan vooral op die ongelooflijke inhaalraces onder De Boer. Ik ben benieuwd of hier iets van cijfers over zijn!
3 -1