Dest: 'Word niet meer uitgedaagd bij Ajax O19'

SJvanveen, 16-01-2019 om 19:00, 11862 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In navolging van Joshua Pynadath heeft landgenoot Sergiño Dest in een mini-docu van Ajax TV gesproken over zijn carrière tot nog toe. Aan bod komen de Amerikaanse mentaliteit en zijn doorlopen stappen binnen de Ajax-opleiding. 

'Ik heb een goede ontwikkeling doorgemaakt,  maar ook mindere periodes gehad', begint Dest. 'Ik werk keihard aan mijzelf, ben er nog lang niet, maar hoop er wel te komen.' De rechtsback van Jong Ajax doelt op het eerste van Ajax en later clubs van het kaliber Barcelona, zoals hij eerder ook al uitsprak. Dest doorliep de Ajax-opleiding vanaf de D'tjes en hoopt door te breken door zijn Amerikaanse mentaliteit te gebruiken tijdens zijn ontwikkeling.

'De Amerikaanse mentaliteit staat erom bekend om altijd te winnen. Het is bij Nederlanders niet anders, maar wel misschien ietsjes minder. Zelf train ik in de gym best vaak voor mijzelf. Ik ben gemotiveerd om te trainen, simpelweg omdat ik beter wil worden. Ik wil mijn lichaam klein houden, maar mijn explosieve kracht verbeteren. Als je die kracht kan omzetten in snelheid, heb je profijt in heel veel dingen.' Het aan zichzelf werken werpt zijn vruchten af. Dest maakte zijn debuut in het betaalde voetbal dit seizoen en vindt dat hij het niveau van jeugdwedstrijden al ontstegen is. 'Ik word niet meer uitgedaagd in Ajax Onder-19, bij Jong Ajax wel. Ik wil een unieke speler worden.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ok.... een speler van 18 die niet meer bij O19 speelt, maar bij Jong Ajax... De echte supertalenten zijn al gedebuteerd. Of hij ooit goed genoeg wordt voor de selectie, valt nu nog nauwelijks te zeggen
0 0
wladimir
Sergino Dest zou best eens de toekomstige rechtsback kunnen worden van het eerste en Oranje. Volgend seizoen op de bank en minuten maken bij Jong. Langer vastleggen en naar Jong Oranje halen s.v.p.!
1 -1
JanTa
Niks mis mee door je ambities kenbaar te maken.
3 -1
Schwalbino
Mooi zo! Laat de ambitie er maar vanaf springen! Een paar van dat soort gasten gaat de top halen. Of hij er een van is weten we niet maar hij is hongerig en heeft talent.
2 -1
FlyingDutchMan
Zijn nogal uitspraken van Ajax talenten als Botman en nu weer Dest, als je ze het hele seizoen bekijkt is het nu niet zo dat ze zo onwijze indruk maken en zekerheden zijn voor het eerste. Als dit nu al begint, succes met VVV en Emmen uit..
2 -6