Geruchtenmolen: 'Barcelona waagt laatste poging'

SJvanveen, 19-01-2019 om 22:05, 122031 views, Catalaanse media |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

De transfermarkt is officieel weer open en dat betekent dat de geruchten wederom zullen doen toenemen. Uiteraard blijven enkele Ajacieden, vooral Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, niet onbesproken. In het kader van de buitenlandse geruchten zijn op deze site weer de laatste 'nieuwtjes' te lezen. Volg het hier en praat mee!

Zaterdag 19 januari

Barcelona weet niet van ophouden en heeft, als we de Catalaanse media moeten geloven, een laatste poging gewaagd om Frenkie de Jong in te lijven. Ajax verlangt naar verluidt 75 miljoen euro voor haar middenvelder, maar Barcelona blijkt een ongelooflijk bod te hebben uitgebracht dat De Jong mogelijk aan het twijfelen brengt. Een definitieve beslissing volgt waarschijnlijk volgende week.

PSG-directeur Antero Henrique heeft Frenkie de Jong ervan overtuigd om voor Paris Saint-Germain te kiezen. Een bron dichtbij de Franse topclub laat dat weten aan Le10 Sport. 'Antero Henrique heeft hem overtuigd door uit te leggen dat hij bij PSG niet de concurrentie heeft als bij FC Barcelona. Bij PSG heeft De Jong alle ruimte die hij wil, terwijl de concurrentie bij Barcelona of Manchester City moordend is. Daarom lijkt het een win-win te zijn', aldus de bron.

Vrijdag 18 januari

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo heeft een delegatie van FC Barcelona donderdag om de tafel gezeten met Frenkie de Jong en diens zaakwaarnemer Ali Dursun. Namens de Catalanen waren Josep Maria Bartomeu, Eric Abidal, Pep Segura en Ramon Planes aanwezig. Inzet van het gesprek was het overtuigen van de middenvelder om FC Barcelona, ondanks een volgens De Jong tegenvallende eerdere aanbieding, te verkiezen boven Paris Saint-Germain en Manchester City. Volgens het medium kreeg de club echter het idee dat De Jong de keuze al gemaakt zou hebben en van veel optimisme was dan ook niet te spreken.

Nadat er vanuit China eerder al een megabod op David Neres werd gedaan, is er nu ook een hoog bod op Dusan Tadic gedaan uit het Aziatische land. Hebei China Fortune, waar Javier Mascherano en Ezequiel Lavezzi ook spelen, zou 25 miljoen euro hebben geboden om de Servisch international over te nemen van Ajax. Dat meldt Mozzart Sport, dat bekendstaat als een groot sportmedium in Servië. Naar verluidt heeft Ajax het eerste bod afgewezen, maar de Chinezen zouden al een nieuw bod aan het voorbereiden zijn. 

Donderdag 17 januari

Vincenzo Millico, een achttienjarige buitenspeler van Torino, heeft Ajax afgewezen, zo laat zijn zaakwaarnemer Gaetano Paolillo weten tegenover Calciomercato. De agent stelt dat zijn pupil niet verkocht wordt en dat Millico een 'nee' heeft verkocht aan de club uit Amsterdam. 'Hij blijft bij Torino.' 

Woensdag 16 januari

Het Spaanse Mundo Deportivo meldt woensdagmiddag dat Frenkie de Jong voor een transfer naar Paris Saint-Germain heeft gekozen. Het medium schrijft dat De Jong een mondeling akkoord had met FC Barcelona over een contract van vijf seizoenen. De Ajacied heeft de Spaanse kampioen een paar weken geleden toch laten weten dat het niet tot een definitieve transfer komt. De Ajacied is bang dat hij weinig uitzicht heeft op een basisplaats bij de Catalanen. 

Het Engelse The Mirror heeft een stuk gewijd aan De Jong waarin men schrijft dat Ajax in eerste instantie dacht dat Manchester City met de middenvelder ervan door zou gaan. Pep Guardiola en consorten waren meer dan geïnteresseerd in de Ajacied, maar konden niet voldoen aan de vraagprijs. Dit alles had te maken met de Financial Fair Play, zo schrijft de tabloid, die ook zeker weet dat De Jong naar Parijs vertrekt. 

Dinsdag 15 januari

De Spaanse journalist Oriol Domènech vertelt bij Radio Catalunya dat Frenkie de Jong voor de hervatting van de competitie een keuze maakt over zijn toekomst. De Eredivisie wordt voor Ajax aanstaande zondag weer hervat en dus moet De Jong deze week dan een beslissing maken over zijn toekomst. Domènech verwacht het verlossende woord van De Jong dan ook voor zaterdag. Volgens AS zijn er drie clubs in de race voor De Jong. Het medium meldt dat Manchester City, FC Barcelona en Paris Saint-Germain alle drie nog vechten om de Ajacied.

Maandag 14 januari

Het Spaanse Marca weet het zeker: Ajax en Paris Saint-Germain naderen een overeenstemming over de transfer van Frenkie de Jong. Bij deze overgang zou zo'n 70 miljoen euro gemoeid zijn. Naast de Amsterdamse club, houdt ook De Jong een aardig bedrag aan de transfer over. Volgens het medium kan de middenvelder namelijk tien miljoen euro per jaar gaan verdienen in Frankrijk. De Parijzenaars moeten overigens nog wel alternatieve bronnen van inkomsten zien te vinden, om zo aan de Financial Fair Play-regels van de UEFA te voldoen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Al zou Ajax 100 miljoen vangen voor Frenkie, het zou mij een worst wezen want een speler hij zullen we niet snel meer terug zien in de Arena.
0 -1
rattaplan01
Denk dat De Jong allang heeft besloten en naar PSG gaat. En denk dat gezien de toekomst dat ook een goede keuze is. Top voorhoede met jonge spelers en een club die denk ik heel veel prijzen gaat pakken de komende jaren. Barcelona is aan renovatie toe en die krijgen dat niet echt voor elkaar.
2 0
SoAFCA
want de jong zou twijfelen om een bod die voor Ajax is.
0 0
robinozzi
100 mil + Cillessen en Suarez? :)
2 0
Jan Doedel
Barcelona wil waarschijnkijk niks aan Ajax betalen, maar in ruil krijgt Ajax dan 2 of 3 die bij hun niet meer aan bod komen.
1 0
pinballmagic
Dat denk ik ook
Ze denken nog steeds dat ze hier de spelers maar even gratis kunnen ophalen en hun afdankertjes Ajax in de maag kunnen splitsen
0 0
Adios
Zou Handwerker van FC Groningen eventueel bij ons passen? Hij heeft een enorme drive, goeie basistechniek en een lekkere trap. Hij valt me elke keer positief op als ik Groningen kijk!
0 0
Ajax418
Iemand die naar Ajax Heerenveen wil morgen voor €15? Vak426
0 0
ajax4ever01
Waarom ga je niet?
0 -2
Ajax418
Invallen bij ‘t eerste morgen ;)
3 0
Illegaal
De beslissing zou deze week vallen.... maar ja hij is niet gevallen deze week dus gaan ze er nog een weekje bij plakken en nu wordt het volgende week.

Gebeurt het volgende week niet dan zal wel gemeld worden dat het die week daarop gebeurd...


Man man wat een amateurs allemaal, ik hoor graag geruchten maar deze onnozelaars die constant deze onzin vermelden moeten ze niet te vaak een podium geven want die raden er gewoon wat op los.
2 0
mercurius3
Het begint erop te lijken dat het management van de jong allerlei geruchten naar buiten brengt om de prijs en zijn salaris op te drijven. Is nu al 2,5 jaar gaande met die mensen. Je wordt er moe van.
3 -1
rafael32
Opdrijving prijs is alleen voordelig voor Ajax, en zal zeker niet tot een hoger salaris leiden. Eerder tot een lager omdat clubs dan minder geld over houden. Dit is niet zo heel moeilijk te begrijpen.
0 0
deeftherave
Ja he? Dus de duurste spelers ter wereld verdienen het minste?

Neymar rijdt iedere avond über eat, omdat er geen geld meer was voor zijn salaris. Hele geruststelling dat jij het zo goed begrijpt.
0 0
rafael32
Kom op man, wel een beetje nadenken. Bij Neymar komt het geld via reclame gewoon terug in de lade. Dat zijn wereldwijde verkoopmodellen.
0 0
Arie Vink
Barca heeft een ongelooflijk bod voor Frenkie, maar zodra ze zijn akkoord hebben gaan ze zitten etteren op de transfersom. Niet doen dus, gewoon vasthouden aan 75 miljoen. En dat gaat denk ik alleen PSG betalen.
0 0
Juichtoon
Met zoveel clubs die aan hem trekken gaat de vraagprijs toch zeker omhoog. Ik zeg 100 miljoen voor Frenkie.
1 0
Illegaal
Frenkie bepaald, al bied Barca 100 en hij wil naar PSG dan zal Ajax toch echt genoegen moeten nemen met die 70 of 75 miljoen.

Frenkie alleen bepaald waar hij gaat voetballen en niemand anders.
1 0
MisterAFCA
Frenkie kan alles, behalve de prijs bepalen. Dat is toch echt aan Ajax. Als Ajax 100mio kan krijgen en PSG wil dat niet betalen, hebben ze gewoon pech. Kan je vooraf misschien gezegd hebben 75mio is genoeg. Maar als er honderd wordt geboden moet Ajax dat probleem bij PSG neerleggen. Als ik mijn huis ga verkopen voor een bepaald bedrag en het wordt geboden, maar ik weet dat meerdere potentiële koper zijn, dan gaat mijn gewoon naar de hoogste bieder. Ondank dat ik dan met jou mogelijk al in onderhandeling ben. Ik kies toch echt voor het hoogste bod. Dat hoort Ajax bedrijfsmatig ook te doen. Prima dat we al overeenstemming hadden over de prijs maar als er 25mio meer geboden wordt gaan we daar ook naar kijken. Tja dan zal PSG toch echt ook die 25mio bij moeten leggen hoor. Doen ze dat niet, dan speelt Frenkie misschien nog wel bij een club van zijn keuze, echter zal hij dan niet meer voor PSG kunnen kiezen.

Dus hij bepaald inderdaad waar hij speelt maar wel bij de hoogste bieder. Ajax bepaald uiteindelijk waar ze mee akkoord gaan en de kopende clubs zullen dat moeten gaan betalen. Dus keuze is niet zozeer aan Frenkie maar vooral aan het bedrag van de kopende club. Wie dat is zal Ajax verder een worst zijn.
1 0
BrandjeXL
Je vergeet echter een ding. Als Ajax en Psg al akkoord zijn over de prijs van 75 miljoen dan heeft die 100 miljoen van Barça geen zin meer. Maw als jij akkoord bent met een bod van 3 ton op je huis en dat staat op papier en een ander komt en die bied 3,5 ton dan heeft dat geen zin meer.
0 0
MisterAFCA
Die ben ik niet vergeten maar heb ik bewust buiten beschouwing gelaten. Ik heb namelijk nergens gelezen over een op papier staand akkoord. Als dat het geval is verandert dat de zaak idd.
0 0
ajax4ever01
Heerlijk, laat ze maar lekker tegen elkaar opbieden!!
1 0
Schip
Wat er van waar is, is gissen, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Barca halfhartig optreedt. Geen initiatief, geen echte interesse tonen, maar er wel vanuit gaan dat een speler direct naar Barca wil als ze zich melden. Tja. Kan me best voorstellen dat Frenkie naar PSG gaat, als hij een goede indruk heeft van de club, plannen en kans op speeltijd. Daarna kan altijd nog een stap komen, als hij zich echt bewijst.
3 -1
JanTa
Uit hoeveel delen bestaat deze soap?
1 0
Koningtoto
3751.
1 0
MM1974
Even tussen door de jong de ligt en ziyech straks weg,veel geld natuurlijk maar deze gasten zijn niet makkelijk te vervangen op korte termijn.Denk dat ze wel zwakker zijn volgend seizoen.
2 -1
Lagasj
En dat maakt het ook veel moeilijker om goede vervangers te strikken. Niemand wil in een verzwakt Ajax spelen.
Overmars wacht dus een helse klus.
Laines is waarschijnlijk al een voorbode.
Die denkt dat Betis een hogere rangschikking in Eu zal halen.
Om over onze kikker competitie maar te zwijgen.
Hier op AS hoor ik daar nog niemand over.
0 0
Danos
Dat is toch geen verassing ?
0 0
PJSM
Iedereen wil gewoon cashen en logisch. Maakt mij ook geen ene reet uit waar ze naar toe gaan als ze maar voldoende opbrengen. En Barca, Man city, PSG. Er is maar 1 mooie club en dat is Ajax.
3 0
Ajax meister
Als dit allemaal uit de duim gezogen troep is, waarom grijpt de EU niet in? Ik dacht dat nepnieuws verboden was?!
0 0
vak114
Sorry hoor maar PSG is nou niet echt een club waar je graag zou willen spelen.
Frenkir zou sowieso nog 1 jaar bij Ajax moeten blíjven en zich ontwikkelen tot de absolute onmisbare schakel,moet meer gaan scoren,en een leider worden.
Als je voor Psg kiest da is het geen sportieve keuze maar eentje van de poen.
1 -2
Michels
Het enige probleem met PSG is dat je er als speler vrij moeilijk weer weg komt aangezien je te duur bent voor andere clubs. Maar een stap naar PSG is echt wel een sportieve stap vooruit hoor...
1 0
Ajax#1900
Bij PSG gaat hij spelen (op de plek van Rabiot) en het is obviously sportief een stap vooruit.
1 0
Ajaxbrl
Halen we nog een 2e keeper?
3 -2
Jariiii
Waarom je hier minnetjes voor krijgt ontgaat me volledig. Een sterke tweede keeper is zo ongeveer van levensbelang.
1 0
ajax4ever01
Inderdaad, goed opgemerkt. Liever een nieuwe keeper erbij dan een spits want Lamprou kan echt niet. Haal dan per direct van Leer terug van zijn verhuur dan heb je tenminste nog een keeper met een normale lengte
1 0
Bocarra
Ik snap niet dat Ajax niet ingrijpt. De leidt ontzettend af. De competitie gaat beginnen. Je maakt nu een keuze of anders pas aan het einde van het seizoen. Punt.
0 0
Sterretje73
Hier kan Frenkie toch iets aan doen ? En Ajax ook niet...er heerst gewoon een gekte om de Jong en de media doen toch lekker wat ze zelf willen. Dit zijn allemaal onzinverhalen lijkt mij...
1 0
mercurius3
De jong en zijn management brengen dit soort geruchten zelf constant naar buiten. Er moet ingegrepen worden.
0 0
WeerDinges
Daarnaast hoort dat nu eenmaal bij Europeze topclub. ;-)
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Frenkie en nu Ajax de denneappel, de fruitschaal en de grote oren Cup bezorgen en je blijft atijd een held!
0 0
meerzicht
Ik denk dat als overmars frenkie nu laat gaan ipv in de zomer de wereld te klein zal zijn. Dus als er al een deal is/ komt met PSG dan neem ik toch aan dat dat in de zomer pas zal plaatsvinden.
4 0
Jariiii
Zeker, maar dat is toch ook al lang duidelijk?
0 0
PuurGeluk
Ja lijkt mij ook.
0 0
WeerDinges
Bizar, hoe snel de marktwaarde omhoog gaat dit seizoen. Begin van het seizoen hadden we het nog over een grote investering die we af gingen schrijven ivm zijn leeftijd (Tadic) en nu is zijn marktwaarde verdubbeld mocht het gerucht kloppen. Financieel draaien we beter dan ooit en ook op voetbal gebied zijn we weer lekker bezig de laatste jaartjes met een finale en nu overwintering in de CL. Ben alleen bang dat wanneer we geen kampioen worden dit seizoen dat het haten op Marc alleen maar ergere vormen aan gaat nemen. Terwijl hij in mijn ogen de beste TD in jaren is. We moeten niet vergeten dat Marc niet alleen verantwoordelijk is voor het aantrekken van spelers maar ook van scouts. En daar hebben we de afgelopen periode ook 2 kanonnen binnen gehaald waarvan in ieder geval veldmate zeer goed werk verricht.

Punt van kritiek is de selectie qua keepers. Die is ondermaats en zie daar helaas te weinig actie op vooralsnog.
2 0
niquedegraaff
Dit is toch niet normaal meer? Iedere dag minstens tientallen artikelen over Frenkie. Er is toch wel meer in de wereld?
3 0
PetrusKeizer
hij zou 'de' keuze al gemaakt hebben.

//schimmige formulering.
1 0
amthree
Ik word echt mundo deportivo moe...
2 0
MPAjax
psg komt niet aan het geld, heeft ook nooit het grote prijzengeld gehad en barca kan een creatieve middenvelder zoals de jong wel gebruiken en heeft geld zat na alle successen
1 -4
Mario65
Overmars gaat laat in deze transferperiode geen basisspeler gaan en al zeker een belangrijke speler als Tadic.
3 0
ST
Eerst de titel. Daarna mag er weer wat verkocht worden.
2 0
Joseph
Kom over 3 jaar maar terug, is hij nog steeds de beste in die competitie.
2 0
mercurius3
Voor dit soort bedragen altijd verkopen als Ajax zijnde, want tadic wordt niet beter. Ook Neres voor 43 miljoen is een bedrag dat je niet meer krijgt. Het is niet de schuld van Ajax dat men gedwongen wordt of in de verleiding komt om te verkopen. Hele transfersysteem kent gewoon geen beperkingen vanuit FIFA/UEFA.
0 -12
MisterAFCA
Hahahahahaha we zijn geen pisvee....
0 0
Ajaxfan16
Oohja laten we gelijk onze hele selectie verkopen aan die Chinezen.
0 0
mercurius3
Geld is relatief en stelt in de voetballerij niks voor. Het verdampt snel. Daarom moet je zorgen dat je steeds meer en meer geld krijgt.
1 -5
Jariiii
Wát een belediging zou dat zijn, 25 miljoen. Ha ha ha, ik schaterlach er gewoon van.
Sowieso bullshit natuurlijk, Tadic wil helemaal niet weg bij Ajax en al helemaal niet om China te gaan. Arme Ten Hag, die maar op alle onzinnige berichten moet reageren.
1 0
Gecko
Tadic en Neres. 68 miljoen
Ik zeg doen!
Nog een beetje erbij en je pakt over de 70 miljoen
Kan je wel wat voor terugkopen dunkt me
0 -9
Gecko
Tadic en Neres
0 -3
Redrum
Die Chinezen hebben wel lef, dat kan je ze niet ontzeggen. Desalniettemin maak ik me weinig zorgen over dit 'zeer hoge' bod. Tadic is hier niet voor de centen gekomen en Tadic is hier ook niet gekomen om nog een lucratieve transfer naar het buitenland af te dwingen. Tadic is hier gekomen om prijzen te pakken met de club waar hij fan van is. Tadic is een held. De held die wij nodig hadden en de held die wij verdienden. De man die ons ook tegen Real Madrid bij de hand gaat nemen op weg naar de kwartfinale CL.
3 0
3sterren
Zo is het maar net, en meer.
Tadic is The Man !!!

Voor bamischijven hoeft hij niet zo ver, hij weet nu waar hij moet zijn ...
1 0
amthree
Kunnen die chinezen niet lekker voor die huilbalk de jong aankomen? Dan zijn we van hem ook verlost met het gejank altijd bij de scheidsrechters.
3 -1
Ajax4proud
Je kan het altijd proberen. Bepalende spelers zoals Tadic moet je niet weg willen doen voor geld als je voor prijzen wilt gaan dit seizoen.
0 0
RaynoFischer
Marc gaat hier niet eens op reageren, dit bod is geen aandacht waard.
Daarnaast heeft Tadic geen trek in China en is mede voor zijn gezin terug naar Nederland gekomen ;)
0 0
3sterren
Heb gisterenavond een bod uitgebracht op een bami speciaal, bij onze plaatselijke afhaal-Chinees.
Eerste bod: € 3,50.
Bod is afgeketst.
Tweede bod à € 5,50 ook afgeketst, hij wil perse € 14, 50.

Rare jongens die Chinezen.

Heb mezelf toen maar getrakteerd op twee bamischijfen van de FeBo à € 2,-
Heerlijk ...
7 -7
Frank1978
Ik heb op een gegeven moment een akkoord bereikt met de Chinees, maar net toen ik af wilde rekenen, bood iemand een euro meer. Helaas... ;-)
2 0
Redrum
Minstens zes personen nemen zichzelf en het leven iets te serieus.
3 0
Ruff Rhythim
Haha kansloos....
0 0
b.hulshof
Tadic is o.a voor zijn gezin naar nl vertrokken dus kansloos Chinees bod.
1 0
xstaniox
100 miljoen, en anders blijft Tadic lekker.
1 0
Mario65
Weer een nutteloos gerucht.....
0 0
Ajaxadept
Kranten moeten vol en daardoor schrijven journalisten van deze kranten graag "iets" om hun krant weer in de aandacht te krijgen. Als je elk bericht serieus zou nemen zou heel Ajax al leeggekocht zijn.Conclusie, dit soort berichten als roddel en keutelpraat beschouwen en de komende maanden kijken en genieten van de intact gebleven selectie van Ajax!
0 0
Rentokill
Kijk, Real zou een speler kunnen verkopen voor 200M. Dan zijn er nog genoeg spelers daar die ze nog steeds tot n topclub houden. Bij Ajax betekend dit dat er direct een vergelijkbare versterking tegenover moet staan. Tadic was een mazzeltje omdat hij zelf graag wilde en omdat Munstermann een beetje dom was (doorverkoop bedrag alleen boven een bepaalde transfersom)...
0 0
JanTa
Wat moet je als er een bod van pakweg 35 miljoen op Tadic komt?
0 0
Oeroeboeroe
koffie inschenken en overgaan tot de orde van de dag
5 0
Ruff Rhythim
Lekker laten lopen.
Tadic moet zijn carriere lekker bij Ajax afsluiten over een jaar of 5, 6, en daarna voor de club behouden blijven in een andere functie.
1 0
Rood Gevaar
niet eens reageren
1 0
Rood Gevaar
niet eens reageren
0 0
Rood Gevaar
niet eens reageren
0 0
BrandjeXL
Nee zeggen, Tadic is praktisch betaald door de transfer van Kluivert en mede dankzij hem heeft Ajax 60 miljoen extra inkomsten want hij is heel belangrijk geweest daarin. Dus 35 miljoen vind ik echt een fooi.
1 0
atouba19
Wat moet je met 35 miljoen extra terwijl onze bankrekening groter is dan die van pisvee en 010 bij elkaar.
1 0
AFCAMM
‘Nee’ zeggen.
0 0
Redrum
Niks. Tadic is hier met een missie.
6 0
Bjorn
Tadic onbetaalbaar. Zijn inbreng, net als die van De Ligt en Ziyech, is niet in geld uit te drukken.
5 0
DeKenner
Liever niet, want Chinezen betalen vaak te veel, en psv koopt over het algemeen niet slecht in. Laat ze maar ieder dubbeltje moeten omdraaien daar in Eindhoven.
1 0
Mokum_32
Ik weet dat het Chinese nieuwe jaar op een andere datum valt, 1 april schijnbaar dus ook.
2 0
Ajax4life16
Onzin. Als er iemand is die Ajax niet laat gaan is het Tadic
1 0
Toon meer reacties