Klare taal De Wit: 'Waarom verhuurd worden?'

BVeenstra, 14-01-2019 om 15:20, 18625 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit geniet op dit moment volop bij Ajax. De middenvelder maakt af en toe minuten in het eerste elftal van de Amsterdamse club, terwijl hij bij Jong Ajax de aanvoerder is. Bovendien ziet hoofdtrainer Erik ten Hag het duidelijk in hem zitten, zo bleek eens te meer tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten.

Eerder dit seizoen, toen Ajax in de Champions League op bezoek ging bij Bayern München, viel De Wit in. Het werd een dag om nooit te vergeten. 'Een Champions League-wedstrijd spelen, Bayern-uit nog wel, dat is gewoon fantastisch', blikt De Wit terug in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 'Het was geen gelopen koers hè? Het stond 1-1, de spanning zat er vol op. Ik kwam in de zeventigste minuut erin, er was nog een hoop om voor te spelen. De sfeer, de spanning, de adrenaline: ik heb ervan genoten.'

Tijdens die wedstrijd spoorde hij - met gebalde vuisten - teamgenoot Dusan Tadic aan. 'Ik durf wat te zeggen, heb mijn mening', zegt De Wit, die vindt dat hij dergelijke aanwijzingen gewoon moet geven. 'Ik kan wel als een dood vogeltje in een hoek gaan zitten en mijn mond houden, maar dan kom ik uit mijn kracht en wordt het niks. Ik ben geen verfijnde voetballer. Mijn kracht is coachen, aanjagen en mijn best doen.'

De middenvelder wil, ondanks de enorme concurrentie, zeker bij Ajax blijven. 'Ik heb het naar mijn zin en kan me volop ontwikkelen. Er zit nog een hoop rek in', is hij realistisch. Van een verhuur is ook totaal geen sprake, zo vertelt hij. 'Waarom zou ik verhuurd willen worden als ik iedere dag met de allerbeste voetballers train, minuten krijg en mijn wedstrijden en goaltjes met Jong meepik? Er zijn uitzonderingen, zoals in het geval van Daley Blind die zich na een verhuurperiode bij FC Groningen bij Ajax in de basis speelde, maar de meeste spelers die worden verhuurd komen nooit meer terug. Ik ken mijn plek, maar weet ook dat er tussen mij en de basis soms maar één speler zit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Gelukkig maar, wat zouden we zonder onze draufganger moeten? Jammer dat hij niet scoorde tegen Bayern, dan had hij nooit meer stuk gekunnen.
0 -1
Ar
Beetje type Siem de Jong, nog wat minder verfijnd, maar denk een goeie om erbij te hebben.
Spelende zoals Van de Beek vorgt hij scorend vermogen toe.
0 0
Dennis1964
Elk team heeft een kllootzak nodig. Neem nou Poulsen uit bij psv. Eerst pakt ie Toivonen en nog geen vijf minuten later Van Bommel. Dus laat hij de nieuwe kllotzak worden. Af en toe vraagt een wedstrijd hierom.
1 -3
ajaxinho
Dani is niet iemand die vieze overtredingen maakt.
Maar ik begrijp wat je bedoelt.

Siem won ook elk fysiek duel in zijn beginjaren.
Tegenstanders kwamen niet ver in de opbouw.
0 0
ETM
Laten we wel wezen qua uiterlijk en uitstraling is Dani haast het tegenovergestelde van wat men bij een succesvolle Ajacied voorstelt. En dat speelt echt wel bij velen mee in de beoordeling. Ik, die Dani nauwelijks ken, denk binnen seconden; gangmaker op een feestje en misschien dat honkbal iets voor hem is..
De velen mensen die het niet in hem zien zitten maken er een soort hork van die niets met een bal kan. En de mensen die graag positief willen zijn maken ervan dat hij mentaliteit en afjagen toevoegt. Hij viert doelpunten iig zeer gepassioneerd!

Ondertussen is Dani door Ten Hag bij het 1ste gehaald en mocht hij al spelen in de CL.

Ik ben geen jeugdvolger, dus geen Dani-kenner. Ik weet niet waarom hij het zover geschopt heeft. Maar ik ga er niet vanuit dat de conclusies over hem de lading dekken. Je wordt niet aan de huidige a-selectie toegevoegd puur omdat je hard kan lopen en kan tieren. Ten Hag zet niet zijn carriere op het spel omdat Dani zo'n sympathieke harde werker is. En als hij nauwelijks een bal kon aannemen dan overleefde hij niet vanaf de Fjes (?) de hele jeugdopleiding.

Ik zeg niet dat hij een slaand succes in Ajax1 gaat zijn, maar ik ben wel benieuwd. Ik hoop te gaan zien waarom hij erbij zit. Ik geef wel toe dat het raadselachtig is. Ik heb er beelden van hem bijgezocht en dan zie ik allemaal doelpunten gebasseerd op loopacties, timing en vernuft in afronding.(veel met hoofd) Ook zie ik een aantal goed uitgespeelde aanvallen met hem als belangrijke schakel.
Kijk, ik snap ook wel dat dit geen spelmakende technicus is, maar ook als je voorname kwaliteiten liggen bij het spel zonder bal, positioneel inzicht en fysieke duels dan nog moet je een erg goede functionele techniek hebben om Ajax1 te gaan slagen. Wim Jonk zei 'echte teamspeler'. Maar een speler die bijwijze van over zijn voeten struikelt is in geen Ajax-team welkom.

Er zijn natuurlijk wel voorbeelden van spelers die Ajax1 haalde waarbij het mij nooit duidelijk is geworden waarom. Maar ik ga Dani eerst in actie zien bij Ajax1 (of niet) en daarna pas oordelen..
2 -1
AsensioWillemsen
Jongens als De Sa, Sporkslede, Menig haalde ook allemaal het eerste. Het eerste halen wil niet zeggen dat je dan ineens goed genoeg bent voor Ajax.

De Wit speelde 82 minuten en heeft een 1,5 jarige contract. Als Ajax echt iets in hem zag had ie meer gespeeld en lag ie tot 2024 vast
2 -1
ETM
Let wel, ik zeg dan ook niet dat hij daarom goed genoeg zal zijn.
Het is wel een interessant gegeven dat De Wit dus niet als groot talent wordt beschouwd, en dat juist nu Ten Hag hem er wel bij haalt.
Maakt mij dus benieuwd.
0 0
geDaante
Die kickt gewoon op het loper-type, een rol waarin hij Van de Beek ook drukt. Neres zette hij toch ook op 10 voor die diepgang zonder bal?

Men moet per se een loper type op 10 hebben, zie je ook in de jeugd. Als zo'n type voorradig is, speelt ie altijd, ongeacht zijn presteren of kwaliteiten aan de bal.
3 0
ETM
Neres is geen loper-type . Maar ik snap wat je bedoelt.
0 0
Venta
Maar de vorige Dani was ook goed (Daniel da Cruz Carvalho), dus dan zal deze ook wel goed zijn! Maar serieus.. als ik alles wat ik van hem gezien heb beoordeel. en ik ben ook geen jeugd-volger, dan heeft hij vooral veel weg van spelers als Klaassen en Van de Beek. Ondanks dat ze in de techniek en verfijning wat missen, duiken ze toch steeds weer op precies het juist moment op de juiste plek in het strafschopgebied op om een doelpuntje mee te pikken.
0 0
SjaakWolfs
Lord de Wit.
0 0
Wereld
Als Huntelaar ermee stopt, is De Wit dan niet een leuke, nieuwe 'V/D Hoorn' als stormram

En kan ook wel de vaste wissel worden van bijv. Donny/Schöne in de laatste minuten
0 0
Restored
Ik heb een stadionverbod, kan ik het nieuwe supportershome binnenkomen?
4 -6
0h0Litmanen0h0
Welk stadion?
0 0
sjaakahz94
Liever niet. Laat je kop niet zien als je je niet aan de regels kan houden.
8 -6
Jelephi
Ik weet niet wat ik erger vind. Dat Dani de Wit denkt dat hij Ajax 1 materiaal is of dat mensen om hem heen hem hebben verteld dat er kans is op speeltijd dit seizoen.
2 -6
maus_afca
Off topic: hoe werkt het met toegang tot het nieuwe supportershome? Moet je daar ergens lid voor zijn, of kan je gewoon met je vrienden binnen komen lopen op een wedstrijddag?
0 0
Maxwell5
Elk Ajaxsupporter is er welkom, maar het enige waar je het over algemeen lid voor moet zijn meestal de exclusieve goodies of aanbiedingen. Mocht je die willen kopen.
0 0
Bky
Legend.
6 -4
altijdwelwat
Vind het onbegrijpelijk dat deze jongen in aanmerking komt voor minuten bij Ajax 1. Het lijkt mij best een sympathieke gozer, maar daar is alles wel meegezegd, voetbal is zoveel meer dan heel hard op je tegenstander af rennen. Voetbal is balgevoel , techniek, overzicht , passing, tactisch sterk zijn, creativiteit, handelingssnelheid , gogme, spelintelligentie , dribbelen etc. Ik zie het allemaal onvoldoende terug bij de Wit , leuk voor Groningen, bruikbaar voor Utrecht.
4 -9
X-RaY
"Voetbal is balgevoel , techniek, overzicht , passing, tactisch sterk zijn, creativiteit, handelingssnelheid , gogme, spelintelligentie , dribbelen etc."

Ze snappen er dus eigenlijk helemaal niks van bij Ajax, sterker nog ben bang dat Ajax Dani binnenkort zal mededelen dat hij beter kan gaan volleyballen. Of iets in die trant....
1 -4
altijdwelwat
Wel beachvolleybal dan , voor in de zaal komt hij echt op alle vlakken tekort .
0 -3
Web
Wat is zijn rol binnen dit Ajax?
Staat hij in de basis?
Uit tegen München konden ze de druk er niet meer op houden, dan zit je niet te wachten op een technische speler, en over lopen te worden, dan heb je iemand nodig die de druk er wel op kan houden.

Deze jongen kent zijn plaatst in de selectie, heeft een enorme drive, durft zelfs tegen een Tadic aan te geven, dat er even wat anders word verwacht.

Ajax heeft een selectie, en daar kunnen dit type soms meerwaarde hebben, ook zijn beleving is en kan van enorm belang zijn.

Ten Hag is tactisch erg sterk, ziet dat er in dit team veel voetbal intelligentie zit, maar is maar wat blij dat hij Dani er bij heeft. Heerlijk voor een team

Onbegrijpelijk is een heel zware diskwalificatie, totaal niet aan de orde
6 -3
altijdwelwat
Met alle respect een ieder heeft recht op zijn of haar mening maar er zit een groot verschil tussen tactisch goed druk zetten , en blind heel hard op je tegenstander af rennen. De Wit doet dat laatste , ziet er misschien uit als hard werken maar feitelijk is het niet meer dan blind gedraaf. Dat doet Thijmen Goppel van Ado Den Haag ook ...
0 -3
Ozymandias
Inderdaad, De Wit is geen type Klaassen met intelligente loopacties. De Wit is meer kwantiteit dan kwaliteit met zijn loopacties en vaak staat hij daarom wel een paar keer per wedstrijd op het juiste moment op de juiste plek in de zestien. Dat heeft weinig met spelintelligentie te maken maar inderdaad vooral met blind gedraaf. Ik kan goed begrijpen wat Ten Hag in Ekkelenkamp ziet maar ik kan helemaal niet begrijpen wat hij in godsnaam in De Wit ziet.
3 -4
Oliveira
Ajax heeft wel slechtere spelers gehad dan hem. Laurent Delorge, Jurgen Colin waren toch wel van een heel andere niveau, alles behalve positief. Maar ja, Ajax heeft zo nu en dan een speler er tussen zitten die er bij wordt gehouden zonder dat er enige duidelijke en logische beargumentatie achter zit.
3 -3
jaripettersson
Slechts een speler tussen hem en de basis. Ik zou toch graag een iets grotere buffer hebben..
1 -2
Oliveira
Deze site zou er echt zo hard op vooruit gaan als dat hele plus en min systeem zou worden verwijderd. Het voegt niks toe en praten over dingen is zoveel beter dan gewoon dom een oordeel te vellen doormiddel van de plus en min systeem.
8 -7
Ajax27
+1
9 0
Ajaxvooraltijd
Kristensen die veel beter is afzeiken en deze gast gaan ophemelen. Tja....
6 0
Multi
Waren er maar meer spelers met zo'n goed instelling!

Off: heeft iemand nog iets gehoord over de interesse die Ajax had in die Skov? Is het plan dat hij of nog iemand anders sowieso komt? Ondanks dat Neres nu eigenlijk niet meer weg mag.
2 -1
X-RaY
Dani komt er wel. Of het bij Ajax is moeten we maar afwachten. Voorlopig is het een prima man om erbij te hebben.
6 -1
MrPink
Prima gozer.
7 -1
milanoajaxpiet
Heerlijke instelling hier hou ik van
7 -1
jariafca020
Real zal niet weten wat ze overkomt als onze draufganger invalt.
6 -2
GvanderK
Een voetballer die extra hard moet werken en trainen om deel uit te kunnen maken van Ajax, maar zulke jongens heb je ook in je team nodig en zijn altijd bruikbaar. Een speler ala Kuyt, Ooijer is altijd handig om te hebben. Aan mentaliteit geen gebrek bij hem.
5 -3
Oliveira
Aan inzet en motivatie geen gebrek. Betreft talent heeft hij al z'n plafond bereikt. Ik zou zeggen afscheid nemen of hem terug plaatsen naar Jong Ajax. Ik vind De Wit veruit de slechte speler van Ajax op dit moment. Gevolgd door Labyad, Eiting, Kristensen, Cassierra en Lamprou ( dit heeft niet een volgorde).
2 -13
Boer
Eiting slecht? Labyad slecht? Meen je dat nu?
3 -3
Oliveira
Eiting heeft weinig dat hem uniek maakt, "slecht"is een verkeerde woord voor hem, maar hij heeft het niveau niet voor het geen waar hij speelt. Labyad loopt de hele tijd als een opa rond, staat systematisch verkeerd, laat zich altijd van de bal spelen en andere spelers ( Frenkie de Jong en Hakim Ziyech) zijn vele malen beter. Het was de bedoeling dat Labyad basisspeler zou worden als er een huidige basisspeler weg zou gaan. Ik zie het als een hele slechte keuze. Als je het anders ziet hoor ik graag hoe je erover denkt.
2 -4
Ozymandias
Eiting is een jongere versie van Schöne met een betere passtechniek maar een mindere traptechniek. Ik denk dat Eiting in de loop van het volgende seizoen Schöne uit de basis zal spelen. Hij heeft een geweldig spelinzicht en is goed in het verdelen van het spel vanuit een diepliggende positie achter de andere middenvelders. Alleen door zijn gebrek aan atletisch vermogen duurt het wat langer voordat hij klaar is voor een vaste basisplaats.
3 -1
BrandjeXL
Pass- en traptechniek gaan ten alle tijden samen dus weet niet wat je nu weer wijs probeert te doen? Eiting is op elk front te licht. Ja thuis tegen Emmen kan het nog maar wanneer de druk erop komt dan zakt hij net als Schöne, dat hebben ze dan wel gemeen, als eerste door het ijs.
0 -5
Ozymandias
Sinds wanneer gaan pass- en traptechniek ten alle tijden samen?! Alsof elke speler met een goede pass ook een goed schot heeft en visa versa...

Eiting heeft een geweldige passtrechniek en een goede traptechniek. Eiting is juist goed wanneer er druk op hem wordt gezet omdat hij voordat hij de bal krijgt meestal al weet wat hij er mee gaat doen. In de omschakeling bij balverliest is hij goed wanneer het team direct druk vooruit zet maar zodra hij in de achteruit moet komt hij door zijn gebrek aan atletisch vermogen in de problemen. Hij lost dit nu voor een deel op door zijn goede positionering maar daar zal hij verder in moeten groeien.
0 0
Maxwell5
Exact!
0 0
Oliveira
Ik vind Eiting dat weinig overzicht heeft waar de rest van de spelers staan. Hij passde de bal tijdens de laatste wedstrijden dat ik had gezien zonder dat hij ook maar oog had of het wel kon, er een speler stond en of een tegenstander de bal zou onderscheppen.
1 -3
Ozymandias
Tja, zijn overzicht wordt juist vaak als één van zijn sterkste punten genoemd. Dat hij in een elftal wat nooit als team met elkaar heeft gespeeld het niet goed doet zegt mij niets. Zodra Eiting op de spelers om hem heen is ingespeeld ondersteund hij ze precies op de manier die ze nodig hebben. Zeker ook omdat Eiting alleen kan spelen in een Ajax wat bij balverlies direct druk vooruit zet. Daarom was hij ook zo goed toen hij met Vd Beek en Nouri of De Jong op één middenveld speelde.
1 0
sjaakahz94
Onjuist. De Tandem bestond uit nouri-de jong- vd beek. Toen Donny doorschoof kwam er pas een plek vrij voor Eiting. Maar zeg nou zelf, Nouri en Frenkie voor je, die kan je toch de hele wedstrijd blind inspelen? Die willen elke bal hebben en kunnen onder elke omstandigheid aangespeeld worden, zo balvast waren beiden vanwege hun techniek. Nu zie je dat Eiting moeite heeft met de vrije man vinden in een ander systeem en dat hij op dat moment vaak de verkeerde keuze maakt door een onbegrijpelijke bal in niemandsland te geven. Echt waar ik heb hem dit seizoen meermaals ballen zien geven dat ik dacht:wtf is hij nu aan het doen??
0 0
sjaakahz94
Labyad heeft niet voor niks al jaren niet op het middenveld gespeeld. Komt daar kwaliteit en intelligentie voor tekort. Utrecht zette hem in de spits zodat zijn balverlies niet dodelijk was. Toen hij nog snelheid had speelde hij bij zowel PSV als sporting op de flanken, Vitesse idem. Maaaaar waar speelt hij bij Ajax als hij minuten maakt? Juist. Op 10 achter de spitsen. Eiting tja, heeft goed inzicht en een redelijke trap. Maar daarmee houdt het verder ook wel op. Alleen de allerbesten komen daar mee weg, maar hij wint geen kopduel, geen snelheid, niet sterk etc. Is een kind vd club maar ik vrees dat hij het niet gaat redden en dat ligt niet aan ten Hag. Ben bang dat niet iedere ajacied dat toe durft te geven.
3 -1
Shardo
Leuke gozer om erbij te hebben maar hij blijft altijd meer op een loodgieter lijken dan een voetballer...
4 -6
marrene
Prima instelling maar kwalitatief niet goed genoeg.
1 -2
hakkietjakkie
Sorry maar uit dat interview van Ten Hag haal ik niet uit dat hij Dani de Wit een goede speler vind. Hij vind de werk en groeps ethiek die hij meebrengt goed voor de balans in de groep. Een “trainingsbeest”. Is volgende seizoen weg deze jongen
1 -2
OntlastendeMiddenvelder
De Kuijt van Ajax.
6 -6
zuidzuid
Zn vriendin is gelukkig wel wat leuker.
0 0
Jariiii
Ik weet dat velen hier er anders over denken, maar ik vind De Wit een fijne speler. Denk dat we nog veel plezier aan hem gaan beleven.
7 -3
Hagmag
Sorry ffff OF TOPIC:

Kabouter Lamprou mocht keepen tegen Flamengo, tijdens de Florida Cup.
Heeft iedereen gezien hoe de 2-2 tot stand kwam.
Lamprou keerde een schot, maar was niet in staat de bal klem vast te houden.
Van zijn lichaam voor de voeten van een tegenstander die simpel kon intikken.
Dit is onze reserve keeper, niet eens een grijze muis.
Echt beschamend niveau, gewoon een lachertje.

Overmars moet echt op zoek naar een goede stabiele keeper. Onana kan ook zo maar eens weggekocht gaan worden, komende zomer.
7 -2
Jariiii
Bovendien kan Onana altijd geblesseerd raken. Je moet voor Feyenoord uit een goede, betrouwbare keeper hebben. Als je die ook eerst nog een beetje wilt laten wennen, moet hij binnen een paar dagen komen.
0 0
Ajaxvooraltijd
We hebben twee jeugdkeepers met lengte en fysiek die wel goed genoeg zijn als invaller. Kotarski en die brede gast (ben z8jn naam ff kwijt).
0 0
Hagmag
Aan zijn instelling en mentaliteit zal niks mis mee zijn, dat geloof ik zeker.
Wat ik tot nu toe gezien heb van de voetballer Dani de Wit, is dat hij een onopvallende grijze muis is.
Hij heeft niet iets specifieks, wat een ander niet heeft. Hij voegt niet iets toe en ik heb ook niet de indruk gekregen dat dit er wel is en aan zit te komen.
En.... Ajax zit niet te wachten op grijze muizen a la de Wit en Eiting.
1 -14
geDaante
Dan ken je Eiting duidelijk niet.
7 -1
mallerd
Zal vast een aardige jongen zijn die goed zijn best doet tijdens trainingen, maar hij heeft niet het niveau om basispeler te worden bij Ajax. Dit is ook niet het niveau dat je wilt nastreven als Ajax zijnde, helemaal niet als je de aansluiting wilt vinden met de Europese subtop, dan moet je zelfs op de bank kwalitatief betere spelers hebben dan de Wit.
1 -4
Mocrodammerr
helemaal mee eens.. behalve dat subtop gedeelte. we moeten streven naar de absolute top.
1 -4
ajaxinho
Hij is eigenlijk de enige concurrent van Donny op 10.

Neres kan zich beter richten op de vleugels.
Tadic en Ziyech worden niet gebruikt in het centrum.

Hij brengt niks speciaals of attractiefs.
Maar hij is wel uiterst motiverend en functioneel.
1 -2
insectenverdelg
Tadic, Neres of Ziyech zullen eerder op 10 spelen in de basis dan de Wit. En ook Sinkgraven of Frenkie kan daar. t wordt wel anders ingevuld, maar zie hem geen basisplek krijgen als Donny niet kan spelen
1 0
ajaxinho
Daar denk ik anders over.

Tegen sterke tegenstanders kiest hij eerder voor fysiek.
In de Eredivisie kiest hij voor meer dynamiek.
0 0
Bertus2002
Zulke jongens moet je in je selectie hebben, maar niet als vaste basisklant.
7 -1
AsensioWillemsen
Zo belangrijk was ie ook weer niet dit seizoen. Speelde qua minuten nog niet eens 90 minuten. Maar geen reden hem te verhuren, kan handig zijn voor erbij
0 0
Rentokill
Absolute sterke punt: Duelkracht. Een type Wouters. Handig om erbij te hebben.
5 -4
Web
Lekker er bij houden, kent zijn plaatst.
12 0