Veldman: 'Sinkgraven heel klein en lichtvoetig'

SJvanveen, 15-01-2019 om 19:14, 12353 views, Ajax.nl |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Robin Veldman, jeugdtrainer van Ajax Onder-16 en in het verleden actief bij SC Heerenveen, heeft zijn licht laten schijnen op de jeugdjaren van Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en Dennis Johnsen in Friesland. Volgens Veldman zag je pas in de bovenbouw het exceptionele talent van de drie Ajax-spelers.

'Toen zag ik spelers als Ziyech en Sinkgraven boven de rest uitsteken', legt hij uit op Ajax.nl. 'Sinkgraven een fantastisch balgevoel. Hij was heel klein en lichtvoetig. Ziyech had een geweldige trap en zijn passes en schoten waren bijzonder. We betrapten hem toen al op het feit dat hij veel risico in zijn spel legde.' 

Dennis Johnsen

Veldman maakte Johnsen maar een jaar mee, aangezien de Noor in zijn eerste seizoen in Friesland geblesseerd raakte. 'Maar in zijn tweede jaar was hij soms niet te stoppen als linksbuiten. In zijn passeren, binnendoor, buitenom... Zó goed. Zijn individuele actie was heel bijzonder, al vond ik zijn stap naar Ajax wel snel omdat hij pas een jaar bij Heerenveen zat.' 

Lees hier Het Verhaal Achter Daley Sinkgraven, waarin het ook gaat over zijn tijd in de jeugd van Heerenveen. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ThijsHannewijk
Misschien een gekke suggestie maar zou Mesut Özil niet haalbaar zijn aangezien Ajax heel veel geld heeft in de zomer. Hij speelt nooit meer bij Arsenal.
0 -1
trodat4030
Transferopbrengsten komen niet bovenop de begroting. De begroting wordt gebaseerd op structurele inkomsten (sponsorgeld, tv-inkomsten) die je elk jaar ontvangt. En salarissen moeten binnen je begroting passen. Hoogstens kan Ajax hem een berg tekengeld geven, want dat is een eenmalige uitgave en mag dus wel van het spaargeld.

Maar als Özil 20 milj tekengeld pakt (voorbeeld) voor een 4 jarig contract en hij vertrekt onverhoopt na 1 jaar (of hij stopt ermee bijv), dan ben je alsnog die 20 milj kwijt en is t een heel dure speler geweest. Daarnaast komt Özil niet, die pakt in China of Qatar die 20 milj elk jaar ipv eenmalig bij Ajax met verder een ‘klein’ salaris van pakweg 2,5/3 milj p/j.. Özil is van een net iets andere categorie dan Tadic en Blind.
1 0
Schwalbino
Als aanvulling: ik kan me niet indenken dat een nuchter bedrijf/club 20 miljoen in de vorm van tekengeld vooruit gaat betalen. Dat is net iets te veel voor nog niet geleverde prestaties.
1 0
RusselWestbrook
Als ie transfervrij zou zijn, zou ik het er voor over hebben.

Maar een hele hoop andere clubs ook.
0 0
Schwalbino
Je neemt dan wel een enorm financieel risico. Een rottige tackle kan een carriere beeindigen. Dat soort dingen. Of hij wil na 2 jaar perse weg om prive redenen. Als accountant van een beursgenoteerde onderneming zou ik dit wel van een pittige kanttekening voorzien in mijn verslag.
0 0
Jornnn
Ja dat gaat net ff te ver.
0 0
ThijsHannewijk
Misschien een gekke suggestie maar zou Mesut Özil niet haalbaar zijn aangezien Ajax heel veel geld heeft in de zomer. Hij speelt nooit meer bij Arsenal.
0 -1
ThijsHannewijk
Misschien een gekke suggestie maar zou Mesut Özil niet haalbaar zijn aangezien Ajax heel veel geld heeft in de zomer. Hij speelt nooit meer bij Arsenal.
0 -1
Schwalbino
Gisteren zat ik op de tv 'In de ban van de Ring' te kijken. En bij het zien van Legolas moest ik aan Sinkgraven denken. Van daaruit was het een kleine stap om te kijken welke andere Ajacieden een rol zouden kunnen spelen.

Sinkgraven Legolas. Ziyech Gandalf. Neres de dappere dwerg die samen met Legolas en Aragon (Schone) optrekt om Frodo (Younes) en Sam (Labyad met wat kilo's extra) bij de vuurberg te brengen. De andere hobbitsen worden gespeeld door Ten Hag, Eiting.

Verdere aanvulling welkom.
1 0
Rockpotje
Mooiboy Dolberg is sowieso Arwen en Gudelj mag terugkeren om Sméagol te spelen. Aparte fascinatie verder wel.
1 0
Schwalbino
Mee eens, Gudelj zou een heel sterke Smeagol zijn. Voor Arwen had ik een spelersvrouw in gedachten maar ok Dolberg kunnen we proberen. Die gasten van de smink doen wonderen.
1 0
Lane 8
Ga eerst maar eens geen fouten maken joel, voordat je je mening over anderen ventileert.
0 -16
LouisVonGoal
Over wie heb jij het? Want ik ken geen Joel veldman?
0 0
14Abdelhak14
Ga jij nou eerst maar eens een artikel lezen voordat je je mening ventileert kneus. Het gaat hier om de trainer VelDman ipv Joel VelTman. Zo triest dit soort krakende reacties obv een titel.
7 -1
Lane 8
Took the bait.
0 -4
Saanchez
Sure bro...
2 0
Lane 8
Gast denk je nou echt dat ik zo triest ben...
0 -3
Rockpotje
Met dit soort comments over je eigen spelers wel ja, of het nu grappig bedoeld is of niet.
0 0
Ajax#1900
Je zat er ook expres nog Joel in maar mensen snappen deze humor niet helaas. Ik vond m wel goed
0 0
Lane 8
Gelukkig nog 1 iemand ermee vermaakt :)
0 0
Ajax#1900
Sarcasme is lastig soms
0 -3
MPAjax
johnson is te jong gehaald, had gewoon een jaar of twee langer gestald moeten geweest zijn bij heerenveen, de keukenblok competitie maakt je niet bepaalt beter dan de eredivisie
3 -1
mercurius3
Probleem bij Johnson is gebrek aan overzicht/controle omdat ie zichzelf lijkt te overschatten aan de bal. Als ie gewoon zou denken dat ie alleen effectief moet zijn, zou ie het beter doen.
1 0
Alexander40
Als je sommige acties van Johnson ziet denk je inderdaad dat is een wereldtalent. Het is dan ook begrijpelijk dat ze hem hebben gescout. Jammer dat het er nog niet uit komt. Misschien werkt het bij hem beter om hem toch bij Ajax 1 te betrekken en hem in te laten vallen als de wedstrijd al gewonnen is. Ook al verdient hij het niet kan dat bij hem wel eens goed werken
8 -1
Dennis1964
Hij houdt te veel van het leven in Amsterdam. Hij moet zich 100% focussen op voetbal dan gaat deze jongen het alsnog halen want hij heeft genoeg talent.
1 0
appeltje
Dat idee had Ten Hag aan het begin van het seizoen ook, maar werkte niet echt blijkbaar.
1 0
RusselWestbrook
Dit schijnt zo'n goede jeugdtrainer te zijn dat meerdere leden van AS denken dat ie in het eerste van Ajax voetbalt.
7 0
Bky
Ik vraag me af of die mensen deze man dan nu ook consistent Veltman gaan noemen.
2 0
Hans Kraay Jr.
En Veldmate dan?
0 0
Bky
Veltmate?
0 0
RusselWestbrook
Veltmade.

Wel even op blijven letten.
0 0
insectenverdelg
toen lk de kop las, dacht ik wel dat AS de naam verkeerd had geschreven. :) Gelukkig lees ik meestal verder dan de kop.....
1 0
insectenverdelg
als ik de foto zo zie lijkt hij ook wel heel erg op sinkgraven. :)
1 -1
RusselWestbrook
Ja, is lastig, het leven van een Ajax supporter.
0 0
Ronaldinho020
Talent is er wel bij Johnsen, alleen zichzelf al rijk gerekend en dacht dat die echt de wereldtop al was. Beide benen op de grond en volle bak werken.. vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen, kijken of die daar bovenop komt.
6 0