Mazraoui: 'Besef dat ik zomaar op de bank kan komen'

BVeenstra, 17-01-2019 om 09:35, 8121 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui kijkt met goede gevoelens terug op het afgelopen kalenderjaar, maar de huidige rechtsback van Ajax beseft dat hij bij de les moet blijven om zijn plekje te behouden. In een interview met Ajax Life vertelt hij waarom hij de strijd bij Ajax nooit heeft opgegeven.

'Vorig jaar rond deze tijd moest ik mijn debuut voor Ajax nog maken, dus 2018 was mijn doorbraakjaar', begint Mazraoui, die terugblikt op een fantastisch jaar. 'Ik heb dingen meegemaakt die ik nooit meer ga vergeten, zoals de doelpunten tegen Bayern en Benfica.'

Toch ging het voor Mazraoui lange tijd moeilijk bij Ajax. De verhalen over zijn periode bij Jong Ajax zonder profcontract zijn bekend. De multifunctionele speler liet zich niet zomaar uit het veld slaan en bleef strijden voor zijn plek bij Ajax. 'Waar het omslagpunt precies lag, kan ik moeilijk aangeven. Ik denk dat mijn liefde voor voetbal de doorslag heeft gegeven. Ik heb elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax gezeten en kon het voor mijn gevoel gewoon niet maken om ermee te stoppen, zonder iets bereikt te hebben.'

Inmiddels is Mazraoui vaste basisspeler in Ajax 1, maar de rechtsback weet dat hij scherp moet blijven. 'Het is vooral zaak om niet in het verleden te blijven hangen, want het kan altijd nog beter. Ik besef voortdurend dat ik zomaar op de bank terecht kan komen als ik twee wedstrijden achter elkaar dramatisch speel', aldus Mazraoui, die bij Ajax op de rechtsbackpositie concurrentie heeft van Rasmus Kristensen en de onlangs van een blessure teruggekeerde Joël Veltman.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bazenvan95
Het verschil met de tijden hiervoor, waarin het geoorloofd was om op 80% te spelen met eeuwig krediet
0 0
AJAIXIXIXI
Mazraoui zou volgend seizoen ook nog naar het middenveld kunnen als vervanger van Frenkie of Lasse, ligt er wel aan hoe ver Dest is in zijn ontwikkeling want hem zie ik toch wel als de toekomstige rechtsback van Ajax.
1 0
Schwalbino
Hij kan goed voetballen. Dat zie je meteen maar een plek op het middenveld lijkt me nog een brug te ver. Als back zie ik hem vaker met de bal aan de voet opkomen en dan als de actie niet lukt, ziet hij de voortzetting niet meer. De aanval valt stil, medespelers zijn voor niets meegerend.

Op het middenveld kun je dat niet hebben. Als hij dat eruit krijgt dan wel.
0 0
Hagmag
Nee joh, maak je geen zorgen.
Is na 1 of 2 wedstrijden al weer geschorst.
Gewoon je ding blijven doen, sta jij vast in de basis, of ik moet van een andere planeet komen.
Ten Hagmag (moet) dit nooit doen.
0 0
jooploveajax
Ik denk niet dat Veltman nog een basisplaats krijgt dit seizoen
1 0
mvdk
Laat maar lekker staan zo. Never change a winning team.
1 0
Sprinter
Blijft een inspirerend verhaal met dat contractloos spelen in jong Ajax. Is voor mij de verrassing van de eerste helft competitie. Hij zal zeker op de bank komen maar dan uit bescherming en weer op te kunnen laden. Ben benieuwd wie ETH nu als nr 2 op de RB ziet.
1 0
Red Devil
Eerst maar eens afwachten of Veltman een hoger niveau gaat halen dan voor zijn blessure want dat is zeker nodig bij dit Ajax.
2 0
Amsteraaij
Met betere spelers om je heen ga je beter voetballen. andersom ook. speel zelf bij afc 12 jaja.. train wel eens mee het zesde. ga je meteen sneller tikken en alles. tegelijkertijd hebben we een gozer in de ploeg die topklasse gespeeld heeft en die gaat mee in het niveau van de rest en de tegenpartij
3 0
Joseph
Grootste realistische gevaar zou Dest zijn, maar sluit ook de medelijden voor Veltman niet uit, al was het afnemen vam de aanvoerdersband wel een goed signaal van ten Hag.
1 -1
WouterBerg83
Niet alleen Mazraoui, maar ook De Ligt en Tagliafico zijn zeker van hun plek. En daar zit dan ook de achilleshiel van Ajax op dit moment. Op het middenveld en in de spits is er de nodige concurrentie op diverse posities. Achterin is daar eigenlijk geen sprake van. Leuk dat Ajax erg druk lijkt met allerlei voorhoede spelers, maar de dunste spoeling zit op dit moment toch echt achterin!
0 -5
rammbo
Mazraoui is een topper. Veltman komt niet in de buurt van hem.
Sergiño Dest echter.... die gaat hem opvolgen.
6 -1
Redrum
Van Kristensen en Veltman hoef je niet veel te vrezen jongen. Lekker zo doorgaan en er is niks aan de hand.
1 0